Δραματική έκκληση των Ιεραποστόλων για οικονομική ενίσχυση από τους Ορθόδοξους Χριστιανούς. Διαβάστε το περιοδικό Εξωτερική Ιεραποστολή α’ τριμήνου 2013.


Φυλλομετρώντας το νέο τεύχος του περιοδικού Εξωτερική Ιεραποστολή της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης, αντιλαμβανόμαστε τις εκκλήσεις όλων των Ορθόδοξων Ιεραποστόλων για οικονομική ενίσχυση των ιεραποστολών σε πολλά κράτη του κόσμου. Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και τη Κύπρο έχει οδηγήσει σε  μεγάλη μείωση των δωρεών προς τις Ορθόδοξες Ιεραποστολές, γιατί  προσφέρουν ΜΟΝΟ μερικές εκατοντάδες άνθρωποι ( και τώρα και αυτοί δεν έχουν … )μικρά  ή μεγάλα ποσά, τα οποία δεν καλύπτουν τις μεγάλες ανάγκες. Η λύση είναι απλή, αλλά και ανεδαφική, αφού είναι περιορισμένο το ενδιαφέρον των περισσοτέρων Ορθοδόξων Χριστιανών για την ορθόδοξη ιεραποστολή. Αν υπήρχαν 100.000 Ορθόδοξοι Χριστιανοί που θα προσέφεραν 10 ευρώ ( ή και περισσότερα ) το μήνα σταθερά για την Ορθόδοξη ιεραποστολή, τότε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά…

Εμείς, ως μπλογκ, καλούμε τους εκατοντάδες αναγνώστες μας να κινητοποιηθούν στο συγγενικό και φιλικό τους περιβάλλον, ώστε να συγκεντρώσουν, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα,  ένα μικρό ή μεγάλο ποσό και να το καταθέσουν σε κάποια Ορθόδοξη Ιεραποστολή ή ιεραποστολικό σύλλογο. Σας παρακαλούμε να διαβάσετε αναλυτικά το τελευταίο τεύχος της Εξωτερικής Ιεραποστολής και να συνεισφέρετε και να «διαφημίσετε» το έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής.

http://issuu.com/omfgr/docs/220

http://ierapostoles.gr/?p=4323

http://ierapostoles.gr/%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%AE/

Σας παρακαλούμε να διαβάσετε αναλυτικά το τελευταίο τεύχος της Εξωτερικής Ιεραποστολής ( περιέχει ειδήσεις από τις ορθόδοξες εκκλησίες στα νησιά Φίτζι, Ινδία, Ινδονησία, Μητρόπολη Κεντρώας Αφρικής, Επισκοπή Κατάγκας- Κογκό, Ορθόδοξη Εκκλησία στο Μαλάουι, Ορθόδοξη Εκκλησία Κένυας, Μητρόπολη Γουινέας, Ορθόδοξη Εκκλησία στο Μπουρούντι, Ορθόδοξη εκκλησία στη Μαδαγασκάρη )  και να συνεισφέρετε και να «διαφημίσετε» το έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής.

Και είναι λυπηρό, σήμερα, που εορτάζεται η Κυριακή της Ορθοδοξίας, να μην υπάρχει μεγάλη διάθεση εκ μέρους της πλειοψηφίας των Ορθοδόξων Χριστιανών έστω για μικρές προσφορές – δωρεές προς την Ορθόδοξη Ιεραποστολή. Πρέπει να αλλάξουμε όλοι μας νοοτροπία!

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας θα πρέπει να τιμάται όχι μόνο με μεγαλόπρεπες τελετές, αλλά κυρίως με τη προσπάθεια Ορθόδοξου Ευαγγελισμού των Εθνών ! Έχει σημασία να γιορτάζουμε, εμείς και εμείς,  μέσα στις ορθόδοξες εκκλησίες μας, απευθυνόμενοι στους εκκλησιαζόμενους πιστούς, όταν το 80% του πλανήτη ζουν χωρίς να πιστεύουν στον Ιησού  Χριστό ή είναι «άθεοι»  ;

https://ierapostoli.wordpress.com/enisxisi/

Advertisements
This entry was posted in Ελλάδα - Greece, Εξωτερική Ιεραποστολή, Κύπρος - Cyprus and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s