Χειροτονία διακόνου για τη Σιέρρα Λεόνε. Οrdination for Orthodox mission in Siera Leone.


Την Κυριακή 7 Αυγούστου 2011 ο Σεβ. Μητροπολίτης Άκκρας κ. Γεώργιος με την άδεια και την ευλογία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου και την συμμαρτυρία του Πανοσ. π. Θεμιστοκλή Αδαμόπουλου, Πατριαρχικού Επιτρόπου Σιέρα Λεόνε, χειροτόνησε εις Διάκονο τον Θεόδωρο Sho-Sawyer από την Σιέρα Λεόνε, στον Καθεδρικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Άκκρα, την πρωτεύουσα της Γκάνα.

 

Ο νέος Διάκονος, έγγαμος και πατέρας 3 παιδιών, παρακολούθησε εντατικά μαθήματα Λειτουργικής και Δογματικής στο Σεμινάριο του Αγίου Βασιλείου που λειτουργεί σε κτίριο εντός του προαύλιου χώρου του Καθεδρικού Ναού και που διευθύνει ο Αρχιερατικός Επίτροπος Γκάνας π. Ιωσήφ Kwame Lambi.

Ο Σεβασμιώτατος, στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η ζωή του Χριστιανού πρέπει να είναι λιτή και απέριττη, όπως ακριβώς ήταν και του Χριστού και καλώντας τον νέο Διάκονο να ακολουθήσει πιστά το παράδειγμα του Κυρίου, των μαθητών Του και των Αγίων της Εκκλησίας, να είναι ταπεινός και απλός και ως αφοσιωμένος στρατιώτης του Χριστού να αγωνιστεί σκληρά για να μεταφέρει το μήνυμα του Ευαγγελίου και την φλόγα της Ορθοδοξίας στην Σιέρα Λεόνε.

Παρακλήσεις στην Τέμα

 Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος έψαλε τον Παρακλητικό Κανόνα στην Παναγία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην παραλιακή πόλη Τέμα. Στην ακολουθία μεταξύ άλλων παρόντες ήταν ο κυβερνήτης κ. Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος και το πλήρωμα του εμπορικού πλοίου C/V Irenes Rainbow της ναυτιλιακής εταιρίας Τσάκος Α.Ε. Μετά το πέρας της ακολουθίας εψάλη τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της αείμνηστης Μαρίας Τσάκου. Τέλος ο κυβερνήτης δώρισε στον Ναό ξυλόγλυπτες εικόνες του Αγίου Νικολάου και της Αγίας Μαρίνας καθώς και χρηματικό ποσόν για να προσφερθεί συσσίτιο στα φτωχά παιδιά της περιοχής. Ο Ναός ανεγέρθη με φροντίδα του Καπετάνιου Παναγιώτη Τσάκου και εγκαινιάσθηκε το 2008 από τον Μακαριώτατο.

( http://ierapostoles.gr/2011/08/%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CF%83%CE%B9%CE%AD%CF%81%CF%81%CE%B1-%CE%BB%CE%B5%CF%8C/ )

( http://ierapostoles.gr/%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%AE/%CF%87%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AD%CF%82/ )

This entry was posted in Αφρική, Africa, Γκάνα, Ghana, Ελλάδα - Greece, Εξωτερική Ιεραποστολή, Κύπρος - Cyprus, Σιέρρα Λεόνε - Sierra Leone and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s