Φροντίδα αγάπης από την καρδιά του Μαλάουι ( ορθόδοξη ιεραποστολή στο Μαλάουι, orthodox mission in Malawi )


Αδελφοί μου, χαίρετε εν Κυρίω.
Με τη χάρη του Θεού και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας, σας γράφουμε αυτή τη σύντομη επιστολή για να σας εκφράσουμε ακόμη μια φορά τις ευχαριστίες των  Ορθόδοξων Χριστιανών αδελφών μας από το Μαλάουι για την γενναιόδωρη προσφορά σας.

Επιτρέψτε μας να κάνουμε γνωστό στην αγάπη σας, ότι η ιεραποστολή μας συνεχίζει να προσφέρει καθημερινά:

Συσσίτια

Συσσίτια στα 300 φτωχά παιδάκια που φοιτούν στα νηπιαγωγεία μας. Είναι επιτακτική ανάγκη να συνεχίσουμε να προσφέρουμε βοήθεια στις φτωχές οικογένειες και γι” αυτό το σκοπό ζητούμε κάθε καλοπροαίρετη μικρή ή μεγάλη προσφορά αγάπης.

Επίσκεψη σε φυλακισμένους

Προσπαθούμε επίσης να συνεχίσουμε τις φιλανθρωπικές μας επισκέψεις στους φυλακισμένους αδελφούς μας. Είναι μεγάλη η ανακούφιση που λαμβάνουν -και πραγματικά προσευχόμαστε στο Θεό, να φωτίζει τους δωρητές ειδικά γι” αυτό το πρόγραμμα.

Ανέγερση Ιερού Ναού

Σας υπενθυμίζουμε την μεγάλη επιθυμία μας για την ανέγερση του Ιερού Ναού της Γεννήσεως του Σωτήρος. Πέρασε περίπου ένας χρόνος από τότε που ο Μακαριώτατος Πατριάρχης έθεσε το θεμέλιο λίθο για αυτόν το μελλοντικό Ιερό Ναό στην καρδιά της πόλης Blantyre. Ήδη η πολεοδομία ενέκρινε τα σχέδια και προσευχόμαστε να βρεθεί ευλαβής δωρητής γι αυτόν τον ιερό σκοπό. Ενημερώνουμε λοιπόν στην αγάπη σας ότι ο Ιερός Ναός αυτός υπολογίζεται να κοστίσει 85.000 €, ποσό αρκετά υψηλό για την κρίσιμη οικονομικά εποχή μας.

Κατάρτιση στελεχών

Επίσης να θυμίσουμε στην αγάπη σας ότι μέσα στην ιεραποστολική μας προσπάθεια και φροντίδα, θεωρούμε πολύ απαραίτητο και αναγκαίο να φροντίσουμε για τον καταρτισμό υποψηφίων ιθαγενών κληρικών και κατηχητών. Αυτά τα άτομα είναι η ζωντανή ελπίδα για τη συνέχιση του ιεραποστολικού μας έργου.

Για το λόγο αυτό στέλνουμε ετησίως τρεις με τέσσερις ιθαγενείς ιεροσπουδαστές στις δύο ορθόδοξες εκκλησιαστικές Σχολές: του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αίγυπτο και της Ιεράς Μητρόπολης Κένυας.

Τα έξοδα για κάθε ιεροσπουδαστή είναι 1.200 € το χρόνο συν ένα μικρό μηνιαίο επίδομα των 40 € ως βοήθεια στις οικογένειες τους.

  • Παρακαλούμε το Θεό να φωτίσει ευγενείς δωρητές, ώστε να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν τα παραπάνω προγράμματα της ιεραποστολής μας, για να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τον ευαγγελισμό των Αφρικανών αδελφών μας, τόσο από αγάπη για το Θεό, όσο και από αγάπη για τον πολύπαθο συνάνθρωπο μας.
  • Να έχετε την ευλογία του Θεού.

π. Ερμόλαος Ιατρού

http://ierapostoles.gr/?p=3761

Αγαπητοί αδελφοί, χαίρετε εν Κυρίω!

Με μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση σας ανακοινώνω σήμερα, ότι, με τη Χάρη του Θεού και τις ευχές του επισκόπου μας, ολοκληρώθηκαν τα 14 πηγάδια που μας δωρίσατε κατά το παρελθόν έτος.

Αυτό ήταν μια ευλογημένη πράξη και άξιοι συγχαρητηρίων είναι όλοι οι δωρητές σας, που παρ” όλη την οικονομική κρίση στην Ελλάδα μάς πρόσφεραν 14 πηγάδια ανεκτίμητης αξίας, τα οποία είναι απαραίτητα στις καθημερινές τους ανάγκες.

 Οι Αφρικανοί αδελφοί μας είναι ευγνώμονες και, κάθε φορά που πίνουν καθαρό νερό, θα σκέφτονται ότι οι Έλληνες είναι αυτοί που τους ξεδιψάνε.

 Παρακάτω σάς αναφέρουμε τις περιοχές στις οποίες έγιναν τα 14 πηγάδια εδώ στην πολύπαθη χώρα του Μαλάουι. Κάθε πηγάδι και περιοχή συνοδεύεται και από φωτογραφίες, ώστε να έχετε μια πλήρη εικόνα της μεγάλης δωρεάς που μας κάνατε!

 Το πιο ευλογημένο απ’ όλα, αγαπητοί μου αδελφοί, είναι ότι σ’ αυτές τις περιοχές, όλα είναι οικόπεδα που ανήκουν στην εκκλησία μας. Στα 10 οικόπεδα έχουμε ανεγείρει Ιερούς Ναούς και στα υπόλοιπα 4 είναι μέσα στα μελλοντικά μας σχέδια. Έτσι μπορούμε να λέμε ότι δίπλα σε κάθε εκκλησία, έχουμε κι ένα πηγάδι, χαρισμένο από εσάς.

Ο Θεός να σας ευλογεί όλους. Η Χάρις Του να είναι μαζί σας και να σας ενισχύει.

π. Ερμόλαος Ιατρού

Τα 14 πηγάδια είναι τα εξής:

Μιλέπα,περιοχή Τσιραζούλου, ενορία Εισοδίων της Θεοτόκου.

Blantyre,περιοχή Μπαγιάνη, ενορία Αναστάσεως του Χριστού

Blantyre, ενορία Γεννήσεως Του Χριστού

περιοχή Παλόμπε, ενορία των Αρχαγγέλων

χωριό Καμπότζι, περιοχή Βούμπουε, ενορία Αγίου Γεωργίου

περιοχή Λουτσένζα

πρωτεύουσα Λιλόγκουε, ενορία Αγίου Στυλιανού

περιοχή Μουλάνζι, ενορία Αγίας Άννας

περιοχή Ζόμπα, ενορία Αγίου Αθανασίου και Κυρίλλου

περιοχή Λιλόγκουε, ενορία Αγίου Στυλιανού

περιοχή Μιγκόι

περιοχή Ντιράντι, ενορία Αγίου Αντωνίου

περιοχή CA στο Blantyre, ενορία Αγίας Τριάδος

περιοχή Makande

 http://ierapostoles.gr/?p=3772

ΔΩΡΕΕΣ – ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΛΑΟΥΙ. DONATIONS TO THE ORTHODOX CHRISTIAN CHURCH IN MALAWI.

Μπορείτε να καταθέσετε τη δωρεά σας στους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς. Μην ξεχάσετε να δηλώσετε σωστά το όνομά σας.

Εμπορική Τράπεζα 80765011

Αγροτική Τράπεζα 215-04-0043 33-71

Εθνική Τράπεζα 256/480006-09

Eurobank 206/0101157390

Τράπεζα Πειραιώς 5200-052141-068

Για διεθνείς δωρεές, μπορείτε να καταθέτετε στο λογαριασμό

EMPORIKI BANK OF GREECE  :    GR03 0120 4050 0000 0008 0765 011 – BIC: EMPOGRAA.

https://ierapostoli.wordpress.com/enisxisi/

This entry was posted in Αφρική, Africa, Ελλάδα - Greece, Εξωτερική Ιεραποστολή, Κύπρος - Cyprus, Μαλάουι,Malawi and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s