Στο «σπίτι για τα παιδιά του δρόμου» ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ( Orthodox Church in South Africa )


Tην Δευτέρα, 28η Μαΐου ε.ε., η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β’ συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας κ. Δαμασκηνό, επισκέφθηκε το ευαγές ίδρυμα υπό την επωνυμία «Σπίτι για τα παιδιά του δρόμου» που λειτουργεί στο Γιοχάνεσμπουργκ, κάτω από την σκέπη της Ιεράς Μητροπόλεως και με την εθελοντική προσφορά του ζεύγους Ιωάννη και Ελένης Βουγιουκλή.

Στο «Σπίτι» φιλοξενούνται σήμερα 50 ορφανά παιδιά που έχασαν τους γονείς τους από τον ιό HIV/AIDS. Στα παιδιά προσφέρεται δωρεάν εκπαίδευση από εκπαιδευτικούς που μισθοδοτούνται από την Ιερά Μητρόπολη, τροφή και στέγη.

Ο Μακαριώτατος φανερά συγκινημένος συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο, το ζεύγος Βουγιουκλή και τους συνεργάτες τους για την αγάπη και την θαλπωρή που προσφέρουν στα δυστυχισμένα παιδιά που βρήκαν ελπίδα και χαρά κοντά στην Ορθόδοξη Εκκλησία και ευχαρίστησε τους κ.κ. Παναγιώτη και Ιωάννη Μπαλαδάκη για την προσφορά τροφίμων, γραφικής ύλης και παιχνιδιών στα παιδιά.

Το απόγευμα ο Μακ.Πατριάρχης συναντήθηκε με τους Αφρικανούς κληρικούς της Μητροπόλεως, ενημερώθηκε για την πορεία του ιεραποστολικού έργου στην περιοχή και έδωσε οδηγίες για την περαιτέρω ανάπτυξη της ιεραποστολής.

http://www.romfea.gr/patriarxeia/patriarxeia/patriarxeio-alexandreias/12710-spiti-gia-paidia-dromou-patriarxis-alexandreias

Προσ- καλούμε όλους τους Έλληνες και Ορθοδόξους Χριστιανούς της Νοτίου Αφρικής, και των δύο Μητροπόλεων Γιοχάνεσμποργκ- Πρετόριας και Καλής Ελπιδος ( Cape Town ) , να ενισχύσουν το ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό τους έργο, ενεργά !

This entry was posted in Archbishopric of Johannesburg and Pretoria- South Africa - Mητρόπολη Ιωαννουπόλεως και Πρετόριας, Αφρική, Africa, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Στο «σπίτι για τα παιδιά του δρόμου» ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ( Orthodox Church in South Africa )

  1. Παράθεμα: Στο “σπίτι για τα παιδιά του δρόμου” ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ( Orthodox Church in South Africa ) « Sevgi Denizleri

  2. Ο/Η Stella (@Stellapetrides) λέει:

    Πρωτομηνιάς ευχή έχει Θεοτόκου Παναγίας ευλογία όταν τό Σπίτι της έχει πρόσωπα χαρούμενα μέ χαμόγελα ευτυχίας στού Πατέρα τους τήν αγκαλιά καί τόν Θεό συντροφιά, μέ προσευχή η ζωή τους προοδεύσει σέ Κυρίου ημών Ιησού Χριστού μονοπάτι οδεύσει!+

    Χριστιανορθοδόξου Αγάπης υγεία, Πνευματικής Οικογένειας Θεάρεστη Ευτυχία!+***^***+

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s