12 γεωτρήσεις πόσιμου νερού για την ορθόδοξη ιεραποστολή στο Μαλάουι !


«Ὅς γάρ ἄν ποτίσῃ ὑμᾶς ποτήριον ὕδατος ἐν τῷ ὀνόματί μου, ὅτι Χριστοῦ ἐστέ, ἀμήν λέγω ὑμῖν, οὐ μή ἀπολέσῃ τόν μισθόν αὐτοῦ» (Μάρκ. θ΄ 41)

 Αληθινός ο Λόγος του Χριστού μας, αδελφοί μου!

 

Και αν η προσφορά ενός ποτηριού μετράει τόσο πολύ για τον δίκαιο Τριαδικό Θεό μας, υπολογίστε τι ευλογίες αναλογούν στους τόσους αφανείς δωρητές που για την αγάπη του Χριστού μας χρηματοδότησαν δώδεκα (12) εξορύξεις ολόκληρων πηγαδιών στον ταλαιπωρημένο και πολυδοκιμασμένο λαό του Μαλάουι.

Αυτές οι σκέψεις μάς πλημμυρίζουν, καθώς βλέπουμε τις ιθαγενείς γυναίκες, να μεταφέρουν στο κεφάλι τους δοχεία γεμάτα νερό από το πηγάδι της ενορίας τους, και αντί να αγκομαχούν από το βάρος καθώς βαδίζουν προς την καλύβα τους, βλέπουμε να λάμπουν από χαρά μπροστά στην «ευλογία, το νερό του Θεού», που κουβαλούν!

Και παραπέρα μικρά Αφρικανάκια, ξυπόλυτα και γυμνά βλέπουμε να βοηθούν τα μεγαλύτερα αδέλφια τους και με διάφορα δοχεία να φέρνουν κι αυτά το νερό στις καλύβες τους. Όλοι νιώθουν τη ζεστή αγκαλιά της Εκκλησίας τους, που σαν μάνα νοιάζεται γι αυτούς…

Ευλογημένη και αξέχαστη η φετινή χρονιά για τόσα «νοικοκυριά» στο Μαλάουι. Συγκλονιστική εμπειρία να βλέπεις πλήθος παιδιών να πλαισιώνουν τα πηγάδια και να παίζουν χαρούμενα με το καθαρό τρεχούμενο νερό.

Αγαπητοί μας αδελφοί – φανεροί και αφανείς δωρητές, και μέλη της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής, σας ευχαριστούμε θερμά που στηρίξατε αυτό το μεγάλο έργο για το Ιεραποστολικό μας κλιμάκιο.

Εδώ και καιρό βλέπαμε την ανάγκη γεωτρήσεων και με την Χάρη του Θεού φέτος ο πόθος και το άπιαστο όνειρο τόσων φτωχών αδελφών μας έγινε πραγματικότητα χάρη σε σας.

Προτεραιότητα ήταν, η κάθε ενορία που έχει ιδρυθεί να έχει και από ένα πηγάδι δίπλα στην εκκλησία, ώστε να μπορούν οι άνθρωποι μαζί με το πνευματικό ύδωρ, που δροσίζει την ψυχή τους, να παίρνουν και το επίγειο αγαθό, το πολύτιμο νερό.

Ευχαριστούμε όλους, όσοι νοιαστήκατε, και ολόθερμα ευχόμαστε ο αψευδής λόγος του Κυρίου μας να ανταποδώσει στους δωρητές και στους οικείους αυτών στην ουράνια βασιλεία Του εκατονταπλάσια για κάθε φροντίδα και ενίσχυση τους στο πολύτιμο αυτό έργο.

Με Αγάπη Χριστού

Ιερέας Ερμόλαος

( http://ierapostoles.gr/2011/09/2950/ )

 Προσφορές, δωρεές , επικοινωνία με την Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολης Θεσσαλονίκης προς την Ορθόδοξη ιεραποστολή του Μαλάουι.

( http://ierapostoles.gr/%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%AE/%CF%87%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AD%CF%82/ )

Δείτε και τη συνέντευξη του π. Ερμολάου Ιατρού

Συνέντευξη με τον ιεραπόστολο του Μαλάουι. F. Ermolaos Iatrou, Orthodox missionary in Malawi.

https://ierapostoli.wordpress.com/2011/09/06/malawi_orthodoxy/

Οικονομική ενίσχυση Ορθόδοξης Ιεραποστολής

This entry was posted in Αφρική, Africa, Ελλάδα - Greece, Εξωτερική Ιεραποστολή, Κύπρος - Cyprus, Μαλάουι,Malawi and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s