Νέα από την Ορθόδοξη Εκκλησία στη Σουμάτρα και το νησί Νιας της Ινδονησίας.


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ, ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΜΕΝΤΑΝ ΣΟΥΜΑΤΡΑΣ – ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ

Μεντάν, 24 Μαΐου 2010

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, χαίρετε!

Με την βοήθεια του Θεού είμαστε καλά. Δόξα τω Θεώ! Θα ήθελα να σας μεταφέρω μερικά νέα από την ιεραποστολή μας εδώ στην Ινδονησία.

Στις 17 Μαΐου 2010 ετελέσαμε το ετήσιο μνημόσυνο του συγχωρεμένου μου γιου, Ιωάννου Μανάλου, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Μεντάν. Την ίδια ημέρα πήγαμε στη Ραμονία για να δούμε τον Ναό που χτίζεται προς τιμήν του Τίμιου Προδρόμου. Το έργο προχωράει και έχουμε σκοπό σε μια βδομάδα να ολοκληρώσουμε τη στέγη του Ναού.

Αρχές Ιουνίου προγραμματίζουμε να κατέβουμε στο Νιας για να διακονήσουμε εκεί τις τρεις κοινότητες που έχουμε στην περιοχή. Θα με συνοδεύει ο πατήρ Αθανάσιος, διότι θα βαπτίσουμε 25 κατηχουμένους στο Μπογολάτο.

Η δεύτερη δόση των χρημάτων που μας στείλατε για το Ναό έφτασε στις 22 Απριλίου και αμέσως τα πήρα όλα από την τράπεζα για να πληρώσουμε τα υλικά που είχαμε αγοράσει προηγουμένως. Έτσι δεν έχω πια χρήματα στα χέρια μου για να συνεχίσω τον Ναό.

Αγαπητοί μου, για να μην καθυστερήσει το έργο μας, σας παρακαλώ, εάν είναι δυνατόν, να μας στείλετε και την τρίτη δόση. Την πρόοδο των εργασιών του Ναού μπορείτε να τη δείτε στις φωτογραφίες που σας εσωκλείω. Οι εργολάβοι για να ολοκληρώσουν το έργο μου ζήτησαν ακόμη 7.500 ευρώ. Τώρα τους πλήρωσα 4.000 ευρώ και μόλις μας δώσουν τα κλειδιά θα πρέπει να καταβάλλω και τα υπόλοιπα 3.500 ευρώ.

Κλείνοντας, σας ευχαριστούμε πολύ για την αγάπη και τη μεγάλη προσφορά σας στην ορθόδοξη εκκλησία της Ινδονησίας.

Με πολλές ευχές

π. Χρυσόστομος Μανάλου

( http://www.iersyn.gr/letters.php#ikmedan2 )

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΜΕΝΤΑΝ ΣΟΥΜΑΤΡΑΣ – ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ

Μεντάν 8 Απριλίου 2010

Αγαπητέ μου κ. Πρόεδρε, Χριστός Ανέστη.

Με την παρούσα επιστολή θέλω να σας ενημερώσω ότι στις 30 Μαρτίου 2010 θέσαμε τον θεμέλιο λίθο του υπό ανέγερση Ι. Ναού Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στη Ραμόνια.

Το έργο έχει ήδη ξεκινήσει και με τη χάρη του Θεού ευελπιστούμε να έχουμε τελειώσει τα θεμέλια πριν τον Ιούλιο, για να μπορέσουμε να χρησιμοποιούμε το κτήριο ως τόπο λατρείας στην περιοχή εκείνη. Σας στέλνουμε μάλιστα και σχετικό φωτογραφικό υλικό από τον αγιασμό κατά τη θεμελίωση. Τα χρήματα που μας αποστείλατε διατέθηκαν σχεδόν όλα για την αγορά υλικών και για τους εργολάβους. Για να μην σταματήσει η ανέγερση καλό θα είναι να μας αποστείλετε, όταν υπάρχει η δυνατότητα, τη δεύτερη δόση.

Τη Μεγάλη Εβδομάδα την περάσαμε με κατάνυξη και ευλάβεια, τελώντας όλες τις Ιερές Ακολουθίες. Αγαπητοί αδελφοί, η οικογένειά μου και οι ενορίτες του Αγίου Δημητρίου σας έχουμε πάντα στις προσευχές μας. Κλείνοντας, σας στέλνουμε τις πασχάλιες ευχές μας. Χριστός Ανέστη.

Με πολλές ευχές

π. Χρυσόστομος Μανάλου

( http://www.iersyn.gr/letters.php#ikmedan )

ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΜΕΝΤΑΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ

Μεντάν, 12-1-2010

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,

χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε.

Με την βοήθεια του Θεού είμαστε όλοι καλά παρά τις τελευταίες μας περιπέτειες. Σας στέλνω ορισμένες φωτογραφίες από την περιοχή Ραμόνια, όπου θα ανεγείρουμε Ιερό Ναό τιμώμενο επ’ ονόματι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου. Απέχει 30 χιλιόμετρα από το Ιεραποστολικό μας Κέντρο στο Μεντάν και μόλις πριν έναν χρόνο αρχίσαμε ιεραποστολικό έργο στην περιοχή αυτή.

Ο πληθυσμός της ανέρχεται σε πάνω από 1.000 οικογένειες, οι οποίες ασχολούνται με τις ρυζοκαλλιέργειες. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια μικρή ενορία, καθώς υπάρχουν πολλές οικογένειες που ενδιαφέρονται να γίνουν Ορθόδοξες, αλλά μέχρι σήμερα δεν διαθέτουμε εκεί τον απαραίτητο χώρο για να τελούμε τις Ιερές Ακολουθίες μας.

Με την αγάπη και την βοήθειά σας θα ανεγείρουμε τον Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου. Το όνομα Ιωάννης ήταν το όνομα του μοναχογιού μας, που είχε γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη πριν 14 χρόνια και τον χάσαμε σε τροχαίο ατύχημα, όπως σας γράψαμε σε προηγούμενη επιστολή. Ο Ιωάννης μας διακονούσε σε κάθε Θεία Λειτουργία που τελούσαμε, όμως ο Κύριός μας τον κάλεσε σύντομα κοντά Του για να διακονεί στο Υπερουράνιο Θυσιαστήριο. Ας είναι ευλογημένο το θέλημά Του. Ο Ιερός Ναός που πρόκειται να ανεγείρουμε με την δική σας βοήθεια, θα αποτελέσει για εμάς την εξ Ύψους παρηγορία και θα μας θυμίζει το παιδί μας. Σας ευχαριστούμε για την αγάπη και την στήριξή σας στο έργο μας.

Με αγάπη Χριστού π. Χρυσόστομος Μανάλου

http://www.iersyn.gr/news60.php

Στείλτε την αγάπη σας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Σουμάτρας και του ΝΙΑΣ μέσω του Ιεραποστολικού συνδέσμου Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός Θεσσαλονίκης. Πληροφορίες ΕΔΩ και ΕΔΩ.

This entry was posted in Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός Θεσσαλονίκης, Ασία, Asia, Ελλάδα - Greece, Ινδονησία- Ιάβα, Σουμάτρα-Μεντάν, Χονγκ Κονγκ-Hong Kong and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s