Μεγάλες καταστροφές στη Κολομβία-χάθηκαν χωριά, καταστράφηκαν πόλεις, εκατομμύρια οι αναξιοπαθούντες. Έκκληση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κολομβίας ( Μητρόπολη Μεξικού ) για βοήθεια ! Φωτογραφίες από το Ορθόδοξο Πάσχα στη Κολομβία !


Τα ακραία καιρικά φαινόμενα , λόγω της καταστροφής του περιβάλλοντος από τα σύγχρονα ΑΘΕΪΣΤΙΚΑ καθεστώτα του 20ου και 21ου αιώνα ( ακόμα και αυτά που παρουσιάζονται ως «χριστιανικά» μόνο χριστιανικά δεν είναι, ειδικά στις χώρες της Δύσης ) έπληξαν και την Κολομβία. Εκεί, εδώ και μερικά χρόνια, υπάρχει Ορθόδοξη Εκκλησία, υπαγόμενη στη Μητρόπολη Μεξικού, που επιτελεί σπουδαίο ιεραποστολικό και κοινωνικό έργο. Ο π. Τιμόθεος μας πληροφορεί για τις μεγάλες καταστροφές σε πόλεις και χωριά, που καταστράφηκαν ή εξαφανίστηκαν, για τις ανάγκες εκατομμυρίων ανθρώπων ( που ζουν σε άθλιες συνθήκες, δίπλα σε πάμπλουτους βαρώνους ναρκωτικών- οι οποίοι αδιαφορούν για τους συμπολίτες τους, σκοτώνουν και εκατομμύρια νέους σε όλο το κόσμο! Τι ψυχή θα παραδώσουν ; Αν δεν υπάρχει Θεός, όλα επιτρέπονται ! ), για τα συσσίτια των παιδιών του «δρόμου», για το Γηροκομείο


Ανανέωση. Η ιστοσελίδα εκκλησιαστικών ειδήσεων ΑΜΕΝ. gr δημοσίευσε ένα ενδιαφέρον άρθρο και πολλές φωτογραφίες από το Ορθόδοξο Πάσχα στη Κολομβία. Από αυτές φαίνονται οι μεγάλες ΑΝΑΓΚΕΣ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και στη χώρα αυτή…


Μέσα σε ατμόσφαιρα χριστιανικής αδελφικής αγάπης, αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης εόρτασε το Πάσχα η μικρή Κοινότητα των Ορθοδόξων Χριστιανών στην πόλη Κουκουτά της Κολομβίας. Ο νεαρός εφημέριος του Ναού, π.Τιμόθεος Τorres μαζί με Ορθοδόξους αδελφούς τέλεσαν τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και της Αναστάσεως καθώς και τον εσπερινό της Αγάπης στο μικρό ταπεινό Ορθόδοξο Ναό τους. Και την Κυριακή του Πάσχα συνεόρτασαν με τους γέροντες και τις γερόντισσες που βρήκαν μια ζεστή αγκαλιά και φιλοξενία στο μικρό γηροκομείο που στηρίζει η Ορθόδοξη Κοινότητα.

Απόδειξη της έμπρακτης αγάπης και της δύναμης που δίνει η πίστη στο Θεό πως όλα μπορούν να αντιμετωπιστούν. Και η μεγάλη φτώχεια. Και τα κοινωνικά προβλήματα. Και οι καιρικές συνθήκες. Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο διάστημα την περιοχή έπληξαν κατακλυσμιαίες βροχές και ακραία καιρικά φαινόμενα, δυσκολεύοντας έτι περαιτέρω την ζωή των απλών ανθρώπων.

 

Αξίζει ένα μπράβο στους Ορθοδόξους αδελφούς μας που προσφέρουν στους εμπερίστατους συνανθρώπους τους και ελπίζουμε ότι η προσπάθεια τους θα βρει την στήριξη και άλλων χριστιανών ορθοδόξων, είτε εκ των ελαχίστων εντοπίων είτε εξ αυτών που εργάζονται στην ορθόδοξη Ιεραποστολή.

 

Ευχαριστούμε θερμά τον αναγνώστη μας που μας απέστειλε τις πληροφορίες καθώς και τις φωτογραφίες από την Κολομβία.


Μπορείτε να στείλετε την αγάπη σας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Κολομβίας, στους Ορθόδοξους αδελφούς της χώρας αυτής,στα παιδιά, στους γέροντες   και στον απλό λαό της,  μέσω του Ιερ. Συνδέσμου Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός Θεσσαλονίκης. Πληροφορίες ΕΔΩ και ΕΔΩ.


This entry was posted in Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός Θεσσαλονίκης, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Κολομβία-Colombia, Λατινική Αμερική ( Central and South America ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Μεγάλες καταστροφές στη Κολομβία-χάθηκαν χωριά, καταστράφηκαν πόλεις, εκατομμύρια οι αναξιοπαθούντες. Έκκληση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κολομβίας ( Μητρόπολη Μεξικού ) για βοήθεια ! Φωτογραφίες από το Ορθόδοξο Πάσχα στη Κολομβία !

  1. Ο/Η Θ. Ρηγινιώτης λέει:

    Αδελφοί, χαίρετε εν Κυρίω. Καλή και ευλογημένη συνέχεια στον αγώνα σας.
    Σας ενημερώνω για ένα ενδιαφέρον ιεραποστολικό ιστολόγιο: http://orthodoxierapostoli.blogspot.com/ (Στα ίχνη του Χριστού στην Κεντρική και Λατινική Αμερική).
    Με αγάπη
    Θ. Ρ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s