Νέος Ιεραποστολικός Σύλλογος ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ στη Λάρισα.


ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Πορεία Αγάπης».Ο Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος «Πορεία Αγάπης» ιδρύθηκε το έτος 2009. Πνευματικός ιδρυτής, ο επί σειράν ετών Κήρυκας του θείου λόγου της Ι.Μ. Λαρίσης Πλαταμώνος και Τυρνάβου και Ηγούμενος της Ιεράς Κομνηνείου Μονής «Κοιμήσεως της Θεοτόκου» – «Αγίου Δημητρίου» Στομίου Ν. Λαρίσης μέχρι και την κοίμησή του (23 Μαΐου 2006), μακαριστός π. Αθανάσιος Μυτιληναίος.

Ο μακαριστός Γέροντας, πυρούμενος από Ορθόδοξο Ιεραποστολικό ζήλο, στα κηρύγματά του, ευκαίρως ακαίρως, ετόνιζε πάντοτε την άξια του έργου της Ορθόδοξης Εξωτερικής Ιεραποστολής και ενέπνευσε στα πνευματικά του τέκνα το χρέος για εκπλήρωση της εντολής του Χριστού για διάδοση του Ευαγγελίου Του στον κόσμο, «Και είπεν αυτοίς, πορευθέντες εις τον κόσμον άπαντα, κηρύξατε το Ευαγγέλιον πάση τη κτίσει». (Μάρκ. Κεφ. ΙΨΤ, 15).

Το καταστατικό του εγκρίθηκε με την υπ’ αριθ.405/28-4-2009 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λάρισας και καταχωρήθηκε στο βιβλίο σωματείων του ιδίου Πρωτοδικείου με αριθμό 35/26-6-2009. Πρόκειται για κοινωφελές, φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό Σωματείο Ορθοδόξου Ιεραποστολής, με έδρα την Λάρισα.

Διοικείται από πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο λαϊκών. Τα μέλη του Δ.Σ., καθώς και τα τακτικά – αρωγά μέλη του Συλλόγου προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ανιδιοτελώς, αμισθί (εθελοντικά). Η επίτευξη των σκοπών του πραγματοποιείται με δωρεές των μελών και φίλων-συνεργατών υπέρ της Ιεραποστολής (Εσωτερικής και Εξωτερικής). Βασικοί σκοποί του Συλλόγου είναι η ηθική και υλική συμπαράσταση, η φιλανθρωπία και η πάσης φύσεως συνδρομή προς την Ορθόδοξη Εξωτερική Ιεραποστολή, καθώς και η φιλανθρωπία στο εσωτερικό της χώρας και η εκτέλεση χριστιανικών και κοινωφελών έργων (εκκλησιαστικού, φιλανθρωπικού, και εκπαιδευτικού χαρακτήρα).

Στους πρώτους στόχους του Συλλόγου είναι η αποστολή ατόμων (εθελοντών) για παροχή άμεσης και ουσιαστικής βοήθειας και συμπαράστασης σε ορθόδοξες Μητροπόλεις της Αφρικής. Στον προγραμματικό του σχεδιασμό συμπεριλήφθηκαν η μελέτη και υλοποίηση προγραμμάτων διάνοιξης πηγαδιών, οργάνωσης γεωργοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων (καλλιέργειας καλαμποκιού, εκτροφής μικρών ζώων και πτηνών) και παροχής άμεσης και ουσιαστικής βοήθειας και συμπαράστασης στο έργο της ορθόδοξης Ιεραποστολής στις χώρες αυτές (Κατήχηση, αποστολή χρημάτων για βοήθεια αναξιοπαθούντων και ανακούφιση από την φτώχεια και τον πόνο, ανέγερση και συντήρηση εκκλησιών, σχολείων, ορφανοτροφείων και ιατρικών κέντρων).

Το έργο της ορθόδοξης Ιεραποστολής στον κόσμο είναι σημαντικότατο. Πρόκειται για έργο Θεανθρώπινο και όχι ανθρώπινο, γι’ αυτό θα επιδιωχθεί η συνεργασία με την Εκκλησία, ως μοναδικού Θεανθρώπινου οργανισμού στον κόσμο, καθώς και τους τοπικούς φορείς που επιθυμούν και θέλουν να συνδράμουν στην Ιεραποστολική προσπάθεια του Συλλόγου μας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Χαρά, ἱκανοποίηση ἀλλά καί ἐλπίδα γεμίζει τήν καρδιά κάθε Χριστιανοῦ ἡ δραστηριοποίηση τῶν πιστῶν πρός διακονία τοῦ ἔργου τῆς Ἐκκλησίας. Ὅταν μάλιστα ἡ διακονία αὐτή ἀφορᾶ στόν εὐαίσθητο καί σημαντικότατο τομέα τῆς Ἱεραποστολῆς ἡ χαρά αὐξάνει περισσότερο.

Ὁ λόγος περί τοῦ νέου Ὀρθοδόξου Ἱεραποστολικοῦ Συλλόγου «Πορεία Ἀγάπης» πού ἱδρύθηκε στήν Λάρισα ἐδῶ καί ἕνα χρόνο περίπου. Πνευματικός ἱδρυτής τοῦ Συλλόγου εἶναι ὁ μακαριστός Γέρων Ἀθανάσιος Μυτιληναῖος ἐνῶ τελεῖ ὑπό τήν πνευματική καθοδήγηση τῶν Πατέρων τῆς Ἱ. Κομνηνείου Μονῆς στό Στόμιο Λαρίσης.

Ἀπό τά πρῶτα βήματά του ὁ Σύλλογος δείχνει τήν δυναμικότητά του ὀργανώνοντας τήν πρώτη «πορεία ἀγάπης» μελῶν του στήν Ἀφρική ἐνῶ ἑτοιμάζεται καί δεύτερη. Ἐπίσης ἐκδόθηκε τό πρῶτο τεῦχος τετραμηνιαίου περιοδικοῦ πού θά ενημερωνει γιά τό ἔργο τοῦ Συλλόγου.

Ὀφείλουμε ἅπαντες νά συνδράμουμε στό θεάρεστο αὐτό ἔργο πρῶτον μέ τήν προσευχή μας καί ἕπειτα μέ κάθε μέσον κατά τήν δύναμη τοῦ καθενός.

Ὁ Γέροντας τῆς Μονῆς μας καί ἡ ἀδελφότητα εὐχόμαστε ἡ πορεία τοῦ Συλλόγου νά εἶναι εὐλογημένη καί καρποφόρα.

Ἐκ τῆς Γραμματείας τῆς Μονῆς Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου ν. Θεσσαλονίκης.

Στοιχεῖα τοῦ Συλλόγου:

Ὀρθόδοξος Ἱεραποστολικός Σύλλογος «Πορεία Ἀγάπης»

Κωλέττη 5, Τ.Κ.: 41222 Λάρισα

e-mail: poreiaagapis@gmail.com

τηλεομοιότυπο (fax): 2410 286524

( http://www.impantokratoros.gr/poreia_agaphs.el.aspx )

This entry was posted in Ελλάδα - Greece and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Νέος Ιεραποστολικός Σύλλογος ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ στη Λάρισα.

  1. Ο/Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ λέει:

    ΠΩς ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΛΑΒΩ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΕΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ?

  2. Ο/Η pilotos91 λέει:

    Θα απευθυνθείτε στο Γραφείο Εξωτερικης Ιεραποστολής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος
    στην Αθήνα. Δεν πρόκειται για εκστρατείες, αλλά αποστολές, ανάλογα με την ειδικότητα και την εμπειρία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s