Εκστρατείες ΑΓΑΠΗΣ του μπλογκ για Ινδία, Ρουάντα, Ταϊβάν και σεισμοπαθείς Ιαπωνίας.Humanitarian assistance to India, Rwanda, Japan and purchase an Orthodox temple in Taiwan.


Το μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής συνεχίζει για όλη αυτή την εβδομάδα τις εκστρατείες ΑΓΑΠΗΣ και ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ προς συγκεκριμένα Ιεραποστολικά κλιμάκια και Ορθόδοξες Εκκλησίες ( Ινδία, Ρουάντα, Ταϊβάν και σεισμοπαθείς Ιαπωνίας ) . Θα προσπαθούμε, κάθε εβδομάδα, να βάζουμε ένα στόχο ΠΡΟΒΟΛΗΣ των αναγκών όσο το δυνατόν περισσότερων ιεραποστολικών κλιμακίων. Ξεκινάμε, λοιπόν, και σας καλούμε να προσφέρετε από το υστέρημα ή το περίσσευμα της καρδιάς σας, όπου και όπως σας φωτίσει ο Θεός. Τους τρόπους μπορείτε να τους δείτε στο τέλος κάθε άρθρου ή κάθε παραπομπής σε άλλη ιστοσελίδα.


1)  Η βασική εκστρατεία αφορά το φιλανθρωπικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ινδία. Πάνω από εκατό ορφανά κορίτσια και αγόρια φιλοξενούνται και σπουδάζουν με τη φροντίδα της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ενώ υπάρχουν προγράμματα σίτισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης εκατοντάδων Ινδών . Διαβάστε το άρθρο και τους τρόπους που μπορείτε να προσφέρετε, είτε μέσω διαδικτύου, είτε μέσω τραπεζικών λογαριασμών. Σας παρακαλούμε να αναπαραγάγετε το άρθρο στο διαδίκτυο, ώστε να βοηθήσετε αυτή την εκστρατεία ΑΓΑΠΗΣ.

The Philanthropic Society of the Orthodox Church in India. Donate now ! Προσφέρετε στην φιλανθρωπική κοινωνία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ινδία μέσω διαδικτύου!

  https://ierapostoli.wordpress.com/2011/05/13/philanthropic_society_india/    )

2) Κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά στο ξεκίνημα της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Ρουάντα, που υπάγεται στην Ορθόδοξη Επισκοπή Μπουρούντι και Ρουάντας. Αναρτήσαμε τη σχετική είδηση. Και εδώ, όπως και σε άλλες χώρες , προσήλθαν ετερόδοξοι στην Ορθόδοξη Εκκλησία και ανοίγει ο δρόμος της Ορθόδοξης Ιεραποστολής. Σας καλούμε να προσφέρετε για την ανάπτυξη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουάντας, επισημαίνοντας το στις όποιες προσφορές σας προς την Ορθόδοξη Επισκοπή Μπουρούντι και Ρουάντας, είτε απευθείας είτε μέσω ιεραποστολικών συλλόγων.

Παραθέτουμε την ιδιαίτερη σημείωση που μας απέστειλλε ο Επίσκοπος Μπουρούντι και Ρουάντας π. Σάββας Χειμωνέτος, που δείχνει την ανάγκη για ενίσχυση της νέας αυτής ορθόδοξης ιεραποστολής.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Η Ρουάντα πικραμένη από τις άλλες εκκλησίες υπόσχεται πολλά. Ας μην την αφήσουμε! Μάλιστα εντύπωση μου έκανε η παρατήρηση ενός από τους γραμματείς του Υπουργείου, ο οποίος μου είπε «εμείς απορούσαμε γιατί η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν ήρθε στην Ρουάντα αφού υπάρχει σε όλη την Αφρική και διερωτόμασταν : οι Ρουαντέζοι δεν θέλουν την Ορθόδοξη Εκκλησία ή η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν θέλει την Ρουάντα ; Ψάχνουμε την πνευματικη Εκκλησία, έχουμε γεμίσει απατεώνες που φτιάχνουν εκκλησίες κάθε μέρα, θέλουμε μιά αληθινή Εκκλησία». Ας βοηθήσουμε όλοι όσο μπορούμε, ίσως μια μέρα η Ρουάντα να είναι το πρώτο Ορθόδοξο Αφρικανικό Κράτος.


Μία ψηλή μελαγχολική σκελετωμένη γυναίκα με σημάδια στο πρόσωπο, προφανώς υπολείμματα και αναμνήσεις της άσχημης και συγκλονιστικής περιόδου της Γενοκτονίας, με πλησίασε και μου είπε μία μόνο λέξη την οποία δεν κατάλαβα. Ρώτησα τι είπε και μου είπαν ότι είπε «περιμένουμε». Δεν είπε άλλη κουβέντα. Απομακρύνθηκε. Δε ζήτησε ούτε χρήματα ούτε φαγητό ούτε κάτι άλλο υλικό. Αυτό το «περιμένουμε» μού είπε πολλά. Κατάλαβα ότι έχουν ανάγκη από πνευματική τροφή, έχουν ανάγκη από την παρουσία του Θεού.

Αγαπητοί μου, ξέρω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο η Ελλάδα, που είναι και η μόνη που βοηθά την Ιεραποστολή. Θα ήθελα όμως να ζητήσω την βοήθειά σας να αποκτήσουμε ένα οικόπεδο 2 εκταρίων στην Ρουάντα. Είναι μικρή χώρα και η γη έχει διανεμηθεί, τα πάντα είναι ακριβά, όμως κάποιος από τους κατοίκους της περιοχής, που έχασε την γυναίκα του και τα παιδιά του στην περίοδο της Γενοκτονίας και θέλει να δει να γίνεται κάτι στην πονεμένη αυτή περιοχή, μας πουλάει ένα οικόπεδο στην τιμή των 35.000 ευρώ. Ουσιαστικά για τις τιμές της Ρουάντας μάς το χαρίζει. Κατάφερα και συγκέντρωσα το ποσό των 15.000 ευρώ. Αν υπάρχει η δυνατότητα να με βοηθήσετε και σε αυτή την περίπτωση, ώστε να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε και στην Ρουάντα, θα ήταν ευχής έργο μιας και δεν πρόκειται να βρούμε κάτι άλλο φθηνότερο.

Τώρα ξεκινάμε. Είναι αρχή. Θα είναι δύσκολο αλλά όπως και στο Μπουρούντι, πιστεύω ότι ο Θεός και η αγάπη των Ορθοδόξων Ελλήνων δε θα μας αφήσουν. Πρώτο μας μέλημα είναι να αποκτήσουμε το οικόπεδο. Νιώθω και μία υποχρέωση απέναντι σε αυτόν τον άνθρωπο, ο οποίος μού παρέδωσε χωρίς δεύτερη κουβέντα τα σχετικά έγγραφα ιδιοκτησίας του οικοπέδου, ώστε να διερευνήσουμε τη γνησιότητα της ιδιοκτησίας, την οποία επιβεβαιώνει και ο Δήμος της περιοχής, διότι τα κτηματολόγια στην Ρουάντα τα έχουν οι Δήμοι.

Επίσης νιώθω ότι η Ρουάντα θα γίνει η δική μας χώρα, γιατί από την αρχή μάς δέχθηκαν με αγάπη και σεβασμό, τυπικοί σε όλα, χωρίς παρελκόμενα και χωρίς καμιά απολύτως ιδιοτέλεια. Φαίνεται πεντακάθαρα, ότι οι άνθρωποι θέλουν να βοηθήσουν τον τόπο τους και αυτό μου έκανε εντύπωση. Τα λόγια τους, οι σκέψεις του, όλα μελετημένα για το πώς να βοηθηθεί η χώρα. Το βασικό είναι η υπόσχεση «κάντε ότι μπορείτε και σε ό,τι μας χρειαστείτε είμαστε εδώ». Επίσης, η συνέπεια τους στα ραντεβού που πραγματοποιήσαμε, το σύστημά τους είναι απερίγραπτο. Δεν το έχω δει ξανά.

Σας παρακαλώ, κάντε ό,τι μπορείτε και ό,τι είναι δυνατόν για να ξεκινήσουμε στη Ρουάντα. Μας περιμένουν εναγωνίως. Όταν θα έρθετε, θα το νιώσετε.

Ακόμα και οι ευκατάστατοι μάς ρωτούσαν: γιατί δεν ήρθατε τόσο καιρό;

Τώρα ήρθε το «πλήρωμα του χρόνου» και για την Ρουάντα. Ας μην την αφήσουμε.

 Με αγάπη Χριστού και ευχαριστίες εκ των προτέρων

 + Ο Μπουρούντι και Ρουάντας Σάββας.

 Μπουζουμπούρα, 15 Μαΐου 2011

http://ierapostoles.gr/2011/05/%CE%B7-%CE%BF%CF%81%CE%B8%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B1/  )

Μεγάλη συγκίνηση! Δύο (2) πρώην προτεστάντες πάστορες ασπάστηκαν την Ορθόδοξη πίστη και με το ποίμνιό τους θα αποτελέσουν τη πρώτη Ορθόδοξη κοινότητα στη Ρουάντα ! The first Orthodox Christian Community in Rwanda!

( https://ierapostoli.wordpress.com/2011/05/14/orthodoxy_rwanda/  )

3) Η τρίτη εκστρατεία ξεκίνησε από τον Ιεραποστολικό σύνδεσμο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός Θεσσαλονίκης και αφορά την αγορά του πρώτου ορθόδοξου ναού στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ταϊβάν, στη Ταιπέι. Είναι ένα σημαντικό βήμα για το άνοιγμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο κινεζόφωνο κόσμο, στο οποίο πρέπει ΟΛΟΙ να βάλουμε ένα λιθαράκι. Η εκστρατεία απόκτησης  μεγάλου Ορθόδοξου ναού στη Ταϊβάν πρέπει να κινητοποιήσει Μητροπόλεις, ενορίες, μοναστήρια, ορθόδοξους συλλόγους, κύκλους μελέτης Αγίας Γραφής, κατηχητικά και νεανικές συντροφιές. Πρέπει να κινητοποιήσει ΟΛΟΥΣ τους Ορθόδοξους Χριστιανούς του κόσμου, ειδικά τους Έλληνες Ορθοδόξους Χριστιανούς, σε Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία, Αγγλία, Αμερική, Αυστραλία και όπου γης. Προσευχόμαστε να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό μέχρι το τέλος του καλοκαιριού του 2011, ώστε η νέα εκκλησιαστική χρονιά να βρει τους Ορθόδοξους Ταϊβανέζους σε νέo, μεγαλύτερο χώρο Ορθόδοξης λατρείας. Δείτε το παρακάτω άρθρο από την ιστοσελίδα του Ιεραποστολικού Συνδέσμου, καθώς και τη μέχρι τώρα κάλυψη του ποσού με προσφορές.

Ελάτε να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα : να αγοράσουμε νέο χώρο Ορθόδοξης Λατρείας στο κέντρο της Ταϊβάν ( εκκλήσεις π. Ιωνά και πρώτης ορθόδοξης Ταιβανέζας Πελαγίας ). Donate for a  new Orthodox temple in Taiwan.

 http://www.iersyn.gr/temple_for_taiwan.php

4) Συνεχίζουμε να δίνουμε βαρύτητα στην οικονομική ενίσχυση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ιαπωνίας, στους αδελφούς Ορθόδοξους Χριστιανούς Ιάπωνες που έχασαν τα σπίτια τους, καθώς και σε όσο το δυνατόν περισσότερους Ιάπωνες, ανεξαρτήτου θρησκεύματος. Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο προσπάθειες συγκέντρωσης οικονομικής ενίσχυσης για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ιαπωνίας. Η μια από ορθόδοξη Εκκλησία στη Χαβάη, μέχρι 21 Μαΐου 2011 και η άλλη μέσω του International Orthodox Christian Charities. Οι προσφορές εδώ μπορούν να γίνουν μόνο μέσω πιστωτικής κάρτας, paypal κλπ.

4η αναφορά- τραγικός απολογισμός από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ανατολικής Ιαπωνίας. Εκατοντάδες Ορθόδοξοι Χριστιανοί Ιάπωνες έχασαν σπίτια και εργασίες. Αναγκαία η προσφορά αγάπης μας μέσω διαδικτύου. Δείτε πληροφορίες και φωτογραφίες από τις καταστροφές.Fourth report from Bishop Seraphim from East Orthodox Church in Japan. 第4回東日本大震災の現状報告

Help the Orthodox Church of Japan

http://stjuvenaly.org/japan/  )

IOCC Supports Initiative to Provide  Housing to Japanese Families

May 4, 2011

 Baltimore, MD (IOCC) — International Orthodox Christian Charities (IOCC) announced its support today for efforts by Christian churches in Japan to provide housing for as many as 1,000 families in the Japanese prefectures hardest hit by the tsunami – Miyagi, Fukushima and Iwate.

Working together with Church World Service and in support of the National Christian Council in Japan and the Japan Lutheran Emergency Relief, assistance is being provided to match families with offers of housing made by member churches. The housing service is being administered by the National Christian Council in Japan at its central office in Tokyo and local churches are assisting in matching families who are in need of housing in the affected prefectures.

IOCC is providing $100,000 toward the planned $1 million initiative. In addition to providing housing, families participating in the program will be provided with transportation, solar light sets, basic household items and utility expenses for a two month period.

Hundreds of thousands of people were made homeless following the 9.0 earthquake and subsequent tsunami that struck Japan on March 11. Thousands more have been displaced by evacuations due to the damage to nuclear power plants.

In addition to the housing initiative, IOCC continues to be in dialogue with the Orthodox Church in Japan regarding their efforts to provide assistance in the affected areas, especially some of the long-term needs that are anticipated by the Church.

IOCC and Church World Service are members of the ACT Alliance, a global coalition of churches and agencies engaged in development, humanitarian assistance and advocacy.

HOW YOU CAN HELP:

You can help the victims of disasters around the world, like those in Japan, by making a financial gift to the IOCC International Emergency Response Fund, which will provide immediate relief as well as long-term support through the provision of emergency aid, recovery assistance and other support to help those in need. To make a gift, please visit www.iocc.org, call toll free at 1-877-803-IOCC (4622), or mail a check or money order payable to IOCC, P.O. Box 630225, Baltimore, Md. 21263-0225.

( http://www.iocc.org/news/5-04-11japan.aspx )

This entry was posted in Ελλάδα - Greece, Ιαπωνία-Japan, Ινδία-India, Κύπρος - Cyprus, Μπουρούντι-Ρουάντα,Burundi-Rwanda, Ταϊβάν, Taiwan and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Εκστρατείες ΑΓΑΠΗΣ του μπλογκ για Ινδία, Ρουάντα, Ταϊβάν και σεισμοπαθείς Ιαπωνίας.Humanitarian assistance to India, Rwanda, Japan and purchase an Orthodox temple in Taiwan.

  1. Παράθεμα: 2η ιεραποστολική εκστρατεία : Ενίσχυση σε Ορθ. Ιεραποστολές σε Κογκό-Μπραζαβίλ, Κογκό, Μποτσουάνα, Σιέρρα Λεόνε, Ινδονησία. « Orthodox Mission-Ορθ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s