Πάνω από 30.000 προσκυνητές στη μνήμη του γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου (12 Ιουλίου 1994 )


Με ιερή κατάνυξη πάνω από 30.000 προσκυνητές συνέρρευσαν στο μοναστήρι Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Σουρωτής Θεσσαλονίκης για να τιμήσουν τη μνήμη του οσίου γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτη και να προσκυνήσουν ευλαβικά στο τάφο του. Σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής και πνευματικής κρίσης, χιλιάδες Ορθόδοξοι Χριστιανοί από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό εναποθέτουν τις ελπίδες τους στις προσευχές και τις μεσιτείες προς τον Ιησού Χριστού  ενός απλού μοναχού που έζησε ασκητικά στο Άγιο Όρος. π. Παϊσιε, πρέσβευε υπέρ ημών των αμαρτωλών. Την ώρα που οι πολίτες γυρίζουν τις πλάτες τους στο σάπιο πολιτικό-οικονομικό σύστημα ( που συνεχίζει να μας κοροϊδεύει ),την ώρα που οι αιρέσεις και οι παραθρησκείες ξοδεύουν άπειρες ώρες και τεράστια ποσά για να παρασύρουν λίγους ανθρώπους, έρχονται οι σύγχρονοι γεροντάδες της Ορθοδοξίας, ζώντες ή κεκοιμημένοι, να δείξουν ποιος είναι ο δρόμος προς τη Βασιλεία των Ουρανών και στην Αιώνια Ζωή.

Η ώρα είναι περασμένες μεσάνυχτα και ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ προσκυνητών περιμένουν υπομονετικά σε μεγάλες ουρές για ν’ αφήσουν ένα λουλούδι, να κάνουν μια προσευχή και να πάρουν την Ευχή του Αγίου Γέροντα στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Σουρωτής Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται ο τάφος του:

 

http://gerontes.wordpress.com/2012/07/14/%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7-%CE%BB%CE%B1%CE%BF%CE%B8%CE%AC%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%83%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BC/#more-9729

http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/2012/07/blog-post_1508.html#.UAB0rmUlMcI.facebook

This entry was posted in Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Ορθοδοξη μελέτη της Αγίας Γραφής, Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Πάνω από 30.000 προσκυνητές στη μνήμη του γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου (12 Ιουλίου 1994 )

  1. Παράθεμα: Peste 30.000 de credincioşi la mormântul Cuviosului Paisie Aghiorâtul « PELERIN ORTODOX

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s