Ο γιος του πρωθυπουργού της Κένυας βαπτίστηκε Ορθόδοξος Χριστιανός! Και μερικά σχόλια δικά μας…


Ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος δέχθηκε, προ αρκετών εβδομάδων, τον πρωτότοκο γιο του πρωθυπουργού της Κένυας Ραΐλα Οτίγκα, Φιντέλ Κάστρο, τον οποίο συνόδευε η μέλλουσα σύζυγός του καταγομένη από την Ερυθραία.

Το ζευγάρι εξέφρασε τη μεγάλη επιθυμία του να ενταχθεί ο Φιντέλ στους κόλπους της μίας, αγίας, Ορθόδοξης- καθολικής και αποστολικής εκκλησίας.

Αφού έγιναν οι σχετικές και απαραίτητες διευθετήσεις, κατήχηση κ.τ.λ., ο σεβασμιότατος τέλεσε το μυστήριο του βαπτίσματος στο μεγάλο βαπτιστήρι της ορθόδοξης πατριαρχικής σχολής «Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος Γ΄», βαπτίσας τον Φιντέλ, μαζί με 22 άλλα άτομα, δίνοντάς του το όνομα Μακάριος.

Στις 28 Ιουλίου ο σεβασμιότατος τέλεσε το μυστήριο του γάμου στον ορθόδοξο πατριαρχικό καθεδρικό ναό των Αγίων Αναργύρων στη Ναϊρόμπη.

 

Στην τελετή παρέστησαν οι γονείς και των δύο νεονύμφων προς τους οποίους ο Μητροπολίτης, στο τέλος, απηύθυνε πατρικές νουθεσίες για τη νέα τους ζωή.

http://www.romfea.gr/ektakta-nea-2/13308-gios-kenyas-baptistike-orthodoxos-xristianos

Υποσημείωση του μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής :

Με χαρά βλέπουμε τον γιό ενός πολιτικού προσώπου να βαπτίζεται μαζί με άλλα τόσα άτομα στο βαπτιστήρι της ορθόδοξης εκκλησίας στη Κένυα. Ευχόμαστε και προσευχόμαστε να γίνει η Κένυα η πρώτη ορθόδοξη αφρικανική χώρα !

Δεν μπορούμε, όμως, να μη σχολιάσουμε το γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τους βαπτισμένους Ορθόδοξους Χριστιανούς στην Ελλάδα, στη Κύπρο ή και σε άλλες χώρες, που έχουν μετατρέψει το μυστήριο του Βαπτίσματος, του Χρίσματος και του Γάμου σε ΚΟΣΜΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ! Και αυτό γιατί δεν υπάρχει συστηματκή ΚΑΤΗΧΗΣΗ των βαπτισμένων Ορθοδόξων Χριστιανών.

Και ερχόμαστε στο γεγονός των ημερών, στον εκκλησιαστικό χώρο, δηλαδή τη διανομή της Αγίας Γραφής στη Δυτική Θράκη. Αφού δεν διανέμουν οι τοπικές Μητροπόλεις, το κενό θα καλύπτουν οι διάφορες αιρετικές ομάδες. Γιατί παραξενευόμαστε ; Κάνουμε εμείς κάτι ; ΟΧΙ. Άρα το κενό έρχονται να καλύψουν οι προτεστάντες και οι μάρτυρες του Ιεχωβά. Τη δική μας ΑΠΡΑΞΙΑ, ΑΔΡΑΝΕΙΑ, ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ή όπως αλλιώς πείτε το, εκμεταλλεύονται. Και μετά προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα με ένα δελτίο τύπου !

Το πρόβλημα είναι διπλό. Φυσικά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να διανέμεται η Αγία Γραφή στους Ορθοδόξους Χριστιανούς. Το ζήτημα είναι να υπάρχει δίπλα και το πρωτότυπο κείμενο για να μπορεί να βλέπει κανείς και το αυθεντικό κείμενο. Μόνη της η μετάφραση δεν αρκεί. Μη ξεχνάμε ότι στη Δύση, από λανθασμένες μεταφράσεις και κατανοήσεις του κειμένου της Αγίας Γραφής έχουν δημιουργηθεί χιλιάδες αιρέσεις, με απίθανες δοξασίες, χωρίς Μυστήρια και ησυχαστικό πνεύμα.

Και το άλλο ζήτημα, που είναι και ηθικής τάξης, είναι η διανομή , μαζί με την Αγία Γραφή, προπαγανδιστικού υλικού, προτεσταντικής υφής. Αν η Ε.Ι.Ε μοίραζε την Αγία Γραφή, χωρίς άλλο υλικό, φυσικά και δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Το συνοδευτικό υλικό είναι αυτό που δημιουργεί θέμα ηθικής τάξης!

Και είναι ανήθικο να προσπαθούν να καλλιεργήσουν με αθέμιτα μέσα προτεσταντικό πνεύμα σε ανυποψίαστους Ορθόδοξους Χριστιανούς! Βέβαια, ξαναλέμε, το ότι είναι ανενημέρωτοι και ανυποψίαστοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί αυτό βαρύνει ως ευθύνη και τις τοπικές εκκλησίες και την Εκκλησία της Ελλάδας και την παγκόσμια Ορθοδοξία. Γιατί ούτε κατήχηση κάνει, ούτε έχει ως μείζον έργο της το Αποστολικό έργο ( πλην εξαιρέσεων )!

Έργο των Επισκόπων ( διαδόχων των Αποστόλων ) δεν είναι να προίστανται ( μόνο ) σε πανηγυρικούς Εσπερινούς και Θείες Λειτουργίες,δεν είναι να κάνουν «ειρηνικές επισκέψεις», δεν είναι να διαλέγονται με εκπροσώπους άλλων ομολογιών ή να έχουν ασχολούνται με τα διοικητικά ή οικονομικά των Μητροπόλεων τους, αλλά να κηρύξουν Ιησού Χριστό «πάση τη κτίσει», «πάντα τα Έθνη»!Αποτέλεσμα αυτής της αδράνειας πολλών είναι να παρατηρείται έλλειψη ιερέων, ιεραποστόλων κλπ…Τα λέμε για μια ακόμα φορά, ελπίζουμε σε «ώτα ακουόντων».

Όταν υπάρχουν στην Ελλάδα και στη Κύπρο δεκάδες χιλιάδες αβάπτιστοι, μικροί και μεγάλοι, λογικό είναι να σκεφτούμε πως θα τους φέρουμε κοντά στον αληθινό Θεό.

Ούτε είναι ταμπού να κάνουμε ενημέρωση για τα πιστεύω της Ορθόδοξης Εκκλησίας και τα Μυστήρια της για τους αλλόθρησκους των Βαλκανίων, που είναι απόγονοι χριστιανικών πληθυσμών της Βαλκανικής που εξισλαμίστηκαν βιαίως στα χρόνια της Οθ. Αυτοκρατορίας.

Δυστυχώς, δεν έχουμε ως μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής να οργανώσουμε- λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων- τη δυνατότητα δημιουργίας μιας ορθόδοξης ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΗΣ ιστοσελίδας Ορθόδοξης κατήχησης σε ΟΛΕΣ τις γλώσσες του κόσμου. Ευχόμαστε και προσευχόμαστε ώστε ο Άγιος Θεός να φωτίσει όσους έχουν αυτή τη δυνατότητα να γίνουν ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΙ μέσω διαδικτύου.

This entry was posted in Αφρική, Africa, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Κένυα-Kenya and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Ο γιος του πρωθυπουργού της Κένυας βαπτίστηκε Ορθόδοξος Χριστιανός! Και μερικά σχόλια δικά μας…

 1. Ο/Η Ευλαλία λέει:

  Δυστυχως την καινη διαθηκη δεν την μοιραζουν μονο στη Θρακη διαφορες αιρετικες ομαδες αλλα και στο κεντρο της Κηφισιας που ειχαν στησει περιπτερο και την εδιναν σε οποιον πλησιαζε μαζι με ενα εντυπο ο λογος του Θεου στο ιντερνετ που κηρυτεται ζωντανα απο την ελευθερη αποστολικη εκκλησια της πεντηκοστης κηφισιας. Παραλληλα διαφοροι νεαροι μας πλησιαζαν λεγοντας μας οτι ο θεος μας αγαπαει και να παρουμε την καινη διαθηκη που μοιραζαν δωρεαν μεταξυ των εκκλησιων Παναγιτσας και Αγιου Δημητριου…

 2. Ο/Η egolpion λέει:

  Στην Κηφισιά πράγματι υπάρχει πρόβλημα με τους ψευτοχαρισματικούς ΕΑΕΠίτες. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Κύριλλος είναι ενημερωμένος και έχει λάβει τα μέτρα του.

 3. Ο/Η petros λέει:

  Ο Λόγος του Θεού είναι ζωντανός, αλλά μέσα στα Μυστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Στο Σώμα και στο Αίμα του Ιησού Χριστού που προσφέρεται στους πιστούς σε κάθε Θεία Λειτουργία. Δεν υπάρχει ούτε στα ψευτομυστήρια αιρετικών ομάδων, πολύ περισσότερο σε ομάδες επαγγελματιών ψευδοπροφητών της ΕΑΕΠ.
  Επειδή ο Θεός αγάπησε το κόσμο, έδωσε τον Υιό Του στο κόσμο και στα Μυστήρια και δεν έδωσε βιβλία. Γιατί τόσο η Παλιά, όσο και η Καινή Διαθήκη γράφτηκαν από ανθρώπους εν Πνεύματι Αγίω. Δεν υπάρχει χριστιανισμός μόνο με τη Βίβλο, χωρίς αληθινά Μυστήρια και ησυχασμό.Γι’ αυτό και όσοι είναι μέλη τέτοιων ομάδων πρέπει να κάνουν συνεχώς «δράσεις» για να καλύπτουν την έλλειψη λειτουργικής, Μυστηριακής και ησυχαστικής ζωής.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s