Ιερός Ναός Αγίων Αρχαγγέλων, Kinshasa, Κονγκό. New Orthodox Church in Kinsasa, Congo.


Η Κινσάσα είναι η πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό με πληθυσμό που υπερβαίνει τα 9 εκατομμύρια. Η Ορθόδοξη ιεραποστολή δραστηριοποιείται στην περιοχή από το 1972 με πρωτοστάτη τον π. Χρυσόστομο Παπασαραντόπουλο, ιδρυτή της Αδελφότητάς μας, ο οποίος βάφτισε τους πρώτους πιστούς.

Πρώτη αναστάσιμη ακολουθία στον Ιερό Ναό Αγίων Αρχαγγέλων.

Πρώτη αναστάσιμη ακολουθία στον Ιερό Ναό Αγίων Αρχαγγέλων.

Στην αχανή πόλη της Κινσάσα, υπάρχουν ήδη δύο ενορίες. Ο Θεός έχει ανοίξει τις καρδιές των ανθρώπων και η Ορθοδοξία αποκτά καθημερινά νέα μέλη.

Γι’ αυτό το λόγο, αλλά και επειδή η αραιή δόμηση δεν επιτρέπει τις μεγάλες μετακινήσεις, η Ιερά Μητρόπολη Κεντρώας Αφρικής αποφάσισε το 2011 την ανέγερση ενός νέου Ιερού Ναού επ’ ονόματι των Αγίων Αρχαγγέλων στην περιοχή του διεθνούς Αεροδρομίου του N’djili.

Η Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης με χαρά ανέλαβε τη χρηματοδότηση του έργου αυτού, που θα εξυπηρετεί τους Ορθοδόξους των νοτιοανατολικών προαστίων της πόλης.

http://ierapostoles.gr/?p=5907

This entry was posted in Αφρική, Africa, Ελλάδα - Greece, Εξωτερική Ιεραποστολή, Κύπρος - Cyprus, Κογκό,Congo, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Ιερός Ναός Αγίων Αρχαγγέλων, Kinshasa, Κονγκό. New Orthodox Church in Kinsasa, Congo.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s