Ισοβίτες σε φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αμερικής γίνονται Ορθόδοξοι και μοναχοί !


H ιστορία αυτή θα ακουστεί περίεργα στην Ορθόδοξη Χριστιανική Ελλάδα, που έχει γεμίσει με τα  «περιττώματα» της νέας εποχής, των αιρέσεων, της αθεϊας, του νεοπαγανισμού, διάφορων παραθρησκευτικών ομάδων τύπου σαϊεντολογίας  και «ενωτικής εκκλησίας»  και του ύπουλου πολέμου από στρατευμένους, αντιχριστιανούς,  με ρατσιστικές και φασιστικές αντιεκκλησιαστικές αντιλήψεις, πολιτικάντηδες, καθηγητές Πανεπιστημίων, εκδότες,  δημοσιογράφους, τηλεπαρουσιαστές κλπ … Ισοβίτες Αμερικανοί ασπάζονται την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη και γίνονται μοναχοί μέσα στα κελιά τους !

Η εικόνα αυτή του αγίου Αντωνίου είναι έργο του αμερικανού μοναχού Αντωνίου. Η ιδιαιτερότητα της περίπτωσης του Αντωνίου είναι ότι δεν ζει σε μοναστήρι, αλλά σε Υψίστης Ασφαλείας Φυλακή (USA Penitentiary Maximum) στο Colorado των ΗΠΑ. Ο Αντώνιος δεν έχει ποτέ του μπει σε Ορθόδοξη εκκλησία, ούτε έχει παρευρεθεί «ζωντανά» σε λειτουργία ή σε άλλη ακολουθία, παρά μόνο έχει παρακολουθήσει βιντεοσκοπημένη λειτουργία. Το ίδιο και οι υπόλοιποι Χριστιανοί Ορθόδοξοι κρατούμενοι στην Penitentiary Maximum, μοναχοί, όπως ο Ματθαίος, και οι περισσότεροι λαϊκοί, όπως ο Loukas και ο George. Κι αυτό, επειδή έγιναν Ορθόδοξοι μέσα στη φυλακή, ύστερα από προσωπική αναζήτηση.

Οι Ορθόδοξοι της Penitentiary Maximum Security δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, αφού στη φυλακή αυτή ο προαυλισμός γίνεται ατομικά και οι κρατούμενοι είναι τελείως απομονωμένοι. Έχουν όμως τη δυνατότητα αλληλογραφίας με τον «έξω κόσμο», με την τήρηση φυσικά συγκεκριμένων προϋποθέσεων και με επίγνωση του γεγονότος ότι το περιεχόμενο των επιστολών ελέγχεται. Οι αδελφοί μας αυτοί γνωρίζουν την Ορθοδοξία πολύ περισσότερο από ό,τι θα περίμενε κανείς. Ένας άλλος κρατούμενος, ο David, φτιάχνει ωραιότατα μάλλινα κομποσκοίνια και έχει στείλει τέτοια σε πολλούς Ορθόδοξους, σε διάφορα μέρη του κόσμου.

 

Οι Ορθόδοξοι της Maximum Security Prison είναι καρπός της Χάρης του Θεού και της ιεραποστολικής δραστηριότητας ενός αξιόλογου ιερέα, του Fr Stephan Powley, που για χρόνια υπηρετούσε εκεί (τώρα είναι εφημέριος σε άλλη φυλακή).

Ο Fr Stephan, πρώην ευαγγελιστής προτεστάντης, χειροτονήθηκε στην Αντιοχειανή Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή των ΗΠΑ (Πατριαρχείο Αντιοχείας) και εδώ και αρκετά χρόνια είναι κληρικός της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής (Οικουμενικό Πατριαρχείο, Ι. Μητρόπολις Ντένβερ).

 

http://a-ergodes.blogspot.com/2008/04/blog-post_23.html

Ιστορία πείνας από την … Κένυα ! Η Ελλάδα που πολεμά Χριστό και Εκκλησία θα βουλιάξει !

www.apologitis.com

This entry was posted in America, Canada, Αμερική, ΗΠΑ - USA and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Ισοβίτες σε φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αμερικής γίνονται Ορθόδοξοι και μοναχοί !

  1. Ο/Η Στελιος λέει:

    Χρόνια πολλά αγαπητέ Νίκο και σε όλους τους εορτάζοντες. Κάθε ευλογία πνευματική απο τον Κύριο.

  2. Ο/Η pilotos91 λέει:

    Σ’ευχαριστώ, φίλε Στέλιο.
    Ο Θεός να μας δίνει δύναμη, υπομονή, ελπίδα, αναστάσιμη προσδοκία, μετάνοια, συγχωρητικότητα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s