Συγκέντρωση Πολυτέκνων στη Θεσσαλονίκη αύριο Κυριακή 23/05/2010, 11πμ.


To μπλογκ μας συνεχίζει να παρουσιάζει την αγανάκτηση του Ελληνικού λαού για την ιδιότυπη οικονομική Κατοχή που του επιβλήθηκε με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία 30 χρόνια. Μας έκανε φοβερή εντύπωση ότι μόνο η αύξηση του ΦΠΑ κατά 2% στοιχίζει 1000 ευρώ ετησίως σε μια οικογένεια 4μελή. Σε δεινή θέση, λοιπόν, βρίσκονται οι πολυμμελείς, οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες. Προβάλλουμε, λοιπόν, τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Πολύτεκνων Οικογενειών της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδας που θα γίνει αύριο Κυριακή 23 Μαϊου 2010, μετά τη Θεία Λειτουργία της Πεντηκοστής και τον Εσπερινό του Αγίου Πνεύματος,την 11η πρωινή, στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Καλούνται όλοι …

… οι Πολύτεκνοι, τα παιδιά τους και οι φίλοι των πολυτέκνων οικογενειών να παραστούν στην ειρηνική αυτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Παραθέτουμε το μήνυμα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και σας καλούμε να το αναδημοσιεύσετε παντού.

Petros Politeknos: 21 Μαΐου στις 7:25 μ.μ. Απάντηση

Αγαπητά μέλη της ομάδας,

πρώτα πολλά να ευχηθούμε χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και εορτάζουσες της σημερινης μέρας,του Αγίου Κωνσταντίνου και της Αγίας Ελένης.Ο Θεός και οι Άγιοι να σας σκέπουν και να σας ευλογούν.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή στην ομάδα μας. Επειδή,όμως, οι Πολύτεκνοι δεν έχουν πρόσβαση στα μεγάλα ΜΜΕ και στις ιστοσελίδες ειδήσεων,ο μοναδικός τρόπος πληροφόρησης είναι η άμεση επικοινωνία,με τηλέφωνα,εμαιλ facebook,ανακοινώσεις σε συλλόγους ή σε ενορίες.

Θα ήταν μεγάλη συμπαράσταση για την Πολύτεκνη Οικογένεια,εάν προωθούσατε το μήνυμα της συγκέντρωσης των Πολυτέκνων σε όλους τους φιλους σας, με την ελπίδα να το προωθήσουν και σε αλλους.

Σύλλογος Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης οι  Άγιοι Πάντες.

Εκδήλωση Πολυτέκνων Οικογενειών , Κυριακή 23/05/2010, στις 11πμ, στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα τα σκληρά οικονομικά μέτρα που οδηγούν σε διάλυση,κυρίως, την Πολύτεκνη Οικογένεια, γιατί τα βασικά προϊόντα ΑΝΑΓΚΗΣ και ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ δεν είναι για 1 ή 2 άτομα, αλλά το λιγότερο για 6 ή 7 και άνω !!!

Πέρα από αυτό, κάθε ευρώ περικοπής μισθών,δώρων,επιδομάτων βυθίζει σε απόγνωση τις οικογένειες με άνω των 4 παιδιών,γιατί έχουν και άλλα έξοδα ( σπουδές, φροντιστήρια ξένων γλωσσών κλπ )

Καταργούνται όλες οι ρυθμίσεις που δίνουν ανάσα στην Πολύτεκνη Οικογένεια και στα παιδιά τους, το αφορολόγητο όριο για την ακίνητη περιουσία είναι 400.000 ευρώ ( ίδιο και για τον άγαμο, αλλά και τον πολύτεκνο με 7 παιδιά !!!).

Στη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους καταργήθηκε η έκπτωση 50% για τους Πολύτεκνους που ίσχυε πριν, ειδικά όταν οι Πολύτεκνοι έχουν μεγάλη ΑΝΑΓΚΗ στέγασης των νεώτερων παιδιών τους. Μιλάμε για εξόντωση των Πολύτεκνων Οικογενειών σε κάθε επίπεδο, σε σημείο που θα μιλάμε στο άμεσο μέλλον ( ίσως και από ΦΕΤΟΣ ) της μείωσης του αριθμού των γεννήσεων και των Πολυτέκνων, με δραματική επίπτωση στο δημογραφικό της Ελλάδας.

Είναι συγκινητικό ότι χιλιάδες συνάνθρωποι μας, άγαμοι ή έγγαμοι χωρίς τέκνα,συγκλονίζονται όταν μαθαίνουν για όλα αυτά τα εξοντωτικά οικονομικά μέτρα για τους Πολύτεκνους και εξοργίζονται περισσότερο από τους Πολύτεκνους για την άδικη, άνιση οικονομική κατανομή των βαρών σε βάρος των Πολυτέκνων.

Καλούνται όλοι οι Πολύτεκνοι από τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα να δώσουν το παρών στη ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας,μαζί με τα παιδιά τους,τους γονείς τους και τους φίλους τους. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ απουσίας,παρά μόνο σοβαροί λόγοι υγείας.

Όσοι είναι από μακρινές περιοχές, ας έρθουν να εκκλησιαστούν την Κυριακή το πρωί σε ενορίες του κέντρου της Θεσσαλονίκης, δίπλα στα Πανεπιστήμια.Επίσης, οι Πολύτεκνοι της Βόρειας Ελλάδας ή της Θεσσαλίας μπορούν να έρθουν και από το Σάββατο.

Επιπλέον,όσοι έχουν γνωστούς Πολύτεκνους που ζουν στη Θεσσαλονίκη ή τη Βόρεια Ελλάδα,ας τους ενημερώσουν με τηλέφωνα ή εμαιλ, για την ώρα και την ημέρα της ειρηνικής συγκέντρωσης, στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ, δίπλα από την Θεολογική Σχολή, απέναντι από την ΔΕΘ.

Παρακαλούνται όλες οι Μητροπόλεις,οι ενορίες της Θεσσαλονίκης και των γύρω περιοχών :

α) Να ανακοινώσουν στο εκκλησίασμα την είδηση της συγκέντρωσης των Πολύτεκνων Οικογενειών.

β) Να ολοκληρώσουν τη Θεία Λειτουργία και τον Εσπερινό της Γονυκλισίας μέχρι τις 10.30 π.μ.

Η προσέλευση των Πολυτέκνων Οικογενειών ( γονείς και παιδιά ) θα συνεχίζεται και μετά τις 11 πμ. Μπορείτε να έρθετε και 11.15 και 11.30.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ, για να ακουστεί και η δική μας φωνή αγωνίας, πάνω από κόμματα και ιδεολογίες, όχι μόνο για την προσωπική μας επιβίωση ( που έτσι κι αλλιώς είναι δύσκολη ) αλλά γι’ αυτό τον δύσμοιρο τόπο που τρώει τα ΠΑΙΔΙΑ του…

( http://www.facebook.com/group.php?gid=121220567907886 )

( http://taxalia.blogspot.com/2010/05/blog-post_3743.html )

( http://www.aspe.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1129&Itemid=2 )

( http://agioipantes.wordpress.com/2010/05/18/por/ )

Το μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής από τη Δευτέρα θα δημοσιεύει τις απόψεις σας και τα προβλήματα που ανακύπτουν στις οικογένειες από τα πρωτοφανή εξοντωτικά μέτρα,μήπως και φτάσουν στα αυτιά της  ΚΟΥΦΗΣ  ΕΞΟΥΣΙΑΣ.


Στείλτε μας τις προσωπικές σας (δια)μαρτυρίες και σχόλια, μέσα στα πλαίσια της ευπρέπειας. Θα δώσουμε φωνή σε ανέργους, χήρες, πολύτεκνους και τρίτεκνους, χαμηλόμισθους, συνταξιούχους, ΑΜΕΑ, εργαζομένους κλπ.

Το μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής καλεί τον ελληνικό λαό,όλους μας,σε πανστρατιά προσευχής, μετάνοιας και επιστροφής στον αληθινό Τριαδικό Θεό, με τακτικό εκκλησιασμό κάθε Κυριακή και μετοχή στα Μυστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Παρασκευή, Αγγελική,Επαμεινώνδας,αγέννητο και ένας ολόκληρος λαός στο τάφο!

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά 40 χρόνια σκλαβιά και φυλακή!

Στα σκοτεινά πηγαίνουμε, στα σκοτεινά προχωρούμε. Η κρίση στην Ελλάδα από τη ματιά ενός ιεραποστόλου στην Ασία.

Το λάθος της Ιεράς Συνόδου για τη φορολόγηση των δωρεών.

Ταφόπλακα στην φιλανθρωπική, εκπαιδευτική δράση των ΜΚΟ, κοινοφελών ιδρυμάτων, Πατριαρχείων και Ορθοδόξων Ιεραποστολών το νέο φορολογικό νομοσχέδιο με κατάργηση φοροαπαλλαγών για τις δωρέες σε όσους έχουν  εισόδημα άνω των 22.000 ευρώ.

This entry was posted in Ελλάδα - Greece, Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Συγκέντρωση Πολυτέκνων στη Θεσσαλονίκη αύριο Κυριακή 23/05/2010, 11πμ.

 1. Παράθεμα: Το έγκλημα της κυβέρνησης εις βάρος των πολύτεκνων οικογενειών. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας. « www.olympia.gr

 2. Ο/Η trak λέει:

  Και τώρα τι θα κάνετε κύριοι συνταξιούχοι του Δημοσίου;

  Θα περιμένετε στωϊκά να σας έρθε το χαρτάκι με την τροποποίηση της Σύνταξής σας και το κλάδεμα των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων, την αύξηση του ποσοστού του φόρου που προεισπράττεται, την αφαίρεση από το ΛΑΦΚΑ που θα πάει για στήριγμα ορισμένων άλλων Ταμείων;

  Τίποτα; Καλά το υποθέτω.

  Ναι, αλλά σε ένα σημείο το σημείωμα που θα σας κοινοποιηθεί , θα σας λέει ότι «εάν έχετε αντιρρήσεις για τη νομιμότητα του παρόντος, μπορείτε να κάνετε προσφυγή εντός διμήνου στο Ελεγκτικό Συνέδριο.». Έτσι δεν είναι;

  Τι θα κάνετε; Τίποτα;

  Ή μήπως θα κάνετε μια προσφυγή επειδή, με αποφάσεις του, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει χαρακτηρίσει τη σύνταξη ως περιουσιακό αγαθό, που τυγχάνει προστασίας από το άρθρο 1 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου όπως θα γράψω σε μερικές μέρες στο http://www.equal-rights-greece.com και αν μεν θεωρηθεί ότι μειώνεται ή αφαιρείται αυτό το περιουσιακό αγαθό από το κράτος, σε εφαρμογή διάταξης που τίθεται για το δημόσιο συμφέρον (εδώ για να καλυφθεί το δημόσιο χρέος της χώρας – σωστό έστω), το κράτος που προβαίνει σε μια τέτοια ενέργεια πρέπει προηγουμένως να αποζημιώσει τον θιγόμενο, στη συγκεκριμένη περίπτωση να δώσει πίσω όλες τις κρατήσεις των 35 χρόνων που έγιναν για το 13ο – 14ο μισθό που θα γίνονταν 13η και 14η σύνταξη.

  Δεν πληρώνεις κύριε κράτος, το βάζω αυτό στην προσφυγή μου στο Ελεγκτικό Συνέδριο και επιπλέον βάζω ότι δεν είναι δυνατόν το κράτος να εφαρμόζει το καθεστώς των συντάξεων με τον ανταποδοτικό κανόνα (με βάση τον οποίο το δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων μας επέβαλε τελικά την ισότητα των ορίων συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών παρά την παραφιλολογία που παιζόταν στα ιδιωτικά κανάλια τα τελευταία 4 χρόνια περί του αντιθέτου, αα δεν γίνεται κλπ) θεωρούμε ότι διαπράχθηκε παράβαση του κοινοτικού δικαίου.

  Επειδή λοιπόν θεωρούμε ότι η ερμηνεία του κοινοτικού δικαίου για την εφαρμογή στη συγκεκριμένη περίπτωση, που θα δείχνει ότι η Ε.Ε. δεσμεύεται στην πράξη στο κοινοτικό δίκαιο από την ευρωπαϊκή σύμβαση του έχουν υπογράψει χωριστά όλα τα κράτη μέλη, θεωρούμε ότι για το δικαστήριό σας (Ελεγκτικό Συνέδριο) υπάρχει προδικαστικό θέμα εφαρμογής του κοινοτικού δικαίου και επομένως βάσει του άρθρου 234 της Συνθήκης για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να γίνει προδικαστική παραπομπή στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (για να μην υποχρεωθούμε να εξαντλήσουμε πρώτα όλα τα εσωτερικά ένδικα μέσα και με τά να καταφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων).

  Δύσκολα έ; Επομένως μάλλον δεν θα κάνετε τίποτα και θα διαβάζετε εκστομίζοντας κατάρες το χαρτί που θα σας έρθει για τη σύνταξη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s