Κουρά νέων Μοναχών της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Οικονομική στήριξη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων όλων των Ορθ. Χριστιανών.


Το μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στηρίζει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Με θαυμαστό τρόπο τα περισσότερα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων βρίσκονται στα χέρια του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και είναι πολλοί ( και ετερόκλητοι ) αυτοί  που – αιώνες τώρα – τα διεκδικούν. Οι απανταχού της γης Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί έχουν χρέος να στηρίξουμε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τους Αγίους Τόπους, γιατί είναι μια σημαντική μαρτυρία της αρχέγονης πρώτης ΕΝΙΑΙΑΣ Εκκλησίας, της οποίας ΜΟΝΑΔΙΚΗ ολοκληρωμένη συνέχεια είναι η Ορθόδοξη Ανατολική Εκκλησία του Ιησού Χριστού. Το σημαντικότερο έργο των Ορθοδόξων Εκκλησιών είναι να στηρίξουν με ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ δυναμικό την Αγιοταφιτική Αδελφότητα, με νέους μοναχούς και μοναχές, διακονητές των Αγίων Τόπων.


Χαρακτηριστική είναι και η ευχάριστη είδηση της κουράς 3 νέων μοναχών που εντάσσονται στην Αγιοταφιτική Αδελφότητα.

Την Παρασκευήν, 19ην Φεβρουαρίου/ 4ην Μαρτίου 2011, έλαβε χώραν εις το εν τω Πατριαρχείω παρεκκλήσιον της Πεντηκοστής η εις μοναχόν κουρά, υπό της Α.Θ.Μ. του Πατρός ημών και Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου κατόπιν αιτήσεως αυτών και εγκρίσεως υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, του άχρι νυν δοκίμου Λιβίου Μαυροκορδάτου, διακονητού εις το σεπτόν προσκύνημα της Βηθλεέμ, του δοκίμου Αθανασίου Τσετσίου, διακονητού πριν εις την Ιεράν Μονήν του Αγίου Σάββα του ηγιασμένου και προσφάτως ωσαύτως εις Βηθλεέμ και του δοκίμου Χρήστου Κεσόγλου, διακονητού εις τον Πανίερον Ναόν της Αναστάσεως.Οι καρέντες, μεταλλάξαντες τρόπον ζωής επί το τελειότερον, μετήλλαξαν και ονόματα. Ο Λίβιος Μαυροκορδάτος μετωνομάσθη εις Λεόντιον, ο Αθανάσιος Τσέτσιος μετωνομάσθη εις Αντώνιον και ο Χρήστος Κεσόγλου εις Χρύσανθον.

Εις την τελετήν της κουράς παρίσταντο οι Γέροντες της Αδελφότητος, ο Πατριαρχικός Επίτροπος εν Βηθλεέμ Αρχιεπίσκοπος Ιορδάνου κ. Θεοφύλακτος, ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αββά Γερασίμου του Ιορδανίτου Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος και άλλοι Αγιοφίται Πατέρες.

Κείρας τούτους ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ενίσχυσεν αυτούς δια λόγων Πατρικών παραμυθιτικών, λέγων εις αυτούς ότι από της σήμερον τιμώνται και εισέρχονται εις το τάγμα των Σπουδαίων Αγιοταφιτών Πατέρων, ίνα διακονήσουν αγωνιστικώτερον εις τον προσωπικόν αυτών αγώνα και τελειότερον εις τον προσκυνηματικόν και τον ποιμαντικόν.

Ο Μακαριώτατος συνεχάρη αυτούς επί τη εκκλησιαστική πνευματική ταύτη αναδείξει, ηυχήθη αυτοίς υπομονήν και δύναμιν, ίνα δίδωσιν χριστιανικήν Αγιοταφιτικήν μοναχικήν μαρτυρίαν, της οποίας έχει ανάγκην ο κόσμος, ιδία δε το Ορθόδοξον ποίμνιον ημών και οι εις τα Πανάγια Προσκυνήματα συρρέοντες προσκυνηταί.

Πηγή : www.amen.gr

( http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=5055 )

Καλούμε όλους τους φίλους του μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής να στηρίξουν, μέσω της ΜΚΟ Ρωμοησύνη, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Η ελάχιστη ετήσια προσφορά είναι τα 30 ευρώ, ενώ υπάρχουν μεγάλες ανάγκες και για μεγάλους χορηγούς,ευεργέτες, δωρητές. Στην ιστοσελίδα της ΜΚΟ Ρωμηοσύνη, μπορείτε να δείτε τους τρόπους που μπορείτε να βοηθήσετε. Εμείς παραθέτουμε τον τραπεζικό λογαριασμό και σας καλούμε να συνδράμετε με ( το λιγότερο ) 30 ευρώ το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Ο τραπεζικός λογαριασμός της Μ.Κ.Ο. «Ρωμηοσύνη» για την κατάθεση των Δωρεών καὶ των Συνδρομών είναι:

Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. – SWIFT: PIRBGRAA

Αριθμὸς λογαριασμού: 5042-038595-299

ΙΒΑΝ: GR51 0172 0420 0050 4203 8595 299

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ Μ.Κ.Ο.

( http://www.romiosini.org.gr/pws_na_vithisete.el.aspx )

Τα έργα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και της ΜΚΟ Ρωμηοσύνη :

http://www.romiosini.org.gr/erga.el.aspx )

7η Προσκυνηματική εκδρομή της Μ.Κ.Ο. ‘Ρωμηοσύνη’ στους Αγίους Τόπους – Ιούλιος 2011

Μας φαίνεται ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να μην υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί που να μην μπορούν να πληρώσουν το ελάχιστο ποσό των 30 ευρώ για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Τα προηγούμενα χρόνια μόλις 50-60 άτομα προσέφεραν τη συνδρομή τους στη ΜΚΟ Ρωμηοσύνη του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Αλίμονο εάν δεν διαφυλάξουμε εμείς οι Ελληνορθόδοξοι Χριστιανοί τα παλαίφατα Πατριαρχεία, ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ την Αποστολική διαδοχή της Εκκλησίας μας.

Εδώ και 10 αιώνες τα άλλα δόγματα προσπαθούν να αρπάξουν τους Αγίους Τόπους και ενισχύουν με πακτωλούς χρημάτων τις αντιπροσωπείες τους. Ακόμα και νεώτερες αιρέσεις προσπαθούν να αποκτήσουν προγεφυρώματα στους Αγίους Τόπους. Πρέπει όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί να συνειδητοποιήσουμε την αξία των Αγίων Τόπων που βρίσκονται κάτω από την επιστασία του  Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και να προσφέρουμε είτε εθελοντικά, είτε οικονομικά.

Επίσης, όλες οι Ορθόδοξες Μητροπόλεις και ενορίες του κόσμου πρέπει να διοργανώνουν, ετησίως, προσκυνηματικές εκδρομές προς τους Αγίους Τόπους, για την αυτοπρόσωπη παρουσία στο πλευρό της Αγιοταφικής Αδελφότητας, αλλά και πνευματική ωφέλεια των Ορθοδόξων πιστών. Ειδικά τις ημέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και της Μεγάλης Εβδομάδας ( Μυστικός Δείπνος, Γολγοθάς, Άγιο Φως, Ανάσταση Κυρίου ) η παρουσία χιλιάδων Ορθοδόξων Χριστιανών από όλο το κόσμο είναι αναγκαία, πέραν της πνευματικής ωφέλειας, και για το ίδιο το Πατριαρχείο.

Επίσης, τα Ορθόδοξα μοναστήρια να στέλνουν στους Αγίους Τόπους για μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα ομάδες μοναχών ή μοναζουσών, προς ενίσχυση των Αγιοταφιτών Πατέρων.

Πανοράματα Αγίων Τόπων :

(   http://www.romiosini.org.gr/0F5D4C0A.el.aspx )

Jerusalem-Patriarchate site :

http://www.jerusalem-patriarchate.info/en/welcome.htm

بطريركية القدس

http://www.jerusalem-patriarchate.info/ar/welcome.htm

Πανοράματα Αγίων Τόπων ( Άγιος Σάββας, Πανάγιος Τάφος, Παναγία Σεϊδανάγια ) – Panorama from HOLY LAND ( Patriarchate of Jerusalem ) ( Panagios Tafos, Madonna Seidanagia, Saint Savas )

This entry was posted in Ασία, Asia, Ελλάδα - Greece, Ισραήλ - Israel, Ιορδανία -Jordan, Κύπρος - Cyprus, Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, Παλαιστίνη -Palestine and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s