Στιγμές χαράς στη Μαδαγασκάρη- 2 επιστολές του Επισκόπου Μαδαγασκάρης κ. Ιγνατίου ! 1.500 βαπτίσεις !


Αγαπητά μέλη της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής,

Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσω, ότι η αγροτική σχολή στο Adranovory του Tulear, την οποία χρηματοδότησε η Αδελφότητά σας, τελείωσε τον περασμένο μήνα.

Παρακαλώ, ενημερώστε και τον δωρητή κ. Αγαθάγγελο Μηλιάδη και ευχαριστήστε τον εκ μέρους μου. Τώρα προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε τα χρήματα, που απαιτούνται για τον εσωτερικό εξοπλισμό, όπως θρανία, γραφεία, ντουλάπες κ.λπ.

Η αγροτική σχολή βρίσκεται σε κεντρικό μέρος και θα εξυπηρετήσει, όσον αφορά στην προσέλευση μαθητών, όλη τη γύρω περιοχή.

Όλοι χάρηκαν για το έργο αυτό, διότι πράγματι είναι πρωτότυπο και προορίζεται για νέους, οι οποίοι δε γνωρίζουν κάποια εργασία, και τώρα τους δίνεται η ευκαιρία να μάθουν πώς να καλλιεργούν τη γη.

Ενημέρωσα και το Μακαριώτατο Πατριάρχη μας κ.κ. Θεόδωρο, και σύντομα θα τελέσουμε τα εγκαίνια, για να δοθεί σε λειτουργία. Χάριτι Θεού, όλα τα έργα προχωρούν.

Βαπτίσεις

 Το έργο μας προχωρεί προς όλες τις κατευθύνσεις, παρ’όλες τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουμε.

Έχουμε μεγάλη προσέλευση στην Ορθοδοξία και τον περασμένο Νοέμβριο, ο π. Θεοδόσιος από την Ουρανούπολη, ο οποίος μας επισκέπτεται κάθε χρόνο με την ευλογία του Σεβασμ. Μητροπολίτου Ιερισσού κ.κ. Νικοδήμου, μαζί με τους τοπικούς κληρικούς τέλεσαν 1.500 βαπτίσεις. Οι άνθρωποι χάρηκαν, διότι εκπληρώθηκε η επιθυμία τους πολλών ετών.

Φιλανθρωπία

Το πρωινό συσσίτιο των παιδιών, που παρέχουμε σε 800-900 παιδιά ημερησίως, σταμάτησε για λίγο λόγω της οικονομικής κρίσης, που μας επηρεάζει κι εμάς πολύ. Συνεχίζεται όμως πλέον κανονικά με την αποστολή των 15.000 € από την Αδελφότητά σας. Έτσι τα φτωχά παιδιά έχουν ένα απλό πρωινό, που ποτέ δεν το έχουν στο σπίτι τους. Γι’ αυτό σας ευγνωμονούμε.

Η κατάσταση δυστυχώς παραμένει η ίδια. Παντού φτώχεια, πόνος, αρρώστιες. Λυπάται κανείς βλέποντας όλη αυτή τη δυστυχία των ανθρώπων, που σε εκλιπαρούν έστω για μια μικρή βοήθεια, ώστε ο καθένας να ανακουφισθεί από το πρόβλημα, που τον απασχολεί.

Η θέση μας είναι λεπτή. Χρειάζεται, να συνδυάσουμε την αγάπη με τη διάκριση αλλά και την εμπειρία από την εργασία μας στους ιεραποστολικούς αγρούς.

Ιεροί Ναοί

Οι ανάγκες όμως δε σταματούν εδώ, διότι επείγει η ανοικοδόμηση Ιερών Ναών. Οι πρόχειροι ναοί από χώμα καταστρέφονται από τους τυφώνες και οι άνθρωποι δεν έχουν ένα μέρος δικό τους να τελούν τις ιερές ακολουθίες.

Ζητούμε τη βοήθειά σας και σ’ αυτό τον τομέα. Δεν ξεχνούμε όμως και τη δύσκολη περίοδο, που διέρχεται η πατρίδα μας. Προσευχόμαστε ο Θεός να δώσει σύντομα τη λύση.

Οι εργασίες στο ορφανοτροφείο προχωρούν ικανοποιητικά, καθώς και η πτέρυγα, την οποία έχει αναλάβει η Αδελφότητά σας.

Δοξάζουμε το Θεό για όλα, όσα γίνονται προς δόξαν δική Του. Ευχαριστούμε όλους τους αγαπητούς φίλους της Εξωτερικής Ιεραποστολής, οι οποίοι παρ’ όλη την κρίση, που υπάρχει, δε μας ξεχνάτε και μας ενισχύετε με κάθε τρόπο, που μπορείτε.

Ο Θεός μαζί σας

Ο Μαδαγασκάρης Ιγνάτιος

http://ierapostoles.gr/?p=3429

Μηνύματα από την Ιερά Επισκοπή Μαδαγασκάρης

Οι αδελφοί μας στην Μαδαγασκάρη γνωρίζουν:

• Να χαμογελούν άδολα μέσα στον πόνο και το μόχθο της απαραμύθητης ζωής τους.

• Την τέχνη της υπομονής και της καρτερίας στις θλίψεις, τους πειρασμούς και τις αρρώστιες.

• Τη ζωντανή, άδολη, απλή πίστη, η οποία είναι ο ανεκτίμητος θησαυρός της ύπαρξής τους.

• Τη χαρά. Χαίρονται και αγάλλονται νεοφώτιστοι, ανακαινισμένοι εν Χριστώ Ιησού.

• Να προσδοκούν την αιωνιότητα, την πολυπόθητη ημέρα που θα γίνουν ένα με το Χριστό, δια του Χριστού και για το Χριστό.

• Να λαχταρούν τον Παράδεισο, που είναι η τελείωση του πόνου, του κόπου και του αγώνα της παρούσας ζωής.

Η καρδιά τους ψιθυρίζει μυστικά στη δική μας καρδιά «κάνε υπομονή αδελφέ και νίκα συν Χριστώ Ιησού».

 Ας διδαχθούμε κι ας μη στερέψει η ελπίδα για αίσια έκβαση σε κάθε δοκιμασία.

 Εκείνος είναι η αγάπη, η ελπίδα, η χαρά και η δύναμη μας.

 Μια αγάπη που γνωρίζει πώς να ξεπερνάει τα εμπόδια, να εκμηδενίζει τις αποστάσεις, να γεφυρώνει τα χάσματα, να εφευρίσκει τρόπους επικοινωνίας και προσφοράς.

Ο Θεός μαζί σας

† Ο Μαδαγασκάρης Ιγνάτιος

 http://www.ierapostoli.gr/2012/Madagascari_2012_2.php

Μπορείτε να στείλετε την αγάπη σας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Μαδαγασκάρης είτε μέσω της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης, είτε μέσω του ΠΧΟ Ορθοδόξου Ιεραποστολής ( Αθήνα, Θήβα, Λειβαδιά κλπ ). Πάντοτε ειδοποιείτε για ποια ορθόδοξη ιεραποστολή προορίζεται η «κατάθεση αγάπης» σας.

Πληροφορίες ( διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, τραπεζικοί λογαριασμοί των 2 ιεραποστολικών συλλόγων ) μπορείτε να δείτε εδώ :

https://ierapostoli.wordpress.com/enisxisi/

This entry was posted in Αφρική, Africa, Ελλάδα - Greece, Εξωτερική Ιεραποστολή, Κύπρος - Cyprus, Μαδαγασκάρη- Madagascar, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Στιγμές χαράς στη Μαδαγασκάρη- 2 επιστολές του Επισκόπου Μαδαγασκάρης κ. Ιγνατίου ! 1.500 βαπτίσεις !

  1. Παράθεμα: Στιγμές χαράς στη Μαδαγασκάρη- 2 επιστολές του Επισκόπου Μαδαγασκάρης κ. Ιγνατίου ! 1.500 βαπτίσεις ! « Sevgi Denizleri

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s