Νοθείες και παραχαράξεις παλιών και σύγχρονων Εικονομάχων.


Το θέμα της Εικονομαχίας μας έχει απασχολήσει εδώ και αρκετό καιρό. Ως συμπλήρωμα της παρουσίασης το μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής παρουσιάζει δύο άρθρα που αποδεικνούν ότι παλιοί και σύγχρονοι Εικονομάχοι είχαν επιδοθεί ( όπως και το πατριαρχείο Ρώμης- Πάπας για κάποιο διάστημα για να επιβάλλει το «πρωτείο»  του ) σε νόθευση κειμένων και αποσπασματική τους παράθεση.

Για την Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει σημασία ( και δεν την αντιπροσωπεύει ) τι είπε και τι έκανε ένας Αυτοκράτορας ή ένας μεμονωμένος Πατέρας της Εκκλησίας ή Επίσκοπος ( δεν υπάρχει αλάθητος στην Ορθοδοξία ). Εμείς εμπιστεύομαστε τη διαβεβαίωση του Ιησού Χριστού ότι η Εκκλησία Του θα υπάρχει πάντα ( Ματθ, 16:18 ) χωρίς να μπορέσουν να την νικήσουν οι «πύλες του Άδη» και ότι ΠΑΝΤΑ το Άγιο Πνεύμα θα την οδηγεί σε ΟΛΗ την ΑΛΗΘΕΙΑ ( Ιωαν, 16:13 ) που έχει παραδοθεί «άπαξ»  στην Εκκλησία ( και όχι σε δόσεις ) ( Ιούδα, 3 ). Κάτω από αυτό το πρίσμα , και από τους διωγμούς των Εικονομάχων, τότε αλλά και στη Ρωσία και στην Αλβανία και σε όλο το πρώην ανατολικό μπλογκ, η Εκκλησία, το Σώμα του Ιησού Χριστού, βγήκε ΝΙΚΗΤΡΙΑ, για να επιβεβαιωθεί πλήρως και η ακράδαντη ΥΠΟΣΧΕΣΗ του Χριστού και να επιβεβαιωθεί ο ρόλος του άλλου Παρακλήτου, του Αγίου Πνεύματος, του τρίτου προσώπου της Αγίας Τριάδας. Τα ιστορικά γεγονότα απλά επιβεβαιώνουν την γραπτή ΠΑΡΑΔΟΣΗ της Εκκλησίας μας.

Τα ιστορικά γεγονότα γκρεμίζουν και έναν άλλο μύθο που καλλιεργούν κάποιοι. Οι Εικονομάχοι αυτοκράτορες είχαν στρατιωτική δύναμη και ισχύ. Κι, όμως,ΔΕΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ,όπως θα περίμενε κανείς… Παρά τους διωγμούς, παρά τις εξορίες, επικράτησε η Εκκλησία. Και οι δύο παρατάξεις, των εικονομάχων- εικονοκλαστών και των αμαθών εικονολατρών, νικήθηκαν και επικράτησε η ΕΙΚΟΝΟΦΙΛΗ Εκκλησία, που τιμά τις εικόνες και τα λείψανα ως φορείς της θείας χάριτος, αλλά δεν τις ΛΑΤΡΕΥΕΙ, ούτε λατρεύει τα πρόσωπα που εικονίζουν, πλην του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού.

Τα δύο αυτά άρθρα θα τα δείτε ακολούθως :

Νοθείες αρχαίων και νέων Εικονομάχων, σε κείμενα αγίων Πατέρων περί εικόνων

Νοθεία του ιστορικού Παπαρηγόπουλου από τον «ευαγγελικό» ψευτοσπορέα.

Το τρίτο άρθρο αναφέρεται στο Χριστολογικό πρόβλημα που έλυσαν οι Οικουμενικές Σύνοδοι ( τις οποίες απορρίπτουν πολλοί σύγχρονοι ετερόδοξοι Χριστιανοί ), αποφεύγοντας να πάρουν ξεκάθαρη θέση.

Χριστολογικές αιρέσεις και δόγμα της Χαλκηδόνας

This entry was posted in Ελλάδα - Greece, Κύπρος - Cyprus, Ορθοδοξη μελέτη της Αγίας Γραφής, Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s