Επιστολή του π.Χρυσοστόμου Manalu για το έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Σουμάτρα.Δεύτερη επιστολή έκκλησης για Ορθόδοξο ιεραπόστολο στη Δυτική Παπούα.


Δύο ακόμα επιστολές από τη Ινδονησία. Το έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Σουμάτρα από τη μια, μέσω του περιοδικού ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ, και μια φωνή έκκλησης για Ορθόδοξο Ιεραπόστολο στη Δυτική Παπούα. Δυστυχώς, ένα σφάλμα μας είναι η αδυναμία της Ορθόδοξης Εκκλησίας να προετοιμάζει ως «κατηχητές» και «ιεραποστόλους» ΟΛΑ τα μέλη( κληρικούς, λαϊκούς και μοναχούς/ές )  της Εκκλησίας, για να διακονούν στον Αμπελώνα του Κυρίου, ακόμα κι αν μεταναστεύσουν σε κάποιο άλλο κράτος. Αυτό που όλες οι αιρέσεις κάνουν, για την Ορθόδοξη Εκκλησία φαντάζει – ακόμα – μακρινό όνειρο, όνειρο θερινής νυχτός, αφού ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ μία  παγκόσμια Ορθόδοξη Ιστοσελίδα συστηματικής Ορθόδοξης κατήχησης, ερμηνείας της Αγίας Γραφής και παρουσίασης των Πατέρων και Γερόντων της Εκκλησίας, ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ του κόσμου. Δεν μιλάμε για εκδόσεις, βιβλία και περιοδικά – διανεμόμενα δωρεάν-, γιατί αυτό έχει ένα μεγάλο, απαγορευτικό οικονομικό κόστος,αφού οι περισσότερες Ορθόδοξες Εκκλησίες δεν έχουν μεγάλους οικονομικούς πόρους…

Απο το περιοδικό -ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ -τεύχ.212 (Ιανουάριος-Μάρτιος 2011) της Αδελφότητας Ορθοδόξου Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης αναδημοσιεύουμε την από 9 Φεβρουαρίου 2011 ευχαριστήριο επιστολή του π.Χρυσοστόμου Μαναλου.

Στην επιστολή ο π.Χρυσόστομος ενημερώνει την Αδελφότητα για την πρόοδο του έργου στην Σουμάτρα και ιδιαίτερα για την νέα Ορθόδοξη Κοινότητα στο Sumbul .


Όπως είναι γνωστό η Αδελφότητα της Ορθοδόξου Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης είναι ο βασικός οικονομικός χορηγός του Ορθόδοξου κλιμακίου στην Σουμάτρα.Μπορείτε να στείλετε την αγάπη στην Ορθόδοξη Εκκλησία Σουμάτρας και Νιας, μέσω της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης. Πληροφορίες ΕΔΩ και εδώ

( http://www.omf.gr/donate.el.aspx )

( http://ierapostoliko.blogspot.com/2011/04/manalu.html )

Μια Φωνή από την Δυτική Παπούα, πρόσκληση σε Ορθόδοξους Ιεραποστόλους

… κατορθώσαμε να επικοινωνήσουμε με τον κ.Νικηφόρο και του ζητήσαμε να μας δώσει πληροφορίες για την θρησκευτική κατάσταση στην περιοχή.

Το πρώτο αποτέλεσμα της επικοινωνίας αυτής είναι το παρακάτω μήνυμα.Στο μήνυμα αυτό ο κ.Νικηφόρος μας λέει τα εξής:

«Ένα πράγμα που πιστεύω ότι είναι σημαντικό είναι να κηρυχθεί η Ορθόδοξη Εκκλησία στη Νέα Γουινέα που μέχρι τώρα υπάρχει μόνο ένας πρεσβύτερος.( *)

Δεν μπορώ να κάνω πολλά γιατί δεν έχω επαρκείς γνώσεις σχετικά με την ορθόδοξη πίστη.

Στην Παπούα, η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είναι γνωστή.Δεν υπάρχει κανένας Ορθόδοξος Ναός.. Τον τελευταίο καιρό, έχω προσπαθήσει να εισαγάγω την ορθόδοξη πίστη και διδασκαλία μέσα από την οικουμενική κίνηση την οποία ίδρυσαν ποιμένες (ενν.Προτεστάντες) και ιερείς της «Καθολικής» Εκκλησίας. .Από αυτή τουλάχιστον την προσπάθεια, ξέρουν (ενν. οι άνθρωποι στην περιοχή) ότι υπάρχουν ορθόδοξοι άνθρωποι στην Παπούα.

Ωστόσο, στο εξής εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο γι ‘αυτό.

Ελπίζουμε να υπάρξουν( μελλοντικά) πρεσβύτερος ή πρεσβύτεροι που ενδιαφέρονται για τον εκχριστιανισμό στο ομόσπονδο κράτος της Παπούα, καθώς αυτή είναι η μεγάλη εντολή του Ιησού Χριστού.

Περιμένουμε πραγματικά.

Παρακαλούμε να προσεύχεστε για μας,

Χαιρετισμούς και το σεβασμό

από την οικογένειά μας (Νιkiforos, Katarina και Boris)

(* Σημ:Το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν διαθέτει κληρικό στην περιοχή . Ο κληρικός που αναφέρεται στο μήνυμα ανήκει στους ROCOR,που για το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι Σχισματικοί.).

( http://ierapostoliko.blogspot.com/2011/03/blog-post_30.html )

Η Δυτική Παπούα έχει πληθυσμό περίπου 760.000 κατοίκους και είναι λυπηρό το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ακόμα Ορθόδοξοι Ιεραπόστολοι του Οικουμενικού Πατριαρχείου και γι’ αυτή τη περιοχή, όπως και για άλλες χώρες της Ασίας, όπως το Βιετνάμ, η Καμπότζη, η Ταϊλάνδη, η Βιρμανία, το Λάος, η Κίνα , η Σριλάνκα κλπ.

Το πρόβλημα θα είχε λυθεί, εάν οι Ορθόδοξες Εκκλησίες στην Ελλάδα και τη Κύπρο εύρισκαν , κατηχούσαν, βάπτιζαν ανθρώπους – μετανάστες που έχουν έρθει στην Ελλάδα και τη Κύπρο από αυτές τις χώρες και στη συνέχεια τους έστελναν ως Ιεραποστόλους ( ιερείς ή λαϊκούς κατηχητές ) στις χώρες αυτές. ΠΟΙΟΣ ή ΠΟΙΟΙ, όμως, Μητροπολίτες των Ελληνορθόδοξων Εκκλησιών θα αναλάβουν αυτό το έργο ;;; Ποιοι θα είναι εκείνοι οι φωτισμένοι Ιεράρχες που θα βγάλουν την Ελληνορθοδοξία από τον ιεραποστολικό «λήθαργο» της έλλειψης Ιεραποστόλων για όλα τα Έθνη ;

This entry was posted in Ασία, Asia, Ελλάδα - Greece, Ινδονησία- Ιάβα, Κύπρος - Cyprus, Σουμάτρα-Μεντάν and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s