Απονομή πτυχίων στην Θεολογική Σχολή του Κονγκό. Orthodox Theological University of Congo ( Kinsasa ).


ROMFEA.GR | Με λαμπρότητα εορτάστηκε η πανήγυρις του Πανεπιστημιακού Ναού του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου, προστάτου της ομωνύμου Θεολογικής Σχολής του Ορθοδόξου Πανεπιστημίου του Κογκό.Την ίδια ημέρα πραγματοποιείται και η λήξη των μαθημάτων στης Σχολής, η οποία ευρίσκεται στην κοινότητα Mont-Ngafula.

Students of Orthodox Theological University in Kinsasa, Congo

Στη πανηγυρική Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν οι Αρχιερείς Πενταπόλεως Ιγνάτιος, Κατάγκας Μελέτιος και ο επιχώριος Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής Νικηφόρος.

Να αναφερθεί ότι η Σχολή λειτουργεί κατά το πρότυπο της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ενώ ιδρύθηκε πριν έξι χρόνια και φέτος έδωσε δέκα νέους διπλωματούχους Θεολόγους, οι οποίοι θα εργασθούν ως εκκλησιαστικά στελέχη για την εξάπλωση της Ορθοδοξίας.

Δύο από αυτούς χειροτονήθηκαν Ιερείς και προστίθενται στους πέντε χειροτονηθέντες της περυσινής χρονιάς.

Στην τελετή παρέστησαν οι Αρχιερείς, ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Κογκό και Καθηγητής του Κανονικού Δικαίου στη Σχολή κ. Αλέξανδρος Κατράνης, ο Βουλευτής του Εθνικού Κοινοβουλίου κ. Κιπίτ, ιερείς και πλήθος πιστών από την Κινσάσα και τις γύρω περιοχές.

Είναι η δεύτερη χρονιά που εξήλθαν φοιτητές, ενώ κατά διάρκεια αυτής δίδαξαν Ορθόδοξοι Καθηγητές των Σχολών του Σύνδεϊ, της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας, της Βέλλας, του Στρασβούργου, της Κύπρου, άλλοι επί τόπου και άλλοι δια τηλεδιδασκαλίας.

Ο Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρος και πρύτανης του Πανεπιστημίου, ευχαρίστησε όλους όσους με διαφόρους τρόπους συνέλαβαν στη λειτουργία της Θεολογικής Σχολής και του οικοτροφείου της, και μετέφερε τις ευλογίες του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου.

http://www.romfea.gr/patriarxeia/patriarxeia/patriarxeio-alexandreias/17957-2013-07-11-22-02-22

This entry was posted in Αφρική, Africa, Επισκοπή Κολουέζι-Κογκό, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Κογκό,Congo and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s