Η Ορθοδοξία έχει και κοινωνική και εθνική φωνή: ΟΧΙ στον εργασιακό ΜΕΣΑΙΩΝΑ ! 8 Ιουλίου, η ταφόπλακα της Ελληνικής Οικογένειας και των Ελλήνων !


Ο Ορθόδοξος  Χριστιανός δεν μπορεί να σιωπήσει μπροοστά στα φαινόμενα κοινωνικής και εθνικής εξαθλίωσης .Δεν μπορεί να σιωπήσει όταν βλέπει :

Το παραπάνω βίντεο αποτελεί δημιούργημα-φωνή αγωνίας ενός ανέργου 35 ετών με ένα παιδί. Μας άρεσε και το αναδημοσιεύουμε (  http://www.antinews.gr/?p=52954 )

Επιστολή ΣΟΚ Ελληνίδας από το Λονδίνο :  Δεν θα πάμε αλλού. Απλά δεν θα γυρίσουμε.

– τις στρατιές των ανέργων να πολλαπλασιάζονται…

– τους νέους ανθρώπους να αγωνιούν για το μέλλον τους και να μην έχουν διέξοδο ( παρά τις σπουδές τους, τα μεταπτυχιακά, τις ξένες γλώσσες και τα άλλα προσόντα τους … ) ούτε στον ιδιωτικό,ούτε στο δημόσιο τομέα. Παντού οι πόρτες κλείνουν…

– τις στρατιές των βιοπαλαιστών, μικροκαταστηματαρχών που βλέπουν τα μαγαζιά τους να ερημώνουν και να κλείνουν…

– τους συνανθρώπους μας  ΑΜΕΑ, τους πολύτεκνους, τους οικογενειάρχες με στεγαστικά δάνεια και πολλές υποχρεώσεις, να πιέζονται κάτω από το βάρος της οικονομικής κρίσης…

τους συνταξιούχους που βλέπουν να χάνονται οι κόποι μιας ζωής και να μην μπορούν να καλύψουν ούτε τις στοιχειώδεις ιατροφαρμακευτικές τους δαπάνες.

Δεν μπορούμε να τους αναφέρουμε όλους…

Η Ορθόδοξη Εκκλησία,σε αντίθεση με τον δυτικόφρονα χριστιανισμό, δεν υποβάθμισε ποτε την ύλη, αλλά ΟΥΤΕ και την ΘΕΟΠΟΙΕΙ. Στην Εκκλησία η ύλη εξαγιάζεται με τη χάρη του Θεού,παντού,αλλά δεν είναι το πρώτιστο.

Από την άλλη ο Ορθόδοξος Χριστιανός, ανεξαρτήτου ιδεολογίας και πολιτικής τοποθέτησης, δεν μπορεί να συμβιβαστεί με την κοινωνική αδικία, με άδικα μέτρα, με έξωθεν επιβαλλόμενα μέτρα που εξοντώνουν ανθρώπινες υπάρξεις και τις οδηγούν στην αυτοκτονία,στην απελπισία,στα ναρκωτικά , σε ψεύτικους «παραδείσους», σε ψυχοναρκωτικά….

Η Ορθόδοξη Εκκλησία προτείνει έναν άλλο τρόπο ζωής, όπου η ύλη  είναι μέσο και ΟΧΙ ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ. Προτείνει την εκούσια άσκηση και νηστεία, αλλά δεν μπορεί, όμως, ταυτόχρονα να δικαιώσει μια  ΚΟΙΝΩΝΙΑ όπου το 1/10 θα ζει σε βάρος των πολλών.

Χιλιάδες Ορθόδοξοι Χριστιανοί θα βρεθούμε αύριο Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010  στους δρόμους και σε συγκεντρώσεις για να διαμαρτυρηθούν- σιωπηλά, προσευχητικά, ειρηνικά- για τον εργασιακό Μεσαίωνα που επιβάλλεται και εξοντώνει χιλιάδες ανθρώπους και τους βάζει σε απόγνωση και στο περιθώριο της ζωής.

Θα είμαστε εκεί – κυρίως για τους νέους ανθρώπους,για τα παιδιά μας, για τους συνταξιούχους γονείς…

Χωρίς κραυγές, αλλά με ΠΙΣΤΗ στον Ιησού Χριστό. Όπως φωνάζουμε για τα ΕΘΝΙΚΑ θέματα, έτσι θα φωνάξουμε για τα κοινωνικά.

Η Εκκλησία αγκαλιάζει ΟΛΑ τα παιδιά της, ανεξαρτήτου κόμματος και ιδεολογίας, που -σήμερα- φοβούνται και περιθωριοποιούνται… Που βλέπουν τα όνειρά τους να γίνονται εφιάλτες… Η Εκκλησία μας δεν θα πάψει να φωνάζει ότι ΕΛΠΙΔΑ πάντα είναι ο Χριστός μας, ότι αυτή η ζωή είναι ένα ασήμαντο δευτερόλεπτο μπροστά στην αιωνιότητα, αλλά ταυτόχρονα η Εκκλησία είναι κοντά σε ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ που πάσχει, υποφέρει, αγωνιά.

Γιατί είναι Σώμα Χριστού που αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο, άσχετα με τη στάση του απέναντι της… Θέλει να του δώσει ΖΩΗ, αλλά το κυριότερο :  ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ. Βλέπει τα θνητά με το πρίσμα της Αιωνιότητας…

Μας αξίζει η Ελλάδα του Σεφέρη και του Ελύτη και όχι η Ελλάδα της τσόντας και της μίζας …

Δυστυχώς, όμως, νεοραγιάδες Έλληνες, Ορθόδοξοι Χριστιανοί αδελφοί, μας «υπέταξαν» ερήμην μας,βυθίζοντας στην απόγνωση όλους, ειδικά τους νέους και τους συνταξιούχους και τους ανέργους και τους πολύτεκνους.

Ψηλά το κεφάλι, Έλληνες. Θα ξημερώσουν, με τη βοήθεια του Θεού και τη σκέπη της Παναγίας, καλύτερες μέρες.Στρέφουμε ψηλά το κεφάλι στον Ουρανό, αφήνουμε όλες μας τις ελπίδες στον Τριαδικό Θεό, επιστρέφουμε κοντά Του, ως άλλοι άσωτοι Υιοί.

Και όσοι μας έκλεισαν μέσα στη «ταφόπλακα», θα μπουν σύντομα στη «ταφόπλακα» της ιστορίας… Ντρεπόμαστε για το κατάντημα  πρώην συνδικαλιστών και νυν βουλευτών, ντρεπόμαστε για το κατάντημα πολλών τηλεοπτικών σταθμών, μεγαλοεκδοτών και μεγαλοδημοσιογράφων,  που στέλνουν στον ΚΑΙΑΔΑ της ανεργίας χιλιάδες ΝΕΟΥΣ , αλλά και ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ … Αιδώς Αργείοι !

Εμείς ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ακολουθώντας τη διδασκαλία του Κυρίου μας, περί κοινωνικής δικαιοσύνης,δεν έχουμε κανένα λόγο να στηρίζουμε τα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ εξωελλαδικών και εξωθεσμικών κέντρων… Ο πλούτος, ο παράνομα αποκτηθείς και εις βάρος των απλών πολιτών, δεν συμβαδίζει με τη διδασκαλία του Ευαγγελίου και της Εκκλησίας. Ντροπή για το κατάντημα του δημόσιου βίου… Μακριά από τους εναγκαλισμούς με την πολιτική και την 4η εξουσία… Εμείς έχουμε μόνο τον αληθινό Τριαδικό Θεό. Εκεί να στηριχτούμε … Ας αφήσουμε το πολιτικό και δημοσιογραφικό σύστημα της παρακμής να καταρρεύσει… Η δημοκρατία στο απόσπασμα… Δημοκρατία ερήμην του ελληνικού λαού… Υποκρισία …

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά 40 χρόνια σκλαβιά και φυλακή!

Παρασκευή, Αγγελική,Επαμεινώνδας,αγέννητο και ένας ολόκληρος λαός στο τάφο!

ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ [Κυριακη της σαμαρειτιδας] .Τα spread του Θεού για την ανθρωπότητα!

Να νικήσουμε την «οικονομία» των γουρουνιών των … Γεγερσηνών ΔΝΤ-φιλων

Οι Αναστάσιμοι Ύμνοι του Όρθρου του Μεγάλου Σαββάτου που δεν άκουσαν οι περισσότεροι βαπτισμένοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί !

Μας λείπει κάτι ή Κάποιος ;

Εκ παντοίων με κινδύνων ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΝ. Πνευματική, ηθική και όχι οικονομική η κρίση της Ελλάδας!

Καλό και ευλογημένο το 2010! Θλίψη για την αχαριστία και αγνωμοσύνη πολλών Νεοέλληνων που θα συνεχίζουν να βρίζουν τον Χριστό, την Παναγία και την Εκκλησία !

Άκου την καρδιά σου (μέρος 1ο) ~ του π. Ανδρέα Κονάνου (βίντεο – ομιλία στο ΑΠΘ ).

This entry was posted in Ελλάδα - Greece and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Η Ορθοδοξία έχει και κοινωνική και εθνική φωνή: ΟΧΙ στον εργασιακό ΜΕΣΑΙΩΝΑ ! 8 Ιουλίου, η ταφόπλακα της Ελληνικής Οικογένειας και των Ελλήνων !

  1. Ο/Η Ευσταθία λέει:

    Ο Ελληνικός λαός είναι απογοητευμένος και εξοργισμένος, η ευθύνη του όμως είναι μεγάλη. Όχι μόνο γιατί ψηφίζει τα ίδια κόμματα, εκκολαπτήρια αποδεδειγμένα πλέον διαφθοράς, αλλά γιατί περιμένει να τον σώσουν οι ίδιοι ανίκανοι άνθρωποι.
    Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για το αν θα υπάρχει διακυβέρνηση με βάση τα ελληνικά – εθνικά συμφέροντα .Εμείς επιλέγουμε πολιτικούς ,εμάς εκπροσωπούν ,την δική μας θέληση και τις δικές μας επιδιώξεις.
    Ασφαλώς η Εκκλησία αγκαλιάζει όλα τα παιδιά της, ανεξαρτήτου κόμματος και ιδεολογίας, Η Εκκλησία μας ποτέ δεν θα πάψει να φωνάζει ότι Ελπίδα και Ζωή είναι ο Χριστός μας, Θα ξημερώσουν, με τη βοήθεια του Θεού και τη σκέπη της Παναγίας, καλύτερες μέρες. Αρκεί όμως να ποθούμε και να ζητούμε και κυρίως να ομολογούμε την παρουσία του Τριαδικού Θεού στη Ζωή μας,. Ο Θεός -Ελευθερία δεν παραβιάζει την θέλησή μας. Πως όμως εμείς αποδεικνύουμε πως Τον θέλουμε στην καθημερινότητά μας; Με το να ψηφίζουμε ανήθικους και άπιστους πολιτικούς; Με το να διαχωρίζουμε την καθημερινή ζωή των πολιτικών και κατ΄επέκταση και την δική μας από την πνευματική Ζωή; Τον καθημερινό βιωματικό αγώνα που ορίζει η Εκκλησία μας μόνοι μας τον υποβιβάζουμε όταν στηρίζουμε με την ψήφο μας ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με την Ορθόδοξη Πίστη των Αγίων Πατέρων που επικαλούμαστε για βοήθεια. Ορθοδοξία δεν είναι μόνο ο Κυριακάτικος Εκκλησιασμός(γιατί μέχρι εκεί φτάνουν οι πολιτικοί που εμείς εκλέγουμε για να μας εκπροσωπήσουν) Είναι τρόπος συγκεκριμένης Ζωής. που ορίζεται από το Ευαγγέλιο.
    Πρέπει να υπάρχει διάκριση. Απορρίπτω τα κόμματα και τους πολιτικούς που διασύρουν την πατρίδα μου, όχι την πολιτική, γιατί τότε κινδυνεύω να γίνω πολίτης «άχρηστος», σύμφωνα με τον Περικλή που θα ιδιωτεύει. Επιλέγω πιστούς ανθρώπους με ήθος και αξιοπρέπεια που θεωρούν τον πολιτικό υπηρέτη του λαού και το εννοούν κι όχι δυνάστη του. Επιλέγω έντιμους ανθρώπους που είναι αποφασισμένοι να ζουν σε γυάλινο σπίτι κι όχι να κρύβονται πίσω από off shore εταιρείες. Αυτοί που επιλέγω πρέπει να έχουν αρχές κι αξίες πρέπει να έχουν δώσει στην κοινωνία δείγματα εντιμότητας, ήθους και αξιοπρέπειας.. Πρέπει να έχουν ορθόδοξη πνευματική Ζωή.
    Και ευτυχώς υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι .Πριν από δυο περίπου χρόνια ίδρυσαν την πολιτική παράταξη ΚΟΙΝΩΝΙΑ Είναι πιστοί, έντιμοι ,εργαζόμενοι συμπολίτες μας που δεν στηρίζουν ούτε στηρίζονται από οικονομικά συμφέροντα. Δεν έχουν ανάγκη δικαστή για να πράξουν το καθήκον τους γιατί κάθε στιγμή στη ζωή τους, τους ελέγχει η εν Χριστώ συνείδησή τους. (http://www.koinwnia.com )
    Ο Ελληνικός λαός πρέπει να διδαχθεί επιτέλους από τα λάθη του και να συσπειρωθεί γύρω από τις υγιείς πολιτικές δυνάμεις, ώστε να υπάρξει ένα ισχυρό αντίβαρο που θα ανατρέψει την ολοκληρωτική – πνευματική και οικονομική – υποδούλωση της χώρας.

  2. Ο/Η pilotos91 λέει:

    Ευχαριστούμε για τις σκέψεις σας. Θα φιλοξενήσουμε και άλλες απόψεις αγανάκτησης και απελπισίας

    Θα μεταφέρω τη φωνή ενός πατέρα 6 παιδιών από το τρωκτικό. Φανταστείτε : 75 ευρώ για 15 μέρες ακόμα…
    Είναι κατανοητή η οργή του, παρά τις ακραίες εκφράσεις προς το τέλος του μηνύματος.
    ( http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_7544.html )

    «Θα μάθω στα παιδιά μου να σας πολεμούν»
    «Τόσα χρόνια αγώνων των εργαζομένων καταστράφηκαν από κουστουμάτους κλέφτες που κυβερνούν τη χώρα.Σας λέω λοιπόν απατεώνες ότι αυτή τη στιγμή έχω λόγω των περικοπών σας 75 € για να ταίσω τα έξη μου παιδιά μέχρι της 24 Ιουλίου που θα πληρωθώ τον τσεκουρεμένο μισθό.Τέλος σας ενημερώνω ότι θα μάθω στα παιδιά μου να σας πολεμούν και να σας ξεφτιλίζουν όπου σας βρίσκουν.Και να ξέρετε ότι κάποια στιγμή θα κυβερνήσει ο λαός και κάτι λαμόγια σαν και σας θα οδηγηθούν στο εκτελεστικό απόσπασμα και ειλικρινά θα χαρώ να τραβήξω την σκανδάλη του όπλου ποιυ εσείς βάλατε στον κρόταφό μου.»

  3. Ο/Η pilotos91 λέει:

    Οι αυτοκτονίες της ημέρας.

    Ας τρέξουν οι Ορθόδοξοι Επίσκοποι και ιερείς σε όλη την Ελλάδα να προλάβουν το κακό που επεκτείνεται λόγω οικονομικής κρίσης.
    ( http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_9516.html )
    ( http://troktiko.blogspot.com/2010/07/60_13.html )
    ( http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_1726.html )

    Η Ελλάδα θρηνεί τα παιδιά της από άκρου σε άκρη. Ορθόδοξοι ιερείς και πατέρες μας, βγείτε κοντά στο ποίμνιο.Στηρίξτε το, δώστε του ελπίδα. Σώστε τους ανθρώπους από την απελπισία και από τα αδιέξοδα. Δώστε τους αγάπη χωρίς κηρύγματα και ηθικοπλαστικές συμβουλές. Δημιουργείστε ταμεία εκτάκτου ανάγκης σε Μητροπόλεις και ενορίες.

  4. Ο/Η pilotos91 λέει:

    Και άλλη αυτοκτονία 42χρονου στις Σέρρες καταγράφει ο σημερινός Αγγελιοφόρος της Θεσσαλονίκης
    ( http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=50390 ), για τα χρέη. Η Ελλάδα μετατρέπεται
    σε ένα απέραντο νεκροταφείο, τρώει τα παιδιά της στις αυτοκτονίες και στα τροχαία, ενώ αρκετοί θεωρούν
    ότι θα υπάρχει δραματική μείωση των γεννήσεων, οπότε θα μετατραπεί και σε γηροκομείο.
    Μοναδική ελπίδα είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία,οι Επίσκοποι, οι ιερείς, οι ενορίες, τα μοναστήρια, το Άγιον Όρος.
    Ο κόσμος έχει απογοητευθεί από την πολιτική. Δώστε ΕΛΠΙΔΑ , δηλαδή Αγάπη και Ιησού Χριστό, στους ενορίτες,
    στα μέλη της Εκκλησίας μας που είναι μακριά από αυτήν. Ερευνήστε, χτυπήστε πόρτες, ακούστε τα προβλήματα
    του κόσμου. Είστε οι Πνευματικοί Πατέρες μας. Είστε εις τύπον Χριστού. Ακούστε τη φωνή των απλών πολιτών. Δείτε το άδικο αίμα που χάνετε καθημερινά στο μολώχ των σκληρών οικονομικών μέτρων. Αγκαλιάστε τις οικογένειες των ανθρώπων
    που απέδρασαν από τη μάταια αυτή ζωή. Εμείς κάνουμε και μια μικρή προσευχή για τις ψυχές τους να βρουν έλεος παρά Κυρίου.

Σχολιάστε