Ξεκίνησε το ιεραποστολικό έργο στην Ορθόδοξη Επισκοπή Μοζαμβίκης. The new Orthodox Christian Bishop of Mozambique John.


Η Ορθόδοξη ιεραποστολή ξεκίνησε στην Μοζαμβίκη, με το νέο Επίσκοπο της Ιωάννη. Δυστυχώς, οι πληροφορίες που έχουμε από εκεί είναι περιορισμένες και όσα λίγα καταγράφουμε προέρχονται από ένα φιλόξενο ζακυνθινό ιστολόγιο, το νυχθημερόν. Μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω. Πρόκειται για άρθρα από τον Εσπερινό του Ασώτου, καθώς και την επίσκεψη μαθητών του  American International School of Mozambique (AISM),προκειμένου να γνωρίσουν στοιχεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας.


Το «American International School of Mozambique» στην Επισκοπή Μοζαμβίκης

Εσπερινός του Ασώτου στο Maputo της Μοζαμβίκης

Ορθόδοξη Εκκλησία Μοζαμβίκης, Orthodox Church in Mozambique, HOLY DIOSECE OF MOZAMBIQUE, :

P.O.Box 01010 Polana Cimento B,
Av. Ahmed Sekov Toure 59, Soc.Hellenica De Beneficiencia, Maputo MOZAMBIQUE
Τηλ. & Φαξ: +258821490481.

Δεν γνωρίζουμε, ακόμα, τον τρόπο που μπορεί κάποιος να ενισχύσει το  ορθόδοξο  ιεραποστολικό έργο στη Μοζαμβίκη. Στο τέλος του κειμένου, παραθέτουμε στοιχεία για το κράτος της Μοζαμβίκης, μιας χώρας που υπάρχουν λίγοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, κυρίως μετανάστες από Ορθόδοξες χώρες.

Ο θερισμός πολύς, οι εργάται ολίγοι. Ας παρακαλέσουμε τον Κύριο  να φέρει και άλλους εργάτες στον Αμπελώνα Του, την Ορθόδοξη Εκκλησία. Πιστεύουμε και φρονούμε ότι θα μπορούσαν να αναλάβουν την ενίσχυση του Ιεραποστολικού έργου στη Μοζαμβίκη, οργανωμένα, καλύπτοντας τις πάγιες μηνιαίες δαπάνες της Επισκοπής Μοζαμβίκης, οι Μητροπόλεις των Ιονίων νήσων, καθώς και μεγάλοι ή μικροί ευεργέτες καταγόμενοι από τη Ζάκυνθο και όλα τα Επτάνησα. Έτσι θα μπορούσε να γίνει ένας καλύτερος καταμερισμός του ιεραποστολικού έργου της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τις Ορθόδοξες Ιεραποστολές.

H Μοζαμβίκη είναι μια χώρα, περίπου, 23.000.000 κατοίκων. Από αυτούς περίπου οι μισοί είναι Χριστιανοί ( ρωμαιοκαθολικοί και προτεστάντες και διάφορες άλλες αιρέσεις και σέκτες ), ενώ το 20 % είναι μουσουλμάνοι και 15% ανήκουν σε άλλες θρησκείες, τοπικές ή άλλες , όπως η εκκλησία της Σιών ( μείγμα χριστιανισμού και ανιμισμού ), ενώ 15 % άθεοι ή άθρησκοι ( τα ποσοστά στο περίπου λόγω στατιστικών διαφορών στη Βικιπαίδεια, ελληνική και αγγλική έκδοση )  . Άγνωστος παραμένει ο ακριβής αριθμός των Ορθοδόξων Χριστιανών, διαφόρων εθνοτήτων που ζουν στη Μοζαμβίκη, αλλά φαίνεται ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία καθυστέρησε  να πάει στη χώρα αυτή και στο πρόσωπο του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου κ. Ιωάννη και των συνεργατών του, βλέπουμε τον ιεραπόστολο που θα θεμελιώσει γερά την Ορθοδόξη πίστη και Εκκλησία και σε αυτή τη γωνιά της Αφρικής. Ευχόμαστε και προσευχόμαστε ο Τριαδικός Θεός να τον ευλογήσει και να φέρει καρπούς εκατονταπλασίονας για την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Όπως και να έχει, είναι θετικό το ξεκίνημα της Ορθόδοξης ιεραποστολής στη Μοζαμβίκη, παρά τη γενικότερη αδιαφορία των περισσοτέρων Ορθοδόξων Χριστιανών σε όλο το κόσμο για την Εξωτερική Ιεραποστολή.

Προσευχόμαστε στον άλλον Παράκλητο, το Πνεύμα της Αληθείας, να οδηγήσει πολλούς κατοίκους της Μοζαμβίκης από όλες τις φυλές και τις θρησκείες, άθεους και άθρησκους, στην ΜΙΑ, ΑΓΙΑ, ΚΑΘΟΛΙΚΗ,ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ, Ορθόδοξη του Χριστού Εκκλησία, δια πρεσβειών της Παναγίας της Οδηγήτριας και όλων των Ζακυνθινών Αγίων, ιδιαιτέρως του Αγίου Διονυσίου, προστάτου και πολιούχου της Ζακύνθου και του Αγίου Γερασίμου του εν Κεφαλληνία.This entry was posted in Αφρική, Africa, Ελλάδα - Greece, Μοζαμβίκη-Mozambique, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ( Greek Orthodox Patriarchate of Alexandria and all Africa ) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s