Χτίζουμε ορφανοτροφείο Αρρένων στην Καλκούτα, στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ινδίας.


Πριν χρόνια, από άλλο σημείο του διαδικτύου, είχαμε ξεκινήσει μια προσπάθεια για τη δημιουργία οφθαλμολογικής κλινικής στην Καλκούτα. Λόγω, όμως, του μεγάλου οικονομικού κόστους, το όραμά μας αυτό δεν ολοκληρώθηκε και το κτίριο που χρηματοδότησαν, από το υστέρημά τους, από την καρδιά τους, εκατοντάδες Ορθόδοξοι Χριστιανοί, έγινε ΣΧΟΛΕΙΟ- Τεχνική Σχολή που φιλοξενεί και μορφώνει τα κορίτσια του Ορφανοτροφείου της Καλκούτας.Τώρα, με τη χάρη του Θεού και παρά την οικονομική κρίση, θα ξεκινήσουμε τη προσπάθεια για το Ορφανοτροφείο Αρρένων στην Ινδία. Λιθαράκι, λιθαράκι, να το ολοκληρώσουμε, με τη βοήθεια του Τριαδικού Θεού και τις μεσιτείες της Παναγίας και των Αγίων.

ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ  ΙΝΔΙΑΣ

Αγαπητά μέλη της Αδελφότητας Ορθοδόξου Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης, Χριστός Ανέστη!

Δεν πιστεύω στην Ελλάδα να έχετε δει Μοναχή σε Ιντερνέτ-καφέ ! Στην Ινδία όλα συμβαίνουν… Αφότου επέστρεψα, βρήκα τις τηλεφωνικές γραμμές κομμένες και τον υπολογιστή μου χαλασμένο. Δύο εβδομάδες για επισκευή και να δούμε πότε θα το επιδιορθώσουν. Όσο για τα τηλέφωνα; Θεός οίδε πότε θα αποκατασταθούν… Εδώ όλα δουλεύουν στον δικό τους ρυθμό και χρειάζεται υπομονή μεγάλη! Είδα λοιπόν και απόειδα και έτσι σήμερα έσπασα το κατεστημένο και είμαι στο Καφέ!

Διάβασα δύο μηνύματα δικά σας και χάρηκα, ειλικρινά, πολύ. Νοιώθω την αγάπη σας και την υποστήριξή σας και παίρνω δύναμη μεγάλη. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου.

Η Ινδία με υποδέχθηκε με 45⁰ βαθμούς θερμοκρασία και σήμερα αγγίξαμε τους 50⁰! Σκέτη κόλαση και την υπομένω με την ελπίδα ο Θεός να με λυτρώσει από την αιώνια… Τα κοριτσάκια μας έκαναν πανηγύρι με την επιστροφή μου. Πήραμε ακόμη 23 πεντάρφανα μικρούλια στο ορφανοτροφείο μας. Άρχισε και η λειτουργία του δικού μας σχολείου και όλα πάνε στα νήπια. Εδώ, Δόξα τω Θεώ, παρά την πολύμηνη απουσία μου, όλα λειτουργούν ρολόι. Η επιλογή του Ραφαήλ ως Υπεύθυνου ήταν τελικά καλή. Είναι πιστός και έντιμος και απέδειξε ότι έχει ηγετικά και διοργανωτικά χαρίσματα. Δεν του φαίνεται, είναι «μικρός το δέμας». Ταπεινός, χαμηλών τόνων, κρατά ισορροπίες και έχει κερδίσει το σεβασμό όλων. Προβλήματα βέβαια δεν λείπουν. Αυτά είναι σαν τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας: ένα κόβεις, δέκα ξεπετάγονται!… Φώτιση και διάκριση να μας δίνει ο Θεός!

Δουλειά; Είκοσι τέσσερις ώρες δεν φτάνουν.

Ήλθε και μια οδοντίατρος μαζί μου, η κυρία Μαρία Δεμέναγα. Λειτουργεί το Οδοντιατρείο μας οκτώ ώρες την ημέρα.

Την επομένη εβδομάδα θα επιστρέψει και θα της δώσω να σας ταχυδρομήσει από την Ελλάδα την απόδειξη για τις 20.000 ευρώ, που θα μας στείλετε και επίσης την προσφορά για το κόστος του μανδρότοιχου και επιχωμάτωσης του προαύλιου χώρου του σχολείου καθώς και το κόστος για τον εσωτερικό εξοπλισμό του Ορφανοτροφείου Αρρένων. Έχουμε τα πρώτα αγόρια που περιμένουν … Θα προσπαθήσω να κάνω και ένα CD με καινούργιες φωτογραφίες για να σας στείλω.

Σταματώ εδώ. Να απαντήσω ακόμη σε λίγα αναγκαία και να επιστρέψω στο Ορφανοτροφείο.

Ο Θεός να σας έχει καλά. Μη με ξεχνάτε. Στηρίζομαι στην αγάπη και τις προσευχές σας.

Με εκτίμηση και αγάπη Χριστού.

Αδ. Νεκταρία

( http://www.omf.gr/E32B50DF.el.aspx )

Μπορείτε να καταθέσετε την αγάπη σας προς την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ινδίας στην Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης, ενημερώνοντας την ότι η αγάπη σας προορίζεται για το Ορφανοτροφείο Αρρένων στην Καλκούτα. Πληροφορίες ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Υ.Γ Ευχόμαστε και προσευχόμαστε να βρεθούν και κάποιοι μεγάλοι δωρητές να χρηματοδοτήσουν και ένα ιατρείο πρώτων βοηθειών για τους τυφλούς της Καλκούτας.

This entry was posted in Ασία, Asia, Ελλάδα - Greece, Εξωτερική Ιεραποστολή, Ινδία-India, Κύπρος - Cyprus and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s