Χιλιάδες Ορθόδοξοι Χριστιανοί συμπροσευχήθηκαν στο μνημόσυνο του Αρχ. Χριστόδουλου στη Παναγίτσα Φαλήρου. Σε αυτά τα μνήματα ακουμπά η Ελλάδα !


Σε αυτούς τους «τάφους» ακουμπά ο Οικουμενικός Ελληνισμός και χιλιάδες Ορθόδοξοι Χριστιανοί Έλληνες ! Δάκρυα και συγκίνηση σε Παναγίτσα Φαλήρου και Α’ «νεκροταφείο» Αθηνών. Διαβάστε το ρεπορτάζ από τα δύο εκκλησιαστικά σαιτ Ρομφέα και Αμήν :

Ο τάφος του Μητροπολίτη Σεβαστιανού στην Ι. Μ. Μολυβδοσκεπάστου της Κόνιτσας.

Σάμου Ευσέβιος «Οι Έλληνες αναζητούν τον μακαριστό Χριστόδουλο»

http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7049:-l-r&catid=13

Χριστόδουλος: τύπος και παράδειγμα»

http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=4651

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011. Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου ( Παναγίτσα ) Παλαιού Φαλήρου θα τελεστεί το τριετές μνημόσυνο από την κοίμηση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Χριστοδούλου ( εκοιμήθη 28 Ιανουαρίου 2008 ). Τρία χρόνια πέρασαν και η Ελλάδα βρίσκεται σε φάση ΔΕΙΝΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ, ΗΘΙΚΗΣ κρίσης, το μέλλον των νέων ανθρώπων είναι αβέβαιο, ενώ η χώρα θα μείνει για χρόνια ( με άγνωστες συνέπειες ) υπόδουλη στο ΔΝΤ ( μνημόνιο ).Μέσα σε αυτό το πολιτικό-οικονομικό χάος, χιλιάδες Ορθόδοξοι Χριστιανοί από όλη την Αττική ( κληρικοί, λαϊκοί και μοναχοί ) αναμένεται να προσέλθουν στο Παλιό Φάληρο, στον ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ( Παναγίτσα ) για να συμπροσευχηθούν στη Θεία Λειτουργία και στο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Χριστοδούλου, να προσευχηθούν για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία . Άλλοι, σιωπηρά, θα ψάξουν να βρουν μια στιγμή να προσέλθουν στον τάφο του, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, αυτή και την άλλη εβδομάδα, για να ψελίσουν μύχιες προσευχές για το μέλλον της Ελλάδας μας, την οποία κάποιοι θέλουν να την ξεκόψουν από την Ορθόδοξη Εκκλησία… Ακολουθεί η  ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου , καθώς και η ανακοίνωση της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για δωρεάν διανομή του βιβλίου του μακαριστού Χριστόδουλου Η ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ, σήμερα Σάββατο 22/01/11 και το επόμενο Σάββατο.


Η πρόσβαση στον ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ( Παναγίτσα ) Φαλήρου είναι εύκολη μέσω του τραμ και από τον Πειραιά και την Αθήνα και τα παραλιακά προάστια. Επιπλέον, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί μπορούν να εκκλησιαστούν σε γειτονικές ενορίες του Παλαιού Φαλήρου, Αμφιθέας, Ν. Σμύρνης και Αλίμου, και στη συνέχεια να προσέλθουν στην Παναγίτσα Π. Φαλήρου για το μνημόσυνο του μακαριστού Χριστοδούλου.

Τριετές μνημόσυνο Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου

Με πρόταση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφάσισε το τριετές μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου να γίνει την Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2011, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου (Παναγίτσα) Παλαιού Φαλήρου.

Ο αοίδιμος Αρχιεπίσκοπος υπηρέτησε ως εφημέριος και ιεροκήρυξ της Ενορίας της Παναγίτσας επί μία δεκαετία περίπου, όπου και χειροτονήθηκε Μητροπολίτης το 1974.

Στη θεία Λειτουργία και στο μνημόσυνο θα προεξάρχει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και θα λάβουν μέρος οι Σεβασμ. Μητροπολίτες, μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Τον επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος, αντιπρόεδρος της Ιεράς Συνόδου, ο οποίος υπηρέτησε για ένα διάστημα ως διάκονος στην Παναγίτσα κοντά στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο.

 

Η εφημερίδα «Δημοκρατία» προσφέρει βιβλίο για τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Η εφημερίδα κοστίζει 2 ευρώ ( όχι η απλή έκδοση του 1 ευρώ ) μαζί με τον πρώτο αφιερωματικό τόμο για τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Αναζητείστε την σε όλη την Ελλάδα, στα περίπτερα και στα πρακτορεία εφημερίδων. ΣΗΜΕΡΑ Σάββατο 22/01/11 . Σε περίπτωση που δεν την βρείτε στη γειτονιά σας τηλεφωνήστε στην εφημερίδα Δημοκρατία 2130170400 και ενημερώστε τους.

Μια σημαντική προσφορά θα κάνει τα δυο επόμενα Σάββατα η «Δημοκρατία». Μαζί με την εφημερίδα θα κυκλοφορήσει σε καλαίσθητη έκδοση το βιβλίο του δημοσιογράφου Δημήτρη Ριζούλη «Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος: η παρακαταθήκη».

Το βιβλίο που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά πριν 2 χρόνια είχε σημειώσει μεγάλη επιτυχία και παρουσιάστηκε σε πέντε πόλεις.

Τώρα επανακυκλοφορεί από τη «Δημοκρατία» με αφορμή τα τρία χρόνια από την κοίμηση του μακαριστού. Αυτό το Σάββατο 22/1 θα δοθεί ο πρώτος τόμος και το επόμενο ο δεύτερος.

Το βιβλίο περιλαμβάνει τις σημαντικότερες ομιλίες του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, τις φράσεις που έγραψαν ιστορία, ανέκδοτες φωτογραφίες και τα τελευταία λόγια του.

Μάλιστα στη νεότερη έκδοση που θα κυκλοφορήσει το Σάββατο  22Ιανουαρίου 2011 υπάρχουν κάποιες ομιλίες που δεν είχαν συμπεριληφθεί στο αρχικό βιβλίο.

Πάντως επειδή η εφημερίδα (που θα περιλαμβάνει ως δώρο το βιβλίο) αναμένεται να εξαντληθεί καλό είναι όσοι ενδιαφέρονται να κάνουν κράτηση στο περίπτερο της γειτονιάς τους.

 

http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7018:–qq——-&catid=25:2009-12-18-08-37-46 )

Θυμίζουμε ότι στις 28 Ιανουαρίου συμπληρώνονται 3 χρόνια από την εκδημία του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου και το Αντίβαρο έχει δημιουργήσει το πληρέστερο ίσως αφιέρωμα στη μνήμη του στο διαδίκτυο.(   http://xristodoulos.antibaro.gr/ )

ΚΑΠΟΤΕ, ΕΠΙ ΚΑΤΟΧΗΣ, Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΑ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ… Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΣΦΥΚΤΙΑ… Ο ΧΕΙΜΑΖΟΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΔΥΝΑΜΗ, ΚΟΥΡΑΓΙΟ, ΕΛΠΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ … ΤΑΦΟ ΕΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ ! Κι αυτήν την ελπίδα ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ κατά της Νέας Τάξης που θέλει να περιθωριοποιήσει την Ορθόδοξη Εκκλησία, που  θέλει να ισοπεδώσει τον Ορθόδοξο ελληνικό λαό, τους ιερείς, τους θεολόγους,  τις τρίτεκνες και Πολύτεκνες Οικογένειες, τους νέους, με κάρτες του «πολίτη»,  βίαιες, ύπουλες επιθέσεις σύγχρονων ,επαγγελματιιών εκκλησιομάχων θα εκφράσουν οι εκατοντάδες, χιλιάδες πιστοί που θα συρρεύσουν την μεθαύριο Κυριακή 23 Ιανουαρίου το πρωί, στη Θεία Λειτουργία και στο τριετές μνημόσυνο, στο ναό της Παναγίτσας Παλαιού Φαλήρου, για να τιμήσουν προσευχητικά τη μνήμη του Χριστόδουλου τους !

This entry was posted in Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Χιλιάδες Ορθόδοξοι Χριστιανοί συμπροσευχήθηκαν στο μνημόσυνο του Αρχ. Χριστόδουλου στη Παναγίτσα Φαλήρου. Σε αυτά τα μνήματα ακουμπά η Ελλάδα !

  1. Ο/Η Βασίλης λέει:

    Ο Χριστόδουλος μας λείπει… Τον έφαγαν, έφαγαν και τον Τάσο Παπαδόπουλο, για να μην έχει ο Ελληνισμός αντιστάσεις και φωνή ! Και καθημερινά συνειδοποιούμε ότι μας λείπει η φωνή του… Αθάνατος !

  2. Παράθεμα: Επανακυκλοφορεί ο α’ τόμος του βιβλίου του Χριστόδουλου ( εφημερίδα Δημοκρατία ). Το Σάββατο ο β’ τόμος ( Σαββατιάτικη Δημοκρατία ). Την

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s