Ανοικοδομείται το πρώτο μοναστήρι στα Φίτζι. The first Orthodox monastery in Fiji Islands ( Fijian Orthodox Chuch ).


Τις ημέρες αυτές της πρώτης εβδομάδος των Νηστειών, που λέγεται και καθαρή εβδομάδα, γίνονται στα μοναστήρια αναγνώσεις από το πρώτο βιβλίο της Αγίας Γραφής, τη Γένεση. Βλέπει κανείς εκεί τη μεγάλη σοφία και αγάπη με την οποία έκανε ο καλός Θεός τον κόσμο και έβαλε τον άνθρωπο εκεί να τον χαίρεται και να τον φροντίζει δοξάζοντας αδιάλειπτα το Δημιουργό του.

Σε μια παρόμοια πρακτική βρισκόμαστε τις μέρες αυτές στην κωμόπολη Σαουένι (Saweni) εδώ στα Φίτζι. Προσπαθούμε να κάνουμε κάθε παρεμβατική προσπάθεια, ώστε να ολοκληρωθεί η εικόνα της Ιεράς Μονής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στους γύρω χώρους και ειδικά στο παρεκκλήσιο, που θα είναι και ο ενοριακός Ναός μέχρι να κτισθεί λίγο πιο πέρα ο κανονικός Ναός της Αγίας Τριάδος με το Ορφανοτροφείο και το Σχολείο.

Καμαρώνει κανείς το ζήλο και την προσπάθεια με την οποία εργάζονται, όχι μόνο οι αμειβόμενοι μάστοροι και εργάτες, αλλά και όλα τα μέλη του Ιεραποστολικού κλιμακίου με τους Ιερείς μας και τους Μοναχούς. Ακόμα και τα παιδιά του πολύτεκνου Παντελή και άλλα γειτονόπουλα. Η γυναίκα του Παντελή, η Μαρία, τρέχει μέσα και έξω να προσφέρει στους εργαζομένους καφέδες και νερό. Οι κληρικοί μας π. Βαρθολομαίος και π. Γεώργιος βιάζονται να τελειώσουν τον τοίχο, που θα αναδείξει ακόμα πιο όμορφο το μοναστήρι. Ο μοναχός Σάββας με το Λάμπρο και το Νικόλαο από το Σύδνεϋ φτιάχνουν ένα πρόχειρο αλλά πολύ ωραίο τραπέζι, που θα τοποθετηθεί κάτω από την πλούσια σκιά του μάγκου.

Το αίθριο για τις κατηχήσεις και τις αγάπες είναι σχεδόν έτοιμο και την Κυριακή της Τυρινής μετά τη Θεία Λειτουργία όλοι μαζί, κληρικοί και λαϊκοί, μεγάλοι και μικροί φάγαμε τα γαλακτερά εδέσματα ευχαριστώντας το Θεό και παρακαλώντας Τον, να μας χαρίσει μια καθαρή και αγία Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Στην Εκκλησία διέκρινε κανείς στα πρόσωπα όλων την ικανοποίηση και τη χαρά για το πώς τελικά διαμορφώθηκε η εκκλησούλα της Παναγίας, κατά τρόπο που να εξασφαλίζει την αισθητική απόλαυση, την άνεση και τη δροσιά. Η χορωδία μας, όλο σχεδόν το εκκλησίασμα, ψάλλει απαντώντας στις αιτήσεις των Ιερέων και απολαμβάνοντας το μεγαλείο του καταπράσινου τοπίου, που ξετυλίγεται από την ανοικτή δεξιά πλευρά της εκκλησίας με τις τρεις καλλιτεχνικές καμάρες της.

Όλα στη θέση τους με μεράκι και γούστο φτιαγμένα. Απέναντι από το δεσποτικό θρόνο η πάνσεπτη εικόνα της Κυρίας Θεοτόκου Παναγίας της Υψενής από τη Ρόδο δεσπόζει ως νοικοκυρά και Βασίλισσα στο σπίτι της στα Φίτζι, ευλογώντας και ενισχύοντας τους κόπους και τους αγώνες όλων και μεταφέρουσα τις δεήσεις τους στο θρόνο του Μονογενούς Υιού της. Ιδιαίτερα των ευλαβών δωρητών και ανακαινιστών Ελληνορθοδόξων αδελφών μας από το Σύδνεϋ της Αυστραλίας.

Έτσι, ως παιδιά του Δημιουργού Θεού μας και συνεχίζοντας τα καλά έργα της Δημιουργίας Του αξιωθήκαμε να προετοιμάσουμε στην εσχατιά αυτή του Ειρηνικού Ωκεανού τούτο τον οίκο της προσευχής και της Θείας Λατρείας. Εδώ, που οι ορθόδοξοι Φιτζιανοί αδελφοί μας θα τελούν τα ιερά μυστήρια και θα ζωογονούνται από αυτά, δοξάζοντας ορθοδόξως το Πανάγιό Του Όνομα και διαβάζοντας κάθε φορά που θα μπαίνουν στην Εκκλησία τα ψαλμικά λόγια, που είναι γραμμένα στο υπέρθυρο:

«Ἐν τῷ Ναῷ ἐστῶτες τῆς δόξης Σου ἐν οὐρανῷ ἐστάναι νομίζομεν. Θεοτόκε πύλη ἐπουράνιε ἄνοιξον ἡμῖν τὴν θύραν τοῦ ἐλέους σου».

Ο Νέας Ζηλανδίας Αμφιλόχιος

http://ierapostoles.gr/2012/04/%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%86%CE%AF%CF%84%CE%B6%CE%B9/

Μπορείτε να στείλετε την αγάπη σας στην νεοσύστατη ορθόδοξη εκκλησία στα νησιά Φίτζι, μέσω της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης. Πληροφορίες εδώ :

https://ierapostoli.wordpress.com/enisxisi/

http://ierapostoles.gr/%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%AE/%CF%87%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AD%CF%82/

Υποσημείωση του μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής

Με τη βοήθεια του Θεού έχει ξεκινήσει η Ορθόδοξη ιεραποστολή στη Νέα Ζηλανδία και στα νησιά Φίτζι. Αλλά το αρχιπέλαγος του Ειρηνικού Ωκεανού είναι τεράστιο με δεκάδες νησιά και νησιωτικά συμπλέγματα. Χρειάζονται και άλλοι Ορθόδοξοι Ιεραποστόλοι που θα διακονήσουν στα νησιά αυτά, είτε από Αυστραλία, είτε από άλλες ορθόδοξες μητροπόλεις και ενορίες. Οι χιλιάδες χριστιανικές και παραχριστιανικές αιρέσεις , οι ψευτοθρησκείες και παραθρησκείες είναι παρούσες και κυρίαρχες σε όλα αυτά τα νησιά. Έχουμε ευθύνη ότι καθυστερήσαμε ( και καθυστερούμε ) το άνοιγμα της Ορθοδόξης Εκκλησίας σε όλα τα Έθνη και τα Κράτη.

Εμείς θα κάνουμε Ανάσταση στις Ορθόδοξες Εκκλησίες με Θεία Ευχαριστία, αλλά 5 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν θα γιορτάσουν Ανάσταση και Πάσχα, ενώ πολλά άλλα εκατομμύρια θα κάνουν ένα τυπικό Πάσχα, χωρίς Μυστήρια της Εξομολογήσεως και της Θείας Ευχαριστίας, απλά μόνο με θεατρικές αναπαραστάσεις του Μυστικού Δείπνου και με χορωδίες ! Ας κάνουμε προσευχή, όλες αυτές τις ημέρες. Ας λέμε πολλές, πολλές φορές  :

Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησε και ευλόγησε την ορθόδοξη ιεραποστολή !

Κύριε Ιησού Χριστέ, οδήγησε τα έθνη στην Ορθόδοξη Εκκλησία Σου !

Και, επίσης, να μη ξεχνάμε ότι οι Ορθόδοξες Ιεραποστολές έχουν ανάγκες, να δώσουν μια προσφορά αγάπης σε χιλιάδες ανθρώπους που υποφέρουν, σωματικά ή ψυχικά , για να νοιώσουν και αυτοί ότι ο » Χριστός Ανέστη». Ας δώσουμε κάτι από το υστέρημά μας αυτές τις μέρες, για να μπορέσουν οι Ορθόδοξες ιεραποστολές να  διαλαλήσουν το» Χριστός Ανέστη», είτε μέσω ιεραποστολικών συλλόγων, είτε μέσω του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής της Αποστολικής Διακονίας, είτε απευθείας στις ορθόδοξες ιεραποστολές μέσω τραπεζικών λογαριασμών και διαδικτύου.

https://ierapostoli.wordpress.com/enisxisi/

This entry was posted in Australia, Αυστραλία, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Νέα Ζηλανδία, Φίτζι - New Zealand,Fiji,Samoa,Tonga, Ωκεανία and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Ανοικοδομείται το πρώτο μοναστήρι στα Φίτζι. The first Orthodox monastery in Fiji Islands ( Fijian Orthodox Chuch ).

  1. Παράθεμα: Ανοικοδομείται το πρώτο μοναστήρι στα Φίτζι. The first Orthodox monastery in Fiji Islands ( Fijian Orthodox Chuch ). « Sevgi Denizleri

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s