ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ «π.ΚΟΣΜΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΤΗΣ»- Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΛΙΚΑΣΙ !


ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ «π.ΚΟΣΜΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΤΗΣ»

Την 16η Οκτωβρίου 2012 ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’, συνοδευόμενος από τον Θεοφιλ.Επίσκοπο Κατάγκας κ.Μελέτιο, επισκέφθηκε τον Κυβερνήτη της πόλεως Lubumbashi, Εντιμ. κ.Katumbi Chapwe Moise, προς τον οποίο εξέφρασε ευχαριστίες για την επιδεικνυομένη συμπαράσταση στο έργο της Ιεράς Επισκοπής Κατάγκας. Ο Εντιμ.Κυβερνήτης εξεδήλωσε την ευγνωμοσύνη του για την πολυεπίπεδη προσφορά της τοπικής Εκκλησίας, ενώ χαρακτήρισε την παρουσία του Μακαριωτάτου ως μεγάλη τιμή και ευλογία για την τοπική κοινωνία, ζητώντας την Πατριαρχική ευχή για προσωπικό του θέμα.

 

Κατόπιν o Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος  μετέβη στο τόπο όπου εξεδήμησε ο αείμνηστος ιεραπόστολος π.Κοσμάς Γρηγοριάτης και ετέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της μακαρίας ψυχής του. Ακολούθως, επισκέφθηκε την παρακειμένη Ενορία του Αγ. Κοσμά του Αιτωλού και εγκαινίασε τις νέες εγκαταστάσεις του σχολείου, δωρεά του Ιεραποστολικού Συλλόγου «Αγ. Κοσμάς ο Αιτωλός» Θεσσαλονίκης.

http://www.patriarchateofalexandria.com/index.php?module=news&action=details&id=845

Την 16η Οκτωβρίου 2012 ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’, επισκέφθηκε την Ενορία του Αγ. Ιωάννου του Βαπτιστού της πόλεως Likasi, όπου στην είσοδο της πόλεως έτυχε θερμής υποδοχής εκ μέρους των χριστιανών.

Στον Ιερό Ναό εψάλη δοξολογία, κατά την οποία ο Μακ.Πατριάρχης ανεφέρθη στην ποιμαντική και εν γένει μέριμνα της Αλεξανδρινής Εκκλησίας για το Χριστεπώνυμο πλήρωμα και με συγκίνηση εμνημόνευσε και την παρουσία, κατά το παρελθόν, των περίπου χιλίων Ελλήνων που ζούσαν και δραστηριοποιούταν στην πόλη.

Σημειώνεται ότι ευχάριστη έκπληξη για την ΑΘΜ απετέλεσε η συνάντηση με γνώριμα πρόσωπα από το Καμερούν, όπου ο Σεπτός Προκαθήμενος του Θρόνου του Αγίου Μάρκου διετέλεσε Μητροπολίτης.

http://www.patriarchateofalexandria.com/index.php?module=news&action=details&id=846

Μπορείτε να στείλετε την αγάπη σας στην Επισκοπή Κατάγκας – Κολουέζι, μέσω του Ιεραποστολικού Συνδέσμου Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ :

Ιεραποστολικός Σύνδεσμος “ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ

Λαγκαδά 190, Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης ,ΤΚ. 56429

Τηλέφωνο και Fax: +302310606920

e-mail: iersyn@iersyn.gr

Εθνική Τράπεζα–235/296004-49

Εμπορική τράπεζα : 52839521

ALPHA BANK : 479-002101-029168

Τράπεζα Πειραιώς :5231-013724-415

https://ierapostoli.wordpress.com/enisxisi/

This entry was posted in Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός Θεσσαλονίκης, Αφρική, Africa, Επισκοπή Κολουέζι-Κογκό, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Κογκό,Congo, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s