Το πιο λαμπρό Πάσχα στη πιο λαμπρή Ορθόδοξη Εκκλησία !The brightest Easter in most beautiful Orthodox Church!


Το μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής αποκαλύπτει την πιο όμορφη, ζεστή Ορθόδοξη Εκκλησία, όπου – πιστεύουμε- γιορτάστηκε η πιο λαμπερή, χριστιανική Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα ! The blog of the «Orthodox Mission» reveals the most beautiful, warm orthodox church, where – we believe-celebrated the most pretty Christian Holy Week and the Orthodox ChristianEaster!

Μεγάλη Εβδομάδα μέσα στις … σκαλωσιές !

Ο ταπεινός Εσταυρωμένος ανάμεσα σε αγνές ψυχές που Τον λατρεύουν μέσα σε μια ημιτελή ορθόδοξη εκκλησία στην Ουγκάντα !

Μεγάλη Πέμπτη, 2014

Μεγάλη Πέμπτη, 2014

Ο Τριαδικός Θεός της Ορθόδοξης Εκκλησίας λατρεύεται σε αυτούς τους ταπεινούς, φτωχικούς, ημιτελείς ναούς της Αφρικής, της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία και οι Ορθόδοξες Ιεραποστολές δεν έχουν μεγάλες οικονομικές δυνατότητες, ούτε προσπάθησαν να εξυπηρετήσουν πολιτικά ή οικονομικά συμφέροντα, ούτε λειτούργησαν ή λειτουργούν αποικιοκρατικά ή «ιμπεριαλιστικά». Μέσα στους φτωχούς ορθόδοξους ναούς της Αφρικής, της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής, της Ωκεανίας, εμείς πιστεύουμε, ότι γιορτάζεται το πιο αυθεντικό, το πρωτοχριστιανικό Πάσχα ( Μεγάλη Εβδομάδα, Σταύρωση και Ανάσταση του Ιησού Χριστού )!

Η πιο ταπεινή Σταύρωση του Χριστού ανάμεσα στα παιδιά της Ουγκάντας !

Η πιο ταπεινή Σταύρωση του Χριστού ανάμεσα στα παιδιά της Ουγκάντας !

Πέρυσι το Πάσχα του 2013 οι πρώτοι πιστοί  από το χωριό Λουγκουζί της Ουγκάντας,πήγαν στην κοντινή Εκκλησία της Τσαανούνα για να εορτάσουν εκεί. Μα φέτος τα πράγματα ήταν διαφορετικά,Οι πιστοί από το Λουγκουζί φέτος εόρτασαν το μεγάλο γεγονός μέσα στην δική τους Εκκλησία. Η εκκλησία δεν έχει ολοκληρωθεί τελείως , αλλά οι πιστοί όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδος με τη βοήθεια του π.Γεωργίου Νυόμπι  μαζεύονταν και προετοίμαζαν το μεγάλο γεγονός. Μέρες πριν καθάρισαν το χωράφι και τακτοποίησαν το εσωτερικό του Ναού.Από τη Μεγάλη Τετάρτη έμεναν συνεχώς κοντά στην εκκλησία . Οι περισσότερες φωτογραφίες είναι από την Ακολουθία των Αγίων Παθών της Μεγάλης Πέμπτης.Κατά τη διάρκεια  της αναγνώσεως των Ευαγγελίων όλοι, μικροί και μεγάλοι δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.Το αφιέρωμά μας στον εορτασμό του Πάσχα στο Λουγκουζί θα ολοκληρωθεί σε τρία μέρη.Και πάλι για όλη τη μικρή και μεγαλύτερη προσφορά για τους αδελφούς μας σας ευχαριστούμε.

Εθνική τράπεζα 656/201115-86 στο όνομα του ιερέως George Nyombi

http://orthodoksiierapostoli.blogspot.gr/2014/04/blog-post_9713.html#more

http://ekdoseisxrysopigi.blogspot.gr/2014/04/blog-post_1945.html

This entry was posted in Αφρική, Africa, Ελλάδα - Greece, Ουγκάντα-Uganda and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s