Το Ελληνικό Σχολείο είναι το καλύτερο στην Αιθιοπία,εκ της Μητρόπολη Αξώμης. Greek Orthodox School in Ethiopia.


Η Μητρόπολη Αξώμης και η ελληνική ομογένεια της Αντίς Αμπέμπα έχουν καταφέρει χάρη στην αγαστή συνεργασία τους να διατηρούν επί σειρά ετών πρότυπο για όλη την Αιθιοπία ελληνικό σχολείο. Μάλιστα είναι το σχολείο που προτιμούν ξένοι διπλωμάτες αλλά και οικογένειες πολιτικών Αιθιόπων να στέλνουν τα παιδιά τους. Και αυτό γιατί το επίπεδο σπουδών που παρέχεται είναι άριστο.

 

 Η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές και αυτό σημαίνει πολλά για την χώρα μας υποστηρίζει με κάθε ευκαιρία ο Μητροπολίτης Αξώμης κ. Πέτρος. Ο εν λόγω Ιεράρχης φροντίζει όχι μόνο να το επισκέπτεται τακτικά και να παρέχει τις ευλογίες της Εκκλησίας σε διδακτικό προσωπικό και μαθητές, αλλά επιπλέον να παρεμβαίνει ουσιαστικά όποτε του ζητηθεί και να επιλύει προβλήματα που ανακύπτουν.

 

Η άριστη σχέση που διατηρεί με καθηγητές, δασκάλους και μαθητές διαπιστώνεται σε κάθε επίσκεψη που πραγματοποιεί είτε αυτή κρίνεται ως επίσημη είτε ως ανεπίσημη. Πέραν της προόδου των μαθητών παρακολουθεί από κοντά και την πνευματική τους κατάρτιση και ανάπτυξη της σχέσης με την Ορθόδοξη Εκκλησία για όσα παιδιά ανήκουν στην Ορθόδοξη κοινότητα. Με τη συνεργασία του διδακτικού προσωπικού τελείται τακτικά στο Μητροπολιτικό ιερό ναό του αγίου Φρουμεντίου Θεία Λειτουργία ενώ σε συνεργασία με την ελληνική κοινότητα και τον πρόεδρο της αθλητικής ενώσεως «Ολυμπιακός» διοργανώνονται γιορτές, όπου οι μαθητές επιδεικνύουν τις γνώσεις τους στους παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς.

Ο Μητροπολίτης Αξώμης κ. Πέτρος όμως σε συνεργασία με Έλληνες φίλους επιχειρηματίες αλλά και οικογένειες με ιεραποστολικό ζήλο φροντίζει και συντηρεί και σχολεία του Πατριαρχείου Αιθιοπίας και ιδιαίτερα αυτά που στεγάζουν ορφανά του προσφάτου πολέμου με την Ερυθραία.

http://www.ierapostoli.gr/2011/Elliniko_sxoleio_Aithiopias.php

Όσοι θέλουν να ενισχύσουν το έργο της Μητρόπολης Αξώμης που απλώνεται σε 4 δύσκολες περιοχές, Αιθιοπία, Ερυθραία, Τζιμπουτί και Σομαλία, μπορούν να καταθέσουν την αγάπη τους στον ΠΧΟ Ορθοδόξου Ιεραποστολής, είτε στα κατά τόπους γραφεία του συλλόγου, είτε μέσω τραπεζικών λογαριασμών. Πληροφορίες, δωρεές, επικονωνία εδώ :

Πανελλήνιος Χριστιανικός όμιλος Ορθοδόξου Ιεραποστολής

(παραρτήματα σε Αθήνα, Λειβαδιά, Θήβα, Ιτέα, Χρισσό , Καρδίτσα, Φάρσαλα ) :

Λογαριασμοί :

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ με αριθμό: 143/540.033-38

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ με αριθμό: 86347601.

( http://www.ierapostoli.gr/parartimata.htm )

This entry was posted in Ethiopia ), Αφρική, Africa, Ελλάδα - Greece, Ιεραποστολικός Ταχυδρόμος, Κύπρος - Cyprus, Μητρόπολη Αξώμης ( Αιθιοπία, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s