Προοπτικές και προκλήσεις για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Κορέας.About Orthodox Christian Church- mission in South Korea ( Korean Orthodox Church ).


Λατρεία & Κατήχηση

Επειδή η λατρεία είναι το Α και το Ω της πνευματικής ζωής, γι᾽ αυτό πρέπει και φέτος να δώσουμε έμφαση στο μεγάλο αυτό θέμα. Η ενσυνείδητη συμμετοχή των πιστών στην Λατρεία θα πρέπει να γίνει αντικείμενο της προσοχής όλων μας. Το ίδιο ισχύει και για την κατήχηση των παιδιών μας, των κατηχουμένων, αλλά και όλων των μελών της Εκκλησίας μας.

Καλλιέργεια Συνεργατών

Το θέμα της εξευρέσεως καταλλήλων προσώπων για να διακονήσουν στο Άγιο Θυσιαστήριο είναι ένα μείζον θέμα, που πρέπει να μας απασχολεί συνεχώς. Γι᾽ αυτό το θέμα, αλλά και για το θέμα της εξευρέσεως λαϊκών συνεργατών πρέπει να έχουμε προσανατολισμένη την προσοχή μας στις ενορίες μας. Να προσευχόμαστε συνεχώς: «Κύριε, στείλε ιερείς και συνεργάτες στην εν Κορέα Εκκλησία Σου».

Κατασκηνωτικό Έργο

 Η εμπειρία των προηγούμενων χρόνων από το κατασκηνωτικό έργο και η ωφέλεια, που απεκόμισαν τα παιδιά αλλά και οι μεγαλύτεροι απ᾽ αυτό, πρέπει ήδη να μας έχει πείσει να συνεχίσουμε με περισσότερο ζήλο, αντί πάσης θυσίας, την προσπάθεια αυτή.

Εκδοτικό Έργο

Ήδη έχουμε προγραμματίσει την έκδοση δέκα νέων αξιόλογων βιβλίων. Στόχος μας είναι οι ορθόδοξες εκδόσεις να αυξηθούν σε ποιότητα και ποσότητα και ο Ορθόδοξος Εκδοτικός μας οίκος να γίνει μια μέρα, με τη χάρη του Θεού, περισσότερο γνωστός στην Κορέα.

Νεανικός Σύνδεσμος

Η Nεολαία της Εκκλησίας μας, που στα χέρια της θα παραδώσουμε αύριο τη σκυτάλη των Ενοριών μας, πρέπει να είναι στα άμεσα ενδιαφέροντά μας. Και φέτος θα πραγματοποιηθούν ιδιαίτερες λατρευτικές ευκαιρίες για τους νέους, συναντήσεις, κατασκήνωση και γενικώς θα προσπαθήσουμε περισσότερο για την καλύτερη πνευματική τροφοδοσία των νέων του Συνδέσμου.

Σύγχρονα Μέσα

Επειδή στην εποχή μας όλο και περισσότεροι άνθρωποι επισκέπτονται το διαδίκτυο, είναι ανάγκη για τη διάδοση του ορθόδοξου μηνύματος στην Κορέα να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στον “ηλεκτρονικό άμβωνα”, που είναι τα νέα μέσα (νέος ιστοχώρος, δημιουργία DVD, ηλεκτρονική πρόσβαση σε ορθόδοξα κηρύγματα και βυζαντινή μουσική).

Φιλανθρωπία

Η αγάπη, η κατ᾽ εξοχήν χριστιανική αρετή, πρέπει να είναι έμπρακτη και όχι λόγια. Με τη βοήθεια του Θεού το περασμένο έτος η φιλανθρωπική δραστηριότητα της Εκκλησίας μας αυξήθηκε σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Καί φέτος πρέπει να αυξηθεί περισσότερο.

Βιβλιοπωλείο

Η πρόοδος του εκδοτικού μας οίκου καθιστά αναγκαία την ύπαρξη ενός βιβλιοπωλείου – book café σε κεντρικό σημείο της Σεούλ, που να είναι προσβάσιμο σε περισσότερο κόσμο. Γιά το θέμα αυτό έγινε λόγος και πέρυσι, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε ο στόχος μας λόγω ελλείψεως χρημάτων.

Εκπαιδευτικό Κέντρο

Και για το Ορθόδοξο Ασιατικό Εκπαιδευτικό και Συνεδριακό Κέντρο, στο οποίο θα στεγάζεται και η πρώτη Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή της Ανατολικής Ασίας, δεν προχωρήσαμε στις προγραμματισμένες εργασίες ανεγέρσεώς του λόγω ελλείψεως χρημάτων. Πρέπει όμως να προσπαθήσουμε και πάλι για να κάνουμε με την βοήθεια του Θεού ό,τι είναι δυνατόν.

Αδελφοί μου, για να υλοποιήσουμε κατά το τρέχον έτος όλα όσα αναφέραμε προηγουμένως πρέπει να έχουμε την βοήθεια και την χάρη του Θεού. Αλλά για να έχουμε την χάρη του Θεού πρέπει απαραιτήτως να έχουμε ταπεινό φρόνημα. Γιατί, ως γνωστόν, “ο Θεός υπερηφάνοις αντιτάσσεται, ταπεινοίς δε δίδωσι χάριν” (Ιακ. δ΄ 6). Το 2012 θα πρέπει να βάλουμε σαν στόχο την καλλιέργεια του ταπεινού φρονήματος. Ελάτε, λοιπόν, σας παρακαλώ, όλοι μαζί να συνεργαστούμε με ταπεινό φρόνημα για τη δόξα του Θεού και την πρόοδο της εν Κορέα Εκκλησίας μας. Αμήν”.

Ο Κορέας Αμβρόσιος

( http://ierapostoles.gr/2012/04/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BF%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BF%CF%81%CE%B8/ )

Μπορείτε να στείλετε την αγάπη σας στην Ορθόδοξη ιεραποστολή στη  Νότια Κορέα, μέσω της Αδελφότητας ορθοδόξου εξωτερικής ιεραποστολής Θεσσαλονίκης. Πληροφορίες εδώ. Support Orthodox mission in Korea.

https://ierapostoli.wordpress.com/enisxisi/

http://orthodox.or.kr/html/

Υποσημείωση του μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής.

Το θέμα της κατήχησης και των συνεργατών θα μπορούσε να λυθεί για την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στη Κορέα και σε όλο το κόσμο, αν κάποιος Ορθόδοξος ιεραποστολικός φορέας ( Πατριαρχείο, Αυτοκέφαλη Εκκλησία, Μητρόπολη ) αποφάσιζε να δημιουργήσει μια ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΚΑΤΗΧΗΣΗΣ ΣΕ ΑΠΛΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ.

Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν τα οικονομικά μέσα για έκδοση δωρεάν περιοδικών και φυλλαδίων, πως αλλιώς θα μπορούσαν να καταρτιστούν λαϊκά στελέχη- συνεργάτες και ιεραπόστολοι ;  Πως αλλιώς μπορούν να κατηχηθούν οι λαοί του κόσμου ;  Μόνο μέσω διαδικτύου. Αλλά, όλες – σχεδόν – οι εκκλησιαστικές ιστοσελίδες ( ακόμα και οι ιεραποστολικές )   ασχολούνται με εκκλησιαστικά νέα και ΟΧΙ ΜΕ ΚΑΤΗΧΗΣΗ συστηματική των ανθρώπων πάνω στην Αγία Γραφή, δείχνοντας τις παρερμηνείες της Γραφής από τις διάφορες χριστιανικές αιρέσεις και τις διαφορές της Ορθόδοξης Εκκλησίας από τις άλλες θρησκείες. Έτσι οι ιεραποστολές μένουν στάσιμες, κυρίως στην Ασία και στα κράτη της Λατινικής Αμερικής, ενώ ακόμα υπάρχει σαφής υστέρηση των Ορθοδόξων Εκκλησιών στη Βόρεια Αμερική, στην Αυστραλία, στη Νέα Ζηλανδία και στη Δυτική Ευρώπη. Στην Αφρική υπάρχει μεγαλύτερη προσέλευση στην Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά και πάλι μερικοί από όσους βαπτίζονται Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν παραμένουν πάντα στην Εκκλησία, λόγω έλλειψης συστηματικής κατήχησης ( η έλλειψη συνεργατών και έντυπων μέσων που λέγαμε ) και κάποιοι  νέοι παρασύρονται από νεοφανείς αιρέσεις, που διαθέτουν ραδιοτηλεοπτικά μέσα, ιντερνετικά κανάλια, πακτωλό χρημάτων και εκδόσεων στις τοπικές γλώσσες.

Οι Ορθόδοξες Εκκλησίες, σε μια συνεχώς μεταβαλλόμενη κοινωνία, έχουν ξεχάσει ή υποτιμήσει το ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ και ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟ έργο, δίνοντας βαρύτητα στο λειτουργικό και στο διοικητικό, ξοδεύονται εκατοντάδες ώρες σε «διαλόγους», προβλήματα ενδοεκκλησιαστικά και νομοκανονικά, ενώ παραμελείται η κατήχηση τόσων των βαπτισμένων Ορθοδόξων Χριστιανών, που – λόγω άγνοιας ή ημιμάθειας-  παρασύρονται από αιρέσεις και παραθρησκείες, ΑΛΛΑ και όσων θα ήθελαν να μάθουν την Ορθόδοξη πίστη και Λατρεία.  Αν δεν αυξηθεί το ΠΟΙΜΝΙΟ, πως θα υπάρξουν νέοι ιερείς και κατηχητές και ιεραπόστολοι ; Αν δεν δημιουργηθούν ορθόδοξα θεολογικά κολλέγια και σχολές σε όλα τα κράτη, πως θα προχωρήσει ο ευαγγελισμός των Εθνών ; 

Εδώ, έφθασαν διάφορες αιρέσεις στην Ελλάδα ( ίσως και αλλού ) να λένε στα υποψήφια θύματά τους :  πηγαίνετε το πρωί στην ορθόδοξη εκκλησία για τη Θεία Λειτουργία, και μετά ελάτε σε εμάς για να ακούσετε κήρυγμα του Ευαγγελίου ! Τι να πούμε εμείς ;  Ή να παρατηρείται το φαινόμενο να έρχονται στην Ελλάδα, από Αφρική ή άλλες χώρες, βαπτισμένοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί και να πέφτουν θύματα αιρέσεων και παραθρησκειών στην Ελλάδα ! Τα περισσότερα , μάλιστα, νέα μέλη των αιρέσεων στην Ελλάδα και στη Κύπρο, προέρχονται είτε από τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη ή είναι οικονομικοί μετανάστες, επειδή είναι απούσα ( σε θέματα κατήχησης ) η Ορθόδοξη Εκκλησία ! Τα σημειώνουμε τόσα χρόνια, αλλά – δυστυχώς-  σε ώτα μη ακουόντων !

This entry was posted in Ασία, Asia, Ελλάδα - Greece, Εξωτερική Ιεραποστολή, Κύπρος - Cyprus, Νότια Κορέα, Korea and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Προοπτικές και προκλήσεις για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Κορέας.About Orthodox Christian Church- mission in South Korea ( Korean Orthodox Church ).

  1. Παράθεμα: Προοπτικές και προκλήσεις για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Κορέας.About Orthodox Christian Church- mission in South Korea ( Korean Orthodox Church ) « Sevgi Denizleri

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s