ΚΟΣΜΟΣ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ;[ Kυριακη Aγ.Πατέρων Ζ΄Oικ. Συνοδου ]


Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙO ΔΕΙΠΝΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ [ιω.ιστ] ΛΕΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΘΕΟ,ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΑ ΓΙ΄ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ—τους αποστόλους—ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝΕ Σ’ΑΥΤΟΝ [τον Πατέρα]..ΜΕΤΑ, ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ, ΛΕΕΙ:’’ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ….’’

ΜΕΤΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝΕ Σ’ΑΥΤΟΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΝΑ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ… ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ Σ’ΑΥΤΟΝ.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΔΩ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙ ΓΙ’ΑΥΤΟΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΞΑΝΑΘΥΜΑΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ…..?

ΜΗΠΩΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΔΩ ΜΙΑ ΚΑΣΤΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ—ΜΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΛΙΤ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ?

ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΕΖΗ ΑΜΟΡΦΗ ΜΑΖΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΤΣΑΛΑΒΟΥΤΑΕΙ ΣΤΑ ΛΑΣΠΟΝΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ?

ΜΗΠΩΣ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ?

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ….

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΔΩ ΑΓΩΝΙΑ ΠΟΛΥ, ΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ– Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ– ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΣΑΡΚΩΘΟΥΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΕΝΟΣ ΣΩΜΑΤΟΣ—ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ….

ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΕΤΣΙ ΝΟΗΜΑ ΑΠΕΙΡΟ…ΓΙ’ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΥΤΩΝ, ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

ΜΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑ,ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΙΜΑ—ΑΝ ΓΙΝΕΙ Η ΑΡΧΗ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΝΟΙΧΤΕΙ ΠΟΡΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ,ΓΙΑ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ…

ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ,ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΟΡΜΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ,ΚΟΡΜΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΛΩΣ ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ,ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟΣ, ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑΧΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ

ΚΟΡΜΙ, ΣΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ή ΑΛΛΙΩΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ Η ΠΟΥ ΑΠΛΩΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΙΝΟ ΣΚΟΠΟ,ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ-ΕΝΟΤΗΤΑΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ..ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ..

ΓΙ’ΑΥΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ—ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΣΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΟΙΓΕΤΑΙ ΣΈΜΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΖΩΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ!

ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Η ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ Η ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ– ΕΣΤΩ ΚΙ ΕΝΑΝ– ΑΛΛΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΕΜΑΣ ΟΔΟ ΖΩΗΣ!

ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ Σ’ΕΜΑΣ ΟΤΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ Η ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΧΤΕΙ Σ’ΕΜΑΣ ΖΩΗ ΑΛΛΑ ΟΤΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ!

ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΜΑΡΤΙΑ,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΗΝ ΖΩΗ, ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΠΛΑΧΝΙΑ!

ΕΤΣΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΔΩ ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Σ’ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΙΠΝΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ,Σ’ΑΥΤΟΥΣ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, Η ΑΡΧΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΟ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Σ’ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ.

ΤΟ ΙΔΙΟ Μ’ΑΥΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ,ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΟΥΝΕ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΠΟΝΟΥΝΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΑΙΣΘΑΝΟΜΕΝΟΙ ΜΕΛΗ-ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΜΙΟΥ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ KOΣMOY ΠΟΥ ΓΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΣΑΠΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΑΝΑΖΗΤΑ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΤΟΥ, ΚΟΡΜΙ ΧΡΙΣΤΟΥ!

π.Σιλουανός Β.

( http://alhthia.blogspot.com/2010/05/blog-post_28.html )

This entry was posted in Ελλάδα - Greece, Ορθοδοξη μελέτη της Αγίας Γραφής and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s