Η ορθόδοξη ιεραποστολή στο Μπουρούντι προσφέρει παιδεία και ευκαιρίες.Orthodox Mission in Burundi provides education


Με τη Χάρη του Θεού, τις ευλογίες του Μακ. Πατριάρχου μας και τη δική σας μέριμνα και φροντίδα, ανοίγει τις πόρτες της στους Αφρικανούς αδελφούς μας το Ινστιτούτο Νέων Τεχνολογιών και Ανάπτυξης της Επισκοπής μας με την επωνυμία «Παναγιώτα Φαλδαμή», δωρεά της κ. Παναγιώτας Φαλδαμή από την Αθήνα εις μνήμην του συζύγου της Στυλιανού.

 

Το Ινστιτούτο αυτό απευθύνεται σε αποφοίτους Λυκείου και είναι τριετούς φοίτησης, ήτοι δύο έτη θεωρίας και πράξης και ένα έτος πρακτικής άσκησης. Οι απόφοιτοι αποκτούν επίσημο δίπλωμα αναγνωρισμένο από το Κράτος του Μπουρούντι και θα μπορούν να εργαστούν ως χειριστές ή τεχνικοί Ηλεκτρονικών Υπολογιστών ανάλογα με τον τομέα που θα επιλέξουν. Το Ινστιτούτο έχει δυνατότητα διδασκαλίας σαράντα σπουδαστών κατ’ έτος, δηλαδή συνολικά εκατόν είκοσι σπουδαστών.

Το Ινστιτούτο θεωρείται σημαντικό, διότι είναι το πρώτο του είδους του στη χώρα και θα παρέχει τη δυνατότητα άμεσης εξεύρεσης εργασίας σε σαράντα άτομα κάθε χρόνο συμβάλλοντας έτσι στην αντιμετώπιση της ανεργίας και της πείνας, δίνοντας τη δυνατότητα σε παιδιά, που έχουν όρεξη και θέληση να σπουδάσουν στο Μπουρούντι. Μέχρι πρό τινος όποιος ήθελε να σπουδάσει πάνω στο αντικείμενο, έπρεπε να διαθέτει χρήματα, για να μεταβεί για τρία έτη στην Γκόμα ή την Κένυα, πράγμα αδύνατον για τους φτωχούς κατοίκους του Μπουρούντι, που βρίσκεται σε πρώιμη μεταπολεμική περίοδο.

Με τη βοήθειά σας, η Ορθόδοξη Ιεραποστολή εγκαινιάζει άλλο ένα σημαντικό και καινοτόμο έργο στην χώρα του Μπουρούντι. Μπορεί να αργήσαμε εξ αιτίας των διαδικασιών και των διατυπώσεων, αλλά τα καταφέραμε. Ευχαριστούμε θερμότατα την κ. Παναγιώτα Φαλδαμή για τη δωρεά και εσάς για τη συνεχή συμπαράσταση.

Με αγάπη Χριστού,

Ο Μπουρούντι και Ρουάντας Σάββας

 

http://ierapostoles.gr/?p=3438

H πορεία ανοικοδόμησης του πρώτου Ορθόδοξου ναού στη Ρουάντα ! Φωτογραφία :  Απρίλιος 2012.

This entry was posted in Αφρική, Africa, Ελλάδα - Greece, Εξωτερική Ιεραποστολή, Κύπρος - Cyprus, Μπουρούντι-Ρουάντα,Burundi-Rwanda, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s