Ιεραποστολική εκδήλωση για την Ορθόδοξη Ιεραποστολή της Κορέας. News from Orthodox Christian Church in South Korea.


Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014 στα πλαίσια των πνευματικών συνάξεων, που πραγματοποιούνται στην αίθουσα του Ι. Συνδέσμου, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορέας κ. Αμβρόσιο, ο οποίος σε μια κατάμεστη αίθουσα αναφέρθηκε στο ιστορικό παρελθόν αλλά και στη σύγχρονη δυναμική παρουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη χώρα της «Πρωινής Γαλήνης».

 

Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για το ενδιαφέρον που η Ι. Μητρόπολη Κορέας επιδεικνύει στον τομέα της Κατήχησης μέσω ομιλιών και διαλέξεων του Σεβασμιωτάτου σε διάφορα Πανεπιστήμια της χώρας με θέματα αφορώντα την ιστορία της Ορθόδοξης Εκκλησίας, την Ορθόδοξη λατρεία και πίστη, την εκκλησιαστική τέχνη κ.λπ. Ιδιαιτέρως αναφέρθηκε στο εκδοτικό έργο της Ι. Μητροπόλεως που εστιάζει στη μετάφραση στα κορεατικά ελληνικών και αγγλικών βιβλίων για την ορθόδοξη πνευματικότητα και την εκκλησιαστική τέχνη, για τα οποία υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον στην Κορέα.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε βίντεο για την πορεία της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στην Κορέα και την ιστορική εξέλιξη της Ι. Μητροπόλεως Κορέας και ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρέστη ο Δρ. Ιωάννης Λάππας, Πρόεδρος του Πατριαρχικού Ιδρύματος Ορθοδόξου Ιεραποστολής Άπω Ανατολής (Αθήνα), ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, και η καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κα Δήμητρα Κούκουρα, η οποία κατέθεσε τη δική της εμπειρία από την Ορθόδοξη Ιεραποστολή της Κορέας.

http://ierapostolos.gr/news_article.php?ID=71

http://orthodox.or.kr/html/?aref=

https://ierapostoli.wordpress.com/enisxisi/

This entry was posted in Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός Θεσσαλονίκης, Ασία, Asia, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Νότια Κορέα, Korea and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s