κ. Σαμαρά, κ. Βενιζέλο, κ. Παπανδρέου, κ. Στουρνάρα, ιδού το ΒΑΤΕΡΛΩ της ΕΛΛΑΔΑΣ ! Κάτω από 7.000 οι γεννήσεις στη Θεσσαλονίκη ( ετησίως ), 15.000 εκτρώσεις ( 40 κάθε μέρα ) ! Σβήνει ο Ελληνισμός ! Σιωπά η πολιτική και θρησκευτική ηγεσία του τόπου !


Το σημερινό πρωτοσέλιδο – έρευνα του Αγγελιοφόρου της Κυριακής ( εφημερίδα της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας ) αποτελεί μια ΓΡΟΘΙΑ στο στομάχι των κοιμισμένων και παρηκμασμένων και αλλοτριωμένων Νεοελλήνων ! Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, πέρα από τις 4.000 αυτοκτονίες ( μέσα σε 3 χρόνια ), τις πολλές χιλιάδες πρόωρους θανάτους, έχει ως συνέπεια και ένα βαρύ πλήγμα στο ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ της Ελλάδας. Τα στοιχεία αυτά είναι για τη περσινή χρονιά, αλλά είναι βέβαιο ότι τα δημογραφικά στοιχεία της Ελλάδας θα χειροτερεύσουν τα επόμενα χρόνια, μετά από τα πρωτοφανή ΑΝΤΙΚΙΝΗΤΡΑ για τεκνοποίηση του τρίτου μνημονίου που ψήφισαν οι βουλευτές των τριών κομμάτων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, στα Υπουργεία Οικονομικών ( Στουρνάρας, Σταϊκούρας, Μαυραγάνης ) και Υπουργείο Εργασίας ( Βρούτσης, Ν. Παναγιωτόπουλος ) ! ( This is a social article on the economical  crisis in Greece and not a religious article ).

http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=169462

Τα επόμενα 20 χρόνια στη Κεντρική Μακεδονία οι θάνατοι θα είναι περισσότεροι κατά 75.000 από τις γεννήσεις, χώρια όσοι μεταναστεύουν. Οι γεννήσεις έχουν πέσει πολύ κάτω από 8.000 ( το 20% υπολογίζεται ότι είναι νεογέννητα μεταναστών ) και γίνονται 40 εκτρώσεις κάθε μέρα, δηλαδή, περίπου 15.000, όλο το χρόνο, διπλάσιες από τις γεννήσεις !!! Ακόμα και γυναίκες που προσπαθούσαν να αποκτήσουν ένα παιδί το «ρίχνουν», λόγω της οικονομικής κρίσης !!!

Είναι αυτό που προβλέπαμε, ότι τα μέτρα Στουρνάρα και Βρούτση  θα «ερημοποιήσουν»  πολλές παραμεθόριες περιοχές και νησιά  της Ελλάδα, θα υπάρξει εθνογραφική αλλοίωση του πληθυσμού, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Από την άλλη, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας, έχοντας ήδη ένα «γερασμένο» εκκλησίασμα και έχοντας πρόβλημα εύρεσης νέων ιερέων, θα αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα στο έργο της τα επόμενα χρόνια. Λειψανδρία θα παρουσιάσουν και τα Πατριαρχεία και οι Ορθόδοξες Ιεραποστολές ! Το αντιλαμβάνονται ή όχι οι Επίσκοποι των Ορθοδόξων Εκκλησιών ;

Και μπροστά σε αυτό το ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ του Ελληνικού- Ρωμέικου Γένους, οι βουλευτές και οι θρησκευτικοί παράγοντες της Θεσσαλονίκης, αλλά και όλης της Ελλάδας, ΣΙΩΠΟΥΝ !

Σβήνει ο Ελληνισμός και η πολιτική ηγεσία συνεχίζει το ίδιο «τροπάριο», θεωρώντας  ως «ΤΕΚΜΗΡΙΟ» τα παιδιά, ύστερα από εισηγήσεις των ανίκανων, άσχετων, αποτυχημένων «παιδαρελίων» που έχουν μαζευτεί στο Υπουργείο Οικονομικών. Και θα έπρεπε, σήμερα κιόλας, να έχουν ΞΗΛΩΘΕΙ από τις θέσεις τους για επικίνδυνη ΒΛΑΒΗ στο δημογραφικό της Ελλάδας !

Είναι τεράστιες οι πολιτικές, θρησκευτικές και ποινικές ευθύνες των «υπευθύνων» για τη ΣΥΝΤΕΛΟΥΜΕΝΗ  «λευκή γενοκτονία» σε βάρος του Ελληνισμού από Έλληνες πολιτικούς παράγοντες  !

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ.

ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ Η ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΓΕΝΝΗΣΕΩΝ, ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΙΤΕΚΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΚΙΝΗΤΡΑ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΙΚΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΝΝΗΣΕΩΝ, ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ, ΕΙΔΙΚΑ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ 3 ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ.

Διαβάστε και τα παρακάτω άρθρα :

Νικόλαος Καραμάνης. Ελευθεροεπαγγελματίας Πυρηνικός ιατρός. Επιστολή απελπισίας

Ονομάζομαι Νικόλαος Καραμάνης είμαι ελευθεροεπαγγελματίας Πυρηνικός ιατρός στον Πύργο και το εργαστήριο μου συστεγάζεται με το Μικροβιολογικό εργαστήριο της συζύγου μου Χριστίνας Χαριτίδου.

Μετά από 6 έτη σπουδών και 5 έτη εξειδίκευσης αποφασίσαμε προ δεκαετίας να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας ως μάχιμοι εργαστηριακοί ιατροί της επαρχίας φέρνοντας για πρώτη φορά στον τόπο καταγωγής μου κάποιες από τις εφαρμογές της Πυρηνικής ιατρικής. Φυσικά συνεργαστήκαμε με όλα τα ταμεία όπως έκαναν όλοι οι συνάδελφοι και καταφέραμε, με πάνω από δέκα ώρες εργασίας και των δυο καθημερινά, να ξεχρεώσουμε τα μεγάλα ποσά που χρειάστηκε να επενδύσουμε για να στηθεί ένα τέτοιο εργαστήριο .

Παράλληλα μεγαλώνουμε τα επτά παιδιά μας ενώ η σύζυγος μου προ πενταετίας ολοκλήρωσε και τη διδακτορική της διατριβή, ούσα έγκυος στο έκτο παιδί μας. Με όλα αυτά τα βάρη αγωνιζόμαστε εντίμως και συμφωνά με τον Ιπποκρατικό μας όρκο να επιβιώσουμε προσφέροντας και στο λαό του τόπου μας τους καρπούς των σπουδών μας.

Έτσι φτάσαμε στο τέλος του 2011, οπότε παρά την αυξημένη ροή ασθενών στο εργαστήριο μας βρεθήκαμε να χρωστάμε στις εταιρείες που μας προμηθεύουν, χρηματικά ποσά που για να τα εξοφλήσουμε θα έπρεπε να πουλήσουμε και το σπίτι μας και το ιατρείο μας ή να μας τα κατασχέσουν και να πληρώνουμε ενοίκια στις εταιρείες. Επιπλέον οι προμηθεύτριες εταιρείες μας διαμηνύουν πλεον ότι δεν μπορούν να μας στέλνουν υλικά αν δεν τους πληρώνουμε .

Επομένως το κλείσιμο του ιατρείου μας θα γινόταν με αποκλειστική ευθύνη των ΤΑΜΕΙΩΝ , τα οποία μας χρωστούν χρήματα από το Μάϊο του 2010.

Πέστε μου πώς να εξηγήσω στους ασθενείς μου που βλέπουν γεμάτη την αίθουσα αναμονής ότι αδυνατούμε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε;

Πέστε μου πώς μπορώ να μειώσω το κόστος λειτουργίας όταν δεν μπορούμε λόγω φόρτου εργασίας, να μειώσουμε το προσωπικό μας;

Πέστε μου πώς μπορώ να πω στις παρασκευάστριες για μείωση ωραρίου και μισθού ή για απολύσεις, όταν η καθεμιά από αυτές συντηρεί την πυρόπληκτη, σεισμόπληκτη ή άνεργη οικογένεια της;

Πέστε μου πώς αυτό το ιατρείο θα συνεχίσει να τρέφει 22 στόματα; Mε τα απλήρωτα παραπεμπτικά ;;;

Εμείς επενδύσαμε σε σπουδές, σε κόπο, σε καθημερινή Ιατρική ευθύνη,σε χρόνο και σε χρήμα, και τις επενδύσεις αυτές τις θέσαμε μέσω των ταμείων στην υπηρεσία των ασφαλισμένων και τώρα τα ίδια τα ταμεία τις εξανέμισαν, τις εξαφάνισαν, τις εξευτέλισαν και μαζί με αυτές εξευτέλισαν την αξιοπρέπειά μας, εξαφάνισαν τα όνειρα μας και εξανέμισαν τις ελπίδες τις δικές μας και των ασφαλισμένων για μια αξιοπρεπή ιατρική φροντίδα .

Με αυτή την τακτική σας θα καταφέρετε να στερήσετε από τους ασφαλισμένους το γιατρό τους . Τη θεραπευτική αυτή σχέση του ανθρώπου τη μετατρέπετε σε «ΔΕΙΓΜΑ» που θα εξετάζεται (από ποιον;) και θα παίρνει απαντήσεις-αριθμούς…

Ήδη οι ασφαλισμένοι βιώνουν την απαξίωση της περίθαλψης τους από τα ταμεία τους, καθώς ιατρική φροντίδα χωρίς γιατρούς δεν γίνεται.

Φαίνεται ότι σας αρκεί η μείωση του κόστους . Το τίμημα όμως είναι η ακύρωση της ίδιας της αποστολής σας..

Λυπούμαστε για την επιλογή σας .

Εμείς επιλέγουμε να σταθούμε δίπλα στον ανθρώπινο πόνο πιστοί, στον Ιπποκρατικό μας όρκο και αξιοπρεπείς απέναντι στους ασθενείς μας και τα παιδιά μας.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Δ. ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ – ΧΡΙΣΤΙΝΑ Λ.ΧΑΡΙΤΙΔΟΥ

ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ

(υπερπολύτεκνοι γονείς)

http://anastasiosk.blogspot.gr/2013/02/blog-post_8174.html

Μια 42χρονη μητέρα τριών παιδιών έστειλε αυτό το γράμμα στο κανάλι «Achaia channel», με την ελπίδα ότι κάποιος θα την βοηθήσει.

Το contraseolous.blogspot.gr δημοσιεύει την επιστολή.

Διαβάστε τι αναφέρει η 42χρονη γυναίκα:

«Ονομάζομαι Βασιλική Σπυροπούλου και είμαι 42 ετών και χωρισμένη. «ΔΕΝ ΕΧΩ εγγραφεί στο σύλλογο τριτέκνων, γιατί εκτός απο τα χαρτιά θέλω και 15 ευρώ. Ο γιος μου είναι άνεργος και έχει απολυθεί εδώ και 6 μήνες, ο δεύτερος λόγω προσωπικών προβλημάτων σταμάτησε το σχολείο και η μικρή μου κόρη έχει νοητική στέρηση και ολική ρήξη τυμπάνου .

ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΩ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ

Χρωστάω 3 ενοίκια, παίρνω ψυχοφάρμακα λόγω της κατάστασης. Τα ακουστικά της μικρής τα έχω κλείσει λόγω οφειλής. Κατέθεσα τα χαρτιά μου για να περάσω επιτροπή και περίμενα 15 μήνες και το αποτέλεσμα ….. με έκοψαν γιατί δεν είχα 50 ευρώ.

Πήγα στην εκκλησία και δεν με βοήθησε κανείς. Θέλω να βγω στην τηλεόραση αλλά ντρέπομαι μην με δουν τα παιδιά μου. Έχω να πάρω ψωμί απο την παραμονή των Χριστουγέννων. Τα παιδιά μου έχουν τρύπια παπούτσια και έχουν να φάνε κρέας απο το Πάσχα του 2012. Είστε η τελευταία μου ελπίδα για ένα πιάτο φαγητό η ρούχα. Περιμένω απο εσάς που είστε άνθρωποι, γιατί όλοι μου έκλεισαν την πόρτα οι μεγάλοι.

Βασιλική Σπυροπούλου

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ,ΠΕΙΝΑΜΕ.

http://www.enikos.gr/society/120420,To_sygklonistiko_gramma_mias_mhteras.html

ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΦΩΝΗ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ ΙΑΤΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΥΡΟ

Διαβάστε όλοι τη διαμαρτυρία της Ειδικής Παθολόγου Ελένης Γεωργιάδου από τη Σκύρο για το νέο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και βγάλτε τα συμπεράσματά σας για τους σκοπούς του συστήματος υγείας που μας ετοιμάσανε . . .

Ελένη Γεωργιάδου Σκύρος 22/1/13 Ειδικός Παθολόγος.

κ. Υπουργό Υγείας, κ. Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ, κ. Πρόεδρο ΗΔΙΚΑ

Κοιν : Βουλευτές Ν. Εύβοιας, Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο Ιατρικό Σύλλογο Εύβοιας, Λοιπούς Ιατρικούς Συλλόγους, Μ.Μ.Ε.

Θέμα: Φωνή απόγνωσης για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση από το φουρτουνιασμένο Αιγαίο.

Κύριε Υπουργέ Υγείας, κύριοι Πρόεδροι, κύριοι υπεύθυνοι για την νομοθεσία στο χώρο της υγείας, σας συγχαίρω για τη μεγάλη σας ανακάλυψη και καινοτομία: ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ.

Ονομάζομαι Ελένη Γεωργιάδου, είμαι ειδικός παθολόγος στη νήσο Σκύρο. Πρόκειται για νησί 4000 κατοίκων που το καλοκαίρι υποδέχεται πάνω από 30.000. Υπάρχει ένα Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (όχι Κέντρο Υγείας). Το κλιμάκιο ιατρών της Πολεμικής Αεροπορίας από το 251 ΓΝΑ που ερχόταν για μια εβδομάδα το χρόνο στο νησί, σταμάτησε προ 2ετίας την πολύτιμη προσφορά του (πιθανώς λόγω οικονομικών περικοπών).

Το σύστημα που όπως έλεγε ο κος Λοβέρδος θα βάλει τάξη στην υπερσυνταγογράφηση και στη σπατάλη του ΕΟΠΥΥ και θα βοηθήσει ασφαλισμένους, ιατρούς, φαρμακοποιούς, ήταν η μεγαλύτερη ΑΠΑΤΗ που έγινε ποτέ στο χώρο της υγείας και ο υπέρτατος εξευτελισμός τόσο των ασθενών, όσο και του ιατρικού κλάδου.

Βάλατε μία από τις μεγαλύτερες επιστήμες, την Ιατρική, σ’ένα απύθμενο καζάνι γραφειοκρατίας και αποσυντονίσατε τον εγκέφαλό μας από τον αληθινό σκοπό του: τη σωτηρία του ανθρώπινου σώματος, την εμψύχωση και την συμπαράσταση στον ψυχικό πόνο του συνανθρώπου μας. Μετατρέψατε μία 5λεπτη απασχόληση (ιατρού – ασθενούς) σε πολύωρη, πολυήμερη ταλαιπωρία, πολλές φορές άκαρπη.

Από τα ξημερώματα μαζεύεται ο κόσμος έξω από τα ιατρεία για να πάρει σειρά για τα φάρμακά του (ιδίως μετά τις λήξεις των επαναλαμβανόμενων απεργιών των φαρμακοποιών). Δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να τους εξυπηρετήσουμε, διότι μόλις το σύστημα ανοίγει, πέφτει από υπερφόρτιση. Οι ασθενείς γίνονται έξαλλοι, οι γιατροί χάνουν την υπομονή τους και μέχρι το μεσημέρι εγκαθιστούμε ξανά και ξανά κωδικούς και μπες – βγες σε μια ταλαιπωρία ανείπωτη πέρα από κάθε όριο και τρόπο περιγραφής.

Πώς να εξετάσουμε τον ασθενή και να είμαστε ευγενείς, υπομονετικοί, θεραπευτές και συμπαραστάτες, όταν η συνταγογράφηση έχει μετατραπεί σε επείγον και οι ασθενείς μας χτυπούν τις πόρτες και μας απειλούν με απίστευτες λεκτικές εκφράσεις, νομίζοντας ότι εμείς δεν θέλουμε να τους εξυπηρετήσουμε. Οι ίδιοι ασθενείς επί 3-4 ημέρες επανέρχονται με ΤΑΧΙ, καρότσες αγροτικών, λεωφορεία και συνοδεία μπαστουνιών και να τους εξηγείς ότι: Λυπάμαι! Δεν δουλεύει πάλι το σύστημα, ή κάτσε μέχρι τις 6 το απόγευμα (διότι ίσως το μεσημέρι αποφορτιστεί).

Σας υπενθυμίζω ότι στο νησί υπάρχουν δύο υπολογιστές, ο δικός μου και ένας του περιφερειακού ιατρείου. Κι αν τύχει και δουλέψει αυτή η απάτη, χρειάζεται 30 – 40 λεπτά, σε περίπτωση 2 ή 3 συνταγών, με συνοδά παραπεμπτικά εργαστηριακών εξετάσεων, μετά την αναγραφή τους, όπως παλιά, και στο βιβλιάριο, την καταχώρηση στο βιβλίο εισερχομένων και χειρόγραφη απόδειξη για εισόδημα από 5 έως 10 ευρώ. Διότι εμείς οι μη συμβεβλημένοι αλλά πιστοποιημένοι ιατροί στο e-syntgografisi απλήρωτοι από το 2010, από το αναξιόπιστο κράτος παίρνουμε από 5 έως 10 ευρώ για συνταγές – παραπεμπτικά. Αλλά ακόμα και αυτά τα λίγα χρήματα δεν μας αφήνετε να τα εισπράξουμε εφόσον διώχνουμε τον κόσμο, ο οποίος έρχεται τις περισσότερες φορές για συνταγογράφηση και όχι για εξέταση. Είναι εξαθλιωμένος και φτωχός.

Και ρωτάει:

– Γιατρέ θα μου πάρεις την πίεση;

– Ευχαρίστως.

– Θα μου πάρεις και ένα σάκχαρο;

– Ευχαρίστως.

– Να κάνω και μια ερώτηση;

– Ευχαρίστως

– Τι είναι ο πόνος που νιώθω στο στήθος και με χτυπάει στην πλάτη;

Ο γιατρός χλωμιάζει. Κάνει πλήρη εξέταση με καρδιογράφημα και διαπιστώνει οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου και πασχίζει για την διακομιδή του με 10 μποφόρ στο Αιγαίο. Και φυσικά δεν θα ζητήσουμε το αρχικό 5ευρω σε τέτοιες επείγουσες καταστάσεις. Και ο κόσμος το αναγνωρίζει και επανέρχεται με 5 αυγά, λίγο λάδι ή λίγα χόρτα που μάζεψε ο εμφραγματίας για να ευχαριστήσει τον γιατρό του, ή κάποιος άλλος για να εξεταστεί άνευ χρημάτων. Εσείς όμως ζητάτε λεπτομερή καταγραφή εισοδημάτων. Άρα εμείς πρέπει να καταγράφουμε στις αποδείξεις 5 αυγά, λίγα χόρτα ή 1kg ντομάτες;

Πολλοί συνάδελφοι δεν έχουνε καλή σχέση με τους υπολογιστές και την τεχνολογία. Την Ιατρική τη διδαχτήκαμε στα Πανεπιστήμια, στα επείγοντα των νοσοκομείων, στις εντατικές, στα αμφιθέατρα και στα ανατομεία. Το βάρος έκαστου βιβλίου ισοδυναμεί με το βάρος ενός τούβλου και συρρικνώνεται στο σκληρό δίσκο του εγκεφάλου μας, όχι σε κάποιου υπολογιστή.

Πολλοί από εμάς προσλάβαμε άτομα για γραμματειακή υποστήριξη, ώστε να ασχοληθούμε με τον ίδιο τον ασθενή και όχι με την γραφειοκρατία. Δυστυχώς όμως βρέθηκαν άνευ αντικειμένου αφού είναι αδύνατο να γνωρίζουν δραστικές ουσίες για να μπορούν να βοηθήσουν στη διαδικασία της συνταγογράφησης κι έτσι σύντομα θα απολυθούν.

Πριν το εφαρμόσετε…

1. Μήπως σκεφτήκατε να μας εκπαιδεύσετε; Αλλά εσείς ξέρατε τι κάνατε. Διότι κάθε εβδομάδα ή μήνα θα αλλάζατε πάλι τις οδηγίες, την επιφάνεια εργασίας, τα ποσοστά συμμετοχής των φαρμάκων και θα αναιρούσατε τις προηγούμενες αποφάσεις και η εκπαίδευση θα πήγαινε χαμένη.

2. Πριν επιβληθεί, γιατί δεν το δοκιμάσατε για 10.000.000 ανθρώπους και αφού λειτουργήσει και πάρετε τις τελικές σας αποφάσεις να το εφαρμόσετε τελειοποιημένο, άνευ προβλημάτων;

3. Μήπως σκεφτήκατε ποτέ όλους εμάς, τις φωνές του Αιγαίου, του Ιονίου, των ακριτικών και ορεινών περιοχών, τη δυσχέρεια μετάβασης των ασθενών μας στα κοντινότερα νοσοκομεία; Σας ενημερώνω λοιπόν ότι λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας, άλλοι μείναμε χωρίς ρεύμα, χωρίς θέρμανση, άλλοι χωρίς νερό, άλλοι χωρίς τηλέφωνο και εσείς καμαρώνετε για το επίτευγμά σας. Την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Οι γιατροί της ακριτικής Ελλάδας δεν μπορούμε να έχουμε εύκολες προσβάσεις στο internet ακόμη κι αν το σύστημα δούλευε. Δεν κουβαλιέται υπολογιστής – εκτυπωτής στον ορεινό βοσκότοπο της Νότιας Σκύρου, στους υπερήλικες κατάκοιτους ανθρώπους αυτού του ιερού βράχου, στα στενά ανηφορικά σοκάκια ενός μέτρου φάρδους ή στις πλαγιές του Πηλίου, του Μετσόβου, του Έβρου κλπ. Γιατί εσείς ζητάτε φυσική παρουσία του ασφαλισμένου κατά τη διάρκεια της συνταγογράφησης γεγονός που όπως αντιλαμβάνεται ο κοινός νους είναι πολλές φορές αδύνατο.

4. Σκεφτήκατε ότι ζητάτε γνωμάτευση από ιατρούς άλλης ειδικότητας για να τους συνταγογραφήσουμε τα φάρμακα οι παθολόγοι, οι γενικοί ιατροί κλπ, ότι στα νοσοκομεία οι ιατροί κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσουν το επόμενο νούμερο αναμονής; Ποια γνωμάτευση να του ζητηθεί στις 5 τα ξημερώματα; (Έξω από την πόρτα γίνεται «πόλεμος»). Κι αν ο ασθενής χρειαστεί φάρμακα, αρχίζει ο Γολγοθάς του.

5. Προ τριμήνου χρειάστηκε να συνταγογραφήσω σε τέκνο, (έμμεσο ασφαλισμένο σε κυρία 39 ετών). Το ΑΜΚΑ του παιδιού δεν ήταν σωστό απ ‘ότι διαπίστωσα. Ήταν το ΑΜΚΑ του 40χρονου πατέρα που είχε αυτοκτονήσει και στο παιδί είχε περαστεί κατά λάθος το ΑΜΚΑ του συγχωρεμένου. Γιατί στο e-syntagografisi υπάρχουν αναρτημένοι οι πεθαμένοι άνθρωποι από 7ετίας; Γιατί δεν ενημερώθηκαν από τα ιατρικά πιστοποιητικά των Ληξιαρχίων ότι ο ασθενής απεβίωσε; Εμείς πώς να το γνωρίζουμε; Στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση δεν έχει φωτογραφίες. Ποιων τα λάθη πληρώνουμε οι γιατροί;

6. Μας υποχρεώσατε (μέσω ΦΕΚ) να ελέγχουμε τις ασφάλειες των ασθενών για να συνταγογραφήσουμε ή να εξετάσουμε. Που ζείτε; Τουλάχιστον το 30% των ασθενών μας είναι με ληγμένες ημερομηνίες – απλήρωτες ασφάλειες ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, ΟΓΑ. Δεν δικαιούνται ούτε εμβόλια για τα παιδιά τους. Κι αν είσαι για νοσηλεία τότε στην διακομιδή σου τραγούδα: «Αν ήμουν πλούσιος». Διότι εξερχόμενος από τη νοσηλεία για χολοκυστεκτομή ο μόλις απολυμένος υπάλληλος ή κατεστραμμένος ελευθεροεπαγγελματίας θα πληρώσει τιμολόγιο στο γραφείο κίνησης και πιθανώς θα χρειαστεί έρανο για να πάρει εξιτήριο. Τόσα χρόνια πλήρωνε κανονικά τις εισφορές του. Τώρα που περνάει δύσκολες ώρες δεν του δώσατε ούτε καν περίοδο χάριτος ώστε να μπορεί να δικαιούται έστω για ένα εύλογο διάστημα τα φάρμακά του. Εμείς οι ιατροί υποκύψαμε και γίναμε ελεγκτές του κράτους. ΚΑΚΩΣ. Είμαστε υπεύθυνοι για την υγεία και τη ζωή του. Εσείς είστε όμως υπεύθυνοι του θανάτου του (αν συμβεί) διότι βάση νόμου δεν επιτρέπεται να συνταγογραφήσουμε στο βιβλιάριο τα φάρμακα που χρειάζεται.

7. Δημιουργήσατε τον ΕΟΠΥΥ, διαχωρίσατε φάρμακα υψηλού κόστους με απαραίτητη την μετάβαση μηνιαίως των ασθενών στην Αθήνα, στα κεντρικά του ΕΟΠΥΥ. Ποιας κατηγορίας ασθενών; Των ογκολογικών περιστατικών με οστικές μεταστάσεις, των νεφροπαθών, των αναπήρων από ρευματικά νοσήματα; Και σας περιφρόνησαν! Μην φοβάστε! Αποφάσισαν να πεθάνουν στη γη που γεννήθηκαν. Δεν μπορούν να πηγαινοέρχονται ανήμποροι σωματικά και ψυχικά στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα κι έτσι μπορείτε να περηφανεύεστε για την μείωση του φαρμακευτικού κόστους. «Φεύγουν» καρκινοπαθείς στα χέρια μας ο ένας μετά τον άλλο αλλά τουλάχιστον περήφανοι διδάσκοντάς μας μαθήματα ζωής και αξιοπρέπειας.

8. Προ μηνών αναρτήσατε στον ΕΟΠΥΥ ότι οι μη συμβεβλημένοι ιατροί δεν μπορούν να γράφουν πάνω από δύο συνταγές τον μήνα ανά ασθενή. Συνοδεύεται μάλιστα και από ποινικές ρήτρες. Δηλαδή αν παίρνει 7 φάρμακα ή 8 θα γυρίζει την Αθήνα ή τα νησιά να βρει τις αντίστοιχες ειδικότητες για συνταγογράφηση. Είναι ντροπή κύριοι, διότι ο οποιοσδήποτε καταλαβαίνει ότι μας τιμωρείτε επειδή δεν δεχτήκαμε να συμβληθούμε με το υπέροχο δημιούργημά σας, τον ΕΟΠΥΥ. Γιατί οι συμβεβλημένοι μπορούν να γράφουν 10 συνταγές; Η ιατρική μας δεοντολογία δεν το επιτρέπει αυτό το βασανιστήριο στο συνάνθρωπό μας.

9. Και τέλος. Σταματήστε την ιστορία με τα γενόσημα που μπερδέψατε τα εγκεφαλικά μας κύτταρα, τόσο των γιατρών αλλά κυρίως των ηλικιωμένων ασθενών μας. Έως τώρα γνώριζαν ότι το χάπι τους ήταν το κίτρινο χαπάκι με το ροζ κουτάκι κι εδώ και λίγο καιρό ένα μήνα είναι μπλε, τον άλλο κόκκινο και τον άλλο μαύρο. Διότι δεν λάβατε υπόψη σας ότι το 20% περίπου των ελλήνων είναι αναλφάβητοι. Κι αν τόσο πολύ σας ένοιαζε το φθηνότερο και καλύτερο φάρμακο ας επιβάλατε νόμο ώστε να έχουμε μόνο ελληνικά γενόσημα ώστε να αναπτυχθεί τουλάχιστον η ελληνική φαρμακοβιομηχανία και όχι το φθηνότερο πακιστανικό, μπαγκλαντέζικο, ινδικό που δεν γνωρίζουμε εάν υπάρχει εκεί αντίστοιχος ΕΟΦ και πως λειτουργεί. Διότι αν υπήρχε δεν θα βρισκόταν θραύσματα γυαλιού στα φάρμακα αυτών των χωρών όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από τα ΜΜΕ.

10. Αποφασίσατε να κάνετε την Ελλάδα ένα μεγάλο αυτοματοποιημένο Memorial. Συγνώμη κύριοι! Μιλάμε για την ίδια χώρα; Την Ελλάδα; Και κάτω από την επήρεια ποιου παράγοντα αποφασίσατε; Πανικού, πίεσης ή ουσιών; Αν έγινε από άγνοια ή αμέλεια σας κατανοούμε και σας συγχωρούμε. Διότι ανθρώπινος νους δεν χωράει αυτό που ζούμε εξαιτίας σας.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΣΑΣ!!!

Οι Έλληνες ιατροί θα σας είμαστε ευγνώμονες για την ευθανασία αυτής της επιστήμης και της εξαγωγής στο εξωτερικό ενός τόσο μορφωμένου εμπορεύματος. Ευχαριστούμε τους εκάστοτε Υπουργούς Υγείας και τους νομοθέτες. Όταν όμως αρρωστήσει κάποιος (που δεν το εύχομαι) θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ, να εξεταστούν την ημερομηνία που θα βρεθεί το κενό, να περιμένουν υπομονετικά στα επείγοντα δημοσίου νοσοκομείου και όχι στα μεγάλα ιδιωτικά κέντρα ξενοδοχειακής υποδομής. Ίσως το ράντζο ενός διαδρόμου, η αναμονή για χειρουργικό κρεβάτι, η έλλειψη φαρμάκων και υλικών, η λήψη αμφίβολης ποιότητας γενοσήμων τους βοηθήσει να βρουν τη σωστή λύση για το εθνικό μας σύστημα Υγείας και τη βελτίωση του.

Ζήστε λοιπόν μαζί μας κι ανάμεσά μας να μοιραστείτε λίγο τον κόσμο μας, διότι εμείς δεν φτάνουμε τον δικό σας.

Ευχαριστώ θερμά για την υπομονή σας.

http://taxalia.blogspot.com/2013/02/blog-post_6969.html

Εκτός των άλλων, κόβουν και τις συντάξεις των Βορειοηπειρωτών και των Ελληνοποντίων ! Θέλουν να εξαφανίσουν τον Ελληνισμό, εντός και εκτός συνόρών !!! Τι να πούμε ; Πως να το σχολιάσουμε ; Πως θα τους κρίνουν οι ιστορικοί του μέλλοντος ;

Εγὼ θα φωνάζω πάντα δυνατά: ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ!

Σχόλιο Ἀντιπαρακμῆς: Ὑπάρχουν ἁγνοὶ πατριῶτες ποὺ πάντα θὰ χύνουν ἕνα δάκρυ γιὰ τὴν πατρίδα καὶ γιὰ τὰ παιδιά της ποὺ χάθηκαν (τοὺς ἄταφους νεκρούς του ἔπους τοῦ 1940). Δεῖτε στὸ τέλος τῆς ἀνάρτησης τὸ συγκλονιστικὸ βίντεο. Ἐκεῖ θὰ δεῖτε καὶ τὴν περήφανη Ἑλληνίδα Ἐρμιόνη Ἀνδρέα (γιὰ πολλὰ χρόνια Πρόεδρος τῆς Ὁμόνοιας Κορυτσᾶς καὶ ὑπεύθυνης τῶν φροντιστηρίων ἐκμάθησης Ἑλληνικῆς γλώσσας) νὰ κλαίει ἀκούγοντας τὸ μοιρολόι. Εἶναι ἡ περήφανη Ἑλληνίδα τῆς Βορείου Ἠπείρου ποὺ πρὶν λίγο καιρὸ τῆς ἔκοψε ὁ ΟΓΑ τὴν πενιχρὴ σύνταξη τῶν 300 εὐρώ. Κυρία Ἐρμιόνη, σοὺ ζητοῦμε συγνώμη καὶ Σ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ. 
ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ…
Ἀκολουθεῖ ἡ ἐπιστολὴ τῆς Προέδρου τῆς Μέριμνας Ποντίων Κυριῶν Θεσσαλονίκης σὲ….  βορειοηπειρωτικὸ Ἰστολόγιο:

Καὶ τί δὲν πέρασε αὐτὸς ὁ τόπος, αὐτὴ ἡ πολύπαθης Βόρειος Ἤπειρος! Τόσα δεινὰ γιὰ πολλὰ χρόνια καὶ  ὁ Ἑλληνισμὸς δοκίμασε τόσα βάσανα καὶ δυσκολίες, ἀκόμη καὶ νὰ φυλακιστοῦν  τὸ 1994 πέντε πατριῶτες λεβέντες τῆς Ὁμόνοιας καὶ νὰ ὁδηγηθοῦν μὲ χειροπέδες στὸ ἑδώλιο τοῦ κατηγορουμένου, μόνο γιατί ὑπῆρξαν φλογεροὶ Ἕλληνες, ὅπως ὁ Βεζιάνης, Παπαχρῆστος, Κυριακοῦ, Σύρμος, Μάρτος. Ἀνάμεσά τους τότε ἦταν καὶ ἡ Ἐρμιόνη Ἀνδέα.

Γιὰ αὐτὴν τὴν ἡρωίδα ἔγραψε ἡ  ἐφημερίδα “ΤΟ ΟΡΑΜΑ”στα πρωτοσέλιδα τὸν Νοέμβρη 2012 καὶ τὸν Γενάρη τοῦ 2013, γιὰ μία ἀδικία σὲ βάρος της ἀπὸ ἑλληνικῆς πλευρᾶς καὶ θεωρῶ ἐπαινετὴ καὶ δίκαιη τὴν ἐνέργεια αὐτὴ τοῦ Συμβουλίου τῆς Σύνταξης τῆς ἐφημερίδας.

Ἀπὸ τὰ δημοσιεύματα αὐτὰ παίρνω ἀφορμὴ γιὰ νὰ ἀναφερθῶ στὴν ἐκλεκτὴ καὶ ἀγαπητὴ Ἐρμιόνη Ἀνδρέα, ποὺ τὴν γνώρισα γιὰ πρώτη φορὰ ὅταν ὀργανώσαμε μὲ τὸ Σωματεῖο μας, μὲ πολὺ συγκίνηση, νὰ ἐπισκεφτοῦμε τὴν Βόρειο Ἤπειρό μας, τὴν σπουδαία  Κορυτσά.

Ἡ Ἐρμιόνη τότε ἦρθε στὰ σύνορα καὶ μᾶς ὑποδέχτηκε, 50 μέλη τῆς Μέριμνας Ποντίων Κυρίων Θεσσαλονίκης. Καὶ ἦταν συνεχῶς κοντὰ μᾶς ὅλες τὶς ὧρες. Στιγμὲς συγκινητικές! Μᾶς ξενάγησε μὲ πάθος καὶ πατριωτικὸ ἐνθουσιασμό. Δὲν θὰ ξεχάσω δὲ ποτὲ τὴ φράση ποὺ εἶπε μὲ πολὺ πόνο: «Καὶ ἀνάποδα νὰ μὲ κρεμάσουν, ἐγὼ θὰ φωνάζω πάντα δυνατά: «ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ!»

Ἡ  ἐπικοινωνία μας ἔκτοτε μὲ τὴν Ἐρμιόνη συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Καὶ πάντα θαυμάζω τὴν δυναμικότητά της, τὸν πατριωτισμό της, τὸ κουράγιο της.

Ἀξίζει ἐπίσης νὰ  ἐπισημάνω τὸ πολὺ σημαντικὸ ἔργο ποὺ ἐπιτελεῖ ἡ ΣΦΕΒΑ Θεσσαλονίκης ποὺ γιὰ πολλὰ χρόνια τώρα ἀγωνίζεται, καὶ ὅλα τὰ παιδιὰ μαζί, μὲ φλόγα ψυχῆς, γιὰ τὸν Ἑλληνισμὸ τῆς Βορείου Ἠπείρου. Μία ὁμάδα νέων παιδιῶν ποὺ προσφέρουν μὲ πολὺ ἀγάπη, ἀνιδιοτελῶς βοήθεια καὶ συμπαράσταση στὸν ἐκεῖ Ἑλληνισμό. Ἀξιόλογη εἶναι ἡ προσφορά τους στὴν εὔρυθμη λειτουργία τῶν φροντιστηρίων ἑλληνικῆς γλώσσας σὲ ὅλη τὴν  Ἀλβανία.

Ἐπιθυμῶ νὰ ἀναφερθῶ ἐπίσης στοὺς ἀγῶνες τῆς “Ἠπειρωτικῆς Ἑστίας» Θεσσαλονίκης καὶ στὶς προσπάθειες τῶν νὰ ὀργανώνουν ἐκδηλώσεις, ὁμιλίες-διαλέξεις μὲ ἐπιτυχία, ἔτσι ὥστε νὰ μένουν ζωντανὰ τὰ ἱστορικὰ γεγονότα τῆς Βορείου Ἠπείρου.Τελειώνοντας θὰ  ἤθελα νὰ ἐκφράσω ὁλόψυχα μία ἐπιθυμία καὶ μία εὐχή: Οἱ ἀδελφοί μας Βορειοηπειρῶτες νὰ εἶναι πάντα ἑνωμένοι, ἀγαπημένοι καὶ μὲ ὁμοψυχία καὶ κατανόηση νὰ βαδίζουν τὸ δρόμο γιὰ  ἐπιτυχία καὶ νίκη τῶν ἑλληνικῶν  ἰδανικῶν καὶ ἡ πατρίδα, μητέρα Ἑλλάδα ν΄ ἀγκαλιάσει τὰ  παιδιὰ τῆς αὐτά.

Μαίρη Κ.Στεριάδου, Ἐπ.Πρόεδρος  Μέριμνας Ποντίων  Κυριῶν Θεσσαλονίκης

http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2013/02/blog-post_4132.html

Αυτό είναι ένα άρθρο σχετικά με την πολιτική και οικονομική και δημογραφική κατάσταση στην Ελλάδα και δεν αφορά  τις  θρησκευτικές, δογματικές θέσεις της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας. Οι Έλληνες αντιμετωπίζουν φοβερά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα λόγω της επιβολής σκληρής λιτότητας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση .

Παντού κηδείες και μνημόσυνα ( γέμισε η Ελλάδα νεο-ορφανά του μνημονίου ), οι μισοί “γάμοι” είναι -πια- πολιτικοί, οι γεννήσεις στο ναδίρ και εμείς … “άδομεν” !!!

https://ierapostoli.wordpress.com/2013/01/12/kideies_anastasi/

Το ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ του Ελληνισμού με αριθμούς, πριν ψηφιστούν τα νέα ΠΑΙΔΟΚΤΟΝΑ μέτρα ( η περίπτωση του Βόλου )! Αντώνη Σαμαρά, θα γίνεις ο νεκροθάφτης του Ελληνισμού ;

https://ierapostoli.wordpress.com/2013/01/07/holocaust_hellas/

Σήμερα γιορτάζουν : ευχηθείτε στους νέους “Ηρώδηδες” ( Στουρνάρα, Βρούτση και συνεργάτες τους )! Και ο παλιός “Ηρώδης” ( Παπακωνσταντίνου ) σήμερα πληρώνει τη μανία του κατά των παιδιών των Ελλήνων ! ( μαζί και 20 άρθρα από το 2010 σχετικά  με τη Γενοκτονία, το Ολοκαύτωμα του Ελληνισμού )

https://ierapostoli.wordpress.com/2012/12/29/hrodides_sfagesellinopaidon/

This entry was posted in Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s