Ιδού ο κόσμος των «ευαγγελικών-πεντηκοστιανών» ψευτοπροφητών, ψευτοχαρισματικών! Ιδού, αγαπητοί, που οδηγεί το «μόνο η Γραφή»! 21 Μαΐου η «αρπαγή», 21 Οκτωβρίου το τέλος του κόσμου!


Και αυτό το δημοσίευμα του μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής γράφεται με πολύ πόνο και αγάπη προς όλους εκείνους τους καλοπροαίρετους αδελφούς που είναι ενταγμένοι σε προτεσταντικές ή πεντηκοστιανές ή ανεξάρτητες «χαρισματικές» ή άλλες ομάδες ( αντβεντιστές, μάρτυρες Ιεχωβά, μορμόνοι κλπ ) , που δημιουργήθηκαν μετά τον 16ο αιώνα, με βάση το δόγμα «μόνο η Γραφή». Ανανεώνουμε το άρθρο, αφού στο τέλος θα διαβάσετε για τις νέες «εκκλησίες» που δημιούργησε το πνεύμα του προτεσταντισμού στην Αφρική !

Έτσι θα φύγει το 2%  των ανθρώπων του πλανήτη ( μόνο πεντηκοστιανοί – χαρισματικοί ( στον ουρανό στις 21 Μαϊου 2011 στον ουρανό ( αρπαγή ) !!! Eικόνες από διάφορα αποκαλυπτικά σαιτ των «χαρισματικών» … Και παλαιότερες διαφημίσεις για την «αρπαγή» !!! Ένας υπέροχος κόσμος …

Αντιδρώντας στον ολοκληρωτισμό και τη ορθολογική «θεολογία» της παπικής ομολογίας, εγκατέλειψαν την Ιερά Παράδοση, αγνόησαν την ύπαρξη της Ορθόδοξης Εκκλησίας, και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η Βαβέλ χιλιάδων » εκκλησιών», όπου ο κάθε ψευτοποιμένας ( χωρίς αποστολική διαδοχή ) παρουσιάζει ψεύτικα χαρίσματα και δίνει ψεύτικες προφητείες. Ολόκληρες σέκτες δημιουργήθηκαν στην Αμερική, πουλώντας ψευτοπροφητείες ( όπως οι αντβεντιστές, οι πεντηκοστιανοί ( αρπαγή τη δεκαετία του 1990 ), μάρτυρες του Ιεχωβά ( 1914, 1975, πριν το 2000 κλπ ). Αδέλφια μου, δεν σας προβληματίζει αυτό το χάος ; Είναι δυνατον πίσω από αυτό το μπάχαλο αλληλοσυγκρουόμενων αιρέσεων και ψευτοπροφητειών να κρύβεται το Άγιο Πνεύμα ; Ιδού και η νέα εξαγγελία :

Σε 51 μέρες θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ο 89χρονος Αμερικανός ιεροκήρυκας, Χάρολντ Κάμπινγκ. Μάλιστα, σε αντίθεση με το Νοστράδαμο και με τους Μάγια, ο Κάμπινγκ δε διστάζει να γίνει πολύ συγκεκριμένος και να προφητεύσει όχι απλά το έτος, ούτε απλά την ημέρα, αλλά ακόμη και την ώρα της συντέλειας του κόσμου.

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τον 89χρονο (συνταξιούχο πολιτικό μηχανικό) από την Καλιφόρνια, στις 21 Μαΐου του 2011 και ώρα 6 το απόγευμα (ώρα Καλιφόρνια, δηλαδή στις τέσσερις τα ξημερώματα της 22ης Μαΐου ώρα Ελλάδος) είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν οι ουρανοί και το 2% του πληθυσμού της γης να μεταφερθεί στον παράδεισο. Όσο για το υπόλοιπο 98%, αυτό πρόκειται να καταλήξει εξπρές στην κόλαση.

Εξωπραγματική σε σημείο εξωφρενικό, η παραπάνω «προφητεία» κανονικά δεν θα άξιζε ειδησεογραφικής κάλυψης. Έλα όμως που ο «προφήτης» ελέγχει ένα δίκτυο ραδιοφωνικών σταθμών (το επονομαζόμενο Family Radio Network) το οποίο εκπέμπει σε 48 γλώσσες και έχει παρουσία όχι μόνο στις ΗΠΑ (όπου διαθέτει 66 σταθμούς) αλλά και σε άλλες χώρες του κόσμου (Νότια Αφρική, Ρωσία, Τουρκία κ.α.). Επιπλέον, σα να μην έφτανε η ραδιοφωνική κάλυψη, ο Κάμπινγκ έχει φροντίσει να προωθήσει την «προφητεία» του αναρτώντας σχετικά «εσχατολογικά» μηνύματα πάνω σε περισσότερες από 2.000 διαφημιστικές πινακίδες των ΗΠΑ.

Μελετητής της Βίβλου τα τελευταία 70 χρόνια, ο Αμερικανός ισχυρίζεται πως βρήκε την ημέρα της Δευτέρας Παρουσίας μετρώντας 722.500 ημέρες (αριθμός ο οποίος προκύπτει πολλαπλασιάζοντας δύο φορές μεταξύ τους, τους ιερούς αριθμούς: 5, 10, 17) από την ημέρα της σταύρωσης (1 Απριλίου του 33 μ.Χ.). Όσο για τις τελευταίες «βιβλικές» καταστροφές (σεισμοί σε Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Αϊτή), αυτές, σύμφωνα με τον ιεροκήρυκα, απλώς προμηνύουν την αποκάλυψη.

Να σημειωθεί, πάντως, πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κάμπινγκ κηρύττει το τέλος του κόσμου. Το είχε ξανακάνει, αλλά χωρίς επιτυχία, το Σεπτέμβρη του 1994. Περίπου 16 χρόνια μετά, το τέλος ξανάρθε.


http://www.newsbeast.gr/world/arthro/146573/metanoeite-tora-pou-prolavainete-/

Ο Κάμπινγκ ισχυρίζεται ότι στις 21 Μαΐου 2011 θα γίνει η » αρπαγή» ( βασικό πεντηκοστιανό- ψευδοχαρισματικό δόγμα ) και στις 21 Οκτωβρίου 2011 το τέλος του κόσμου ! Με απλά λόγια θα αρπαγούν οι οπαδοί του στον Ουρανό, ενώ οι υπόλοιποι θα ζήσουν άλλους 6 μήνες ( γιατί, άραγε ; ). Ανάλογες πεποιθήσεις έχουν και οι εδώ πεντηκοστιανές ομάδες ( ΕΑΕΠ ) με αποτυχημένες προβλέψεις για τη δεκαετία του 1990, ενώ υπάρχει και πρόβλεψη για το 2028 ( με αρχή μέτρησης το 1948, επειδή τότε -και καλά-ιδρύθηκε το κράτος του Ισραήλ ) :

Camping’s latest publications, We are Almost There! and To God be The Glory, refer to additional Biblical evidence which, in his opinion and that of others mentioned by him, points to May 21, 2011 as the date for the Rapture and October 21, 2011 as the date for the end of the world.

http://en.wikipedia.org/wiki/Harold_Camping

Δείτε παλιότερες ψευτοπροφητείες από διάφορες ομάδες και ευαγγελικούς ή πεντηκοστιανούς  «ποιμένες», ή  ακόμα και  ψευτομεσσίες,  που ελέγχουν  πνευματικά  εκατομμύρια εύπιστους ή ανενημέρωτους  ανθρώπους σε όλο το κόσμο :

http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/1004914

ΑΝΑΝΕΩΣΗ : ΠΡΟΣΘΗΚΗ στο άρθρο. Περιγραφή από τη ΒΑΒΕΛ του προτεσταντισμού -πεντηκοστιανισμού στο Κολουέζι Κογκό! Και όλοι ισχυρίζονται ότι έχουν το «άγιο πνεύμα», ότι οδηγούνται από το «άγιο πνεύμα»!Εμείς, μετά την Εκκλησία Ροκ του Χριστού, σκοπεύουμε να ιδρύσουμε νέες»εκκλησίες» με άλλα μουσικά ρεύματα :  Εκκλησία Μέταλ του Χριστού, Εκκλησία Τζαζ του Χριστού κλπ !

… Στο Κολουέζι ως γνωστόν υπάρχουν περί τις 500 αιρέσεις. Καλβινιστές. Λουθηρανοί, Ταμπερνάκλ, Μεθοδιστές, Πεντηκοστιανοί (με πολλές παραφυάδες), Ευαγγελικοί, Μορμόνοι, Συναγωγή της Σιών, Συναγωγή της Ιερουσαλήμ, Γκαραγκάζι, Μάρτυρες του Ιεχωβά, Παπικοί, Εκκλησία Ροκ του Χριστού, Κάρμεν και πλήθος άλλες, που εκδηλώνουν την «πίστη» τους κάθε μια με διαφορετικό τρόπο. Σε κάθε τετράγωνο υπάρχουν μία ή δύο τέτοιες «εκκλησίες». Έτσι, τις Κυριακές κυρίως, όταν διέρχεσαι έξω από αυτούς τους οίκους, μπορεί ν’ ακούς άλλους να κλαίνε ομαδικά, άλλους να φωνάζουν ομαδικά, αλλού τον παστέρ (ποιμένα) τους να ωρύεται κυριολεκτικά από μικροφώνου, προσπαθώντας να τους υποβάλλει και να προκαλέσει υστερία με τις κραυγές του, αλλού μια υψίφωνο να τραγουδάει, αλλού το πλήθος να παραληρεί φωνάζοντας με κλειστά μάτια και κουνώντας κεφάλι και χέρια, προσπαθώντας έτσι να…. προσελκύσει τη Θεία Χάρη για να τους κάνει κάποιο θαύμα κ.λπ.


https://ierapostoli.wordpress.com/2011/03/26/aireseis_kolwezi/

Και αν είναι κάπως  λογικό άνθρωποι από διάφορες χώρες, χωρίς Ορθόδοξη παράδοση και θεολογία, να παρασύρονται σε τέτοιες πλάνες από τέτοιους θεομπαίχτες, δεν είναι παράλογο να  υπάρχουν Έλληνες ή άνθρωποι από Ορθόδοξες χώρες που να παρασύρονται από τα παραμύθια των ψευτομεσσιών και τις παρερμηνείες της Γραφής ; Βεβαίως δεν είναι και μικρές οι ευθύνες των κατά τόπους  Ορθοδόξων Εκκλησιών που έχουμε αφήσει τους λαούς χωρίς Ορθόδοξη κατήχηση, χωρίς Ορθόδοξη ερμηνεία της Γραφής, χωρίς ιεραποστολή, χωρίς αντιαιρετική ενημέρωση…

Το εντυπωσιακό είναι ότι όλοι αυτοί οι ψευτοπροφήτες και ψευτοποιμένες διαθέτουν τέτοια δίκτυα ενημέρωσης( παραπληροφόρησης ), δίκτυα μέσω ραδιοφώνου, τηλεόρασης, ίντερνετ και κάνουν προπαγάνδα στην Αμερική και σε όλο το κόσμο ( σε 48 γλώσσες !!! ), ενώ η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει καταφέρει ακόμα να έχει τέτοιους σταθμούς ( ραδιοφωνικούς, τηλεοπτικούς ή διαδικτυακούς ) παγκόσμιους, ούτε καν μια παγκόσμια ιστοσελίδα ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΚΑΤΗΧΗΣΗΣ και ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ της Αγίας Γραφής, ώστε να μην μπορεί ο κάθε ψευτοπροφήτης να πλανά τα Έθνη…Επιτέλους, δεν μπορεί να γίνει κάτι ;

Δεν μπορεί μια Ορθόδοξη Μητρόπολη να δημιουργήσει μια ιστοσελίδα με ανάλυση της Αγίας Γραφής σε όλες τις γλώσσες του κόσμου,με διδασκαλίες και ερμηνείες των Πατέρων της Εκκλησίας ; Τόσο δύσκολο είναι ;

Πάντως ο συγκεντρωτισμός και η ιδεολογική τρομοκρατία τέτοιων εσχατολογικών αιρέσεων, με ψευτοπροφητείες, έχει αποτέλεσμα γιατί κινητοποιεί χιλιάδες ανθρώπους ( που κάνουν και μεγάλες δωρεές σε χρήμα, ακίνητα, ομόλογα, μετοχές κλπ , αφού τους πείθουν ότι το «τέλος πλησιάζει» ή για να εξασφαλίσουν θέση στην «αρπαγή» ) , ενώ αντίθετα η Ορθόδοξη Ιεραποστολή πάσχει και από έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και από έλλειψη οικονομικών πόρων ;

Μήπως θα πρέπει, ως μπλογκ, να αρχίσουμε και εμείς την «τρομοκρατία» και να προβλέπουμε το «τέλος του κόσμου» ; Μήπως πρέπει να πουλάμε και εμείς φύκια με μεταξωτές κορδέλες για «αρπαγές», «τέλος του κόσμου», «Αρμαγεδώνα», «χιλιετείς βασιλείες»  μαζί με τον Χριστό, «αντιχριστολογία» , για να πείσουμε το κόσμο να βοηθήσει την Ορθόδοξη Εξωτερική Ιεραποστολή ;

Γιατί, είμαστε βέβαιοι, ότι πάρα πολλοί που θα διαβάσουν το άρθρο δεν θα μπουν στο κόπο να διαβάσουν τις άλλες  ιεραποστολικές ειδήσεις του μπλογκ από όλο το κόσμο, όπου μιλάμε θετικά για την Ορθόδοξη παρουσία αγάπης σε 80 χώρες του κόσμου, με ελάχιστα ανθρώπινα ή υλικά μέσα.

Προτεσταντικές αντιφάσεις στο θέμα του Νηπιοβαπτισμού

Ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης για την Βασιλική, Παρασκευή Πεντάκη – Ρύντεν (Βασούλα).Announcement On Vassula Ryden By The Ecumenical Patriarchate.Déclaration concernant Vassoula Ryden par le Patriarcat Œcuménique.

Πρωτοφανής ΚΟΡΟΪΔΙΑ των “μαρτύρων Ιεχωβά” από την εταιρία Σκοπιά. Αλλάζει το βασικό τους δόγμα μέσα στο 2010,ενώ “κλωνοποιούνται” κάθε χρόνο εκατοντάδες νέοι “άγιοι”! 2011: ξεπέρασαν τους 11.200 οι ψευτοάγιοι της Σκοπιάς !

Πρωτοφανείς επιστολές πρώην μαρτύρων του Ιεχωβά.Πως τους έχουν αποκόψει από τις οικογένειές τους.Τι κρύβεται πίσω από τη γραβάτα και τη βιτρίνα της Σκοπιάς !

Οι τελευταίες ειδήσεις από τις Ορθόδοξες ενορίες της Ανατ. Ιαπωνίας ( ονόματα κεκοιμημένων, αγνοουμένων – στα αγγλικά και ιαπωνικά ).The latest news from Orthodox Christian churches in Japan. Donations, Δωρεές μέσω διαδικτύου.

Ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμόπληκτους στη Νέα Ζηλανδία μέσω της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης.IOCC Supports Earthquake Relief Efforts Of The Greek Archdiocese Of New Zealand !

Συγκλονιστικό βίντεο από Αϊτή, η οποία μαστίζεται από χολέρα που θα πλήξει 800.000 κατοίκους της !

This entry was posted in America, Αμερική, Ελλάδα - Greece, ΗΠΑ - USA, Κύπρος - Cyprus, Ορθοδοξη μελέτη της Αγίας Γραφής, Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Ιδού ο κόσμος των «ευαγγελικών-πεντηκοστιανών» ψευτοπροφητών, ψευτοχαρισματικών! Ιδού, αγαπητοί, που οδηγεί το «μόνο η Γραφή»! 21 Μαΐου η «αρπαγή», 21 Οκτωβρίου το τέλος του κόσμου!

 1. Παράθεμα: Ανακοίνωση για έκτακτη βοήθεια προς την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στη Σιέρρα Λεόνε ( ΠΧΟ Ορθοδόξου Ιεραποστολής ). « Orthodox Mission-Ορθόδοξη Ιεραπο

 2. Ο/Η Στέλιος λέει:

  «…η εκκλησία του Θεού ωκοδόμηται, και ‘’πύλαι Άδου ου κατισχύσουσι αυτής’’. Πύλαι δε Άδου αι αιρέσεις και οι αιρεσιάρχαι…»(Άγιος Επιφάνιος Κύπρου).

  «Εκτός Εκκλησίας ουδεμία σωτηρία» (“Extra Ecclesiam nulla salus”)
  Άγιος Κυπριανός Καρχηδόνος, Επιστολή 72

 3. Ο/Η ierapostoli λέει:

  Έχεις δίκιο, αγαπητέ Στέλιο. Η Εκκλησία παραμένει ακλόνητη, αλλά χάνονται ψυχές από τα ψεύδη
  και τις παρερμηνείες των ψευτομεσσιών. Είδες ότι οι φανατικοί χριστιανοχουλιγκάνοι της Αμερικής,
  καίγοντας το Κοράνι, πως δημιούργησαν έκρυθμη κατάσταση και φτάσαμε σε φόνους Χριστιανών
  στο Αβγανιστάν. Ο κόσμος δεν θέλει φανατισμούς, χρειάζεται η Μυστηριακή Ζωή και η καρδιακή
  προσευχή του Ιησού Χριστού για να αλλάξει, να μεταμορφωθεί. Αυτό είναι το μήνυμα του Ευαγγελίου,
  μέσα από την Αγία Γραφή και την Ιερά Παράδοση. Και αυτά υπάρχουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία, όχι
  όμως στις θρησκείες. Και είναι κρίμα που οι περισσότεροι άνθρωποι τα αγνοούν …

 4. Παράθεμα: Περιοδικό ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ, τεύχος 212: Ανοίγουμε πηγάδια ΖΩΗΣ σε όλη την Αφρική. Μαλάουι, ανάγκες για γεωτρήσεις,υποτροφίες παιδιών κα

 5. Παράθεμα: Ιδού ο κόσμος των "ευαγγελικών-πεντηκοστιανών" ψευτοπροφητών, ψευτοχαρισματικών! Ιδού, αγαπητοί, που οδηγεί το "μόνο η Γραφή"! 21 Μ

 6. Παράθεμα: Προς Ευαγγελικούς- Πεντηκοστιανούς : Ιδού το νέο τερατούργημα του “μόνο η Γραφή” ! Νέοι ψευδοπροφήτες, νέες ψευτοεκκλησίες ! « Orthodox M

 7. Παράθεμα: Κυριακή της Πεντηκοστής στις Ορθόδοξες Ιεραποστολές. Sunday of Pentecost 2019 in the Orthodox Christian missions. | Ορθόδοξη Ιεραποστολή -Orthodox Mission -Mission Οrthodoxe – Misión Ort

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s