Δώστε με την καρδιά σας για τα παιδιά της Σιέρα Λεόνε! Support Orthodox Christian mission in Siera Leone.


Διανύω τον δεύτερο χρόνο από την επίσκεψή μου σε αυτό το μακρινό κομμάτι της Δυτικής Αφρικής, αλλά ο νους και η καρδιά μου δεν μπορούν παρά να σκιρτούν από χαρά και νοσταλγία, μιας και παραμένουν στο ορθόδοξο ιεραποστολικό κλιμάκιο της Σιέρρα Λεόνε.

Εκεί όπου βίωσα τη συγκινητική περιπέτεια της Πίστης, εκεί όπου ο Αρχιμανδρίτης Θεμιστοκλής Αδαμόπουλος διάλεξε να ακολουθήσει τον Εσταυρωμένο Χριστό στη γωνιά της Αφρικής όπου διαμένουν οι φτωχότεροι των φτωχών.Εγκαθιδρύοντας την Ορθόδοξη Εκκλησία από το μηδέν στα συντρίμμια του πολυτάραχου εμφυλίου πολέμου που συγκλόνισε ολόκληρη την περιοχή της δυτικής υποσαχάριας Αφρικής και διακονώντας με αγάπη τον πονεμένο αφρικανό συνάνθρωπο, ο πατήρ Θέμι (Fr Themi) – όπως τον αποκαλούν οι ντόπιοι – έχει βρει την εν Χριστώ νοηματοδότηση της συναρπαστικής ζωής του. Όπως χαρακτηριστικά λέει δεν αναζήτησε ο ίδιος το Θεό, αλλά ο Θεός τον βρήκε μέσα από το ιεραποστολικό παράδειγμα της μητέρας Τερέζας και αφού περιπλανήθηκε για χρόνια στα μονοπάτια της ροκ μουσικής, της φιλοσοφίας, των ακαδημαϊκών σπουδών και της διδασκαλίας σε μερικά από τα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου.

Με τη χάρη του Θεού και την οικονομική συνδρομή από το υστέρημα φίλων της ιεραποστολής, τα τελευταία οκτώ χρόνια η νεοσύστατη μα τόσο θυσιαστικά αγωνιζόμενη Ορθόδοξη Εκκλησία της Σιέρρα Λεόνε ασκεί ένα θαυμαστά πολυποίκιλο ιεραποστολικό, φιλανθρωπικό και εκπαιδευτικό έργο κόντρα στον κυκεώνα των προβλημάτων που αναδύονται ανά πάσα στιγμή.

Το χωριό του Αγίου Μωυσή του Αιθίοπα για τους αναπήρους του πολέμου, η κλινική της Αγίας Μαγδαληνής, το σχολείο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Syke street που παρέχει δωρεάν εκπαίδευση σε πάνω από 1.500 παιδιά με δημοτικό και γυμνάσιο, το πρότυπο Κολέγιο για σπουδαστές, οι Ναοί υπό ανέγερσή και τόσες άλλες ανάγκες περιμένουν τη βοήθεια και στήριξή μας.

Γιατί όταν δίνεις λίγο, παίρνεις πολύ!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

https://www.youtube.com/watch?v=XFjeCWFtqRE

Μπείτε στη παρακάτω ιστοσελίδα και κάντε μια κατάθεση αγάπης για τα παιδιά της Σιέρα Λεόνε, μέσω ίντερνετ ( Paypal ).

http://ierapostoles.gr/campaigns/httpierapostoles-grcampaignssierraleone/

This entry was posted in Αφρική, Africa, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Σιέρρα Λεόνε - Sierra Leone and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Δώστε με την καρδιά σας για τα παιδιά της Σιέρα Λεόνε! Support Orthodox Christian mission in Siera Leone.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s