Δραματική έκκληση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κορέας ( Μητρόπολη Κορέας )


ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ – ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΟΡΕΑΣ

Σεούλ 1η Οκτωβρίου 2010

 

Αγαπητά μέλη του Ι. Συνδέσμου,

 

Ο περασμένος Σεπτέμβριος ήταν για την Ιερά Μητρόπολη Κορέας και το ιεραποστολικό της έργο ένας πολύ δύσκολος μήνας.

ΦΩΤΟ :  Εργασίες αποκατάστασης  των ζημιών στο εσωτερικό  του Ι. Ναού

 

Από το βράδυ της 31ης Αυγούστου μέχρι τα ξημερώματα της 1ης Σεπτεμβρίου ήρθε ένας πολύ δυνατός τυφώνας που σάρωσε απ’ άκρον σε άκρον την Σεούλ. Βεβαίως οι τυφώνες στην Κορέα δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Κάθε φθινόπωρο έρχονται τυφώνες στα παραλιακά μέρη της Κορέας (Πουσάν, Ολσάν κ.λπ.), αλλά σπανίως φτάνουν μέχρι την Σεούλ. Φέτος όμως ο τυφώνας «Konpas» παρέκαμψε τον νότο και χτύπησε με καταστρεπτική μανία την πρωτεύουσα της χώρας.

Τέτοιος τυφώνας είχε ξανακτυπήσει την Σεούλ πριν 100 χρόνια! Ο Καθεδρικός Ι. Ναός του Αγίου Νικολάου και τα κτήρια του Ιεραποστολικού Κέντρου στην Σεούλ υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Ήταν τόσο δυνατός ο άνεμος όλη τη νύχτα που μια σκεπή από γειτονικό σπίτι παρασύρθηκε από τον άνεμο και ήρθε και χτύπησε με δύναμη στη στέγη του Ι. Ναού, με αποτέλεσμα να κοπούν οι σταυροί του ναού και του καμπαναριού, να σπάσουν τζάμια, να ξεριζωθούν δέντρα κ.λπ.

Έτσι, τις επόμενες μέρες έπρεπε να αντικατασταθούν αμέσως όλα τα παράθυρα στον τρούλο του Ι. Ναού, που ήταν από την εποχή της ανέγερσής του (1967) και να αποκατασταθούν όλες οι άλλες ζημιές. Δόξα τω Θεώ, οι υπόλοιποι Ι. Ναοί μας στις άλλες πόλεις δεν επλήγησαν από τον καταστρεπτικό τυφώνα.

Δυόμιση εβδομάδες αργότερα, στις 21 Σεπτεμβρίου, ήρθε η δεύτερη καταστροφή από ακραία καιρικά φαινόμενα. Σημειώθηκε μεγάλη πλημμύρα και πάλι στη Σεούλ, τέτοιας εκτάσεως που είχε το προηγούμενό της πριν 105 χρόνια! Πλημμύρισε ο Ι. Ναός του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, η κουζίνα, η τραπεζαρία, το μουσείο και όλος ο χώρος του Ιεραποστολικού Κέντρου στη Σεούλ. Μέχρι τα μεσάνυχτα μείναμε για να βγάζουμε με τους κουβάδες έξω τα νερά μετά πολλής δυσκολίας λόγω και της διακοπής του ρεύματος. Μοκέτες, δάπεδα και όλα τα είδη που βρισκόντουσαν στους χώρους που πλημμύρισαν έπαθαν ζημιές, τις οποίες προσπαθούμε σιγά σιγά να αποκαταστήσουμε.

 

Την επομένη μέρα της πλημμύρας, που συνέπεσε να είναι ημεγαλύτερη παραδοσιακή γιορτή της Κορέας, το Τσουσόκ, αναπέμψαμε ευχαριστήρια δέηση στον Κύριο, γιατί, παρ’ όλες τις καταστροφές που υπέστησαν σπίτια, καταστήματα, το μετρό και άλλα δημόσια κτήρια, εν τούτοις δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα στην πόλη.

 

Το κόστος επιδιορθώσεως των ζημιών από τον τυφώνα και την πλημμύρα ανέρχεται στο ποσόν των είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000 €). Κάνουμε έκκληση στα φιλάνθρωπα αισθήματά σας και παρακαλούμε θερμώς όπως μας συνδράμετε στο μέτρο των δυνατοτήτων σας.

ΦΩΤΟ : Αίθουσα του Ιεραποστολικού Κέντρου που πλημμύρισε

Ευχόμενοι σε σας και στους εκλεκτούς συνεργούς σας εν Κυρίω υγεία και δύναμη για να συνεχίζετε το θεάρεστο έργο σας, διατελούμε,

Μετά πλείστης τιμής και αγάπης εν Κυρίω

† Ο Κορέας Αμβρόσιος

http://www.iersyn.gr/urgent_call_korea.php )

Μπορείτε να στείλετε την αγάπη σας στην εκλεκτή Ορθόδοξη Εκκλησία της Κορέας, μέσω του Ιεραποστολικού Συνδέσμου Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός Θεσσαλονίκης. Πληροφορίες ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Οrthodox Church in South Korea

Ιεραποστολικό Σεμινάριο 2010-2011,Αθήνα.

Περιοδικό Άγιος Κοσμάς Αιτωλός : Η Ορθοδοξία στη Κούβα.

Orthodox Christian Mission Center’s Blog

This entry was posted in Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός Θεσσαλονίκης, Ασία, Asia, Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Νότια Κορέα, Korea and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Δραματική έκκληση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κορέας ( Μητρόπολη Κορέας )

  1. Παράθεμα: Εκδήλωση στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Π. Φαλήρου (Κυριακή 13 Φεβρουαρίου) « Απόψεις για τη Μονή Βατοπαιδίου (και όχι μόνο)

  2. Παράθεμα: Εκδήλωση στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Π. Φαλήρου (Κυριακή 13 Φεβρουαρίου) | "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΡΩΜΗΩΝ"

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s