Χειροτονίες στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Σιέρρα Λεόνε.Ordinations to the Orthodox Church of Sierra Leone.Ordinations à l’Eglise Οrthodoxe de la Sierra Leone.Priesterweihen der Οrthodoxen Kirche von Sierra Leone.


Η ιστορική επίσκεψη του Μακ.Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ στην πονεμένη χώρα των ματωμένων διαμαντιών ( Σιέρρα Λεόνε ) , που χάραξε για πάντα την καρδιά του ολοκληρώθηκε με την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ελευθερίου στην πρωτεύουσα Φρίταουν της Σιέρα Λεόνε, την 26η Φεβρουαρίου 2012.  Κοντά του ο Σεβ.Μητροπολίτης Άκκρας κ.Γεώργιος, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Θεμιστοκλής Αδαμόπουλος, Πατριαρχικός Επίτροπος Σιέρρα Λεόνε και ο τοπικός κλήρος. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας η ΑΘΜ χειροτόνησε Πρεσβύτερο τον Διάκονο Θεόδωρο και Διάκονο τον εκπαιδευτικό και κατηχητή Βάιο.

 Πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος απεύθυνε στο πυκνό εκκλησίασμα, που από νωρίς είχε κατακλύσει τον Καθεδρικό Ναό, λόγια αγάπης και παρηγοριάς και κάλεσε όλους με αγάπη και ομόνοια να ξεχάσουν την λαίλαπα του εμφύλιου πολέμου που κατέστρεψε ολοκληρωτικά την χώρα και να ατενίσουν το μέλλον με αισιοδοξία και ελπίδα και όλοι μαζί να εργαστούν σκληρά για την ανασυγκρότηση της χώρας, συνεχάρη για μια ακόμη φορά τον π. Θεμιστοκλή για το έργο του και του προσέφερε επιστήθιο σταυρό.

 

Στην Θεία Λειτουργία μεταξύ άλλων παρέστη ο Εξοχ.Υπουργός Εξωτερικών, πολλοί πολιτειακοί παράγοντες, διπλωμάτες και Ορθόδοξοι από τον Λίβανο, την Ρωσία και την Ουκρανία. Ο Μακαριώτατος προσέφερε στον Υπουργό Εξωτερικών εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου και τον ευχαρίστησε που η πολιτεία είναι αρωγός στο έργο της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Τέλος παρασημοφόρησε με τον Σταυρό του Αγίου Μάρκου τον Εξοχ.Υπουργό Χωροταξίας και Περιβάλλοντος που προσέφερε στην Εκκλησία γη για την ανέγερση ναών και σχολείων και τον κ. Αντώνιο Σκλάβο, ομογενή εξ Αυστραλίας και συνεργάτη που π. Θεμιστοκλή.

 

Μεγάλη έκπληξη ανέμενε τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο όταν εξερχόμενος του Καθεδρικού Ναού αντίκρισε εκατοντάδες ανάπηρα παιδιά, θύματα του πολέμου που τον περίμεναν καρτερικά για να τους ευλογήσει και για να φιλήσουν το χέρι του και με δάκρυα στα μάτια του ζητούσαν να μην τα ξεχάσει ποτέ και να τους υποσχεθεί ότι σύντομα θα έρθει και πάλι κοντά τους.

 

Η εορταστική ημέρα έκλεισε με πρόγραμμα που παρουσίασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ορθόδοξων σχολείων, που τραγούδησαν και χόρεψαν στους γνωστούς παραδοσιακούς ρυθμούς της Δυτικής Αφρικής.

( http://www.patriarchateofalexandria.com/index.php?module=news&action=details&id=748 )

Επ’ ευκαιρία της εορτής πάντων των εν Θηβαϊδι Διαλαμψάντων Οσίων, το πρωί του Σαββάτου, 24ης Φεβρουαρίου 2012 , τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ελευθερίου στην Σιέρρα Λεόνε, κατά την διάρκεια της οποίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Άκκρας κ.Γεώργιος χειροτόνησε Διάκονο τον κατηχητή Παύλο.

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ συναντήθηκε με τον ιερό κλήρο της Επισκοπής Σιέρρα Λεόνε και απηύθυνε πατρικές συμβουλές και νουθεσίες, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι είναι οι πρώτοι ορθόδοξοι κληρικοί της χώρας και πρέπει να είναι πάντοτε φωτεινό παράδειγμα για όλο τον κόσμο, αφού τώρα τίθενται τα θεμέλια της Ορθοδόξου Εκκλησίας εκεί και πρέπει τα θεμέλια αυτά να είναι γερά, όπως αυτά που έθεσε ο Απόστολος Μάρκος στην Αλεξάνδρεια πριν από δύο χιλιάδες χρόνια.

 

Ακολούθως, ο Πατριάρχης εγκαινίασε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο της Επισκοπής και την Δημοσιογραφική Σχολή που είναι και η πρώτη της χώρας και που βρίσκεται σε κεντρικότατο σημείο της πρωτεύουσας και γευμάτισε με το διδακτικό προσωπικό και τους συνεργάτες της Ιεραποστολής.

Το απόγευμα είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Υπουργό αρμόδιο για θέματα Ανατολικής Αφρικής και συζήτησαν θέματα που αφορούν την περιοχή και ιδίως την μάστιγα του AIDS και την ελονοσία.

 

( http://www.patriarchateofalexandria.com/index.php?module=news&action=details&id=747 )

 

 Μπορείτε να στείλετε την αγάπη σας στην Ορθόδοξη Εκκλησία στη Σιέρρα Λεόνε, μέσω της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης και του Ιεραποστολικού Συνδέσμου Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός Θεσσαλονίκης. Πληροφορίες για αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών των παραπάνω ιεραποστολικών συλλόγων μπορείτε να δείτε εδώ :

https://ierapostoli.wordpress.com/enisxisi/

How To Donate to Orthodox Church in Sierra Leone, Comment faire un don à l’Eglise orthodoxe en Sierra Leone, Wie kommt man zum orthodoxen Kirche in Sierra Leone Spenden,Как сделать пожертвование в Православной Церкви в Сьерра-Леоне,Cum să doneze pentru a Bisericii Ortodoxe, în Sierra Leone,Како да донирам да Православне Цркве у Сијера Леонеу,Как да се дари на Православната църква в Сиера Леоне  :

http://pk4a.com/how-to-donate/  )

 

 

This entry was posted in Australia, Αυστραλία, Αφρική, Africa, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ), Σιέρρα Λεόνε - Sierra Leone and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Χειροτονίες στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Σιέρρα Λεόνε.Ordinations to the Orthodox Church of Sierra Leone.Ordinations à l’Eglise Οrthodoxe de la Sierra Leone.Priesterweihen der Οrthodoxen Kirche von Sierra Leone.

  1. Παράθεμα: Χειροτονίες στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Σιέρρα Λεόνε.Ordinations to the Orthodox Church of Sierra Leone.Ordinations à l’Eglise Οrthodoxe de la Sierra Leone.Priesterweihen der Οrthodoxen Kirche von Sierra Le

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s