Μεγαλειώδης επιστολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου : «Να απορρίψουμε εκβιασμούς και θανατηφόρες συνταγές της Τρόικας»


Κραυγή αγωνίας από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, μπροστά στις νέες απειλές της Τρόικας για τη λήψη μέτρων που θα εξοντώσουν σύμπαντα τον Ελληνικό λαό, πλην όσων έχουν κερδοσκοπήσει από τον ιδρώτα των Ελλήνων εδώ και δεκαετίες !Η  υπομονή των Ελλήνων εξαντλείται αφού εδώ και 2,5 χρόνια ακολουθείται η ίδια » θανατηφόρος» συνταγή του ΔΝΤ και της Τρόικας, που έχει οδηγήσει σε εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, σε μισθούς και συντάξεις πείνας, σε εξαθλίωση, σε μετανάστευση χιλιάδων νέων ανθρώπων στο εξωτερικό. Η επιστολή έχει ως εξής : 

Κραυγή αγωνίας για το μέλλον του τόπου που υποθηκεύεται απευθύνει με επιστολή του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος στον Πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο.

Ο Αρχιεπίσκοπος χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα αναφέρει στην επιστολή του πως η υπομονή των Ελλήνων εξαντλήθηκε και δεν μπορεί να αγνοείται ο κίνδυνος κοινωνικής ανάφλεξης “ούτε από εκείνους που διατάσσουν, ούτε από εκείνους που εκτελούν τις φονικές συνταγές τους».

Συντάξεις κόπηκαν, μεροκαματιάρηδες είναι σε απόγνωση και η ανασφάλεια έχει φωλιάσει σε κάθε ελληνικό σπίτι, σημειώνει ο κ. Ιερώνυμος.

Μόνα θετικά σημάδια είναι πως αυτές τις ώρες, λέει ο κ. Ιερώνυμος, ξεπροβάλλει το φιλότιμο και ο αγνός πατριωτισμός των Ελλήνων που στηρίζουν τους απελπισμένους.

Ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτηρίζει όλες τις πολιτικές που χρησιμοποιήθηκαν μέχρι σήμερα (Βλ. Μνημόνιο) αποτυχημένες, υπογραμμίζοντας πως δεν είναι δυνατόν να ζητούνται και άλλα σκληρότερα, επώδυνα και άδικα μέτρα «στην ίδια αδιέξοδη και αποτυχημένη γραμμή του πρόσφατου παρελθόντος μας».

«Ζητούνται ακόμη μεγαλύτερες δόσεις ενός φαρμάκου που αποδεικνύεται θανατηφόρο» λέει ο Αρχιεπίσκοπος στην επιστολή του στον Πρωθυπουργό και αφήνει αιχμές για την επιθυμία τους να υποθηκεύσουν την εθνική μας κυριαρχία.

«Υποθηκεύουν τον πλούτο που έχουμε, αλλά και αυτόν που μπορεί να αποκτήσουμε στα εδάφη και τις θάλασσές μας», κάνοντας λόγο για «ύποπτη εμμονή σε αποτυχημένες συνταγές. Και είναι προκλητικές οι αξιώσεις τους σε βάρος της Εθνικής μας κυριαρχίας».

Ο Αρχιεπίσκοπος καλεί όλους να αποκρούσουν τους έξωθεν εκβιασμούς και τις θανατηφόρες συνταγές τους, υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα δεν μπορεί να χαθεί ούτε γιατί κάποιοι το πίστεψαν, ούτε γιατί κάποιοι μπορεί να το θέλουν».

Ολόκληρη η επιστολή:

Εξοχώτατε κύριε Πρόεδρε,

Σπαράσσεται η καρδιά και θολώνει ο νους μας με όσα συνέβησαν τους τελευταίους καιρούς και εξακολουθούν να συμβαίνουν στον Τόπο μας.

Άνθρωποι με αξιοπρέπεια χάνουν, από τη μία στιγμή στην άλλη, τη δουλειά, ακόμη και το σπίτι τους.

Το φαινόμενο των αστέγων, αλλά και των πεινασμένων – φαινόμενο κατοχικών εποχών – παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις. Οι άνεργοι αυξάνονται κατά χιλιάδες μέρα με τη μέρα.

Το ίδιο και τα λουκέτα μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Τα νέα παιδιά, τα καλύτερα μυαλά του Τόπου, παίρνουν τον δρόμο της μετανάστευσης.

Οι πατεράδες μας δεν μπορούν να ζήσουν, μετά τις δραματικές περικοπές των συντάξεών τους.

Οικογενειάρχες και ιδίως οι πιο φτωχοί, οι πολύτεκνοι, οι μεροκαματιάρηδες, βρίσκονται σε απόγνωση, μετά τις αλλεπάλληλες περικοπές των μισθών τους και τους αβάσταχτους νέους φόρους.

Η πρωτόγνωρη καρτερία των Ελλήνων εξαντλείται, η οργή παραμερίζει τον φόβο και ο κίνδυνος κοινωνικής ανάφλεξης δεν μπορεί να αγνοείται πια, ούτε από εκείνους που διατάσσουν, ούτε από εκείνους που εκτελούν τις φονικές συνταγές τους.

Στις δύσκολες και – αναντίλεκτα- κρίσιμες αυτές ώρες, οφείλουμε όλοι να ξέρουμε και να καταλαβαίνουμε τι σημαίνει το γεγονός ότι η ανασφάλεια, η απόγνωση και η κατάθλιψη έχουν φωλιάσει σε κάθε ελληνικό σπίτι.

Ότι προκάλεσαν δυστυχώς – και συνεχίζουν να προκαλούν – ακόμη και αυτοκτονίες, εκείνων που δεν μπόρεσαν να αντέξουν το δράμα των οικογενειών και τον πόνο των παιδιών τους.

Μπροστά σε όλα αυτά, η Εκκλησία της Ελλάδος αξιοποιεί κάθε δυνατότητα αλληλεγγύης. Και είναι θετικό που, μέσα στην τόση καταχνιά, ξεπροβάλλει η ευαισθησία, το φιλότιμο και ο αγνός πατριωτισμός των Ελλήνων.

Για να δώσει ένα πιάτο φαϊ, ένα ρούχο, μια ανάσα ζωής στους απελπισμένους.

Δυστυχώς, όμως. Όπως ξεκάθαρα φαίνεται πλέον, το δράμα της Πατρίδας μας όχι μόνο δεν τελειώνει εδώ, αλλά μπορεί να προσλάβει και νέες ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Ζητούνται, άλλωστε, τις ώρες αυτές, ακόμη σκληρότερα, ακόμη πιο επώδυνα, ακόμη πιο άδικα μέτρα, στην ίδια αδιέξοδη και αποτυχημένη γραμμή του πρόσφατου παρελθόντος μας.

Ζητούνται ακόμη μεγαλύτερες δόσεις ενός φαρμάκου που αποδεικνύεται θανατηφόρο.

Ζητούνται δεσμεύσεις που δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά αναβάλλουν μόνο προσωρινά τον προαναγγελθέντα θάνατο της Οικονομίας μας. Και υποθηκεύουν, ταυτόχρονα, την εθνική μας κυριαρχία.

Υποθηκεύουν τον πλούτο που έχουμε, αλλά και αυτόν που μπορεί να αποκτήσουμε στα εδάφη και τις θάλασσές μας.

Υποθηκεύουν την Ελευθερία, τη Δημοκρατία, την Εθνική μας Αξιοπρέπεια.

Απογοητευμένοι, απελπισμένοι και ανήσυχοι Ελληνες μας ρωτούν και ζητούν υπεύθυνες, ειλικρινείς και πειστικές απαντήσεις.

Ρωτούν τι τους ξημερώνει η επόμενη ημέρα.

Ρωτούν που πάει η Πατρίδα μας. Ρωτούν τι επιτέλους μπορεί να σταματήσει το δράμα.

Τι μπορεί να ξαναγεννήσει την χαμένη ελπίδα. Δυστυχώς όμως !

Στη διαμόρφωση των αποφάσεων, οι φωνές των απελπισμένων, οι φωνές των Ελλήνων, αγνοούνται προκλητικά.

Δυστυχώς, σήμερα, οι Έλληνες δεν βρίσκουμε απάντηση ούτε στα όσα έγιναν και εξακολουθούν να γίνονται, ούτε στα όσα ζητούνται από τους ξένους.

Είναι, μάλιστα, τουλάχιστον ύποπτη η εμμονή τους σε αποτυχημένες συνταγές.

Και είναι προκλητικές οι αξιώσεις τους σε βάρος της Εθνικής μας κυριαρχίας. Και αυτό είναι, ίσως, το πιο ανησυχητικό.

Δεν μπορεί, άλλωστε να αγνοείται από κανέναν ότι οι αντοχές των ανθρώπων γύρω μας εξαντλήθηκαν. Όπως εξαντλήθηκαν και οι αντοχές της πραγματικής οικονομίας.

Και βέβαια, δεν μπορεί παρά να υπάρχουν μπροστά μας και άλλοι δρόμοι.

Δρόμοι πνευματικής ανάτασης και οικονομικής ανάταξης.

Δρόμοι δημιουργίας, ελπίδας και προοπτικής.

Δρόμοι ανοικτοί για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα.

Σε αυτούς τους δρόμους οφείλουμε να πορευθούμε όλοι, με τη συναίσθηση της μετάνοιας. Ενώνοντας τις αστείρευτες δυνάμεις του Έθνους μας.

Αποκρούοντας, ταυτόχρονα, τους έξωθεν εκβιασμούς και απορρίπτοντας τις θανατηφόρες συνταγές τους.

Έχοντας, πάνω απ’ όλα, ακλόνητη τη βεβαιότητα, ότι με τη βοήθεια του Θεού και την πίστη στις δυνατότητές μας μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Η Ελλάδα του Πολιτισμού, η Ελλάδα της Ιστορίας, η Ελλάδα των Παραδόσεων δεν μπορεί να χαθεί ούτε γιατί κάποιοι το πίστεψαν, ούτε γιατί κάποιοι μπορεί να το θέλουν. Η Ελλάδα μας μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Μπορεί, και πάλι, να τραβήξει μπροστά.

Εξοχώτατε κύριε Πρόεδρε,

Αυτόν τον δρόμο αναζητούμε και προσδοκούμε οι Έλληνες σήμερα…

( http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10809:epistoli-arxiepiskopou-papadim&catid=13 )


2000 αυτοκτονίες σε 2 χρόνια, χιλιάδες νεκροί από καρδιακά και εγκεφαλικά, τα νέα θύματα του άθεου Διαφωτισμού ! Ελευθερία, ισότητα, αδελφότης αλλά μόνο για τις στοές και τις μυστικές λέσχες που ματώνουν τον πλανήτη !

Αγαπούλα ( Ελληναρά μου ), ΠΟΥΛΑ !Φυλακή ο Εφραίμ, πάρε 12% αύξηση στο ρεύμα της ΔΕΗ!!! Αυξήσεις κατά 60% έως 200% στα τεκμήρια, αύξηση 3 χρόνια για συνταξιοδότηση, αυξήσεις αντικειμενικών αξιών κατά 50-200%, μειώσεις σε μισθούς κατά 30-50% ! Το 2012 θα σε αναγκάσουν να τα ξεπουλήσεις όλα ,ενώ ο πολιτικοθρησκευτικός κρατούμενος Εφραίμ θα γίνει το εξιλαστήριό τους θύμα !

Έλληνα, έχασες μισθούς,συντάξεις,εφάπαξ ( τα φάγανε ),δουλειά, πληρώνεις έκτακτες εισφορές και χαράτσια, από του χρόνου έρχονται κι άλλα μέτρα, πληρώνεις, πληρώνεις,θα χάσεις λεφτά και σπίτια, αλλά σου φυλάκισαν τον Εφραίμ ! Ελληνάρα μου !

Update : Ο 21ος αιώνας, ο αιώνας της Ορθοδοξίας ; ‘Η μήπως όχι ; Πως τα ζητήματα της “εισπήδησης” και των “κανονικών εδαφών” αποτελούν τροχοπέδη στο όραμα του Ράνσιμαν !

This entry was posted in Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Μεγαλειώδης επιστολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου : «Να απορρίψουμε εκβιασμούς και θανατηφόρες συνταγές της Τρόικας»

 1. Ο/Η Mαρία Μουτάφη λέει:

  Kαι εσείς κ. Ιερώνυμε τι κάνετε εδώ και 2,5 χρόνια; Mετά από 2,5 χρόνια και με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, στείλατε επιστολή διαμαρτυρίας στον εξοχώτατο κ. Πρόεδρο; Θα περίμενα από την θέση εξουσίας που κατέχετε να αντιμετωπίσετε πιο δυναμικά την κατάσταση. Με συσίτια δεν λύνεται το πρόβλημα των Ελλήνων. Ακόμα και αν βοηθούν αυτά, σε λίγο θα χρειαστεί να ταίζεται όλο τον λαό. Θα μπορέσετε να το κάνετε; Βεβαίως και όχι. Είναι πασιφανές που το πάνε. Οι περιουσίες και το χρήμα να αλλάξουν χέρια. Αφού το καταλαβαίνετε τι περιμένετε; Το αιματοκύλισμα των Ελλήνων; Σε αυτή την περίπτωση εκτός από τα συσίτια, αρχίστε να οργανώνετε πρόχειρα ιατρεία. Λύσεις για να βγεί η Ελλάδα από το οικονομικό αδιέξοδο υπάρχουν. Η χώρα διαθέτει πλούτο. Πολιτική βούληση χρειάζεται. Και αφού οι πολιτικοί μας δεν έχουν την διάθεση να το κάνουν πρέπει να τους πιέσουμε με οποιονδήποτε τρόπο. Ο λαός με τον τρόπο που ξέρει και εσείς κ. Ιερώνυμε με την δύναμη της εξουσίας που διαθέτετε. Η θρησκεία μας μας δίδαξε να υπερασπιζόμαστε τον εαυτό μας δηλαδή τον ναό του θεού, την οικογένειά μας, την εστία μας και την πατρίδα μας. Ο λαός θα το κάνει για άλλη μια φορά. Εσείς κ. Ιερώνυμε θα είστε συμπαραστάτης και συναγωνιστής στο Ιερό Αγώνα που πολύ σύντομα θα δώσει ο λαός; ΄Εχω τις αμφιβολίες μου γιατί η Ιστορία δεν το τεκμηριώνει. Η εξουσία της Εκκλησίας δεν τάχθηκε με το μέρος του λαού ιστορικά. Βεβαίως μεμονωμένες περιπτώσεις ιερωμένων που αγωνίστηκαν για το ποίμνιό τους έχουμε πολλές. Αλλά η εξουσία της Εκκλησίας γιατί δεν το κάνει; Τι φοβάται να μην χάσει; Οικονομικά συμφέροντα, δύναμη, κάτι άλλο; ΄Εστω και τώρα σας εκλιπαρώ να λάβετε θέση δυναμικά για να αποδείξετε μια για πάντα ότι η Εκκλησία είναι δίπλα στον λαό και χέρι-χέρι θα αγωνιστούν για να κερδίσουμε την αξιοπρέπειά μας και την επιβίωσή μας. Μην ζητάτε από τον λαό προσευχές για να αντέξουμε την κατάντιά μας. Μην ζητάτε από τον εξαθλιωμένο λαό πίστη και υψηλά ιδανικά. Η εξαθλίωση γεννά εγκληματικότητα και υποβαθμίζει τον άνθρωμπο. Ο άνθρωπος για να γίνει καλύτερος χρειάζεται να εξασφαλίσει την επιβίωσή του και την παιδεία του. Τότε μόνον μπορεί να ανθίσει και να δώσει καρπούς. Ελάτε να προσευχηθούμε μαζί ο αγώνας μας να είναι νικηφόρος.

 2. Ο/Η ierapostoli λέει:

  Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.
  ΕΛπίζουμε να διαβάζουν και τη δική σας φωνή αγωνίας.

 3. Ο/Η ΛΑΖΑΡΟΣ ΑΡΑΒΑΝΗΣ λέει:

  ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΕ, ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ, κλπ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ.

  Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΙΤΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ.

  ΕΝΑ ΣΑΣ ΛΕΓΩ ΕΛΛΗΝΕΣ (;) ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ, ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΤΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ.

  Ἡ ἔννοια τῆς φιλοξενίας.

  Τήν ἀληθινή ἔννοια τῆς φιλοξενίας δέν δύναται θαρρῶ νά τήν πλησιάσουμε καί νά τήν ἐννοήσουμε ὀρθά ἐάν δέν ἀποκαλύψουμε τίς πηγές ὅπου τίς ἀνέβλυσε . Ἡ πηγή λοιπόν ὅπου τήν ἀνέβλυσε τελευταία εἶναι ὁ Ἑλληνικός πολιτισμός μέσω τῆς φιλοτιμίας , καί ἡ πηγή ὅπου ἀνέβλυσε τήν φιλοτιμία εἶναι ἡ οἰκογένεια μέσα ἀπό τίς ἠθικές οἰκογενειακές Ἑλληνορθόδοξες ἀρχές , καί ἡ πηγή ὅπου ἀνέβλυσε τίς οἰκογενειακές Ἑλληνορθόδοξες ἀρχές στίς καρδιές τῶν Ἑλλήνων εἶναι ὁ Θεός. Ἄρα ἔχουμε ἀρχική πηγή: Ὁ Θεός, δεύτερη πηγή: ἡ οἰκογένεια μέσω τῶν Ἑλληνορθόδοξων οἰκογενειακῶν ἀρχῶν, τρίτη πηγή ὁ Ἑλληνικός πολιτισμός μέσω τῆς φιλοτιμίας, γι’ αὐτό καί ἡ φιλοτιμία ἔχει περισσότερο ἀναγνωρίσιμο χαρακτηριστικό σήμερα τῶν γνησίων Ἑλλήνων.

  Ἡ ἔννοια τῆς φιλοξενίας ἔχει ἄμεση σχέση μέ μία Ἑλληνική λέξη ὅπου ὀνομάζουμε: φιλότιμο. Πρός πληρέστερη κατανόηση αὐτῆς παραθέσουμε τήν παρακάτω παραβολική παρομοίωση.

  Η ΠΑΡΑΒΟΛΙΚΗ ΠΑΡΟΜΟΙΩΣΗ

  Κάποτε στήν ἀμόλυντη Ἑλληνική φύση , ἐκεῖ κοντά στή βόρειο ἤπειρο καί σέ Ἑλληνικό ἔδαφος ὑπῆρξε μία ὄμορφη Ἑλληνική κοινότητα , ὅπου μέσα εἰς αὐτήν ὑπῆρξε μία ὡραία παραδοσιακή Ἑλληνική οἰκογένεια. Ἡ οἰκογένεια αὐτή εἶχε διαπαιδαγωγηθεῖ μέ τούς ἱερούς Ἑλληνορθόδοξους χριστιανικούς δεσμούς τῆς ἔννοιας τῆς φιλοξενίας, Κάποτε λοιπόν ἔτυχε νά διαβοῦν τά σύνορα τῆς χώρας τους μία οἰκογένεια μουσουλμάνων ,προερχόμενοι ἐκ τῆς Ἀλβανίας , ἐκεῖνοι ζητοῦσαν Ἑλληνικό νοσοκομεῖο γιά τό μικρό καί ἄρρωστο παιδί τους , καί λίγα χρήματα ἀπό τά Ἑλληνικά φιλόπτωχα ταμεῖα γιά νά βοηθηθοῦν ἀπό τήν ἀνέχεια τους . Στήν ἐπιστροφή γιά τήν πατρίδα τους σκέφτηκαν νά ζητήσουν καί λίγο φαγητό, καί νά διανυκτερεύσουν τήν νύχτα σέ αὐτήν τήν Ἑλληνική οἰκογένεια. Ὁ ἀρχηγός τῆς Ἑλληνικῆς οἰκογένειας ὁ πατέρας ὡς φιλότιμος οἰκογενειάρχης κάλεσε στό μεσημεριανό τραπέζι τῆς οἰκογενείας του καί τούς φιλοξενούμενους του ὥστε νά συνφάγουν ὅλοι μαζί. Αὐτό, τοῦ ὑπαγόρευε τό Ἑλληνικό του φιλότιμο, καί αὐτό ἔπραξε.
  Κάθησαν λοιπόν ὡς συνήθως νά φάγουν ὡς οἰκογένεια μαζί, καί τί φυσικώτερο νά σηκωθοῦν γιά τήν καθιερωμένη προσευχή, πρίν ἀρχίζουν τό φαγητό. Βεβαίως καί δέν ζητῆσαν νά πράξουν τό αὐτό καί οἱ ξένοι φιλοξενούμενοι τους, σεβόμενοι τήν πίστη τους.
  Γιά φαντασθῆτε τώρα νά σηκώνονται προσβεβλημένοι οἱ φιλοξενούμενοι, ὅπου . . . . « τόλμησε » νά κάνει ἡ Ἑλληνική οἰκογένεια, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΗΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ, τήν καθιερωμένη μεσημεριανή οἰκογενειακή προσευχή τους. Καί ὄχι μόνον αὐτό, ἀλλά νά ἀπατοῦν νά ἔρχονται νυχθημερόν ὡς φιλοξενούμενοι στήν Ἑλληνική οἰκογένεια καί νά ζητοῦν μέ ἀπύθμενο θράσος νά τούς ταϊζουν, νά τούς ποδένουν , καί νά τούς κοιμίζουν μέσα στό ἴδιο τους το σπίτι, (ΕΛΛΑΣ) ἀπαιτώντας ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥΣ !!! ΔΙΟΤΙ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΝΤΑΙ !!!!!

  ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΟΛΙΚΗ ΠΑΡΟΜΟΙΩΣΗ

  Τό σπίτι τοῦ φιλότιμου Ἕλληνα οἰκογενειάρχη ὡς ἡ πατρίδα μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s