Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος στο Μπουρούντι. Η ενθρόνιση του πρώτου Αφρικανού Ορθόδοξου Επισκόπου Μπουρούντι και Ρουάντας ! ( Pastoral visit of Orthodox Patriarch of Alexandria in Burundi – news about Orthodox Church in Burundi )


Tην 21η Φεβρουαρίου 2013, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, περατώσας την ποιμαντική του επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως στην Τανζανία, αφίχθη μεταμεσονυκτίως, στην Μπουζουμπούρα, πρωτεύουσα του Μπουρούντι και έδρα της Ιεράς Επισκοπής Μπουρούντι και Ρουάντας για να πραγματοποιήσει την πρώτη του ιεραποστολική επίσκεψη στην χώρα αυτή, συνοδευόμενος από τον Παν. Αρχιμ. κ. Μελέτιο Κούμανη, Ηγούμενο της  Ιεράς  Μονής Αγίου Σάββα Αλεξανδρείας Αιγύπτου.

 

Τον Μακαριώτατο υπεδέχθησαν στον αερολιμένα της Μπουζουμπούρας, ο Θεοφ.Επίσκοπος Μπουρούντι και Ρουάντας κ.Ιννοκέντιος, ο Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αιγυπτιακής Πρεσβείας κ.Ahmed Ismail El Mahs, ο Διευθυντής του Πρωτοκόλλου του Κυβερνήσεως κ.Butoyi, ο Επίτ.Πρόξενος της Ελλάδος κ.Γεώργιος Κουκούλης και ο Ιερός Κλήρος της Επισκοπής.

 

Την επομένη, 22α Φεβρουαρίου, πρώτη ημέρα της ποιμαντικής επισκέψεως του, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος έγινε δεκτός από τον Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως του Μπουρούντι κ.Rufyikiri Gervais, απουσιάζοντος εκτάκτως του Εξοχ.Προέδρου της χώρας στο εξωτερικό.

Στην συνάντηση αυτή, ο Μακαριώτατος εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του διότι επισκέπτεται το Μπουρούντι για πρώτη φορά, και ανεφέρθη στο γεγονός της επικείμενης ενθρονίσεως του νέου Επισκόπου, Θεοφιλεστάτου κ.Ιννοκεντίου, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή.

 Με τη σειρά του, ο Εξοχ. Αντιπρόεδρος καλωσόρισε εγκάρδια τον Ορθόδοξο Πατριάρχη Αλεξανδρείας και όλης της Αφρικής κ. Θεόδωρο ., υπεσχέθη ότι θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στην Ορθόδοξη Εκκλησία και ζήτησε τις ευχές του Μακαριωτάτου για ειρήνη και πρόοδο του Λαού του Μπουρούντι που τόσο δοκιμάσθηκε κατά το παρελθόν.

Αμέσως μετά ο Μακ. Πατριάρχης και ο Εξοχ. Αντιπρόεδρος έδωσαν συνέντευξη τύπου προς τα Μ.Μ.Ε.

Εν συνεχεία, ο Ορθόδοξος Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος  επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου στην περιοχή Sanik και ξεναγήθηκε στο παρακείμενο Ιεραποστολικό Κέντρο, όπου δημιουργείται Σχολή Κατηχητών και Τεχνολογικό Ινστιτούτο.

 

Ακολούθως, επιθεώρησε την ανέγερση του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Tsarama, δωρεά της Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης, καθώς και την, ευρισκόμενη παραπλεύρως του Ναού, Πολυκλινική.

 

Τέλος, το εσπέρας της ιδίας ημέρας παρευρέθη στην δεξίωση που παρέθεσε προς τιμήν του Αλεξανδρινού Προκαθημένου, ο Εξοχ. Πρέσβης της Αιγύπτου στο Μπουρούντι κ.Attia Abou Elnaga και την οποία τίμησαν με την παρουσία τους οι πρέσβεις πολλών χωρών, μεταξύ αυτών της Αμερικής, της Γαλλίας, της Ρωσίας, της Κίνας κ.ά.

Αρχιμ. Μελέτιος Κούμανης

http://romfea.gr/patriarxeia/patriarxeia/patriarxeio-alexandreias/15728-2013-02-22-22-56-46

http://www.patriarchateofalexandria.com/index.php?module=news&action=details&id=903

Η θρησκευτική κατάσταση στο Μπουρούντι και η τριετής παρουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Orthodox Church in Burundi,Église orthodoxe au Burundi,Ortodokse Kerk in Burundi.

https://ierapostoli.wordpress.com/2013/02/20/burundi_orthodoxy2013/

Μπορείτε να καταθέσετε την οικονομική σας ενίσχυση για την Ορθόδοξη Εκκλησία στο Μπουρούντι και τη Ρουάντα μέσω της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης.  Πληροφορίες, τραπεζικοί λογαριασμοί, τηλέφωνα επικοινωνίας δείτε εδώ ( με την σημείωση ότι οι δωρεές απευθύνονται στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή στο Μπουρούντι ).

https://ierapostoli.wordpress.com/enisxisi/

Orthodox Mission magazine ( english )

http://issuu.com/omfgr/docs/orthodoxmission2/1

Τελευταία άρθρα του μπλογκ :

https://ierapostoli.wordpress.com/2013/02/16/cuban_orthodox_2013/

https://ierapostoli.wordpress.com/2013/02/16/japan_orthodoxy/

https://ierapostoli.wordpress.com/2013/02/16/anglican_to_orthodoxy/

https://ierapostoli.wordpress.com/2013/02/16/mission_sierraleone_uganda/

https://ierapostoli.wordpress.com/2013/02/16/mission_tanzania2013/

Advertisements
This entry was posted in Αφρική, Africa, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Μπουρούντι-Ρουάντα,Burundi-Rwanda, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s