Οι πολιτικοί μετατρέπουν τα εκκλησιαστικά πρόσωπα σε «κομπάρσους» προς άγραν ψήφων ! Μοιράζουν λεφτά για τα συσσίτια των πεινασμένων Ελλήνων !


Για μια ακόμα φορά, σε προεκλογική περίοδο, γινόμαστε μάρτυρες της χρησιμοποίησης της Εκκλησίας και εκκλησιαστικών προσώπων για ψηφοθηρικούς λόγους !  Η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε, λίγο πριν τις εκλογές, ότι θα εκχωρήσει ένα σεβαστό ποσό στην Εκκλησία για τον επισιτισμό των Ελλήνων, μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ  της Ευρωπαϊκής Ένωσης ! Δηλαδή, αναθέτει στην Εκκλησία να σιτίζει τους ανθρώπους που η ίδια η  πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, εδώ και 4-5 χρόνια, άφησε άνεργους, άστεγους, πεινασμένους , φτωχούς !

Kalpi

Θέλει μεγάλο θράσος να πανηγυρίζει κανείς γιατί εξασφάλισε κονδύλια από την Ε.Ε για να δίνει ένα πιάτο φαγητό στους ανέργους αντί να υπάρχει μια πολιτική δικαιότερης κατανομής του πλούτου μέσα στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να μην υπάρχουν άνεργοι και πεινασμένοι και άστεγοι και νεόπτωχοι ! Και, δυστυχώς, στο πανηγύρι αυτό ( που αναπαρήγαγαν ΜΜΕ και εκκλησιαστικά μέσα ενημέρωσης ) συμμετείχαν ως «κομπάρσοι»,  για άγραν ψήφων μεταξύ των Χριστιανών, και σημαίνοντα εκκλησιαστικά πρόσωπα ! Γιατί, όμως, χαίρονται και ευφραίνονται, άραγε, οι Πνευματικοί μας Πατέρες ;  Γιατί οι κυβερνώντες τους δίνουν την ευκαιρία να ταΐζουν τους εξαθλιωμένους και ταπεινωμένους Έλληνες ;

Ποιος, όμως, φταίει για τα 2 εκατομμύρια ανέργους ;

Ποιος, όμως, φταίει για το ποσοστό 60% της ανεργίας στους νέους ;

Ποιος, όμως, φταίει για τους χιλιάδες Έλληνες που είναι άστεγοι ή πεινασμένοι και τρέχουν στα συσσίτια της Εκκλησίας ή κοινωνικών φορέων ;

Ποιος, όμως, φταίει για τους δεκάδες χιλιάδες Έλληνες που φεύγουν μετανάστες στο εξωτερικό για να επιβιώσουν ;

Ποιος,όμως, φταίει για τις 5000 αυτοκτονίες Ελλήνων και τους χιλιάδες πρόωρους θανάτους μέσα στα 5 χρόνια της κρίσης ;

Δεν έχουν ευθύνη, τεράστια μάλιστα, όσοι κυβέρνησαν και παλαιότερα, αλλά και – κυρίως- όσοι διαχειρίστηκαν τη κρίση από το 2009 και μέχρι σήμερα ;

Μπορούν τα  εκκλησιαστικά πρόσωπα να συναγελάζονται με τους ανθρώπους που ρήμαξαν οικονομικά και πνευματικά τους Έλληνες ;

Μπορούν τα εκκλησιαστικά πρόσωπα να συναγελάζονται με τους ανθρώπους που είναι ηθικοί ( ή μήπως και φυσικοί ) αυτουργοί των 5000 αυτοκτονιών και των δεκάδων χιλιάδων πρόωρων θανάτων ;

Μπορούν οι Χριστιανοί να επιβραβεύουν με τη ψήφο τους  μια πολιτική που οδήγησε σε τόσες «ανθρωποκτονίες», άμεσα ή έμμεσα, την ώρα που υπάρχουν άνθρωποι με τεράστιες περιουσίες, κινητές και ακίνητες, εντός και εκτός Ελλάδας, σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ;

Μπορούν τα εκκλησιαστικά πρόσωπα να χαριεντίζονται και να φωτογραφίζονται με πολιτικά πρόσωπα που διέλυσαν ( οικονομικά και πνευματικά ) τις Ελληνικές Οικογένειες και ειδικά τις τρίτεκνες και τις Πολύτεκνες ;

Μπορούν τα εκκλησιαστικά πρόσωπα να χαριεντίζονται και να φωτογραφίζονται με πολιτικά πρόσωπα της τελευταίας 4ετίας, που κατάργησαν τις φοροαπαλλαγές για δωρεές και έτσι «μάτωσαν»  οικονομικά οι Ορθόδοξες ιεραποστολές, αφού μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των δωρεών, ενώ ταυτόχρονα κινδυνεύουν με κλείσιμο δεκάδες φιλανθρωπικά ιδρύματα ( όχι μόνο εκκλησιαστικά, αλλά και άλλων οργανισμών μη κερδοσκοπικών )  σε όλη την Ελλάδα ;

Και να μη θυμηθούμε τη προσπάθεια κατάργησης της αργίας της Κυριακής και άλλων μέτρων…

Μπορούν τα εκκλησιαστικά πρόσωπα να φωτογραφίζονται με πολιτικά πρόσωπα που ευθύνονται με τις πράξεις τους για τη γενοκτονία του ελληνορθόδοξου γένους των Ρωμιών, με δραματική μείωση των γεννήσεων και ραγδαία αύξηση των θανάτων ;

Εμείς, ως μπλογκ, πιστεύουμε ότι η Εκκλησία της Ελλάδας και όλες οι εκκλησιαστικές αρχές και όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν μπορούμε, εκ συνειδήσεως, να στηρίζουμε πολιτικά πρόσωπα και κυβερνήσεις που ευθύνονται για το πρόωρο χαμό τόσων συνανθρώπων μας και έχουν οδηγήσει σε απελπισία εκατομμύρια Έλληνες, ειδικά τις οικογένειες με παιδιά, και ακόμα χειρότερα τους Τρίτεκνους και τους Πολύτεκνους.

Πιστεύουμε  ότι στις επικείμενες εκλογές, τα εκκλησιαστικά πρόσωπα που αφουγκράζονται το πόνο εκατομμυρίων Ελλήνων, οι οποίοι εδώ και 4-5 χρόνια δέχονται ωμή σωματική και ψυχολογική βία, μέσω διαφόρων οικονομικών και κοινωνικών μέτρων, δεν θα πρέπει να δώσουν ψήφο στήριξης ή να είναι «κομπάρσοι» τέτοιων πολιτικών.

Εμείς, ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, πρέπει να στείλουμε στις περιφερειακές εκλογές και στις Ευρωεκλογές, ένα μήνυμα ότι δεν μπορεί ο Ορθόδοξος Χριστιανός να επιβραβεύει πολιτικές που δημιουργούν τεράστιες ανισότητες, που ευνοούν συμφέροντα κερδοσκόπων και τ0κογλύφων εντός και εκτός Ελλάδας ( μέσα στην Ε.Ε ) !

Εμείς, ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, δεν μπορούμε να δεχθούμε μια Ε.Ε που δεν θα σέβεται τις παραδόσεις κάθε λαού, μια Ε.Ε στην οποία υπάρχει πλούσιος Βορράς και φτωχός Νότος, μια τέτοια τεράστια ανισοκατανομή πλούτου, ειδικά όταν ξέρουμε το πόσο οι Μεγάλες Δυνάμεις έχουν εκμεταλλευτεί εδώ και 6-7 αιώνες τους λαούς της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας !

Η αλήθεια είναι ότι το πλέον κοντινό προς την Εκκλησία πολιτικό κόμμα είναι η ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Εμείς, όμως, δεν θα πούμε στους Ορθόδοξους Χριστιανούς τι να ψηφίσουν, γιατί ο καθένας έχει διαφορετικά κριτήρια επιλογής ψήφου ( εκτός από τα θρησκευτικά, είναι και θέματα οικονομικά, εθνικά , κοινωνικά κλπ )

Σίγουρα, όμως, ένας αληθινός Ορθόδοξος Χριστιανός, μετά την εμπειρία και των 4 τελευταίων ετών, δεν μπορεί να ψηφίσει τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς 5000 αυτοκτονιών και χιλιάδων άλλων, που ψήφιζαν ΝΑΙ σε όλα τα μέτρα τα οποία έκαναν τους πλούσιους πλουσιότερους και το 80% των Ελλήνων δυστυχισμένους, ταπεινωμένους, άνεργους, νεόπτωχους, ενώ οι ίδιοι μεγαλώνουν την ήδη τεράστια περιουσία τους. Και αφού ψήφισαν ΝΑΙ στη «γενοκτονία» του Ελληνισμού εν καιρώ ειρήνης, επιζητούν τη ψήφο των Χριστιανών, είτε ως υποψήφιοι δήμαρχοι, περιφερειάρχες ή υποψήφιοι ευρωβουλευτές, ή στηρίζουν δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις ή  κόμματα που είναι συνυπεύθυνα για τη σύγχρονη τραγωδία της Ελλάδας !

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι περισσότεροι θα στείλουν και τις 2 Κυριακές ένα μήνυμα αποδοκιμασίας για όσα συνέβησαν στη χώρα μας τα 4 τελευταία χρόνια ( αν όχι και τα τελευταία 30 χρόνια ) και ένα μήνυμα στην Ευρώπη ότι πρέπει να βρει ένα χριστιανικό προσανατολισμό ΙΣΟΤΗΤΑΣ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ όλων των κατοίκων της, με βάση το » αυτός που έχει δύο χιτώνες, ας δίνει σε εκείνον που δεν έχει»  αποκριθείς δε λέγει αυτοίς :  ο έχων δυο χιτώνας μεταδότω τω μη έχοντι και ο έχων βρώματα ομοίως ποιείτω ( Λουκάς, Luke, κεφάλαιο 3,11 ).

Κι αν δεν βρεις κάποιους ανεξάρτητους υποψηφίους ή κάποια κόμματα που να σου ταιριάζουν, τότε καλύτερα να απέχεις ή να ρίξεις λευκό στις δημοτικές/περιφερειακές εκλογές και στις ευρωεκλογές, παρά να δώσεις, με τη ψήφο σου, έγκριση στη συνεχιζόμενη ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ του Ελληνισμού και στη διάλυση της Ελληνικής Οικογένειας και της υποβάθμισης του εκκλησιαστικού έργου και του έργου των Ορθόδοξων ιεραποστολών ( αντικίνητρα φορολογικά ).

ΠΡΟΣΟΧΗ 

Υ.Γ Αυτό είναι ένα άρθρο για την πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και την Κύπρο, και δεν έχει σχέση με την ορθόδοξη ιεραποστολή και με τις επίσημες απόψεις των Ορθόδοξων Πατριαρχείων, ιεραποστόλων και ιεραποστολικών συλλόγων.

https://ierapostoli.wordpress.com/2014/05/11/churching-ekloges2014/

https://ierapostoli.wordpress.com/2014/05/08/ekloges_2014/

https://ierapostoli.wordpress.com/2012/11/14/153_maxairies/

Oι ολέθριες επιπτώσεις του μνημονίου 3 στην Εκκλησία,στις Ιεραποστολές,στα Πατριαρχεία, στο Δημογραφικό και στο πιστό λαό του Θεού.

https://ierapostoli.wordpress.com/2012/11/12/olethros_ellada/

100 χρόνια ελευθερίας της Χίου σήμερα ! Σε 30 χρόνια πόσοι Έλληνες – Χριστιανοί Ορθόδοξοι θα υπάρχουν στο νησί, κ. Μουσουρούλη και κ. Τριαντάφυλλε ;

«Ιδών είδον την κάκωσιν του λαού μου… και της κραυγής αυτών ακήκοα… οίδα γαρ την οδύνην αυτών και κατέβην εξελέσθαι αυτούς εκ χειρός “Ανόμων” …» (Εξόδ. γ΄ 7-8)

https://ierapostoli.wordpress.com/2012/11/07/kakosi_ellinikoy_laou/

κ. Σαμαρά, κάποτε έριξες μια κυβέρνηση για το όνομα της Μακεδονίας, τώρα που σβήνεις από το χάρτη το Ελληνικό Γένος των Ρωμιών,τι να πούμε ; Αίσχος και Ξεφτίλα !

https://ierapostoli.wordpress.com/2012/11/05/samaras_prodosia/

Τρίζουν τα κόκκαλα του Κεμάλ ( από χαρά ! ) ! Με υπογραφή Σαμαρά- Βενιζέλου και βουλευτών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ερημώνονται ( οριστικά ) παραμεθόριες περιοχές ! Κόβει και η Εκκλησία το επίδομα 3ου παιδιού στη Δυτ. Θράκη ;

https://ierapostoli.wordpress.com/2012/11/03/erimosi_hellas/

106.000 γεννήσεις η Ελλάδα ( 2011 ), 1.237.000 στη Τουρκία ! Γιορτάστε τα 100χρονα Ελευθερίας, Μακεδόνες, Ηπειρώτες, Νησιώτες ! Σε 30 χρόνια δεν θα υπάρχουν Ελληνόπουλα, μόνο ντουβάρια και γηροκομεία !

https://ierapostoli.wordpress.com/2012/10/26/genniseis_ellada/

https://ierapostoli.wordpress.com/2012/10/26/genniseis_ellada/

https://ierapostoli.wordpress.com/2012/10/25/ieronimos_ekklisiaellados/

https://ierapostoli.wordpress.com/2012/10/26/politikoi_anithikoi/

https://ierapostoli.wordpress.com/2012/10/17/apergia_ellada_sos/

https://ierapostoli.wordpress.com/2012/10/14/ypokrisia_soou/

https://ierapostoli.wordpress.com/2012/10/08/genniseis_sok/

https://ierapostoli.wordpress.com/2012/10/05/sxedio_eksontosis_ellinos/

https://ierapostoli.wordpress.com/2012/10/03/peitharxeia_theos/

https://ierapostoli.wordpress.com/2012/09/29/daimonismos_politikoi/

https://ierapostoli.wordpress.com/2012/09/28/hrodis_prothipourgos/

https://ierapostoli.wordpress.com/2012/09/18/genoktonia_hellas-2/

https://ierapostoli.wordpress.com/2012/09/16/samaras_neametraeksathliosis/

Advertisements
This entry was posted in Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Οι πολιτικοί μετατρέπουν τα εκκλησιαστικά πρόσωπα σε «κομπάρσους» προς άγραν ψήφων ! Μοιράζουν λεφτά για τα συσσίτια των πεινασμένων Ελλήνων !

  1. Ο/Η chryssi dervissi d asterios λέει:

    συμφωνω με το αρθρο αισθανομαι κι εγω απογοητευμενη απο την αντιθεση λογων και εργων,να εισθε καλα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s