Γιορτάζει σήμερα η αληθινή Εκκλησία της Πεντηκοστής, η Ορθόδοξη Ανατολική ( Καθολική αλλά όχι Παπική ) μας Εκκλησία !


Σήμερα εορτάζει η Ορθόδοξη Εκκλησία μας, η Εκκλησία του Ιησού Χριστού. Είναι η αληθινή Εκκλησία της Πεντηκοστής, αλλά δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη Βαβέλ των εκατοντάδων νεοφανών πεντηκοστιανών ομάδων. Είναι η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, αλλά δεν έχει σχέση με την συγκεντρωτική – απολυταρχική ρωμαιοκαθολική ομολογία του Πάπα της Ρώμης ! Είναι Αποστολική, γιατί έχει αποστολική διαδοχή συνεχόμενη, από το 33μ. Χ, αληθινά και έγκυρα Μυστήρια της χάριτος του Τριαδικού Θεού!

Πράξεις Αποστόλων , κεφάλαιο 2 , εδ 1- 11

Όταν έφτασε η ημέρα της Πεντηκοστής, ήταν όλοι μαζί συγκεντρωμένοι με ομοψυχία στο ίδιο μέρος. ΞΑΦΝΙΚΑ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΜΙΑ ΒΟΥΗ ΣΑΝ ΝΑ ΦΥΣΟΥΣΕ ΔΥΝΑΤΟΣ ΑΝΕΜΟΣ και γέμισε όλο το σπίτι όπου έμεναν.

Επίσης ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΛΩΣΣΕΣ ΣΑΝ ΦΛΟΓΕΣ ΦΩΤΙΑΣ, που μοιράστηκαν και κάθισαν από μία στο καθέναν από αυτούς.Όλοι τότε πλημμύρισαν από Πνεύμα Άγιο και άρχισαν να μιλούν σε ΑΛΛΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ, ανάλογα με τη δυνατότητα που τους έδινε το Άγιο Πνεύμα…

ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΑΥΤΗ Η ΒΟΥΗ, συγκεντρώθηκε πλήθος από αυτούς και ήταν κατάπληκτοι,γιατί ο καθένας άκουγε τους Αποστόλους να μιλάνε στη ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΓΛΩΣΣΑ…

 Τα στάδια της παρουσίας του Αγίου Πνεύματος είναι, λοιπόν, τα ακόλουθα :

– ΙΣΧΥΡΗ ΒΟΥΗ, σαν δυνατός άνεμος, που ακούγεται σε όλη τη πόλη!

ΕΙΔΑΝ ΠΥΡΙΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ να έρχονται πάνω από τα κεφάλια τους ( ήταν ορατές από όλους )

– ΜΙΛΟΥΝ ΓΛΩΣΣΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ! Ο καθένας ΚΑΤΑΝΟΕΙ στη δική του γλώσσα !

 Και τα ερωτήματα είναι ξεκάθαρα προς τις  πεντηκοστιανές ομάδες :

 1. Υπάρχουν αυτά τα χαρακτηριστικά στις «γλωσσολαλιές» των πεντηκοστιανών ;

2. Ακούν και βλέπουν το Άγιο Πνεύμα ;

3. Σείεται ο τόπος και μαζεύεται κόσμος έξω από τις συνάξεις τους, όπως σε εκείνη τη μοναδική Πεντηκοστή ;

4. Μιλάνε «ξένες γλώσσες» και το ακροατήριο τις κατανοεί , όπως τότε ;

5. Που υπάρχει χωρίο της Αγίας Γραφής που οι άνθρωποι δέχονται το Άγιο Πνεύμα,  χωρίς την παρουσία των Αποστόλων και χωρίς την επίθεση των χεριών τους , πλην του Κορνηλίου ( στον οποίο είχε παρουσιαστεί νωρίτερα άγγελος Κυρίου, άρα πρόκειται για ειδική περίπτωση, ως μήνυμα στους εξ Ιουδαίους χριστιανούς ) ;

6. Αν υπάρχει μόνο γενική ιερωσύνη και όχι και ειδική ( όπως δέχεται η Ορθόδοξη Εκκλησία ), γιατί δεν μπορούν όλοι να έχουν το χάρισμα της μετάδοσης του Αγίου Πνεύματος , παρά μόνο οι Απόστολοι και οι διάδοχοί τους ;

7.Τέλος, ο ίδιος ο Απόστολος Πέτρος διαβεβαιώνει ότι η προφητεία του Ιωήλ εκπληρώθηκε τότε ( έσχατες μέρες είναι η μετά την Ανάσταση του Χριστού ημέρες που τελειώνουν με την ημέρα του Κυρίου τη μεγάλη, Πραξ. Αποστόλων,κεφάλαιο 2:14-21 )και δεν υπάρχει πουθενά δεύτερη «έκχυση» του Αγίου Πνεύματος, γιατί τότε θα έπρεπε να ισχυριστούμε ότι το Άγιο Πνεύμα «ήταν απών» (!!!) πριν τον 20ο αιώνα, όταν έγινε η «δεύτερη ψευτοέκχυση του αγ. πνεύματος (;;;) στη πρώτη ομάδα των πεντηκοστιανών!

8. Έπειτα, οι πεντηκοστιανές ομάδες, αν είχαν το Άγιο Πνεύμα, θα είχαν ΚΟΙΝΗ πίστη και κοινά χαρακτηριστικά και δεν θα έδιναν τόσες ψευδοπροφητείες μέσα σε 100 χρόνια! Έπειτα, πουθενά η Γραφή δεν διδάσκει ούτε «αρπαγή εκκλησίας» πριν από την εποχή του Αντιχρίστου, ούτε μια «επίγεια χιλιετή βασιλεία», όπως πλανεμένα διδάσκουν πεντηκοστιανοί και νεοπεντηκοστιανοί.

https://ierapostoli.wordpress.com/2010/05/22/orthodox_holyspirit/

Αλλά ποια είναι τα χαρακτηριστικά, οι προϋποθέσεις για να αναγνωρίσουμε την Εκκλησία του Ιησού Χριστού, μέσα σε μια Βαβέλ χριστιανικών ομάδων σε όλο το κόσμο, άνω των 30.000 ; Ποια είναι τα κριτήρια της αληθινής Εκκλησίας του Χριστού ; Εδώ μας απαντά η Αγία Γραφή και ο ίδιος ο Χριστός και οι Απόστολοι, τις προϋποθέσεις – όμως- αυτές τις αρνούνται οι «ηγέτες» των χιλιάδων χριστιανικών ομολογιών! Είναι δυνατόν, όμως, άνθρωποι που μιλούν κάθε μέρα για τον Χριστό και την Αγία Γραφή, να αρνούνται βασικές διδαχές του Ιησού Χριστού και των Αποστόλων ;

Μιλάει ο ίδιος ο Χριστός ( Ματθ, κεφ 16, εδ 18 ):

« Καγώ δε σοι λέγω ότι συ εί Πέτρος και επί ταύτη τη πέτρα οικοδομήσω μου ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΝ και ΠΥΛΑΙ ΑΔΟΥ ΟΥ ΚΑΤΙΣΧΥΣΟΥΣΙΝ ΑΥΤΗΣ »

Μετάφραση : Κι εγώ λέω σε σένα πως είσαι ο Πέτρος και πάνω σε αυτή τη πέτρα ( την ομολογίας ) θα οικοδομήσω την ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΟΥ και ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΙΚΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΔΗ.


Η Αγία Γραφή είναι κατηγορηματική: Οι δυνάμεις του Άδη, τα πονηρά πνεύματα, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΙΚΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΠΛΑΝΗ


Μιλάει ο ίδιος ο Χριστός ( Ματθ, κεφ 28, εδ 20 ):
« Και ιδού εγώ μεθ’ ημών ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ »
Μετάφραση: Κι εγώ θα είμαι μαζί σας ΠΑΝΤΑ μέχρι τη ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ! 


Εδώ ο Ιησούς μιλάει στους μαθητές του, που αποτελούν το θεμέλιο της Εκκλησίας.
Αφού ο Χριστός βεβαίωσε ότι θα είναι ΠΑΝΤΑ μαζί με την Εκκλησία Του, πως κάποιοι λένε ότι δεν ήταν πριν τον 16ο αιώνα ή τον 19ο αιώνα ή τον 20ο ;
Ή ο Χριστός δεν έλεγε αλήθεια ή οι αιρέσεις δεν λένε την αλήθεια.

Εσύ ποιον πιστεύεις ;


Ο Χριστός λέει : πάσας τας ημέρας ! Η Ορθόδοξη Εκκλησία υπάρχει συνεχώς από το 33μ. Χ, οι 30.000 νέες χριστιανικές ομολογίες εμφανίστηκαν μετά τον 16ο αιώνα μ.Χ. Άρα δεν εφαρμόζεται σε αυτές το «πάσας τας ημέρας» , αφού δεν υπήρχαν νωρίτερα !

Αυτά λέει η Αγία Γραφή, αυτά λέει ο Χριστός.

Εσύ ποιον θα πιστέψεις ;
Τον Χριστό ή τους πάστορες  ;

Μιλάει ο Χριστός ( Ιωάννη, κεφ 14, εδ 16 και κεφ 16, εδ 13 ) :

« Και εγώ ερωτήσω τον πατέρα και ΑΛΛΟΝ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΝ δώσει υμίν, ίνα μένη μεθ’ υμών ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ, ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ »
δηλαδή: Κι εγώ θα παραλέσω τον Πατέρα να σας δώσει άλλον Παράκλητο, το Πνεύμα της Αληθείας , ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΠΑΝΤΟΤΕ, ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ !

« Όταν δε έλθη ΕΚΕΙΝΟΣ, το ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ οδηγήσει υμάς εις ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑΝ »
δηλαδή : Όταν όμως έρθει εκείνος, το Πνεύμα Αληθείας , θα σας οδηγήσει σε όλη την ΑΛΗΘΕΙΑ !

Ο Χριστός ζητάει από τον Πατέρα να στείλει τον Παράκλητο, το Άγιο Πνεύμα, στην Εκκλησία Του , για να την οδηγεί ΑΙΩΝΙΑ στην ΑΛΗΘΕΙΑ.

Οι 30.000 νέες ανθρωποδημιούργητες χριστιανικές ομάδες ισχυρίζονται ότι «έχουν» το Άγιο Πνεύμα, παρόλο που δεν υπήρχαν πριν τον 16ο αιώνα !
Αν έχουν δίκιο, τότε αυτό σημαίνει ότι το Άγιο Πνεύμα, το Πνεύμα της Αληθείας , δεν κατάφερε να οδηγήσει την Εκκλησία σε όλη την Αλήθεια, όπως διαβεβαίωνε ο Χριστός!!!
Δηλαδή βγάζουν «ψεύτη» τον Ιησού Χριστό και «ανίκανο» το Άγιο Πνεύμα που δεν τα  «κατάφερε» στην αποστολή Του!


Εσύ ποιον θα πιστέψεις ;


Τον Χριστό και το Άγιο Πνεύμα ή τους ψευτοποιμένες των 30.000 αιρέσεων;
Εσύ θα δεχτείς να συμμετέχεις στην ευθεία αμφισβήτηση κατά του Ιησού Χριστού και του Αγίου Πνεύματος ;

Η Αγία Γραφή είναι ξεκάθαρη : Το Άγιο Πνεύμα, από το 33μ Χ, οδηγεί την Εκκλησία του Χριστού, σε ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ και κατά συνέπεια οι αιρέσεις που εμφανίστηκαν μετά τον 16ο αιώνα δεν έχουν το Άγιο Πνεύμα, το οποίο θα είναι «μεθ’ υμών ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ» , δηλαδή ΠΑΝΤΟΤΕ και όχι μόνο μετά από 16 ή 17 ή 19 αιώνες αργότερα !

Μιλάει ο Απόστολος Παύλος ( Εφεσίους , κεφ 2, εδ 20-22 ) :
« εποικοδομηθέντες επί τω ΘΕΜΕΛΙΩ των ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ και ΠΡΟΦΗΤΩΝ, όντος ΑΚΡΟΓΩΝΙΑΙΟΥ ΑΥΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, εν ώ πάσα οικοδομή συναρμολογουμένη αύξει εις ναόν άγιον εν Κυρίω , εν ω και υμείς συνοικοδομείσθε εις κατοικητήριον του Θεού εν Πνεύματι »


δηλαδή : Προστεθήκατε και εσείς στο ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ( την Εκκλησία ) που έχει ΘΕΜΕΛΙΟ τους Αποστόλους και τους προφήτες κι ΑΚΡΟΓΩΝΙΑΙΟ ΛΙΘΟ αυτόν τον ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ
Η Εκκλησία του Χριστού έχει γερά Θεμέλια: Τον Χριστό , τους Αποστόλους, τους προφήτες ( τους επισκόπους, διαδόχους των Αποστόλων )


Οι 30.000 αιρέσεις και οι ψευτοποιμένες λένε ότι η Εκκλησία του Χριστού  δεν είχε γερά θεμέλια !
Εσύ ποιους θα πιστέψεις;
Τον Απόστολο Παύλο ή τις αιρέσεις ;
Εσύ πιστεύεις ότι η Εκκλησία του Χριστού μπορούσε να » αποστατήσει» με ακρογωνιαίο λίθο τον ίδιο τον Χριστό ;Αγαπάς τον Ιησού Χριστό και την Αγία Γραφή ή αγαπάς πάνω από όλα – στη πραγματικότητα- τους πάστορες σου ;

Μιλάει ο Απόστολος Παύλος ( Εφεσίους, κεφ 3, εδ 21 ) :

« Αυτώ η δόξα ΕΝ ΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, εν ΧΡΙΣΤΩ ΙΗΣΟΥ, εις ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΓΕΝΕΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ.ΑΜΗΝ »
δηλαδή :
Ας είναι δοξασμένος μέσα στην ΕΚΚΛΗΣΙΑ και δια Ιησού Χριστού σε όλες τις γενιές ,παντοτινά

Ο Θεός δοξάζεται δια του Ιησού Χριστού αιώνια μέσα στην ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

Οι 30.000 αιρέσεις λένε ότι η Εκκλησία του Χριστού  «αποστάτησε » και ότι αυτές ( που εμφανίστηκαν 16, 19 και 20 αιώνες μετά τον Χριστό! ) είναι η » εκκλησία » !
Αλλά ο Απόστολος Παύλος λέει ότι ΠΑΝΤΟΤΕ ο Θεός θα δοξάζεται μέσα στην Εκκλησία, πράγμα που σημαίνει ότι η Εκκλησία δεν » αποστατεί» , ούτε υπήρχε χρονικό σημείο που να μην υπάρχει Εκκλησία !


Εσύ ποιον θα πιστέψεις ; Τον Απόστολο Παύλο ή τις αιρέσεις ;
Την Αγία Γραφή ή τους ψευτοποιμένες ;
Τον Θεό ή τους ψευδοπροφήτες;


Λέει ο Απόστολος Παύλος ( Εφεσίους, κεφ 1, εδ 22-23 ) :
« Και ΠΑΝΤΑ υπέταξεν υπό τους πόδας αυτου και ΑΥΤΟΝ έδωκε ΚΕΦΑΛΗΝ υπέρ πάντα ΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ήτις εστί το ΣΩΜΑ ΑΥΤΟΥ, το ΠΛΗΡΩΜΑ του τα πάντα εν πάσι πληρουμένου »
δηλαδή: Τα σύμπαντα τα υπέταξε στην εξουσία του, κι ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ το ΧΡΙΣΤΟ τον έδωσε στην ΕΚΚΛΗΣΙΑ ως υπέρτατο αρχηγό. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ είναι το ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, είναι η ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ εκείνου ο οποίος με την παρουσία του γεμίζει πλήρως τα ΠΑΝΤΑ.


Ώστε το Σώμα του Χριστού, η Εκκλησία, η Πληρότητα του Χριστού, μπορεί να «αποστατήσει» από τον Χριστό, όπως , βλάσφημα, σου λένε οι νέες αυτές ομάδες  ;
Εσύ ποιους θα πιστέψεις;
Την Αγία Γραφή ή τις αιρέσεις ;

Ο Απόστολος Παύλος λέει ( Εφεσίους, κεφ 5, εδ 23-27 ):

« ως και ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ και αυτός ΣΩΤΗΡ του ΣΩΜΑΤΟΣ καθώς ο Χριστός ηγάπησε την ΕΚΚΛΗΣΙΑΝ και εαυτόν παρέδωκε υπέρ ΑΥΤΗΣ ίνα ΑΥΤΗΝ ΑΓΙΑΣΗ καθαρίσας τω λουτρώ του ύδατος εν ρήματι, ίνα παραστήση ΑΥΤΗΝ εαυτώ ΕΝΔΟΞΟΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΝ, ΜΗ ΕΧΟΥΣΑ ΣΠΙΛΟΝ Η ΡΥΤΙΔΑ Η ΤΙ ΤΩΝ ΤΙΟΥΤΩΝ αλλά ίνα ή ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΑΜΩΜΟΣ »

δηλαδή: Όπως και ο Χριστός είναι ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ , είναι και ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ Του ( της Εκκλησίας ) όπως ο Χριστός αγάπησε την Εκκλησία και πρόσφερε τη ζωή του ΓΙ’ ΑΥΤΗΝ. Ήθελε έτσι να ΤΗΝ ΕΞΑΓΙΑΣΕΙ, αφού την καθάρισε με το λουτρό του βαπτίσματος και με το λόγο, ώστε η ΕΚΚΛΗΣΙΑ να του ΑΝΗΚΕΙ ως ΝΥΦΗ, ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΣ ΤΗ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΑΓΙΟΤΗΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΨΕΓΑΔΙ Ή ΕΛΑΤΤΩΜΑ Ή ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ!

Οι 30.000 αιρέσεις λένε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού  «αποστάτησε «!
Η Αγία Γραφή λέει ότι η ΕΚΚΛΗΣΙΑ είναι ΣΩΜΑ Χριστού, ο Χριστός είναι ο ΣΩΤΗΡΑΣ της Εκκλησίας!
Η Αγία Γραφή λέει ότι ο Χριστός αγαπάει την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Του, την οποία ΕΞΑΓΙΑΣΕ, με τη θυσία του!
Μπορεί η καθαρή, λαμπρή, αγία Εκκλησία του Χριστού να » μολύνθηκε» σε θέματα πίστεως, όπως λένε κάποιοι αυτόκλητοι «ποιμένες» και «πάστορες»;
Η Αγία Γραφή λέει ότι η Εκκλησία του Χριστού δεν έχει ψεγάδι ή ελάττωμα ή κάτι παρόμοιο, αλλά είναι η νύφη του Χριστού!
Εσύ ποιον πιστεύεις ;
Την Αγία Γραφή και τον Απόστολο Παύλο ή τις αιρέσεις ;


Λέει ο Απόστολος Ιούδας ο Θαδδαίος ( εδ 3 ):
«Αγαπητοί, πάσαν σπουδήν ποιούμενος γράφειν υμίν περί της ΚΟΙΝΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ, ανάγκη έσχον γράψαι υμίν παρακαλών επαγωνίζεσθαι ΤΗ ΑΠΑΞ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙΣΗ ΤΟΙΣ ΑΓΙΟΙΣ ΠΙΣΤΕΙ»


δηλαδή : Αγαπητοί μου, πάντοτε είχα μεγάλη επιθυμία να σας γράψω για τη κοινή σωτηρία που χάρισε σε όλους μας ο Θεός. Τώρα όμως αναγκάζομαι να σας γράψω για να σας προτρέψω να συνεχίσετε τον αγώνα ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ, που έχει δοθεί ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ στην Εκκλησία .


Η Αγία Γραφή λέει ότι η ΠΙΣΤΗ δόθηκε ΜΙΑ ΦΟΡΑ και για ΠΑΝΤΑ στους Αγίους, δηλαδή στην ΜΙΑ Εκκλησία( της οποίας συνέχεια είναι η Ορθόδοξη, μια και υπάρχει εδώ και 21 αιώνες ) !

Οι 30.000 αιρέσεις λένε ότι ανακάλυψαν την «αλήθεια» , άλλοι τον 16ο αιώνα ( προτεστάντες,ευαγγελικοί, βαπτιστές, μεθοδιστές κλπ ), άλλοι τον 19ο αιώνα ( μορμόνοι, αντβεντιστές, μάρτυρες Ιεχωβά ), άλλοι τον 20ο αιώνα ( πεντηκοστιανοί ) ! Μερικοί λένε ότι λαμβάνουν την  » αλήθεια» σταδιακά, με δόσεις από τον Θεό!

Εσύ ποιον θα πιστέψεις ;
Την Αγία γραφή ή τους πάστορες σου  ;

Και εάν οι ποιμένες- πάστορες παρουσιάζουν ένα «αγγελικό πρόσωπο» , αν μιλάνε
για Χριστό, για Αγία Γραφή ( πολλές φορές αποκρύπτοντας την αληθινή τους ταυτότητα )
και αυτό το είχε προβλέψει η Αγία Γραφή :

Γαλάτας, κεφ 1, εδ 8 :
Αλλά κι αν εμείς ή ακόμα και άγγελος από τον ουρανό σας κηρύξει ένα ευαγγέλιο διαφορετικό από το Ευαγγέλιο που σας κηρύξαμε, να είναι ανάθεμα !


Προς Κορινθίους ,επιστολή β’ κεφ 11, εδ 13-15 :

Αυτοί στη πραγματικότητα είναι ψευτοαπόστολοι , απατεώνες, άνθρωποι που μεταμφιέζονται σε  «αποστόλους του Χριστού»  . Και μη σας φαίνεται παράξενο, γιατί και ο ίδιος ο σατανάς μεταμφιέζεται σε άγγελο φωτός. Δεν είναι λοιπόν μεγάλο πράγμα όταν και οι υπηρέτες του σατανά μεταμφιέζονται σε υπηρέτες της δικαιοσύνης. Το τέλος τους θα είναι ανάλογο με τα έργα τους!

Εσύ, αδελφέ μου, με ποιον θα πας;


Με τον Χριστό και το σώμα Του, την  Ορθόδοξη Εκκλησία Του, που, έχοντας το Άγιο Πνεύμα, οδηγείται πάντοτε στην Αλήθεια, εδώ και 21 αιώνες ;

Ή με τις αιρέσεις, που εμφανίστηκαν αιώνες μετά τον Χριστό, που μεταμφιέζονται σε «αγγέλους φωτός» και θα έχουν τέλος ανάλογα με τα έργα τους ;

https://ierapostoli.wordpress.com/2010/05/22/orthodox_holyspirit/

http://www.egolpion.com/pentacostals.el.aspx

http://www.egolpion.com/protestants.el.aspx

http://oodegr.com/oode/pentikostianoi/pentikostianoi.htm

http://oodegr.com/oode/biblia/baptpn1/perieh.htm

This entry was posted in Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Ορθοδοξη μελέτη της Αγίας Γραφής, Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s