Ποτέ την Κυριακή ! Μποϋκοτάζ στις αγορές την ημέρα της Κυριακής !


Τελικά η έμμεση κατάργηση της αργίας της Κυριακής μπαίνει σε εφαρμογή σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας ! Κι εμείς ; Τι κάνουμε εμείς ; Μήπως υπάρχουν λεφτά για αγορές ακόμα και την ημέρα της Κυριακής, την ώρα που η Ορθόδοξη Ιεραποστολή σε 80 χώρες πένεται και υποφέρει από την έλλειψη οικονομικών πόρων ; Υπάρχουν λεφτά για αγορές την Κυριακή, την ώρα που εκατομμύρια Έλληνες είναι άνεργοι ή βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας  και δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους και ανελέητα χαράτσια ; 

POTE-TIN-KIRIAKI-cover

Η Κυριακή είναι ημέρα αφιερωμένη στον Κύριο μας Ιησού Χριστό !

Η Νέα Εποχή θέλει να διώξει τους Έλληνες και όλο το κόσμο από τις εκκλησιές και να καταργήσει όλες τις θρησκευτικές εορτές και αργίες, ώστε ο κόσμος να αλλοτριωθεί από τον υπερκαταναλωτισμό και τα υλικά αγαθά.

Αντί για την Εκκλησία, να βρίσκεται στα Εμπορικά κέντρα και στα ψώνια ( τη στιγμή που εκατομμύρια άλλοι συνάνθρωποί του είναι φτωχοί και άνεργοι, ενώ εκατομμύρια άλλοι πεθαίνουν σε Αφρική και Ασία ) , να έχει την ψευδαίσθηση της «ευτυχίας» με την κατανάλωση και τη βόλτα, με το ‘shopping therapy» !

Πρέπει να ξεμάθουν οι Έλληνες ότι Κυριακή = Εκκλησία, όπως το έχουν κάνει στη νεολαία που ξενυχτά μέχρι πρωΐας στα νυχτερινά κέντρα και δεν μπορεί να παραστεί, έστω για μισή ώρα, στη Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία !

Πρέπει οι Έλληνες να χάσουν κάθε επαφή με την Ορθόδοξη Εκκλησία, να μην κάνουν ορθόδοξο χριστιανικό γάμο, να μην κάνουν χριστιανική κηδεία, να μη ξέρουν για τον Ιησού Χριστό, τους Αγίους, την Παναγία, τα Μυστήρια της Εκκλησίας και όλα όσα οδηγούν στην αιώνια ζωή !

Και θα το πετύχουν με ένα τρόπο : υλισμός, άφθονα υλικά αγαθά ή συνεχείς διασκεδάσεις, ακόμα και σε περίοδο οικονομικής κρίσης ! Θα είναι άδεια τα σουπερμάρκετ μέσα στην εβδομάδα και θα τρέχουν οι Χριστιανοί κυριακάτικα να ξεδιψάσουν την καταναλωτική τους μανία !

Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στενάζει στα γήπεδα, στα εμπορικά κέντρα, στα νυχτερινά κέντρα και … θα βουλιάζει πνευματικά, θα μένει μακριά από τον Ιησού Χριστό και την Αιώνια Ζωή, μακριά από την Μία, Αγία, Ορθόδοξη Εκκλησία, με τα Μυστήρια της !

Κυριακή, αλλά πουθενά ο Κύριος !

Και περιμένουν να βγούμε από το οικονομικό … αδιέξοδο !

Χωρίς Χριστό όχι μόνο δεν θα βγούμε, αλλά θα βουλιάξουμε ακόμα περισσότερο !

Στη πλάτη των εργαζομένων που υποχρεωτικά και με πενιχρές αμοιβές θα σέρνονται στο «σφαγείο» της εργασίας την Κυριακή ! Για να γίνουν κάποιοι πλουσιότεροι, την ώρα που όλοι μας γινόμαστε φτωχότεροι !

Κάθε συνειδητός Ορθόδοξος Χριστιανός πρέπει να πει ένα δυνατό :  ΟΧΙ !

ΟΧΙ στις αγορές την Κυριακή ! Πάνω από τις αγορές είναι ο Ιησούς Χριστός !

ΟΧΙ στις αγορές την Κυριακή ! Πάνω από τις αγορές είναι οι οικογένειές μας που συναντιούνται  στο τραπέζι της Κυριακής μετά από μια κουραστική εβδομάδα εργασίας ή μαθημάτων !

ΟΧΙ στις αγορές την Κυριακή ! Δεν θα αφήσουμε τους Νεοεποχίτες να γκρεμίσουν κάθε τι πνευματικό στην Ελλάδα μας !

ΟΧΙ στις αγορές την Κυριακή ! Η θέση μας την Κυριακή το πρωί είναι στους ορθόδοξους ναούς μας, στις ομιλίες που γίνονται σε ναούς και ενοριακές συνάξεις και στα μοναστήρια και στις αδελφότητες και όχι στα εμπορικά κέντρα και στα σούπερ-μάρκετ ! Δεν είναι στα νυχτερινά κέντρα και στα μπουζουξίδικα, στα μπαρ και στα «οινοπνεύματα», αλλά στη Θεία Ευχαριστία !

ΑΝ εμείς μποϋκοτάρουμε τις επιχειρήσεις που ανοίγουν την Κυριακή, τότε το μέτρο θα ατονίσει !

Σκέψου και τους εργαζομένους των επιχειρήσεων που υποχρεώνονται να πάνε στη δουλειά τους, χάνοντας τον κυριακάτικο εκκλησιασμό, τη συναναστροφή με τους συν-ενορίτες τους, με την οικογένειά τους, με τους φίλους τους !

Εσύ δε λες ότι δεν έχεις λεφτά για να βοηθήσεις τους συνανθρώπους σου που υποφέρουν στην Ελλάδα και στη Κύπρο ; Αλλά έχεις λεφτά για ψώνια και αγορές ; 

Εσύ δε λες ότι δεν έχεις λεφτά να βοηθήσεις τις Ορθόδοξες Ιεραποστολές ; Και έχεις χρήματα για να κάνεις αγορές υψηλού κόστους που η διαφήμιση και η υπερκαταναλωτική κοινωνία σε οδηγούν να κάνεις ; Έχεις χρήματα για ουίσκι, ποτά, ακριβά φαγητά, μπαράκια, νυχτερινά κέντρα, συνεχείς αγορές και δεν έχεις χρήματα για να προσφέρεις στον συνάνθρωπό σου ; 

Σκέψου ως Ορθόδοξος Χριστιανός : Τι είναι ανώτερο ; Τα φιλανθρωπικά και εκπαιδευτικά΄προγράμματα της Ορθόδοξης Ιεραποστολής ή η απληστία της υπερκατανάλωσης και των άχρηστων αγορών ; 

Όλοι, λοιπόν,  στις Ορθόδοξες Εκκλησιές μας και στα μοναστήρια μας  ! Όλοι κοντά στον Τριαδικό Θεό ! Είναι μαζί μας η Παναγία μας και οι Άγιοι μας και οι Μάρτυρες και οι Νεομάρτυρες !

Επιτέλους, ας πούμε ως λαός ένα βροντερό ΟΧΙ !

Ας πάψουμε να είμαστε καρπαζοεισπράκτορες της Νέας Τάξης !

http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2013/11/blog-post_9225.html

This entry was posted in Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Uncategorized and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Ποτέ την Κυριακή ! Μποϋκοτάζ στις αγορές την ημέρα της Κυριακής !

 1. Παράθεμα: Ποτέ την Κυριακή ! Μποϋκοτάζ στις αγορές την ημέρα της Κυριακής ! | Sevgi Denizleri

 2. Ο/Η ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΑΘΑΝΑΣΙΑ λέει:

  ΣΗΜΕΡΑ ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ . Η ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ , ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΞΑΖΟΥΜΕ και ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΖΟΜΑΣΤΕ . ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΕΞΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ! ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΗ ΘΕΟΥ Η ΑΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΦΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΞΑΣΕΙ ΤΟ ΘΕΟ.
  Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΘΗΣΑΥΡΟ ΤΙΣ ΔΙΔΑΧΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΖΩΗ. ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ .
  ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ , ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ , ΑΝΟΙΞΑΝ . ΕΜΕΙΣ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΟΓΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝΟΙΞΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΔΟΥΛΕΨΑΝ. ΟΧΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ . ΜΑΣ ΖΗΤΑΕΙ ΛΟΓΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΜΑΣ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΕΙΝΑΙ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΛΟΓΙΑ ΕΔΩ και ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ . ΜΑΣ ΖΗΤΑΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ . Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ , ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ και ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ
  ΑΞΙΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΑΙΩΝΙΑ .
  ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΟΞΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΟ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ και ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΔΟΞΟΛΟΓΟΝΤΑΣ και ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ.
  ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΝ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΠΟΤΕ , ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ , ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ
  ΓΙΑΤΙ ΑΝ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΜΑΣ ΣΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ .ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΕ . ΑΡΑ ΔΙΠΛΟ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΘΑ ΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ . ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΣΙΩΠΗΛΑ. ΕΜΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΟΓΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΨΩΝΙΣΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ( ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ ) ΠΟΤΕ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΜΕ
  ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ .ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΡΑ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ. ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ .ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ και ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΙ .ΑΜΗΝ

  Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΧΡΙΣΤΟ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΝΑ ΨΩΝΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΠΟΡΕΥΤΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΜΑΤΑΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΞΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΥΡΙΑΚΗ . ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΑΙΩΝΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΠΑΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝΝ ΚΥΡΙΑΚΗ . Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΦΥΛΑΧΤΕΙΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΣ .Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ . ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ . ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s