H παραίτηση του Πάπα Ρώμης Βενέδικτου και η αποτυχία του να οδηγήσει το Ρωμαιοκαθολικισμό στη ΚΟΙΝΗ ( Ορθόδοξη ) πίστη της ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ των 10 πρώτων αιώνων !


Για εμάς, δεν είναι ΣΟΚ η παραίτηση του Πάπα της Ρώμης κ. Βενέδικτου, για λόγους υγείας. Για εμάς, συνεχίζει να είναι ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ η μη παραίτηση της Ρωμαιοκαθολικής ομολογίας από τους δογματικούς νεωτερισμούς της, που προσπάθησε να επιβάλλει από τον 10 αιώνα μετά Χριστό. Και αυτός ο Πάπας της Ρώμης δεν στάθηκε στο ύψος των  περιστάσεων και δεν έφερε το Πατριαρχείο της Ρώμης στη προγενέστερη του Σχίσματος κατάσταση, στη ΚΟΙΝΗ, Ορθόδοξη πίστη της Μίας, Ενιαίας, Αποστολικής Εκκλησίας μέχρι το 1054. Για να γίνει αυτό,  απαιτείται θάρρος και ταπείνωση εκ μέρους του εκάστοτε προκαθημένου του Πατριαρχείου της Ρώμης. Δυστυχώς, εμείς, ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, δεν είδαμε καμία διάθεση για επιστροφή του ρωμαιοκαθολικισμού στην ΚΟΙΝΗ, Ορθόδοξη Χριστιανική μας πίστη των  10 πρώτων αιώνων ! Άλλη μία ευκαιρία χάθηκε για τον κατακερματισμένο Χριστιανικό Κόσμο ! Αυτό μας λυπεί, αυτό μας στεναχωρεί !

Η λύση για την «ένωση των Εκκλησιών» δεν είναι η μετατροπή της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας σε «ανατολικό παρακλάδι» του Ρωμαιοκαθολικισμού!

Κάτι τέτοιο θα ήταν απαγορευτικό για τους Χριστιανούς των δεκάδων χιλιάδων προτεσταντικών και πεντηκοστιανών ομολογιών για να βρουν την Ορθόδοξη πίστη της ΜΙΑΣ, ΕΝΙΑΣ, Αγίας, Καθολικής, Ορθόδοξης, Αποστολικής Εκκλησίας.

Κάτι τέτοιο  ήταν , είναι και θα είναι απαγορευτικό για πολλά εκατομμύρια Ορθοδόξων Χριστιανών.

Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία, παραμένοντας πιστή στην Αγία Γραφή και την Ιερή Παράδοση των 7 Οικουμενικών Συνόδων, με το μυστηριακό και ησυχαστικό της πνεύμα, αποτελεί την «πέτρα» πάνω στην οποία θα στηριχτεί η επιστροφή όλων των χριστιανικών ομολογιών στη Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη των 10 πρώτων αιώνων, την οποία διατηρεί ανόθευτη η Ορθόδοξη Εκκλησία !

Η ρωμαιοκαθολική ομολογία, το Πατριαρχείο της Ρώμης, αν ενδιαφέρεται πραγματικά για την «ένωση των εκκλησιών» πρέπει να προβεί σε πράξεις αποκατάστασης της Ορθόδοξης πίστης, όπως υπήρχε μέχρι το 1054, μέχρι το Σχίσμα. Πρέπει ο νέος Πάπας της Ρώμης :

1) Να παραιτηθεί από το εξουσιαστικό πρωτείο και το αλάθητο του και να μετατραπεί το Πατριαρχείο της Ρώμης ισότιμο και ισάξιο με τα άλλα Πατριαρχεία. Αν ο Απόστολος Πέτρος είχε τέτοιο «πρωτείο», η Καινή Διαθήκη θα αποτελούνταν κυρίως ή αποκλειστικά από κείμενα του Αποστόλου Πέτρου, πράγμα που δεν συμβαίνει ! Αν ο Απόστολος Πέτρος ήταν ανώτερος από τους άλλους Αποστόλους , δεν θα υπήρχε η Αποστολική Σύνοδος στα Ιεροσόλυμα ! Και οι πρώτοι Απόστολοι δεν είχαν συγκεκριμένη περιοχή ως δική τους Επισκοπή! Απλά, η Ρώμη αρχικά και η Κωνσταντινούπολη αργότερα πήραν κάποια τιμητικά «πρωτεία», επειδή ήταν η «πρωτεύουσα» της Ρωμαϊκής και Βυζαντινής Αυτοκρατορίας αντίστοιχα !

2 ) Να εξαλείψει τη προσθήκη του «Φιλιόκβε» ( Filioque ) από το Σύμβολο της Πίστεως.

3) Να καταργήσει το δόγμα της άσπιλης σύλληψης της Παναγίας.

4) Να καταργήσει την υποχρεωτική αγαμία στους πρεσβύτερους και στους διακόνους

(  Υποσημείωση :  εδώ αναφέρουμε τους βασικούς δογματικούς  νεωτερισμούς του Πατριαρχείου της Ρώμης μετά το 1054 )

Από τη μια έχουμε το συγκεντρωτισμό της Ρωμαιοκαθολικής ομολογίας και από την άλλη έχουμε την «αναρχία», το «χάος» των προτεσταντικών και πεντηκοστιανών ομολογιών που διαιρούνται και πολλαπλασιάζονται συνεχώς.

Στη μέση, η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία, ακολουθεί την ΚΟΙΝΗ, ΟΡΘΟΔΟΞΗ, πίστη της ΜΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ των 10 πρώτων αιώνων και καλεί όλους τους ανθρώπους ( Επισκόπους, ιερείς, διακόνους, μοναχούς, θεολόγους, πιστούς )  να ενωθούν μαζί της σε μια κοινή πορεία προς τη Βασιλεία των Ουρανών.

Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία δεν έχει «ισχυρά» Πατριαρχεία. Δεν έχει τη πολιτική και οικονομική δύναμη του Πατριαρχείου της Ρώμης και του Βατικανού ! Τα Ορθόδοξα Πατριαρχεία της Κωνσταντινούπολης, της Αντιόχειας, των Ιεροσολύμων και της Αλεξάνδρειας δεν έχουν «ισχυρή» αριθμητική και οικονομική παρουσία. Αλλά ας  μη ξεχνάμε ότι ο Ιησούς Χριστός διάλεξε και κυκλοφόρησε σε περιοχές ταπεινές : στη Βηθλεέμ, στη Ναζαρέτ, στον Ιορδάνη ποταμό και την έρημό του και σπάνια στα Ιεροσόλυμα, διάλεξε να φαίνεται «γιος μαραγκού», διάλεξε να «πεθάνει» με σταυρικό, ατιμωτικό θάνατο !

Τα «ταπεινά», αρχαία, αρχέγονα,  Ορθόδοξα Πατριαρχεία της πρώτης, ΕΝΙΑΙΑΣ, Εκκλησίας ακολουθούν ( γενικά ) το «σταυρικό δρόμο» του Ιησού Χριστού και καλούν, χωρίς τυμπανοκρουσίες και θόρυβο, όλους όσους αγαπούν τον Ιησού Χριστό να συμπορευθούν μαζί τους σε πορεία Ανάστασης και Αιώνιας Ζωής, στη πορεία για τη Βασιλεία των Ουρανών !

Αυτό το δρόμο της ταπείνωσης και της Ορθόδοξης Χριστιανικής πίστης των πρώτων 10 αιώνων  περιμένουμε να ακολουθήσει και το Πατριαρχείο της Ρώμης, με έμπρακτες ενέργειες του νέου Πάπα Ρώμης.

Εκπτώσεις και «περικοπές» στην Ορθόδοξη πίστη των 10 πρώτων αιώνων δεν μπορούμε να κάνουμε ! Η Εκκλησία οφείλει να είναι ο » Χριστός παρατεινόμενος εις τους αιώνες» ! Και αυτή είναι η μαρτυρία της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας στα έθνη !

Ευχόμαστε και προσευχόμαστε στο Άγιο Πνεύμα, που εκπορεύεται από τον Πατέρα, να φωτίσει τον διάδοχο του παραιτηθέντος Πάπα και Πατριάρχουν Ρώμης κ. Βενέδικτου, ώστε να οδηγήσει το Πατριαρχείο της Ρώμης και τα μέλη της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας στα δόγματα της ΜΙΑΣ, ΕΝΙΑΣ Εκκλησίας των 10 πρώτων αιώνων, δηλαδή την επιστροφή του Πατριαρχείου της Ρώμης στην Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη ! Ας μη κοιτάξει το θέμα με βάση τους αριθμούς, αλλά με βάση την Αγία Γραφή και την Ιερά Παράδοση της ΕΝΙΑΙΑΣ Εκκλησίας μέχρι το 1054.

Ευχόμαστε και προσευχόμαστε ο Ιησούς Χριστός να οδηγήσει και τα μέλη της Αγγλικανικής ομολογίας και των Προτεσταντικών, Πεντηκοστιανών, «χαρισματικών» ομολογιών στην ένωση τους με την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία, ώστε να δοξάζετε το όνομα του Τριαδικού Θεού !

Σχετικά άρθρα :

Στο Βατικανό παραιτούνται, στην Ελλάδα το αρνούνται!

Που έχουμε “κρύψει” το τάλαντο της Ορθοδόξης Εκκλησίας ; Πότε και πως το “πολλαπλασιάσαμε” ή πότε και πως θα το πολλαπλασιάσουμε ;

https://ierapostoli.wordpress.com/2013/02/10/talanto_orthodoxy2013/

Orthodox Mission magazine

http://issuu.com/omfgr/docs/orthodoxmission2/1

This entry was posted in Ελλάδα - Greece, Ιταλία - Italia, Κύπρος - Cyprus, Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s