Έργα και ανάγκες της Ορθόδοξης ιεραποστολής στο Μαλάουι. Orthodox Christian mission in Malawi.


Αγαπητοί μου αδελφοί, χαίρετε εν Κυρίω!

σας γράφω για να σας ενημερώσω για την πορεία των έργων, που επιτελούνται χάρη σε σας στην ιεραποστολή του Μαλάουι.

Τρέχοντα έργα

Κατ’ αρχήν, η ανόρυξη των δεκατεσσάρων πηγαδιών έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Ήδη έχουν παραδοθεί τα 13 από τα 14 πηγάδια, που χρηματοδοτείτε. Περιμένω να τελειώσει και το 14ο, για να σας στείλω πλήρη αναφορά για το σημαντικό αυτό έργο, που με τη χάρη του Θεού περατώνεται.

Το δεύτερο έργο, που παράλληλα έχουμε αναλάβει, είναι ο Ιερός Ναός της Αναστάσεως στο Blantyre. Ο Ναός έχει ολοκληρωθεί με τη βοήθειά σας, εκκρεμεί όμως η οικία του ιερέως και ο εξοπλισμός του Ναού.

Για τα έργα αυτά μού δώσατε τον περασμένο Δεκέμβριο 25.000 € και υπολείπεται η δεύτερη και τελευταία δόση των 13.500 €, ώστε να μπορέσουν να ολοκληρωθούν. Κατανοώντας τις μεγάλες δυσκολίες, που αντιμετωπίζετε όλοι στην Ελλάδα, θα σας παρακαλέσουμε θερμά να μας στείλετε το ποσό αυτό, αμέσως μόλις υπάρξει διαθέσιμο.

Να σας υπενθυμίσω, ότι στα θυρανοίξια του Ναού, ο Πατριάρχης έμαθε, ότι το έργο το πραγματοποίησαν οι φίλοι της Αδελφότητάς σας και εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για τη βοήθειά σας στην ιεραποστολή στην Αφρικανική γη.

Νέες ανάγκες

Παράλληλα, θα ήθελα να σας ανακοινώσω κάτι πολύ ευχάριστο, που το εκλαμβάνουμε ως φανερή ενέργεια του Τριαδικού Θεού μας! Μόλις σήμερα με πήραν τηλέφωνο από την πολεοδομία και μου είπαν, ότι εγκρίθηκαν τα σχέδια για την ανοικοδόμηση του Ναού της Γεννήσεως του Χριστού στο Blantyre. Πρόκειται για το οικόπεδο στην καρδιά της πόλης, για το οποίο σάς έχω αναφέρει. Κατά την επίσκεψη του Πατριάρχη μας στο Μαλάουι, τον Οκτώβριο του 2011, ο Μακαριώτατος έθεσε το θεμέλιο λίθο του Ναού. Κανείς μας δεν περίμενε να εγκριθούν τόσο γρήγορα τα σχέδια του Ναού. Ασφαλώς θα επηρέασε η ευλογία του Πατριάρχη μας.

Η ανοικοδόμηση της εκκλησίας υπολογίζουμε ότι θα κοστίσει 85.000 €. Ελπίζουμε να βρεθούν σύντομα οι δωρητές, που θα διαθέσουν το ποσό αυτό, καθώς επίσης και το ποσό των 42.000 € για την αποπληρωμή της αγοράς του οικοπέδου. Θα περιμένουμε, όπως πάντα, με αγωνία τις απαντήσεις σας, ώστε όλοι μαζί να συμβάλουμε στην εξάπλωση της Ορθοδοξίας και σε αυτή τη μακρινή χώρα του Μαλάουι.

Με αγάπη Χριστού,

Ιερέας Ερμόλαος

http://ierapostoles.gr/?p=3426

Μπορείτε να προσφέρετε την αγάπη σας στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή στο Μαλάουι, μέσω της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης. Πληροφορίες ΕΔΩ.

https://ierapostoli.wordpress.com/enisxisi/

This entry was posted in Αφρική, Africa, Ελλάδα - Greece, Εξωτερική Ιεραποστολή, Κύπρος - Cyprus, Μαλάουι,Malawi and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s