Oι ολέθριες επιπτώσεις του μνημονίου 3 στην Εκκλησία,στις Ιεραποστολές,στα Πατριαρχεία, στο Δημογραφικό και στο πιστό λαό του Θεού.


Όπως σας είχαμε προείπει, σήμερα θα εξετάσουμε αναλυτικά τις ολέθριες επιπτώσεις του μνημονίου 3 και των νέων μέτρων στις Ορθόδοξες Ιεραποστολές, στα Πατριαρχεία, στην Ορθόδοξη Εκκλησία ( της Ελλάδος και της Κρήτης και τις Μητροπόλεις των Δωδεκανήσων ), στο Άγιο Όρος και στις Ορθόδοξες Ιεραποστολές. Αυτό είναι και το προτελευταίο  άρθρο του μπλογκ, γιατί τώρα, όχι μόνο βλέπουμε την Επίσημη Εκκλησία να σιωπά ( για λόγους δημοσίων σχέσεων ) αλλά και έχουμε και φαινόμενο  δημόσιας  υπεράσπισης της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, δηλαδή υπεράσπιση της   ΕΘΝΟΚΤΟΝΙΑΣ των Ελλήνων Ρωμιών Ορθόδοξων Χριστιανών ! Να σημειώσουμε στον ευφάνταστο Μητροπολίτη ότι υπάρχει εθνική ενότητα των Ελλήνων, κάθε ιδεολογίας ενάντια στη ξένη οικονομική υποδούλωση, την οποία βιώνει αιώνες η χώρα στην οποία είναι Μητροπολίτης, με αποτέλεσμα την άθλια κατάσταση του λαού της ! Και, αν διαβάσει κανείς καλύτερα το γκάλοπ του Βήματος θα δει ότι τα 3 κόμματα της κυβέρνησης, μόλις και μετά βίας συγκεντρώνουν ( 20% + 7,5 + 4,5 % = ) το 32% του ελληνικου λαού , αφού εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι τους είναι άκρως δυσαρεστημένοι από τις ψευδολογίες και την εξαπάτησή τους από τα 3 αυτά κόμματα και τα έχουν εγκαταλείψει  !

Δυστυχώς, για μια ακόμα φορά μέρος της Εκκλησιαστικής εξουσίας «δοξολογεί» τη κοσμική εξουσία και «γράφει στα παλιά της τα παπούτσια» τους απλούς πιστούς, που είναι άνεργοι, που είναι οικογενειάρχες, που κινδυνεύουν να χάσουν τα 1-2 σπίτια τους από τα δάνεια ή τους φόρους ή τα χαράτσια, τους ανθρώπους που ζουν με συσσίτια, τους αρρώστους που δεν έχουν φάρμακα , γιατρούς, νοσοκομεία !

Οι ολέθριες επιπτώσεις των νέων μέτρων :

Α. Στις Ορθόδοξες Ιεραποστολές.

Η  πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών για τις δωρεές θα οδηγήσει σε ακόμα λιγότερες δωρεές προς τις Ορθόδοξες Ιεραποστολικές Μητροπόλεις, τα ορθόδοξα ιεραποστολικά σωματεία, τα Πατριαρχεία, τις ΜΚΟ, σε συνδυασμό με την αφαίρεση από κάθε ελληνική οικογένεια, μέσω των νέων μέτρων, από 3000 έως 10.000 ευρώ κατά μέσο όρο. Από που θα χρηματοδοτηθούν οι Ορθόδοξες Ιεραποστολές και Μητροπόλεις των Πατριαρχείων Κωνσταντινούπολης και Αλεξανδρείας, που υπάρχουν σε 80, περίπου, κράτη Δεν ήταν, μέχρι τώρα, η Ελλάδα η κύρια πηγή εσόδων των Ιεραποστολών σε 80, περίπου, χώρες ;  Και είναι φυσικό , μετά την αδυναμία χρηματοδότησης των Ιεραποστολών από την Ελλαδική Εκκλησία, να αναπτυχθούν παράλληλες ορθόδοξες ιεραποστολές από άλλα Ορθόδοξα Πατριαρχεία και Αυτοκέφαλες Εκκλησίες ! Τι θα πουν, τότε, οι Εκκλησιαστικοί παράγοντες ;  Χώρια που ελλοχεύει ο κίνδυνος αναστολής της λειτουργίας κάποιων Ιεραποστολών, ελλείψει πόρων ! Φυσικά, ας μη περιμένουν από το χρεοκοπημένο Ελληνικό Κράτος να καλύψει αυτές τις ανάγκες …

Β. Στην  Εκκλησία Ελλάδος, Κρήτης, Δωδεκανήσων

α) Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, το 1/3 των Ελλήνων πολιτών αδυνατούν να πληρώσουν ή να πληρώσουν έγκαιρα τους φόρους , τα χαράτσια , τα τέλη. Του χρόνου, με τη δραματική μείωση μισθών, συντάξεων, εφάπαξ, την περικοπή  τριτεκνικών και πολυτεκνικών επιδομάτων, των φοροαπαλλαγών για τα παιδιά, για τα φροντιστήρια τους, για τα δάνειά τους, πάνω από το 50% των Ελληνικών Οικογενειών θα βρεθεί σε ΑΔΥΝΑΜΙΑ πληρωμής φόρων και τελών του 2013. Το μεγαλύτερο μέρος των εκκλησιαζόμενων Ελλήνων ανήκει στα μεσαία και στα κατώτερα στρώματα ( οι περισσότεροι πλούσιοι είναι σε κοσμοπολίτικα κέντρα, όχι στους ναούς ! ) και, κατά συνέπεια, να αναμένει η Εκκλησία μεγάλη μείωση στα παγκάρια, στους δίσκους, στη τέλεση θρησκευτικών Μυστηρίων και τα έσοδα ναών, Μητροπόλεων, Μοναστηριών, Χριστιανικών Αδελφοτήτων θα μειωθούν σε ποσοστό άνω του 50%, ουσιαστικά- λοιπόν- θα υπάρχει ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΧ στην Εκκλησία, η οποία δεν θα μπορεί- πλέον-να στηρίζει οικονομικά τα Πατριαρχεία και τις Ορθόδοξες Ιεραποστολές ! Όταν δεν θα μπορεί να δίνει στο Κράτος τους επαχθείς φόρους, ( όμοιους είχε να ζήσει ο Ρωμέικος Ελληνισμός από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας ! ) πόσο μάλλον δεν θα μπορεί να στηρίζει τους ναούς, τα συσσίτια και το εν γένει φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας ! Και τι θα απογίνουν τα φιλανθρωπικά της ιδρύματα ;  Θα κλείσουν ; Μπορεί, αν εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα !

β) Μειωμένων των εσόδων ναών και Μητροπόλεων και μοναστηριών και  ορθόδοξων αδελφοτήτων, η Εκκλησία και όλοι οι εκκλησιαστικοί οργανισμοί  δεν θα μπορούν  να καλύψει τους φόρους που αναλογούν στην ακίνητη περιουσία που τους έχει εναπομείνει ! Τι θα κάνουν ;  Θα πουλήσουν κοψοχρονιάς την εναπομείνασα εκκλησιαστική περιουσία ; Πως θα συντηρήσουν τα ενοριακά κέντρα και τα φιλανθρωπικά ιδρύματα, όταν θα έχουν να πληρώνουν φόρους ακόμα και για μη αξιοποιήσιμες εκτάσεις ; Έτσι η Εκκλησία θα «χάσει» μεγάλο μέρος της ακίνητης περιουσίας της, προς όφελος κερδοσκόπων που παραμονεύουν στη γωνιά, με τοκογλυφικά  κέρδη προηγούμενων ετών, για να της την αρπάξουν !

Γ. Στο Δημογραφικό της Ελλάδας

α)  Το θέμα αυτό το έχουμε αναλύσει εκτενώς. Ήδη από το θετικό πρόσημο + 10.000 στο ισοζύγιο γεννήσεων- θανάτων το 2009, περάσαμε στο αρνητικό ισοζύγιο – 4500 το 2011 ! Το 2012 τα πράγματα θα είναι ακόμα χειρότερα, ενώ το 2013 με όλα τα ΑΝΤΙΤΕΚΝΙΚΑ μέτρα, οι γεννήσεις θα εκμηδενιστούν, με ταυτόχρονη αύξηση των θανάτων και σε βάθος 10ετίας σε πολλές παραμεθόριες περιοχές το Ελληνικό- Ρωμέικο στοιχείο θα μειωθεί δραματικά, για να μη πούμε ότι θα μετατραπεί σε μειονότητα !

Πρόκειται για τη πρώτη μεγάλη Εθνοκάθαρση- γενοκτονία του Ρωμέικου Ελληνισμού μέσα στον 21ο αιώνα, και είναι θλιβερό να υπάρχει έστω και ένας Επίσκοπος που να βάζει «πλάτες» στη Νέα τραγωδία του Ελληνισμού ! Ελάχιστοι θα κάνουν 2 παιδιά, ακόμα πιο λίγοι 3 και παραπάνω παιδιά !  Ποιο νέο ζευγάρι θα ακολουθήσει τις συμβουλές των Πνευματικών και των Αγιορειτών Πατέρων για «μη αποφυγή τεκνογονίας» και «πολλά παιδιά», όταν το ίδιο το Κράτος διώκει την Πολύτεκνη και Υπερπολύτεκνη Οικογένεια ;

β) Όπως είναι σε όλους , λίγο πολύ,  γνωστό, τα περισσότερα στελέχη της Ορθόδοξης Εκκλησίας,εντός και εκτός Ελλάδας, προέρχονται – κυρίως- από μεγάλες Οικογένειες, Τρίτεκνες και Πολύτεκνες. Με τη λυσσαλέα, σχεδόν ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ, επίθεση των κυβερνώντων ( εδώ και 3 χρόνια ) κατά των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών και με τη μεγάλη μείωση των γεννήσεων, θα ΑΠΟΓΥΜΝΩΘΟΥΝ από ανθρώπινο δυναμικό οι ενορίες, οι Μητροπόλεις, τα μοναστήρια, οι αδελφότητες , το Άγιο Όρος,  τα Ελληνορθόδοξα Πατριαρχεία και οι Ορθόδοξες Ιεραποστολές (σε βάθος χρόνου, σε 10 -20 χρόνια )  ! Ούτε γι’ αυτό δεν νοιάζονται ορισμένοι ; Το δημογραφικό μέλλον της Ελλάδας δεν τους απασχολεί, δεν τους ενδιαφέρει, όμως, το μέλλον της Ορθόδοξης  Εκκλησίας ( και εννοώ στον Ελλαδικό χώρο, γιατί παλιά υπήρχε και στη Μικρά Ασία και στη Μέση Ανατολή , αλλά εκεί ερημώθηκαν οι τοπικές εκκλησίες ) και Ιεραποστολής δεν τους απασχολεί ;

Δ. Στο λαό του Θεού, στα μέλη της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας

Η συντριπτική πλειοψηφία των εκκλησιαζόμενων και συμμετεχόντων στα Μυστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας πιστών ( αλλά και των άλλων που έχουν παραδοσιακή σχέση με την Εκκλησία ) ανήκει στα μεσαία και στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα και το μέλλον τους προδιαγράφεται ζοφερό για τα επόμενα χρόνια, μέσω των μνημονίων και των άδικων μέτρων !

Πως μπορούμε, ως Χριστιανοί, να μένουμε αδιάφοροι στο δράμα εκατοντάδων χιλιάδων Οικογενειών ;

Πως μπορούμε, ως Χριστιανοί, να υπερθεματίζουμε εκείνους που είναι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί 3000 αυτοκτονιών ;  Ξέρει, μήπως, η επίσημη Εκκλησία πόσοι θάνατοι σημειώθηκαν λόγω της οικονομικής κρίσης, από καρδιακά, εγκεφαλικά, άλλα χρόνια νοσήματα, τροχαία κλπ ; Δηλαδή, να υμνούμε εκείνους που έχουν γεμίσει την Ελλάδα με ορφανά, λες και είμαστε μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και την Κατοχή ; Η δική μας συνείδηση δεν μπορεί αυτό να το ΑΝΕΧΤΕΙ ! Δεν είναι χριστιανικό, δεν είναι ανθρώπινο ! Τι θα πει, αύριο, η Εκκλησία στα ορφανά του ακήρυχτου  οικονομικού πολέμου ;

Άνθρωποι είναι άνεργοι και τρέφονται στα συσσίτια και δεν μπορούν να προσφέρουν κάτι στα παιδιά τους !

Άνθρωποι άρρωστοι, ειδικά με χρόνια νοσήματα, δεν μπορούν να βρουν γιατρούς ( ελάχιστοι είναι στον ΕΟΠΠΥ και τους άλλους πρέπει να τους πληρώνουν, πολλές φορές και αδρά ), δεν μπορούν να βρουν τα καλύτερα φάρμακα και τις θεραπείες, δεν έχουν περίθαλψη, πεθαίνουν στους διαδρόμους και στα ράντζα των νοκοκομείων, που έχουν τεράστιες ελλείψεις !

Τρίτεκνες και Πολύτεκνες Οικογένειες βρίσκονται στο δρόμο ή αδυνατούν να αγοράσουν βασικά πράγματα, όπως πετρέλαιο θέρμανσης για να ζεστάνουν τα παιδιά τους, να τους παρέχουν μόρφωση, ακόμα και σε φτηνό φροντιστηριακό επίπεδο ,  δεν μπορούν να πληρώσουν το ΕΕΤΗΔΕ στη ΔΕΗ και κινδυνεύουν να τους κοπεί το ρεύμα,  αφήνουν τα παιδιά τους χωρίς φαγητό στο σχολείο, γιατί ο μισθός δεν φτάνει, τρώνε κακής ποιότητας φτηνά προϊόντα βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία τους, δεν μπορούν να ξεπληρώσουν τα ληστρικά στεγαστικά δάνεια και κινδυνεύουν να χάσουν το σπιτάκι τους !

Κείμενα ατελείωτα θα μπορούσαμε να γράψουμε για το δράμα που βιώνουν εκατομμύρια Έλληνες ή αυτό που θα βιώσουν ακόμα περισσότεροι από το 2013, με την υπογραφή της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και την ΣΙΩΠΗ της επίσημης Εκκλησίας ( ή τουλάχιστον των περισσοτέρων ) !

Με κόπο και με μόχθο κατάφερε η Εκκλησία να βγάλει από πάνω της τη ρετσινιά του ότι «δεν μιλούσε» επί Χούντας ! Και, τώρα, η συντριπτική πλειοψηφία εκκλησιαζόμενων ( και πολύ περισσότερο μη εκκλησιαζόμενων ) μιλά για την ΑΦΩΝΙΑ της και τους ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΟΥΣ επίσημων Εκκλησιαστικών παραγόντων με την κοσμική εξουσία του «σήμερα», που λειτουργεί ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΚΑ για το Γένος των Ρωμιών ! Το ίδιο τραγικό λάθος, η ίδια τραγική αυτοκαταστροφική συμπεριφορά ! Με τη συγκεκριμένη πολιτική των 3 κομμάτων ( πλέον )  το Γένος των Ρωμιών μπαίνει σε τροχιά δημογραφικής κρίσης και εξόντωσης !

Εμείς δεν μπορούμε να γίνουμε συμμέτοχοι στη σιωπή και στη Γενοκτονία των Ελλήνων συμπατριωτών μας ( θρησκευόμενων ή μη  ), δεν μπορούμε να συνυπογράψουμε την εξόντωση της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε οικονομικό επίπεδο και σε ανθρώπινο δυναμικό !

Ο Χριστός είναι ξεκάθαρος : όπως δεν μπορούμε, ως Χριστιανοί, να βιαιοπραγούμε κατά ανθρωπίνων υπάρξεων, μεταναστών, έτσι δεν μπορούμε να σιωπούμε στη Γενοκτονία των Ελλήνων και να «κρατάμε τα ιμάτια» εκείνων των πολιτικών που λιθοβολούν, με άδικα και εξοντωντικά και αντισυνταγματικά μέτρα,  τις Οικογένειες και τα παιδιά τους !

Αν κάποιοι εκκλησιαστικοί παράγοντες θέλουν να κάνουν αυτό που έκαναν οι θρησκευτικοί άρχοντες της εποχής του Χριστού, που – μαζί με τη πολιτική ηγεσία της εποχής εκείνης- Σταύρωσαν τον Ιησού Χριστό, λέγοντας : » το αίμα Του πάνω σε εμάς και τα παιδιά μας» , αυτό μας αφήνει παγερά αδιάφορο !

Ως Επίσκοποι έχουν ευθύνη για το αδικοχαμένο «αίμα» χιλιάδων Ελλήνων που χάθηκαν ή θα χαθούν λόγω των άδικων και αντισυνταγματικών μέτρων, τα οποία δεν πλήττουν όσους έχουν τεράστιες περιουσίες στο εξωτερικό, νόμιμες ή παράνομες, σε φολογικούς » παραδείσους» !

Ως Επίσκοποι έχουν ευθύνη για τη σταδιακή μετατροπή της Ελλάδας και όλου του Ευρωπαϊκού Νότου σε χώρες » Ζιμπάμπουε» της Νότιας Ευρώπης ! Η σιωπή και η ανοχή είναι ΣΥΝΕΝΟΧΗ σε αίμα αθώων πολιτών και παιδιών που θα εγκαταλειφθούν ή θα μείνουν ορφανά ! Με ποια συνείδηση, άραγε, κάποιοι θα τελούν το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και θα κοινωνούν, όταν ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ για τα δράμα και το κλάμα δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων ;

Τι θα πουν, όταν – σήμερα-  οι περισσότεροι έχουν γυρίσει τη πλάτη τους στην Εκκλησία  και τελούν «πολιτικό γάμο» ή υπογράφουν «σύμφωνα ελεύθερης συμβίωσης»  ; Έχουν ή δεν έχουν ευθύνη, ως Πνευματικοί Πατέρες, που οι νέοι- σήμερα- προτιμούν τα νυχτερινά κέντρα από τη Θεία Λειτουργία, που προτιμούν»ουσίες και οινοπνεύματα», αντί της Θείας Ευχαριστίας, που τρέχουν σε ψυχιάτρους  και σε πιο ακραία μορφή στους «αστρολόγους» , ενώ αγνοούν την ύπαρξη Πνευματικών- Εξομολόγων ; Έχουν ή δεν έχουν πνευματική ευθύνη που η πολιτική ηγεσία του Τόπου «δολοφονεί» ( άμεσα ή έμμεσα ) το ποίμνιό τους, ανθρώπους για τους οποίους Σταυρώθηκε και Αναστήθηκε ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός ;

Το μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής, ύστερα από 4 χρόνια ανιδιοτελούς παρουσίας στο διαδίκτυο, αναστέλλει ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ  τη λειτουργία του σε ένδειξη ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ για τη συνεχιζόμενη ΣΙΩΠΗ, ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ή και ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΟΥΣ μέρους της επίσημης Εκκλησίας με τη κοσμική εξουσία που «δολοφονεί» χιλιάδες συμπατριώτες μας και οδηγεί σε ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ και ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ το γένος των Ελλήνων Ρωμιών και εκατοντάδες χιλιάδες μέλη της Εκκλησίας, και αποδυναμώνει το φιλανθρωπικό και ιεραποστολικό της έργο ,εντός και εκτός Ελλάδας σε 80 χώρες, ανεξαρτήτου χρώματος και θρησκεύματος !

Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν θα χαθεί ( Ματθ, 16:18 ). Ο Χριστός και το Άγιο Πνεύμα εγγυώνται την ΑΙΩΝΙΑ  πορεία της !

Πίσω από την οικονομική υποδούλωση κρύβεται η πνευματική υποδούλωση των Ελλήνων και όλων – τελικά – των λαών στη παγκόσμια δικτατορία – διακυβέρνηση του Ψευτομεσσία ! Άνθρωποι πολιτικοί, ψευτοθρησκευόμενοι και ψευτοπατριώτες συμμετέχουν , ακούσια ή εκούσια, στη προετοιμασία της βασιλείας του ψευτομεσσία ! Υπηρετούν εξωθεσμικά υπόγεια παράκεντρα εξουσίας ! Όλα αυτά τα μέτρα είναι καλά σχεδιασμένα, ώστε να οδηγηθούμε σε μια παγκόσμια οικονομία ( με συσσώρευση του πλούτου στα χέρια του 1% των ανθρώπων ) και σε μια ελεγχόμενη οργουελική κοινωνία του Μεγάλου Αδελφού, με εμφάνιση μιας υπερθρησκείας χωρίς Μυστήρια αλλά με «μυήσεις» και «όρκους υποταγής»  ! Και είναι, ακόμα πιο τραγικό, στα σχέδια αυτά να συμμετέχουν , ακούσια ή εκούσια, και εκκλησιαστικά πρόσωπα !

Εμείς εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στο Τριαδικό Θεό, στη Παναγία και τους Αγίους ! Περνάμε μια «μεγάλη θλίψη», αλλά πρέπει να αντέξουμε, χάριν του Εσταυρωμένου Χριστού, αλλά και της αγαπημένης μας επίγειας πατρίδας, της Ελλάδας ! Πρέπει να πούμε στα παιδιά μας τι έγινε, γιατί έγινε, γιατί γίνεται !

Οι 153 που ψήφισαν τα μέτρα κατά των Ελλήνων πολιτών και των παιδιών , δεν θα πάρουν στο τάφο,ούτε χρήματα, ούτε βίλες, ούτε την εξουσία, ούτε τα χειροκροτήματα των λίγων !

Θα πάρουν μαζί το «αίμα των χιλιάδων ορφανών» της νέας Βηθλεέμ από το αίμα των νέων Ηρώδηδων ( Γ. Παπανδρέου, Γ. Παπακωνσταντίνου, Παπαδήμου, Βενιζέλου, Σαμαρά, Κουβέλη και όλων των συνεργατών τους στα Υπουργεία και στη Βουλή ) !

‘Οσοι αφηνουν πεινασμένα, διψασμένα, άρρωστα τα παιδιά των Ελλήνων ( και όλου του κόσμου ), όσοι οδηγούν άδικα ανθρώπους στη φυλακή, ας ετοιμάζονται να ακούσουν ξανά τα λόγια του Κυρίου :

«

ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 25:41-45 :

Τότε ἐρεῖ καὶ τοῖς ἐξ εὐωνύμων· πορεύεσθε ἀπ’ ἐμοῦ οἱ κατηραμένοι εἰς τὸ πῦρ τὸ αἰώνιον τὸ ἡτοιμασμένον τῷ διαβόλῳ καὶ τοῖς ἀγγέλοις αὐτοῦ·ἐπείνασα γὰρ καὶ οὐκ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν, ἐδίψησα καὶ οὐκ ἐποτίσατέ με,ξένος ἤμην καὶ οὐ συνηγάγετέ με, γυμνὸς καὶ οὐ περιεβάλετέ με, ἀσθενὴς καὶ ἐν φυλακῇ καὶ οὐκ ἐπεσκέψασθέ με.τότε ἀποκριθήσονται αὐτῷ καὶ αὐτοὶ λέγοντες· κύριε, πότε σε εἴδομεν πεινῶντα ἢ διψῶντα ἢ ξένον ἢ γυμνὸν ἢ ἀσθενῆ ἢ ἐν φυλακῇ καὶ οὐ διηκονήσαμέν σοι;τότε ἀποκριθήσεται αὐτοῖς λέγων· ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἐφ’ ὅσον οὐκ ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν ἐλαχίστων, οὐδὲ ἐμοὶ ἐποιήσατε.

100 χρόνια ελευθερίας της Χίου σήμερα ! Σε 30 χρόνια πόσοι Έλληνες – Χριστιανοί Ορθόδοξοι θα υπάρχουν στο νησί, κ. Μουσουρούλη και κ. Τριαντάφυλλε ;

https://ierapostoli.wordpress.com/2012/11/11/100xronia_chios/

Οι τελευταίες ( κυριολεκτικά ) ιεραποστολικές ειδήσεις από το μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής ( Τανζανία, Ουγκάντα, Κονγκό, Κονγκό- Μπραζαβίλ )!

https://ierapostoli.wordpress.com/2012/11/11/tanzania_congo_12/

«Ιδών είδον την κάκωσιν του λαού μου… και της κραυγής αυτών ακήκοα… οίδα γαρ την οδύνην αυτών και κατέβην εξελέσθαι αυτούς εκ χειρός “Ανόμων” …» (Εξόδ. γ΄ 7-8)

https://ierapostoli.wordpress.com/2012/11/07/kakosi_ellinikoy_laou/

κ. Σαμαρά, κάποτε έριξες μια κυβέρνηση για το όνομα της Μακεδονίας, τώρα που σβήνεις από το χάρτη το Ελληνικό Γένος των Ρωμιών,τι να πούμε ; Αίσχος και Ξεφτίλα !

https://ierapostoli.wordpress.com/2012/11/05/samaras_prodosia/

Τρίζουν τα κόκκαλα του Κεμάλ ( από χαρά ! ) ! Με υπογραφή Σαμαρά- Βενιζέλου και βουλευτών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ερημώνονται ( οριστικά ) παραμεθόριες περιοχές ! Κόβει και η Εκκλησία το επίδομα 3ου παιδιού στη Δυτ. Θράκη ;

https://ierapostoli.wordpress.com/2012/11/03/erimosi_hellas/

106.000 γεννήσεις η Ελλάδα ( 2011 ), 1.237.000 στη Τουρκία ! Γιορτάστε τα 100χρονα Ελευθερίας, Μακεδόνες, Ηπειρώτες, Νησιώτες ! Σε 30 χρόνια δεν θα υπάρχουν Ελληνόπουλα, μόνο ντουβάρια και γηροκομεία !

https://ierapostoli.wordpress.com/2012/10/26/genniseis_ellada/

https://ierapostoli.wordpress.com/2012/10/26/genniseis_ellada/

https://ierapostoli.wordpress.com/2012/10/25/ieronimos_ekklisiaellados/

https://ierapostoli.wordpress.com/2012/10/26/politikoi_anithikoi/

https://ierapostoli.wordpress.com/2012/10/17/apergia_ellada_sos/

https://ierapostoli.wordpress.com/2012/10/14/ypokrisia_soou/

https://ierapostoli.wordpress.com/2012/10/08/genniseis_sok/

https://ierapostoli.wordpress.com/2012/10/05/sxedio_eksontosis_ellinos/

https://ierapostoli.wordpress.com/2012/10/03/peitharxeia_theos/

https://ierapostoli.wordpress.com/2012/09/29/daimonismos_politikoi/

https://ierapostoli.wordpress.com/2012/09/28/hrodis_prothipourgos/

https://ierapostoli.wordpress.com/2012/09/18/genoktonia_hellas-2/

https://ierapostoli.wordpress.com/2012/09/16/samaras_neametraeksathliosis/

https://ierapostoli.wordpress.com/2012/07/08/hellas_jesus/

https://ierapostoli.wordpress.com/2012/02/24/magkas-dagkas/

https://ierapostoli.wordpress.com/2012/01/14/nekroi_ellas/

https://ierapostoli.wordpress.com/2011/11/25/ierarxia_ekkliseis/

https://ierapostoli.wordpress.com/2011/11/17/politeknoi_aspe/

https://ierapostoli.wordpress.com/2011/11/13/xaratsi_dei/

https://ierapostoli.wordpress.com/2011/10/06/neagenia_olethros/

https://ierapostoli.wordpress.com/2011/08/23/genoktonia_hellas/

Advertisements
This entry was posted in Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Oι ολέθριες επιπτώσεις του μνημονίου 3 στην Εκκλησία,στις Ιεραποστολές,στα Πατριαρχεία, στο Δημογραφικό και στο πιστό λαό του Θεού.

  1. Ο/Η Stelios Mavropoulos λέει:

    Σας παρακαλώ πρέπει να το ξανασκεφτείτε .
    Δεν πρέπει να σταματήσετε , αυτό θέλουν, να μην ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ενοχλητικές φωνές και να το παίζουν ΙΕΡΑΡΧΕΣ, συνεχίζοντας την ανυπαρξία τους.

  2. Μια και γράφει ο αδελφός, ας προσθέσω κι εγώ την ίδια ταπεινή παράκληση. Προτρέπω δε όλους τους αναγνώστες να κάνουν το ίδιο. Μη σταματήσετε, έστω κι αν αραιώσετε τις αναρτήσεις. Το ιστολόγιό σας, συν Θεώ, προσφέρει ΠΟΛΛΑ.

  3. Παράθεμα: Επιστολή αγωνίας του Μητροπολίτη Σπάρτης προς το ΥΠΟΙΚ. Σε αντίθεση με τη σιωπή πολλών Επισκόπων μια ηθοποιός διατυπώνει το δράμα των Ελλή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s