Στις 17.00 μμ, σήμερα Κυριακή της Πεντηκοστής, η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού ηγουμένου της μονής Γρηγορίου Γεωργίου Καψάνη ( μετόχι Κοιμήσεως Θεοτόκου, Σταυρούπολη- Πολίχνη Θεσσαλονίκης )


Το μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής συμμετέχει στη χαρμολύπη της ιεράς Μονής Γρηγορίου Αγίου Όρους για τη κοίμηση του μακαριστού της ηγουμένου π. Γεωργίου Καψάνη. Η Ιερά μονή Γρηγορίου Αγίου Όρους, με την φωτισμένη έμπνευση του ηγουμένου της π. Γεωργίου, ανέδειξε μεγάλα ιεραποστολικά αναστήματα και στήριξε την Ορθόδοξη Ιεραποστολή. Χαρακτηριστική περίπτωση ο μακαρισμός π. Κοσμάς Γρηγοριάτης αλλά και  ιεραπόστολοι που σήμερα διακονούν στα πέρατα της Αφρικής και της Ασίας ( με επίκεντρο το Κολουέζι του Κονγκό και τη γύρω περιοχή και την Ταϊβάν ). Ευχόμαστε στον π. Γεώργιο » Καλό Παράδεισο και καλή Ανάσταση»  και να δέεται από τη Βασιλεία των Ουρανών υπέρ του Ορθόδοξου Ευαγγελισμού των Εθνών και να παρακαλεί το Άγιο Πνεύμα, τον Παράκλητο της Αληθείας, να οδηγήσει τα έθνη και τους λαούς στην Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Γρηγορίου στη Θεσσαλονίκη στις 5.00 μμ, σε λιγότερο από 3 ώρες. Μετά το σκήνωμα του π. Γεωργίου  θα μεταφερθεί στο Άγιο Όρος, στη μονή της μετανοίας του, που διακόνησε για πολλά χρόνια. Η Ορθόδοξη Ιεραποστολή τον ευχαριστεί και οι φίλοι της Ορθόδοξης Ιεραποστολής προσεύχονται στον Άγιο Θεό, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.

p.Georgios

Ιεράρχες, μοναχοί και μοναχές, κλήρος και απλός κόσμος συρρέουν στο Μετόχι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ιεράς Μονής Γρηγορίου στη Πολίχνη Θεσσαλονίκης για να αποτίσουν φόρο τιμής στον γέροντα Γέωργιο Καψάνη.

Το απόγευμα στις 17:00 θα ψαλλεί η εξόδιος ακολουθία ενώ στις δέκα το βράδυ θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία που θα ολοκληρωθεί στη 01:00 τα ξημερώματα.

Λίγο αργότερα, γύρω στις 02:30 οι πατέρες της Μονής Γρηγορίου με τη συνοδεία του μητροπολίτη Νεαπόλεως, ενδεχομένως κι άλλων Αρχιερέων, θα μεταφέρουν το σκήνωμα του μακαριστού γέροντα οδικώς στην Ουρανούπολη και από εκεί στη Μονή Γρηγορίου, όπου σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα αφιχθούν περίπου στις έξι το πρωί.

http://www.agioritikovima.gr/agnea/item/34717-%CF%83%CE%B5-%CE%BB%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BA%CF%8D%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%BA%CE%AE%CE%BD%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%AD%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%88%CE%AC%CE%BD%CE%B7

This entry was posted in Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Uncategorized and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s