Πρώην Προτεστάντης πάστορας ασπάσθηκε την Ορθοδοξία και χειροτονήθηκε ιερέας στη Ρωσία.


Ένα φαινόμενο που παρατηρείται στις χώρες του πρώην Ανατολικού μπλογκ ( Ρωσία κλπ )  είναι η επιστροφή πολλών πολιτών που είχαν ενταχθεί σε δυτικές αιρέσεις στην Ορθόδοξη Εκκλησία, μετά από χρόνια παραμονής σε αιρέσεις, σέκτες και παραθρησκείες. Και αυτή η στροφή συνδέεται άμεσα με την μελέτη των Πατέρων της Ορθόδοξης Εκκλησίας, τη Μυστηριακή ζωή και την καλλιέργεια της νοερής προσευχής. Το ίδιο φαινόμενο αναζήτησης της Ορθοδοξίας παρατηρείται και στην Αμερική, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την ένταξη 10 ενοριών, με Δυτική Ορθόδοξη Θεία Λειτουργία, στο Πατριαρχείο Μόσχας. Το μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής, με σεβασμό, κάνει έκκληση στους Έλληνες προτεστάντες-ευαγγελικούς και πεντηκοστιανούς ( ποιμένες και απλά μέλη )  να μελετήσουν την Ορθόδοξη πίστη και να ακολουθήσουν τα βήματα των προαναφερθέντων αδελφών σε Ρωσία και Αμερική. Αδέλφια μας, ευαγγελικοί και πεντηκοστιανοί, πλησιάζει Πάσχα. Δεν είναι κρίμα να μη βρισκόμαστε ΜΑΖΙ στη Θεία Κοινωνία και στα άλλα Μυστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας, μαζί με την θριαμβεύουσα Εκκλησία της Παναγίας και των Αγίων ; Το ΑΙΩΝΙΟ  ΣΠΙΤΙ μας ( σας ) σάς περιμένει…

Πρώην Προτεστάντης πάστορας ασπάσθηκε την Ορθοδοξία και χειροτονήθηκε στη Ρωσία.

Την Ορθοδοξία ασπάστηκε ένας πρώην προτεστάντης ιερέας, στην περιοχή του Ίρκουτσκ, μετά από δεκαοχτώ ολόκληρα χρόνια διακονίας.

 

Ο πρώην Προτεστάντης κληρικός π. Ίγκορ χειροτονήθηκε ιερέας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, και λειτουργεί σε ένα χωριό στον ιερό ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

 

Να σημειωθεί, ότι όπως ο ίδιος εξομολογήθηκε, από το 1990 άρχισε να συμμετέχει σε συνεδρίες της προτεσταντικής Εκκλησίας.

 

Επίσης, τόνισε ότι ταξίδευε από χωριό σε χωριό ως ιεραπόστολος, και έκανε χιλιάδες κηρύγματα όλα αυτά τα χρόνια για το προτεσταντισμό.

Μέρα με την ημέρα υπογράμμισε, ένιωθε μια απογοήτευση για τον Προτεσταντισμό, και έβλεπε μια Εκκλησία κενή.

 

Ο π. Ίγκορ αμέσως άρχισε να διαβάζει πατέρες της Ορθόδοξης Εκκλησίας, και καθημερινά συνομιλούσε με ιερείς, με αποτέλεσμα να λάβει την απόφαση να γίνει ιερέας και η οικογένειά του να επιστρέψει στην Ορθοδοξία.

 

Σε συνέντευξή του ο π. Ίγκορ μεταξύ άλλων τόνισε, ότι τα βιβλία που τον βοήθησαν να ασπαστεί την Ορθοδοξία ήταν του Μητροπολίτη Σουρόζ Αντώνιου, του Αγ. Ιωάννη της Κροστάνδης, του πρωθ. Αλεξάνδρου Σμέμαν και του Αγίου Νικολάου της Ιαπωνίας.

 

“Ο καθένας που αναζητά την αλήθεια, να είναι βέβαιος ότι θα την βρεί. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας”, πρόσθεσε κλείνοντας ο π. Ίγκορ.

 

πηγή:romfea.gr

( http://www.impantokratoros.gr/metastrofh_protestanths_pastoras.el.aspx )

 

TEN NEW WESTERN RITE PARISHES IN ROCOR

Wednesday 10th November 2010: His Eminence Archbishop Hilarion has received ten ( 10 ) former » continuing Anglican»  Parishes into ROCOR and blessed them to the Western Rite. These parishes and their eighteen clergy bring to seventeen, the number of ROCOR Western Rite institutions in North America (with three more soon to come) and twenty-three Western Rite clergy. The former Continuing Anglican parishes had, for some time been calling themselves Orthodox as they studied the Faith. Their former married bishops are being Ordained as Priests and will function as Archpriests.

Also, the group’s website: The Fraternity of St. Gregory the Great

Στο μεταξύ, άλλος ένας πρώην ευαγγελικός ιεροκήρυκας και τώρα Ορθόδοξος ιερέας συνεχίζει την ιεραποστολική του δράση σε όλο το κόσμο, με επόμενο σταθμό την Κένυα. Ευχόμαστε και προσευχόμαστε να ακολουθήσουν τα βήματά τους και πολλοί άλλοι από τους προτεστάντες και πεντηκοστιανούς πάστορες…

Εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής- Ελλάδα ( 13-20 Μαρτίου 2011 )

Ορθόδοξες Ιεραποστολές : Πως μπορούμε να τις ενισχύσουμε ;

Διαβάστε on- line από το διαδίκτυο τα 2 τελευταία τεύχη του Ορθ. Ιεραποστολικού περιοδικού ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΕΘΝΗ. Σχόλια πάνω στα θέματα της Προπαρασκευαστικής σύσκεψης των Ορθοδόξων Εκκλησιών και στα 4 δισ. ανθρώπων που δεν ξέρουν για τον Χριστό!

 

 

 

This entry was posted in America, Georgia, Αμερική, ΗΠΑ - USA, Μολδαβία-Moldova, Ουκρανία, Ρωσία- Russia, Ukraine and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s