Περιοδικό ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ, τεύχος 212: Ανοίγουμε πηγάδια ΖΩΗΣ σε όλη την Αφρική. Μαλάουι, ανάγκες για γεωτρήσεις,υποτροφίες παιδιών και 2 νηπιαγωγεία.


Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του ιεραποστολικού περιοδικού ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης. Στο τεύχος αυτό η Αδελφότητα κάνει έκκληση σε όλους  τους Έλληνες Ορθοδόξους, όπου γης, για να ενισχύσουν τη προσπάθεια δημιουργίας πηγαδιών πόσιμου νερού σε διάφορες χώρες της Αφρικής. Επίσης, σε βαρυσήμαντο άρθρο κάνει έκκληση για εξεύρεση ΣΥΝΕΡΓΑΤΩν -ιεραποστόλων για όλα τα ορθόδοξα ιεραποστολικά κλιμάκια. Σήμερα παρουσιάζουμε την επιστολή του π. Ερμολάου Ιατρού από την Ορθόδοξη Εκκλησία του Μαλάουι.Συνοπτικά οι ανάγκες είναι οι ακόλουθες :

1) Γεωτρήσεις ( πηγάδια ). Σε 6  ορθόδοξες ενορίες δεν υπάρχουν γεωτρήσεις πόσιμου νερού. Κόστος κάθε γεώτρησης 3.000 ευρώ.

2) Συσσίτια-περίθαλψη αρρώστων ( ιδιαίτερα την περίοδο Πάσχα και Χριστουγέννων ). Κοστίζουν από 100 έως 250 ευρώ.


3) Στήριξη των χιλιάδων φυλακισμένων σε 3 φυλακές του Μαλάουι.

4) Ανάδοχοι για βαπτίσεις


5) Υποτροφίες για  30 παιδιά. Κόστος κάθε υποτροφίας 250 ευρώ ετησίως.

6) Εκπαίδευση κατηχητών. Κόστος σεμιναρίων, έξοδα μεταφοράς, φιλοξενίας, 350 ευρώ εβδομαδιαίως για δεκάδες κατηχητές.


7) Ανέγερση 2 νηπιαγωγείων σε 2 ενορίες. Κόστος κάθε νηπιαγωγείου με τον εξοπλισμό 20.000 ευρώ.

Όσοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί επιθυμούν να αναλάβουν τη χρηματοδότηση ενός ή μέρους από τα προαναφερθέντα προγράμματα της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στο Μαλάουι, μπορούν να απευθυνθούν στην Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης και να καταθέσουν την αγάπη τους σε έναν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της Αδελφότητας, διευκρινίζοντας για ποιο πρόγραμμα ενδιαφέρονται. Πληροφορίες ΕΔΩ :

https://ierapostoli.wordpress.com/enisxisi/

http://www.omf.gr/donate.el.aspx

Επιπλέον, μπορείτε να ζητάτε πληροφορίες για τη διάνοιξη γεωτρήσεων – πηγαδιών και σε άλλες χώρες της Αφρικής, όπου δραστηριοποιούνται Ορθόδοξες Ιεραποστολές.

Μη ξεχνάτε ότι αυτές τις μέρες εκατομμύρια Ορθόδοξων Χριστιανών θα εορτάζουν την Ανάσταση και το Πάσχα, αλλά υπάρχουν δισεκατομμύρια ανθρώπων που δεν γνωρίζουν ούτε για τον Ιησού Χριστό, ούτε για την Ανάστασή Του, ούτε την Ορθόδοξη Εκκλησία. Δεν αρκεί να εκκλησιαζόμαστε όλες αυτές τις Άγιες Μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, πρωί και βράδυ, αλλά χρειάζεται και να προσευχόμαστε :

1) Για τις Ορθόδοξες Ιεραποστολές και Εκκλησίες σε όλο το κόσμο, για τους κατηχουμένους  στην ορθόδοξη πίστη

2) Για την επιστροφή των ετεροδόξων και των αλλοθρήσκων στην Ορθόδοξη πίστη, για τον περιορισμό των αιρέσεων και των σεκτών στο κόσμο, για την εξάπλωση της Ορθοδοξίας.

Επιπλέον, πρέπει να συνεισφέρουμε κατά το δυνατόν, αυτές τις μέρες, σε όλα τα ορθόδοξα ιεραποστολικά κλιμάκια σε 80 χώρες του κόσμου, προκειμένου να προσφέρουν αγάπη σε δεκάδες  χιλιάδες ανθρώπους ( παιδιά, ορφανά, φυλακισμένους, απόρους, αστέγους, ασθενείς κλπ ), αυτές τις Άγιες Μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα.

Ο ένας του έκοψε το λαιμό κι ο άλλος μάζευε το αίμα σ’ένα μικρό τενεκέ ! Στην Ελλάδα οι “ανθρωποθυσίες” οργανώνονται από τα Υπουργεία !!!

4η αναφορά- τραγικός απολογισμός από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ανατολικής Ιαπωνίας. Εκατοντάδες Ορθόδοξοι Χριστιανοί Ιάπωνες έχασαν σπίτια και εργασίες. Αναγκαία η προσφορά αγάπης μας μέσω διαδικτύου. Δείτε πληροφορίες και φωτογραφίες από τις καταστροφές.Fourth report from Bishop Seraphim from East Orthodox Church in Japan. 第4回東日本大震災の現状報告

Ιδού ο κόσμος των “ευαγγελικών-πεντηκοστιανών” ψευτοπροφητών, ψευτοχαρισματικών! Ιδού, αγαπητοί, που οδηγεί το “μόνο η Γραφή”! 21 Μαΐου η “αρπαγή”, 21 Οκτωβρίου το τέλος του κόσμου!

Πρωτοφανής ΚΟΡΟΪΔΙΑ των “μαρτύρων Ιεχωβά” από την εταιρία Σκοπιά. Αλλάζει το βασικό τους δόγμα μέσα στο 2010,ενώ “κλωνοποιούνται” κάθε χρόνο εκατοντάδες νέοι “άγιοι”! Το 2010 ξεπέρασαν τους 11.200 οι ψευτοάγιοι της Σκοπιάς !

This entry was posted in Αφρική, Africa, Ελλάδα - Greece, Εξωτερική Ιεραποστολή, Κύπρος - Cyprus, Μαλάουι,Malawi and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Περιοδικό ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ, τεύχος 212: Ανοίγουμε πηγάδια ΖΩΗΣ σε όλη την Αφρική. Μαλάουι, ανάγκες για γεωτρήσεις,υποτροφίες παιδιών και 2 νηπιαγωγεία.

  1. Παράθεμα: Περιοδικό ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ, τεύχος 212: Ανοίγουμε πηγάδια ΖΩΗΣ σε όλη την Αφρική. Μαλάουι, ανάγκες για γεωτρήσεις,υποτροφίες παιδιών κα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s