Μεγαλειώδες μήνυμα της οικογένειας του δολοφονηθέντος Σωκράτη Γκιόλια!


Παραθέτουμε τη δήλωση-μήνυμα της οικογένειας του δολοφονηθέντος Σωκράτη Γκιόλια, που αποτελεί ένα μεγαλειώδες μήνυμα, μοναδικής ψυχικής γενναιότητας και χριστιανικής συγχωρητικότητας προς την Ελληνική Κοινωνία που βουλιάζει μέσα στο πνευματικό τέλμα και το μίσος,την εκδίκηση.

Αποτελεί μια όαση Ορθόδοξης πνευματικότητας που ακτινοβολεί το φως της Ανάστασης και του Αναστημένου Ιησού Χριστού. Αυτό είναι και το καλύτερο μνημόσυνο για τον Σωκράτη και τη ψυχούλα του που οδεύει προς τη Βασιλεία των Ουρανών, εκεί που δεν υπάρχει πόνος, λύπη, στεναγμός, κακία,μίσος, αλλά ΖΩΗ ΑΤΕΛΕΥΤΗΤΟΣ… Μακαρία η οδός , η πορεύει σήμερον ότι ητοίμασται σοι τόπος Αναπαύσεως!

Γράμμα προς το δικό μας Σωκράτη

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Σωκράτη μας,

πριν οκτώ χρόνια που σε παντρέψαμε είχες γεμίσει μια μεγάλη εκκλησία με φίλους και γνωστούς για να σου ευχηθούν να ζήσεις. Χθες, γέμισες πάλι εκτός από την εκκλησία και όλη την πλατεία για το τελευταίο αντίο.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από την ψυχή μας όλους, γνωστούς και άγνωστους, που συμμετέχουν στον πόνο μας για τον άδικο χαμό σου.

Τα στοιχεία της ψυχής σου, η βαθειά σου πίστη, η καθαρότητα της ζωής σου και η φιλάνθρωπη καρδιά σου μας βεβαιώνουν ότι είσαι στην αγκαλιά του Θεού και αυτό είναι η μόνη μας παρηγοριά.

Ευχόμαστε η θυσία σου να λειτουργήσει σαν ξυπνητήρι στη συνείδηση του ελληνικού λαού.

Η γυναίκα σου, οι γονείς σου και τα αδέρφια σου σαν το καλύτερο μνημόσυνο ζητούν από το Θεό να συγχωρέσει τους φονιάδες σου όπως και συ θα ήθελες.

( http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_3857.html )

«Θρησκόληπτος ο Γκιόλιας!», “Είχε κόλλημα με την Ορθοδοξία”! Οι βαθυστόχαστες αναλύσεις του ΑΝΤΕΝΝΑ. Να ποιοι είναι οι Έλληνες δημοσιογράφοι.

Όπως ήδη έχουμε ανακοινώσει , νοιώθουμε μια βαθιά απογοήτευση για την αντίδραση της Ελληνικής κοινωνίας ,αλλά και της επίσημης Εκκλησίας, για όσα συμβαίνουν στο τόπο μας.Η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.Ιερωνύμου στη εξόδιο ακολουθία ήταν ένα σημαντικό γεγονός, αλλά όχι αρκετό για να αφυπνίσει τους Έλληνες.ΟΛΗ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΗΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ. Η παρουσία χιλιάδων απλών ανθρώπων ήταν σημαντική,αλλά – πιστεύουμε- ότι θα έπρεπε να είναι εκατοντάδες χιλιάδες για να στείλουν ένα σιωπηλό μήνυμα κατά της τυφλής βίας και του κύκλου του αίματος που ζει η πατρίδα μας τους τελευταίους  μήνες.

Η Εκκλησία και ο λαός ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ. Αλλιώς η παρακμή θα μας πνίξει όλους.Θα επανέλθουμε με αναλυτικότερη παρουσίαση των απόψεων μας, Ο ελληνικός λαός «πνίγεται»  από την οικονομική κρίση, τις δολοφονίες, τις αυτοκτονίες, τα ναρκωτικά, τον αλκοολισμό, αλλά και από τα ψυχοναρκωτικά, τις αιρέσεις και παραθρησκείες ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ( ως σύνολο )ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΥΣΑ… Ένας λαός που κραυγάζει, που πονά ,που αγωνιά,  που ζητά μιαν ΕΛΠΙΔΑ.Και η μοναδική του Ελπίδα είναι ο Χριστός και η Εκκλησία.

Συνεχώς ο συντάκτης του άρθρου ακούει φωνές από δεκάδες συμπατριώτες μας που ψάχνουν εναγωνίως έναν «Χριστόδουλο»  για να μεταφέρει τη φωνή τους στα κέντρα εξουσίας και στα παράκεντρα. Από την υπερβολή- ίσως-, φτάσαμε στο άλλο άκρο, στην ΑΦΩΝΙΑ και στους εναγκαλισμούς με την εξουσία ( πολιτική ή εκδοτική ), τη στιγμή που ο άνεργος, ο οικογενειάρχης, ο πολύτεκνος, ο κάθε απλός πολίτης υποφέρει ;

Μήπως η συνολική απουσία ( γιατί υπάρχουν και οι εξαιρέσεις  Ορθοδόξων Επισκόπων και πρεσβυτέρων που δίνουν καθημερινά τη δική τους πνευματική μάχη κοντά στους ανθρώπους ) της Εκκλησίας μας, δίνει τη δυνατότητα να δραστηριοποιούνται κύκλοι αποσταθεροποίησης και ομάδες ( πολιτικές ή θρησκευτικές ) που εγκωβίζουν τους απελπισμένους και τους οδηγούν είτε στη χρήση βίας, είτε στην θρησκευτική  ή κοινωνική αποχαύνωση; Πότε , επιτέλους, θα ξεκινήσει η ΕΠΑΝΑΚΑΤΗΧΗΣΗ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ στην Ορθόδοξη πίστη ; Πότε θα καταλάβουν οι Νεοέλληνες ότι ούτε ιδεολογίες, ούτε κόμματα, ούτε φιλοσοφίες, ούτε δόξα, ούτε χρήμα μπορούν να τους χαρίσουν την ευτυχία, αλλά μόνο ο αληθινός Τριαδικός Θεός ; Χωρίς Ιησού Χριστό η Ελλάδα θα βουλιάξει. Χωρίς μετάνοια, εξομολόγηση, Θεία Κοινωνία ( τακτικά ), προσευχή και εκκλησιασμό, η παρακμή θα συνεχίζεται και άνθρωποι, σαν το Σωκράτη, θα δολοφονούνται από στυγνούς φονιάδες… Ευτυχώς, υπάρχει Θεός και Ανάσταση και Αιώνια Ζωή…Χριστός Ανέστη ! Αληθώς ανέστη !

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Μεγαλειώδες μήνυμα της οικογένειας του δολοφονηθέντος Σωκράτη Γκιόλια!

 1. Ο/Η pilotos91 λέει:

  «Η γυναίκα σου, οι γονείς σου και τα αδέρφια σου σαν το καλύτερο μνημόσυνο ζητούν από το Θεό να συγχωρέσει τους φονιάδες σου όπως και συ θα ήθελες»
  Μέχρι την δολοφονία δεν γνώριζα τον Σωκράτη και την οικογένειά του. Όταν διάβασα όμως την δήλωση της οικογένειάς του τον θεώρησα σαν να είναι ένας αδελφός μιά που έχουμε περίπου την ίδια ηλικία. Θεώρησα ότι αυτοί που τον σκότωσαν, δολοφόνησαν έναν άνθρωπο που εξέφραζε την φωνή της Ελλάδας. την δική…
  μου φωνή. Δολοφόνησαν τον αδελφό μου. Αυτόν που αγαπούσε τον Θεό και την Ελλάδα και που με την ζωή του απετέλεσε τόσο δυνατή αντίσταση απέναντι σε συμφέροντα που θέλουν να κρατούν στο σκοτάδι τον Ελληνικό λαό, που έπρεπε να καμφθεί πάση θυσία.
  Αυτό που με έκανε να συγκλονιστώ ήταν η τελευταία φράση της δήλωσης. «Η γυναίκα σου, οι γονείς σου και τα αδέρφια σου σαν το καλύτερο μνημόσυνο ζητούν από το Θεό να συγχωρέσει τους φονιάδες σου όπως και συ θα ήθελες» .Υποκλίνομαι μπροστά στο μεγαλείο αυτής της οικογένειας. Η δήλωση αυτή απηχεί την ελληνική και ορθόδοξη παράδοση και κουλτούρα μας. Μία παράδοση που ξανανάστησε η οικογένεια του Σωκράτη απηχώντας την θέλησή του.
  Αυτό έκανε και ο Άγιος Διονύσιος ο Ζακύνθου, όταν κατέφυγε στα πόδια του μετανοημένος ο φονιάς του αδελφού του. Τον δέχθηκε ο Άγιος. Κι ας σκότωσε τον αδελφό του. Τον δέχθηκε και τον απέκρυψε μάλιστα και από τις καταδιωκτικές Αρχές. Και το έκανε αυτό με τη βαθιά πίστη ότι αυτό που έκανε ήταν μνημόσυνο για τον σκοτωμένο.

  Αυτό έκανε και ο Γέρος του Μοριά. Ο Γέρος έκανε κάτι πιο τολμηρό. Ποιό; Πήρε κι έφερε στο τραπέζι, στο σπίτι του, το φονιά τοϋ αδελφού του. Όταν η μητέρα του Κολοκοτρώνη είδε το φονιά του παιδιού της να κάθεται στο τραπέζι, παρατήρησε πικραμένη το Γέρο και είπε: -Παιδί μου! Και στο τραπέζι μας έφερες το φονιά του παιδιού μου; Και ο μεγαλόψυχος Θεόδωρος Κολοκοτρώνης της αποκρίθηκε: «Σώπα, Μάνα. Αυτό είναι το καλύτερο μνημόσυνο για τον σκοτωμένο».

  Θεωρώ ότι ο θάνατος του Σωκράτη όσο τραγικός και να είναι, ανάστησε μέσα μας την ελπίδα πως δεν θα υποκύψουμε σαν Έθνος στις ορέξεις μακρινών, κοντινών και εσωτερικών εχθρών. Πως όσους και να σκοτώσουν δεν θα σκοτώσουν μέσα μας την θέληση για αντίσταση, για αγώνα με ιδανικά. Όχι δεν θα τους αφήσουμε ανενόχλητους να δολοφονούν στις καρδιές μας και των παιδιών μας, την ζωοδότρα αγάπη για τον Χριστό και την Ελλάδα μας.»

  ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

  ( http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_1852.html )

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s