Κατασκευάζεται νέος ορθόδοξος καθεδρικός ναός στο Lagos της Νιγηρίας.


Οι φωτογραφίες αυτής εδώ τής ανταπόκρισης από την Ιεραποστολή προέρχονται από το Lagos τής Νιγηρίας. Πρόκειται για τον Καθεδρικό Ναό τής Αναστάσεως τού Κυρίου, ο οποίος οικοδομείται τα τελευταία χρόνια με την ανύστακτη προσπάθεια τού Σεβ. Μητροπολίτου Νιγηρίας κ. Αλεξάνδρου.

Orthodox church in Lagos, Nigeria

Ο ναός είναι τρίκλιτη βασιλική με περιστύλιο, εμβαδού 700 τετραγωνικών μέτρων. Εξωτερικά θα είναι ντυμένος με πέτρα. Εσωτερικά, αντί τέμπλου, θα έχει θωράκια, η Αγία Τράπεζα θα φέρει κιβώριο, θα είναι μάλιστα χτιστή και ντυμένη με πέτρα. Ο Αρχιερατικός Θρόνος να είναι επίσης χτιστός με πέτρα, το ίδιο και ο άμβωνας (από σχέδια τού μακαριστού Αναστασίου Ορλάνδου).

Ορθόδοξος καθεδρικός ναός στο Λάγκος της Νιγηρίας

Ο νέος ναός ανεγείρεται στη θέση του παλαιού Καθεδρικού, της πρώτης Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Χώρα που είχε χτιστεί για την Ελληνική Κοινότητα. Εκείνος κατεδαφίστηκε λόγω ανεπανόρθωτων ζημιών στα όχι γερά θεμέλια του, τις οποίες υπέστη εξαιτίας τής ανόδου τής στάθμης τού Ωκεανού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος Καθεδρικός θεμελιώθηκε τον Φεβρουάριο τού 2012 από τον  Ορθόδοξο  Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο Β΄ και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα προόδευσε τόσο πολύ!

Μπορείτε να στείλετε την συνδρομή σας για την ολοκλήρωση του ορθόδοξου ναού στη Νιγηρία, μέσω της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης ( με την ένδειξη : για τον  ορθόδοξο καθεδρικό ναό της Νιγηρίας ). Πληροφορίες εδώ :

https://ierapostoli.wordpress.com/enisxisi/

Advertisements
This entry was posted in Αφρική, Africa, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Νιγηρία, Nigeria and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s