Δεν λείπουν οι πειρασμοί στη διακονία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ινδίας ( Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός )


Με συγκίνηση χαράζω αυτές τις γραμμές, γιατί ένοιωσα την αγάπη και το ενδιαφέρον σας για τον αγώνα μας εδώ στην Ινδία. Συγκινήθηκα περισσότερο, διότι ένοιωσα βαθειά μέσα μου την πρόνοια του Θεού, που μας αποκαλύπτεται σε στιγμές που Τον έχουμε απόλυτα ανάγκη, όταν σαν άνθρωποι αδύναμοι αγωνιούμε, αποκάμουμε, λυγίζουμε και, γιατί να το κρύψω, ολιγοπιστούμε.

Orthodox Church in India

Ζούμε σε δύσκολες εποχές. Από τη μία η κρίση στην Ελλάδα μείωσε κατακόρυφα τις δωρεές από τις οποίες εξαρτώμεθα και από την άλλη η αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων λειτουργίας του ιεραποστολικού μας έργου. Τα τελευταία χρόνια οι τιμές σε όλα τα είδη αυξήθηκαν κατακόρυφα στην Ινδία. Δεν είναι πλέον η φθηνή χώρα που γνωρίζαμε. Αναγκάσθηκα να μειώσω το προσωπικό και να επωμισθώ την εργασία τους, με αποτέλεσμα να «κάνω τη νύχτα μέρα» για να τα προλάβω όλα, χωρίς να τα καταφέρνω όλα πάντα.

Ο αγώνας μεγάλος, οι δυσκολίες απροσμέτρητες, πειρασμοί και στενοχώριες δεν λείπουν, «έξωθεν μάχαι, έσωθεν φόβοι». Η πρόοδος των παιδιών στα Ορφανοτροφεία είναι το φως στον ορίζοντα, που μου δίνει κουράγιο και συνεχίζω. Αυτά είναι το μέλλον της Ιεραποστολής. Τα μεγάλα κορίτσια έχουν αναλάβει πλέον υπευθυνότητες. Η Αρετή, που τελείωσε οικονομικά, έχει αναλάβει τη Γραμματεία του Σχολείου «Ο Άγιος Ιγνάτιος» και το απόγευμα συνεχίζει το μεταπτυχιακό της. Η Κασσιανή διδάσκει στο σχολείο μας και συνεχίζει επίσης μεταπτυχιακά. Η Ιγνατία κάνει μεταπτυχιακά στις πολιτικές επιστήμες, ενώ το απόγευμα βοηθά τα μικρότερα στα μαθήματά τους. Η Σοφία έχει αναλάβει την κατήχηση των μικρότερων παιδιών. Αρχίζουμε πλέον να βλέπουμε τους καρπούς των κόπων και ευχαριστούμε το Θεό. Κάποια πολύ καλά Ορθόδοξα κορίτσια ακόμα σπουδάζουν και ευελπιστώ ότι σε λίγα χρόνια η διεύθυνση και η διδασκαλία στο Σχολείο μας θα περιέλθουν σε Ορθόδοξα χέρια. Τους τελευταίους πέντε μήνες κάνω εγώ χρέη Διευθύντριας, καθώς ο Διευθυντής μας κοιμήθηκε ξαφνικά και ακόμη δεν έχω βρει τον κατάλληλο που θα τον αντικαταστήσει. Να εύχεσθε να δίνει ο Θεός υγεία και δύναμη, για να αντέξουμε σε αυτόν το συνεχή αγώνα δρόμου.

Αδελφοί μου, ευρισκόμενη επί σειρά ετών στην Ινδία δίπλα στον π. Ιγνάτιο, το σημερινό Μητροπολίτη Μαδαγασκάρης, γνωρίζω πόσο πολύ ο Ιεραποστολικός Σύνδεσμος «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» στήριξε το έργο μας εδώ και προπάντων τη βοήθεια που παρείχε στην ανέγερση πολλών Ιερών Ναών και Ιδρυμάτων μας. Χρέος μας είναι να διατηρήσουμε ο,τι με πολύ κόπο και θυσίες αλλά και με την αγάπη όλων των δωρητών μας πραγματοποιήθηκε σε αυτή τη μακρινή και με πολλές ιδιαιτερότητες χώρα.

Θέλουμε να γνωρίζετε ότι, με τη βοήθεια του Θεού, συνεχίζεται το φιλανθρωπικό μας έργο. Κάθε πρωί δίνουμε γάλα στα άστεγα παιδιά της περιοχής μας. Τα τελευταία δύο χρόνια το κόστος σίτισης των παιδιών αυτών έχει διπλασιαστεί. Το συσσίτιο στους απόρους, που όπως θυμάστε δίναμε επί πατρός Ιγνατίου σε περίπου 1.000 ανθρώπους και μας κόστιζε 5.000 δολάρια το μήνα, εδώ και λίγα χρόνια το διαμορφώσαμε ως εξής: Προσλάβαμε έναν καλό μάγειρα για την ετοιμασία του φαγητού και από τους 1.000 περίπου ανθρώπους, που έπαιρναν παλαιότερα τρόφιμα, προτιμήσαμε ηλικιωμένους, άπορους, τυφλούς, λεπρούς και ανάπηρους. Σ’ αυτούς, αντί να δίνουμε τρόφιμα κάθε Δευτέρα, τα οποία συνήθιζαν να πωλούν για να έχουν στα χέρια τους λίγα χρήματα, τώρα τους διανέμουμε μαγειρεμένο φαγητό κάθε μέρα. Έτσι, μειώσαμε τις δαπάνες του προγράμματος αυτού και το μηνιαίο κόστος του δεν ξεπερνά τα 2.000 δολάρια.

Η συνέχεια του άρθρου στη παρακάτω ιστοσελίδα :

http://www.ierapostolos.gr/news_article.php?ID=21&title=%CE%94%CE%95%CE%9D%20%CE%9B%CE%95%CE%99%CE%A0%CE%9F%CE%A5%CE%9D%20%CE%9F%CE%99%20%CE%A0%CE%95%CE%99%CE%A1%CE%91%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%99%E2%80%A6

Μπορείτε να στείλετε την αγάπη σας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ινδίας, μέσω του ιεραποστολικού συνδέσμου Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός Θεσσαλονίκης. Πληροφορίες εδώ :

Ιεραποστολικός Σύνδεσμος “ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ “

Λαγκαδά 190, Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης ,ΤΚ. 56429

Τηλέφωνο και Fax: +302310606920

e-mail: iersyn@iersyn.gr

Εθνική Τράπεζα–235/296004-49

Εμπορική τράπεζα : 52839521

ALPHA BANK : 479-002101-029168

Τράπεζα Πειραιώς :5231-013724-415

 

 

Advertisements
This entry was posted in Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός Θεσσαλονίκης, Ασία, Asia, Ελλάδα - Greece, Ινδία-India, Κύπρος - Cyprus and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s